- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #6228 üzenetére
Volt az SGS2-nél is a Mali400 GPU miatt, a Note-nál még ott van a pentile mátrix is ami miatt még erősebb a hatás, de a sávosodás mellett a "black clipping" sokkal zavaróbb. A legtöbb videónál a sötét részek valami elképesztően ahogy kb elfolyik, kikockásodik a kép, persze, nehéz megfogalmazni. Viszont, ha valaki általánosságban szereti az Amoled kijelzőket, ezekkel együtt lehet élni
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
Na, egy ideig kipróbálom a Galaxy Nexust. Egyelőre nincs sávosodás, vagy black clipping
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
-
exelsior1
senior tag
válasz #68216320 #7207 üzenetére
Én is láttam, hogy végre rendes Alpha változat van belőle, ki is próbálom. Kijelző milyen? Most tértem vissza Note-ra, már ICS-el, és a kijelző tipikus hibái kb semmit sem változtak, bár asszem a sávosodás csökkent, meg kicsit élesebb is, de a sötét részeknél filmekknél továbbra is kockás, darabos a kép.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz #68216320 #7211 üzenetére
Én a dinamikust szeretem, viszont az elméletileg elrontott gamma beállításokon nem segítenek ezek a beállítások sajnos. Reméltem, ohgy az ICS-el javítják, de sjna nem. Most egy ideig Nexusom volt, azon nem volt ilyen gond, de amikor jött a szervizes, és hozott pár kijelzőt, azokat megnézegettem és nagyon durván rondák voltak, sötét részeknél főleg, szal nagy szerencse kell, hogy az ember teljesen jó kijelzőt fogjon ki Ja és eltűnt, ohgy a kijelzőfényerő beállítása az állapotjelző csúsztatásával
[ Szerkesztve ]
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz #68216320 #7216 üzenetére
Megnéztem normállal is olyan "trutyis" a kép. De mondom a Nexusomon ilyen nem volt, ill csak egy icipici, meg az S2-nél csak egy kis sávosodás ami simán lehet, ohgy ICS-el el is tűt. A Note-nál viszont nagyon durva jelenségek vannak. Persze, még így is jobb mint egy LCD, akán a One X-é. A színei szebbek, és sokkal természetesebbek mint az S2-é és a mélyfekete is még hatalmas előny, bár nem mindig élvezhető sajna. De szerintem itt csak kalibrálással van gond. Legalábbis remélem. Max kihívok ehhez is futárt, hoz megint pár kijelzőt azokkal kipróbáljuk. Elvinni nem vinném, hogy majd 6-8 nap múlva visszakapom, viszont a prémium futár kifejezetten kényelmes és kelleems megoldás
[ Szerkesztve ]
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz #68216320 #7222 üzenetére
Vidoknál jön elő, hogy a feket részek, jelenteknél iolyan mintha valami trutymó lenne az egész ami egymásba folyik. Míg világos részeknél valami gyönyörű. Meg, pl ha teljesen lesötétítem a kijelzőt, alig lesz sötétebb, inkább a kontraszt és a színek gyengülnek, mintha a gamma beállítás nagyon fel lenne tolva
[ Szerkesztve ]
Galaxy S10
-
-
exelsior1
senior tag
Asszem a Note-hoz is kérek szervízfutárt. A Nexusomnál jó volt, még hoztak kijelzőket is, sajna sokkal rosszabbak voltak az enyémnél, tipikus Note-os hibákkal, de ha hoz magávasl a szervizes 5 kijelzőt, abból csak lesz jó, főleg mivel olvastam, hogy az újabbak, amik 1-2 hónapja lettek gyártva már kifejezetten jó kijelzők. Szervízbe nem viszem ezzel annyit nem ér az egész, ohg elmenjek Budaörsre, és ott hagyjam vagy esetleg helyben cserélgessék, ithhon kényelmesebb, egyszer már nagyon jó volt az az otthoni szervíz, szerintem meg tudja a Samsung ismételni a csodát
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #7266 üzenetére
Kb mindegy, egy próbát megér, és azt olvastam, ohgy a "black crush" hatás az új Note-okon szinte alig van, míg a régebbieken valami kegyetlen. Van néhány trükk, screen filter-ekkel lehet pl kontrasztot csökkenteni, akkor teljesen eltünik, viszont oda a mélyfekete és kb olyan lesz mint egy jobbfajta LCD annyit meg nem ér az egész.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #7268 üzenetére
Ha ezen múlik, akkor nem teszek fel custom romot. De ha kijön a szervizes meg tudom mutatni, ohgy milyen "szép" ronda tud lenni a kijelző, a Harry Potter 7 part2 a legjobb referencia az kb mindig sötét és nagyon látszik is rajta a hiba kb minden jelenetnél.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
Sok forumban taglalták, nem pontosan derült ki, mivel a Samu nem veszi komolyan a dolgot. Elméletileg rosszak a gamma beállítások, és mivel egyelőre szoftveresen nem lehet állítani, ezért ez egy rosszul bekalibrált kijelző, onnantól meg inkább hardveres hiba, meg nem is nagyon lehet javítani, különben megtennék ahelyett, ohgy azonnal cserélik, de nem lehet sajnos tudni. A másik meg, ohgy ICS-el javult a helyzet, emiatt megint inkább szoftveresre lehet gondolni. Eléggé káosz .D
Galaxy S10
-
-
exelsior1
senior tag
-
-
exelsior1
senior tag
Na kértem házhozjövős szervízt. Kíváncsi vagyok milyen lesz, szépen bőven leírtam a kijelző dolgot, majd gondolom holnap telefonálnak is, ohgy hogy legyen. Vagy hogy közöljék, ohgy ezzel nem foglalkoznak
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #7384 üzenetére
Szent ég, hogy néz ki :S A proci is alig erősebb, meg most ICS-el nagyon gyors egy pici akadás nem volt eddig. A kijelzőre vagyok kíváncsi, vajon kap-e egy HD amoled+-t vagy inkább a felbontást növelik és maradnak a pentile-nál, ami nem lenne jó, így is vannak kompatibilitási gondok még, meg ekkora kijelzőhöz HD felbontásánál nem is kéne több, persze RGB-vel. Így is sokat kell videoknál nagyítgatnia ha nem HD az anyag.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
Na, megvolt a helyi szervíz. A srác hozott 5 kijelzőt. Sajnos, hiába újak (április után gyártottak), a gamma hiba megvolt mindnél, az ami végül maradt azon is csak egy nagyon picit volt jobb a helyzet, de lehet, ohgy csak képzelődöm. Sajnos mondta is, ohgy ezzel nem nagyon tudnának a szervízközpontban mit kezdeni, mivel miután betesznek egy új kijelzőt nem tudják a színátmeneteket tesztelni. Annyi haszna volt, hogy mégiscsak új kijelző, nem novemberi, így kezdődik az "öregedés" elölről Illetve, jó szokás szerint megint kaptam egy új keretet a készülékhez, az előző tulaj Samu autós tartóval használta ami a széleket csúnyán összekarcolta és megnyomogatta. A szervízes srác hamar ki is szúrta, ohgy valaki autós navigációra használta és készítette is az új keretet Továbbra is fenntartom, ohgy ez a házhoz megyünk dolog nagyon pöpec dolog, és már-már nagyobb prémium érzetet ad mint egy fémburkolat A kijelzőre meg, egyszer csak lesz megoldás, ez nem a szervizeseken múlik.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
-
exelsior1
senior tag
válasz Keeperv85 #7447 üzenetére
Hát, hozott sokmindent. Ionizált levegővel nem tudott szolgálni sajna, de kesztű volt, valami puha lap is amit az asztalra tett, hogy azon csinálja, jó kis csavarhúzók, de nagyon más nem kellett, ezt még én is szét tudnám szedni, annyira simán megy. Van pár csavar a kereten, onnantól meg minden megy magától és minden már csak ragad. Am, az nem baj, ha kis port összeszed, sokkal több por volt a korábbi keretemben alapból is
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #7452 üzenetére
Az a baj, hogy nem jön a rendszerben elő, csak inkább video nézés közben, csak nem fognak minden készüléknél kipróbálni HD Youtube videokat Bár kéne. Sajnos ez van, beismerni meg nem merik, de mondom még így is nagyon jó a kijelzője, ez csak olyan mint a pentile, egyszer észreveszem, onnantól csak azt nézem :S
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
Szerintem nincs gond vele. Ahogy néztem a belsejét, kb 3 rész az egész. Egy panel, a kijelző, és a keret. Régebbi készülékeket láttam szétszedve, ott volt milliónyi alkatrész, rögzítés, ezeknél a maiaknál, semmi, simán szétszedi, összerakja fél perc alatt. Szerintem az, ohgy lakásban a szabad poráramlás alatt csinálj,a már meg sem kottyan egy ilyen készüléknek
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
A lap megvolt. De semmi magas szintű javítás, azok ritkán kellenek alapból is. Meg legtöbb esetben egyszerűbb cserélni. Amikor a Nexuson az USB csatlakozó rossz volt, nem tökölt javítással, portalanítással, kicserélte. Olcsóbb, egyszerűbb. Ilyen célra megfelel a lkasá és sokkal kényelmesebb mint leadni és 6-8 napot várni, vagy elbattyogni Budaörsre , ohgy 4 napot spóroljak
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
válasz Cyberpunk #7468 üzenetére
Nekem nagyon bejön, remek szolgáltatás, am azt mondta a srác, ohgy ez kb magyar találmány, máshol a Samnál nincs ilyen, ohgy kimennek egyeztetett időpontra és megjavítják. (Ill inkább cserélik a hibás alkatrészt). 3 nap sok idő okosteló nélkül azért, kényelmes is.
Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
-
exelsior1
senior tag
Na, megjött az új kitámasztós tokom, nagyon frankó, és még az övre fűzhető tokomba is épp-hogy belefér ezzel, úgyhogy egyhamar nem veszem le
[link]Galaxy S10
-
exelsior1
senior tag
Miért venne ilyet egy almafan? Meg, mint minden ez is drágán kezd, végül is eléggé erős telefonnak ígérkezik, 1-2 hónap múlva 120-ért is meg lehet majd venni, vagy olcsóbban, főleg ha használt. Bár, nem szeretem a szoftveres billentyűket, jobb szeretem, ha vannak rendesen és nem a kijelzőből veszik az értékes helyet
Galaxy S10
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest