- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
válasz Howkeddlee #6748 üzenetére
"A fókuszjavítót nem lehet úgy bekapcsolni hogy az mindig működjön? "
fókuszjavito = wide camera 0.9x-en. szóval atrakod kézzel és megkapod ugyanazt. vaku is pontosan ezért nincs, mert atvalt, és annál tiltva van a vaku. közelre sajnos gyenge ez a telefon.[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Melyik "erősebb"? Mellesleg Pro módban van manuális fókusz, ami valamennyivel közelebbről is működik, mint a főkamera autofókusza. Ajánlom mindenkinek, aki szeret közelről fényképezni. Nagyon egyszerű a használata, és megmarad a vaku, meg a jobb képminőség is (bár jó fényben aligha lehet belekötni az ultraszéles minőségébe, azzal meg egy bogár fenekébe is be lehet mászni, és éles kép fog készülni). Na meg tekintve a főkamera képeinek minőségét, igazán nem a világ vége, ha minimálisan vágunk a képekből, és akkor lehet kompenzálni a 3-4 centis, minimális fókusztávolságért.
Szóval ismételten, melyik telefonok is annyira "erősek" közeli fényképezésben (és persze egyidőben minden más távolságban is)? Vagy csak azért mondod, mert nincs vaku az ultraszéles használatakor? Képzeld mennyire beégne a kép, vagy teljesen árnyékban lenne...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
A képminősége meg valahol az Ultra fő-, és ultraszéles kamerái között volt (közelebb utóbbihoz). Tehát simán ki lehet most is vágni a képből a kellő részt, és még jobb is lesz a végeredménye képminőségben.
S9+-om volt, tudom mire képes (S8-nál még valamennyivel többre is, mégsem lehetett könnyebben, vagy jobb minőségben makrózni vele az Ultránál).Na de amúgy minden mostani csúcsmobilban (meg még az alacsonyabb kategóriásokban is) nagy szenzorok, nagy, összetett lencserendszerek vannak... azok sem képesek ennél többre, tehát nincs alternatíva (főleg nem, ami minden más téren is megüti ezt a szintet).
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
-
Zsoleszhun
addikt
válasz -FreaK- #6756 üzenetére
Nem jó a link
Szerintem ezt akartad: [Galaxy S21 Ultra One UI 4.1 update is now in development][ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
senior tag
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált!
Nagyjából 35-40cm a távolság ahonnan a fókuszjavító bekapcsol. Én kb 20cm-ről fotóznék, ami itt az S21U-n sajnos nem megy vakuval, csak az S10+-on.Zsoleszhun: kipróbáltam a 3x majd vissza, akkor is életlen kicsit a kép.
dnelb: Úgy érzem hogy a 40cm-nél közelebbi fotózást ahol kell a vaku is, azt csak doooo kolléga (köszönöm neki is) által javasolt pro módban fogom tudni használni. Kipróbáltam pro módban igaz, de valahogy az S10+ a más kamerarendszere miatt még mindig élesebb képeket készít (szintén vakuval) közelebbről.
-
Szpisti
addikt
válasz Howkeddlee #6758 üzenetére
Kipróbáltam, Pro módban lehet vakuzni ilyen közelről is. És az autófókusz jól működik így is.
-
-FreaK-
veterán
válasz Zsoleszhun #6757 üzenetére
Azt köszi, közben valszeg rányomtam egy reklámra véletlen
-
Tin
veterán
válasz Howkeddlee #6758 üzenetére
Valóban problémás a közeli fotózás a fő kamerával, mivel nem tud elég közelre menni. Az S21 Ultra viszont a széleslátószögűvel igencsak közel tud menni. Igaz, ehhez meg nem árt fény.
Egy tipp a makrófotózáshoz: azt eleve körvakuval szokták csinálni, ez esetben viszont javaslom, hogy inkább használj külső fényforrást (sima ledes lámpa, akár másik telefon zseblámpája).
Használhatod tehát fixen a kamera alkalmazást széleslátószögűvel, ez biztos tudja a közelit.
Ha esetleg még jobb képeket akarsz, akkor kicsit feljebb linkeltem az Expert RAW nevű vadiúj programot. Ez ugyan RAW fájlokat csinál, amiket nem árt utófeldolgozni, viszont kipróbáltam, és tudja a közeli fotózást a széleslátószögű kamerával. Ezzel kihozhatod a kamerából, ami benne van.
Persze fény nem árt hozzá.
-
Maxxy10
addikt
Február 9. lesz a Unpacked event.
-
kkdesign
senior tag
Azt jól érzem, hogy a januari frissites utan jobb lett az akkuidő? Én mindig szoktam csinálni wipe cache-t miután felmegy egy update, de most mintha combosabbnak tűnne az akku teljesítménye a telónak😊 mondjuk most váltottam e-simre is lehet az is dob rajta.
-
kkdesign
senior tag
válasz Spricccer #6764 üzenetére
Decembertől elérhető az eSIM a Telenornál2021. 12. 09.
A virtuális SIM kártya első körben a szolgáltató közép- és nagyvállalati ügyfelei számára lesz elérhető, a kisvállalati és lakossági ügyfelek pedig már a jövő év első felében igénybe vehetik a szolgáltatástÉn csak ezt találtam a telenorról, szóval szerintem még sehogy magánszemélyként. Telekomnál volt rá egy link, ott generált egy QR kódot, meg kellett várjam míg e-mailbe is megérkezik ugyanez, szóóval olyan 2-3 perc átfutás, és beolvastam a QR kódot, újraindítottam a telefonom, kiszedtem a fizikai simet, és kész
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
BestofJAVA
tag
Úgy tűnik, veszek egy használt S21 ultrát. Mire figyeljek?
-
BestofJAVA
tag
még sosem volt a kezemben ilyen készülék.
összekeverhető másik modellel?
van kerülendő sorozat?
érdemes kipróbálni rajta valamit?látom, hogy páraknak a töltés akad el. ezt hogyan tesztelhetem?
-
válasz BestofJAVA #6770 üzenetére
Legyen róla számla és garancialevél. Ha szolgáltatótól lett véve (a számlán látszik!), akkor kérj egy papírt, amin a szolgáltató kijelenti, hogy nincs rajta tartozás (a jelenlegi tulaj kérhet ilyet a szolgáltatótól). Olyan szempontból nem baj, hogy szolgáltatós, hogy nem lehet hálózatfüggő. Ha nem magyar régiós (vagyis nem XEH), de EU-s, akkor a Samsung csak 1 év garanciát ad rá itthon (akár mostanában le is járhat az 1 év, mert 1 éve jelent meg). Ha nem EU-s a készülék, akkor egyáltalán nincs rá itthon garancia (kivéve ha itthoni boltban vette az eladó, de akkor is csak bolti garancia van). Ha nem Exynosos verzió, akkor a Samsung szerviz még pénzért sem fogja javítani, mert nincs meg nekik minden alkatrész hozzá (ez fontos, mert még kijelzőt sem tudsz majd cseréltetni a hivatalos szervizben). A nem EU-s verziókkal olyan probléma is lehet, hogy a VoLTE és VoWifi nem fog működni (az első problémásabb, az utóbbit nem minden itthoni szolgáltató támogatja).
Egyébként szerintem nem nagyon keverhető össze másik modellel, ha jól ismered hogyan néz ki.
A menüjében a Telefonról (About Phone) résznél a model típusa SM-G988B/DS (a B a nemzetközi verziót jelöli, a DS a dupla simet, itthon csak ilyen B/DS van hivatalosan)SM-G998B, SM-G998B/DS (International)
SM-G998U (USA); SM-G998U1 (USA unlocked)
SM-G998W (Canada)
SM-G998N (Korea)
SM-G9980 (China)[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Szpisti
addikt
Valami márkásabb szivargyújtós töltőt vennék, ami tudja a Samsung féle 25wattos töltést, ha valaki vett mostanság ilyet, kérem linkelje ide. Köszönöm!
-
BestofJAVA
tag
Köszi.
Ha figyelem, hogy B/DS legyen, akkor az már egyben Exynosos is?
Nem túl vastag az egy év gari ilyen drága készülékre. Gondolom, lejárt.
Néhányan írnak elég komoly kamera gondokat is. Szenzorcserét, meg ilyenek.
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy minden rendben a kamerával?
[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
válasz BestofJAVA #6774 üzenetére
Kipróbálod
-
iceQ!
addikt
Törvénybe van foglalva, hogy kötelező a 3 év gari 250 ezer Ft feletti vásárlásnál. (ez magánszemélyekre vontakozik)
10 és 100 ezer Ft között: marad az 1 év kötelező jótállás.
100 és 250 ezer Ft között: 2 év kötelező jótállás lesz.
250 ezer Ft fölött: 3 év kötelező jótállás lesz.Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Igen, a B biztos Exynosos, de attól még nem feltétlen van rá garancia, mert származhat az EU-n kívülről is.
Ha itt Magyarországon vásárolták (és magyar régiós), és 250 ezer Ft felett volt az ára, akkor 3 év itthoni garancia van rá, de csak akkor mindhárom a Samsungnál, ha közvetlenül a Samsungtól lett véve (ill. SES-ből), egyébként csak 2 év Samsung, és a maradék egyet az eladó cég/üzlet állja.
Ha nem magyar régiós (de EU-s), és itthon lett véve (és 250k felett volt) akkor csak 1 év Samsung garancia van, a maradék kettőt az eladó cég/üzlet állja. Ha nem EU-ból származik, de 250k felett volt, akkor meg mindhárom évet az eladó cég/üzlet állja.
Ha külföldről lett vásárolva, de EU-s, akkor csak 1 év garancia van rá itthon, a többi azon ország törvényeitől függ, ahol lett vásárolva, és persze csak ott lehet érvényesíteni a garanciát. Ha meg nem EU-ból lett vásárolva, akkor jobb ha úgy veszed, mintha nem lenne rá garancia.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
tipuka
addikt
Kipróbáltam dokumentum fotózásnál a pro módot, kizárólag a manuális fókuszt állítottam, tényleg nagyon egyszerű volt vele élesebb fotót lőni. Zölden mutatta még bónuszként, hogy hol élesebb a kép, ahogy állítom. A többi beállítási lehetőséget is meg kellene tanulnom mi mit csinál pontosan, így mindjárt jobb.
-
Maxxy10
addikt
válasz BestofJAVA #6783 üzenetére
Fókusz hibát egyből lehet látni, nem gyakori de előfordul.
-
jacis
nagyúr
A sokat fikázott Exynos 2100 nem is olyan rossz főleg ha azt is belevesszük, hogy a legújabb snapi is a mezőnyben van: [link]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
kovacs65
senior tag
"A modell különlegessége a mellékelt S-Pen tokba húzható toll, ezért is tekintik az új Ultra változatot a megszűnt Note széria utódjának."
[link]
Látott a cikkíró már ilyesmit?Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
legenda
Tényleg láthatóan és érezhetően jobb lett az akkumulátoros üzemidő a januári frissítéssel, pedig eddig sem volt rá panaszom.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Attól is függ, hogy a Te beállításaiddal és használati szokásaiddal, adott környezetben mennyit tud most, mert ezek függvényében is változó lehet és pont emiatt van az, ha valaki szerint nagyon jó az akkumulátoros üzemidő, másnál meg nem annyira.
Taci: Én sem sűrűn nézegetem, de ez most anélkül is feltűnt.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
h_benjamin
aktív tag
Másnál is el tűnt YT-nél a lejátszóvezérlő értesítéseknél illetve zárolt képernyőn? Hogy tudnám vissza rakni. Egyik napról másikra eltűnt nálam.
i5 10600KF + Z590 + RTX 3070 + 32GB + 1 TB SSD + 120GB SSD + 2TB HDD // iPhone 14
-
Maxxy10
addikt
válasz h_benjamin #6794 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
válasz h_benjamin #6799 üzenetére
Érdekes, nekem sincs ott.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
Új hozzászólás Aktív témák
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- Beszámítás! Samsung Galaxy S21 5G 128GB/8GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest