- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
Úgy érzem még mindig jól választottam tavaly februárban, amikor 36ezerért megvettem a P8-at. Igaz, csak 6.0 Android.
-
Kutykurutty7
aktív tag
Nem szokásom földhöz csapkodni a telefonokat, meg egyébként leejteni sem szoktam sem a telefont, sem egyebeket. Ezt a földhöz csapkodást csak 'képletesen' írtam arra, hogy mennyire zavarhat egy filléres hiányosság (ez esetben a gombok háttérvilágítása) valakit. A hozzászólásokból ítélve ezzel nem vagyok egyedül... de ugyanígy említhetném a fényérzékelő hiányát is mind idegesítő dolgot.
Mindegy. A lényeg, hogy a véleményem az a telefonról, hogy a pozitív tulajdonságai ellenére is a 80 ezer Ft-os összegnél már nem engedhetőek meg ezek a hiányosságok. Nyilván nem arról van szó, hogy nem tudja ezeket a technikai problémákat megoldani a Samsung, hanem arról, hogy ezzel a hozzáállással akarja a még drágább telefonjai felé irányítani a pácienseket. Velem nem jár sikerrel!
[ Szerkesztve ]
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
WaG_Gaming
tag
Nem értem, miért kezdenek megint összefolyni a Samsung termékkategóriái. Az A6 egy 2017-es J7, a J6 ennek butított változata, szóval Samu, visszatértünk a rengeteg elnevezés, egy modell stratégiára...
Casual és hardcore gaming, mobiltelefonok, egyéb tech cuccok - mi kell még?
-
csongi
veterán
Ez most komoly?
80k ba nem fer bele egy fenyerzekelo? -
RRamstein
tag
Nem nagyobb szutyok mint a Huawei lite széria az is pont ekkora fos tenger de ott cserébe 120 ért kapsz notchot meg egy hulladék minőségű ips kijelzőt
WaG_Gaming: inkább csak azért érzi az ember hogy össze folyik mert az előző A ,J széria túlságosan jóra sikerült és most bajban vannak , szvsz idén A széria éri meg abból is a8[ Szerkesztve ]
-
FlashLed
senior tag
Na ez is nagyon kellett a piacnak...
The Mechanic
-
Austin F.
tag
"Ez kb. a "látom a hangokat" szindróma gépi megfelelője? "
Szinesztéziának hívják.
~ ~ ~ Rólam: https://logout.hu/blog/austin_f/index.html ~ ~ ~
-
patwasinginm
csendes tag
Továbbra sem értem, hogy miért vesznek az emberek samsungot. Én már évek óta csak xiaomi termékeket használok nagy örömmel, hibajelenségek nélkül. 100 ezért forint környékén fényérzékelő szenzor, műanyag ház, oké a két kártya+micro SD jópofa, de nem alélok el tőle. Körül belül fele ennyiért vagy egy kicsit többért már megszerezhető akár a xiaomi mi a1 is ( most jön majd a mi a2, az is elég jó ajánlat lesz ), dupla hátlapi kamerával, 3 évig frissülő Stock Androiddal, infrával, oké nem bővíthető, de akinek nem elég a 64 giga, az nem tudom mire használja a telefonját, mert amúgy semmit se kell a telefonon tárolni mert ott a felhő
Tehát nem értem a Samsung vásárlókat, oké a megszokott színes felület, a kijelző super amoled, ezen felül szerintem semmi extrát nem tud felmutatni, főleg nem ennyiért... -
Fred23
nagyúr
válasz patwasinginm #60 üzenetére
Én például csak IP68-as telót veszek, a Xiaomi meg még nem gyárt ilyeneket, ennyi. Majd ha fog, talán veszek tőlük egyet!
-
dzsi23
addikt
Én pl. azért cseréltem a Redmi 3S-t J5 2017-re, mert amire nekem kell, arra elég a Redmi és a J5 is, de a J5 nagyon megtetszett (a színe, a formája és az amoled miatt). Amikor a tudás már mindegy, nyugodtan lehet külső alapján választani, és olyankor a Samsung sokszor előnyben van.
-
bitblueduck
senior tag
gear vr
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Szabcsizz
őstag
Ezerszer inkább egy Samsung mint Xiaomi..
-
GEPESZ66
veterán
A Xiaomi esetében is azért szintén alap lenne már az nfc,szerintem.
-
zeorsdfd
senior tag
Nálam az iránytűhiány azonnali kizáró ok...egy Xiaomi rajongó:-)
-
Twyzx909
kezdő
Tetszik ahogy a Samsung honaprol-honapra atlathatobba teszi a termekpalettat . (Komolyra forditva: pedig jo volt az irany)
-
Bwin87
tag
Ez így semmi,pedig második telefonnak elgondolkoztam rajta
Sony Xperia 1 V
-
Austin F.
tag
"Továbbra sem értem, hogy miért vesznek az emberek samsungot."
Segítek akkor megérteni: a vízállóság miatt vettem S7-et. Te meg a tiédet dobhatod ki, ha beleejted a vízbe.
A medencébe meg a Balatonba is vihetem magammal, nem kell a parton hagyin hogy ellopják, nyugodtan fotózhatok vele a vízben állva, vagy a Rudasban a medencében áztatva a valagam olvashatom az e-könyveimet.A többi, nekem fontos tulajdonságot (amoled, kiváló kamera, sok RAM, gyors processzor) megtaláltam máshol is, de ezt nem.
Ha lett volna hasonló, megbízható modell más gyártótól hasonló vagy alacsonyabb áron, szintén vízálló kivitelben, akkor lehet, hogy azt vettem volna.~ ~ ~ Rólam: https://logout.hu/blog/austin_f/index.html ~ ~ ~
-
Gardoni
aktív tag
J5 2017 telefonom van, és marad is. Hát ez egy ilyen szakma!
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG A34 5G - 128/8
-
gaborm69
aktív tag
Senki nem vett még ilyen telefont?Tapasztalatokat szivesen vennénk 😀
Samsung Galaxy S20 FE
-
-
vzsoca
csendes tag
Érdeklődni szeretnék, hogy érdemes-e lecserélni egy J5 (2016) másfél éves telefont erre? Átlagos használatra kellene, nem játszom rajta. A kamerája van-e olyan, mint a J5-nek, vagy rosszabb?
-
doongoo
addikt
Ugyan sok tulaj nincs (én sem magamnak vettem, de céges dual-simeseként ezt kaptam és a galaxy Watch-hal legalább prímán együttműködik), de lenne egy kérdésem illetve gondom:
- bakapcsolt mobilnet és bluetooth mellett a wifi irtózatosan belassul. Értsd: csatlakozik a routerhez, de vagy azt írja, hogy nincs internetkapcsolat vagy épp csak pötyög. Ha airplane módból kapcsolódok ugyanahhoz wifi hálózathoz, akkor semmi gond. Más telókkal nincs ilyen gond ugyanazon a hálózaton, azaz telefonspecifikus bugnak tűnik. Ezen jó lenne valahogy javítani. Esetleg tippje valakinek? -
doongoo
addikt
kis update: csak a bluetooth befolyásolja. Azt kilőve hasít a wifi, bekapcsolva szinte leáll a net. Állítólaga 2,4 GHz intereferencia miatt. Routeren sávot váltást próbáltam, de az nem segített.
A routert 5GHz-re állítani sem pálya, mert a teló nem tudna hozzá csatlakozni, így marad az, hogy otthon kilövöm a bluetooth és a galaxy watch is wifin csatlakozik -
doongoo
addikt
Hamarosan jön helyette egy A8
-
doongoo
addikt
Meg is érkezett az A8. Minden apró kis bosszantó probléma kipipálva. Van automata fémnyerőállítás, wifi megy rendesen aktív bluetooth kapcsolat mellett is, értesítési led, AOD és még kb. 50000 ponttal több antutuban...
J6 pihen a fiókban -
szemy94
senior tag
Nyílván vannak akciók, előfizetések stb, ahol olcsóbb, de a független ár azért mérvadó szerintem jobban mutatja, hogy a telefon hol helyezkedik el Vannak kivételek, de itt 1 márkán belüli készülékeknél azért igenis jelent valamit.
Használd egészséggel, biztos, hogy jobb, mint a J6, ez tényMi13T, S9, xBox One S 1TB
-
doongoo
addikt
Ja, és van még két tempered glass is. Ilyenek
-
Rosep
senior tag
Meg tudjátok mondani, hogy ez a teló tudja-e a mágneses flip tokos feloldást?
-
őstag
No, mivel nagyon pang a topik, gondoltam írok egy rövid véleményt.
Éppen telefoncsere zajlik nálam és amíg nincs meg az új és már nincs meg a régi, addig egy J6 került hozzám.
Még csak két napja van nálam, de egyszerűen rosszat alig tudok róla írni.Egy Xperia XZ-ről jövök (7.1 android). Nagyon nem egy kategória a két készülék, de szinte alig történt visszalépés.
A telefon gyors, teszi a dolgát, amoled életemben először van a kezemben, de nagyon tetszik. Az akku és az üzemidő az valami észbontóan jó. Az Xperia XZ-t szanaszét alázza ilyen téren. Egész nap Wifi + GPS és folyamatos nyomkodással sem tudtam a nap végére lemeríteni. 6.5 óra screen-on-time-nál és 25%-nál tettem újra töltőre. Elképesztő.Az arcfelismerés működik, nem túl gyorsan, de működik. Az ujjlenyomatolvasója fényévekkel jobb, mint az XZ megbízhatóság terén, azonban nem olyan gyors. Döntse el mindenki saját maga, hogy neki mi számít ilyen téren...
Sony UI kifejezetten kellemes, elsőre azt hittem, hogy a Samsungétól hányingerem lesz, de ez egyáltalán nem igaz. Kifejezetten használható a UI és jól néz ki. Annyit mondjuk megjegyeznék, hogy a testreszabhatóság az sehol sincs mondjuk egy Sonyhoz képest.Sebességgel nincs baj, főleg ha az árat és a készülék kategóriáját is észben tartjuk. A RAM management viszont szerintem nagyon agresszív. Spotifyt pl. megnyitom, számítógépre csatlakoztatom (gépen játssza le a számokat és telón váltok), nekiállok olvasgatni, közben megy a messenger. Pár perc után viszont azt veszem észre, hogy az állapotsávról eltűnik a spotify logo. Így a számváltáshoz újra meg kell nyitni és csak úgy tudom elintézni. Idegesítő és szerintem a RAM kezelés az oka, ugyanis bezárja a háttérben futó alkalmazásokat.
LED vaku 100x erősebb, mint a Sonyn volt (mondjuk az XZ ebben kifejezetten gyenge volt), és elöl is van egy, amivel tök jól el tudja magát vakítani az ember egy gyengén megvilágított helyen készülő szelfivel.
A kijelző szerintem a legesleggyengébb pontja a telefonnak, majdhogynem deal-breaker lehet, főleg olyannak, aki mondjuk egy régebbi, de felső kategóriás telefonról váltana.
Pixeles és gyenge felbontás, valamint a színek is iszonyat pontatlanok. Akármilyen kijelzőhöz viszonyítom (ASUS IPS monitor, Xperia XZ, Huawei P10 Lite) mindegyik sokkal-sokkal szebb képet ad.Ezen kívül 1-2x volt már megröccenés, várakozás alkalmazásokra, de hozzá kell tegyem, hogy kicsit sem kímélem a telefont és nagyon kényes vagyok a folytonosságra és gyorsaságra.
Esztétikailag igen jól néz ki a telefon szerintem. Anyaghasználaton érződik, hogy nem prémium telefon, de egyáltalán nem nevezném olcsó hatásúnak sem.
A képernyő arány és a design teljesen modern, mai telefonokhoz illő.A microUSB mondjuk 2018-ban szerintem igen gáz és én úgy tudom a költsége sem nagyobb egy USB-C aljzatnak, de ez legyen a legkevesebb.
Hangszóró hangos, de csak egy van belőle és az is oldalt van, ahol nagyon könnyű véletlenül letakarni főleg videónézés közben.
Zárásként (bocs a regényért):
- Összességében nagyon pozitív csalódás volt ez a telefon. Hozzáteszem zéró elvárással vettem a kezembe.
- A kijelző gyenge nagyon. Igazából ez lehet szerintem az egyetlen megfontolandó negatívum.[ Szerkesztve ]
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy az érintő mintha nem mindig működne? Kb az ébresztő lenyomásánál, vagy a fényképező gombnál. Én hogy 3-4 nyomásból egy képet csináltam... -
janeszgol
félisten
Köszi a véleményt. Az A3 2017 hardverét kapta, csak plusz rammal. Hát igen, sajnos a gyártók elhagyják az android alap Ram-kezelését és sajátot programoznak. Ami nem baj, csak az mindig agresszív. 3 giga ram az alapkiszerelés, nehogy már három appot ne tudjon benntartani.
intensa_man, az árukeresőn egy ilyen véleményt olvastam. Külföldi fórumokat nem böngésztem át.
Más: amúgy a második oldalt (a speclistában jól) rosszul szerepel a kijelző felbontása. Nem 720x1440, hanem 720x1480, mivel 9:18.5 arányú. Úgy tudom a Samsung csak ilyen paneleket gyárt mostanában. De a specben a 6. oldalt a helyes érték van.
[ Szerkesztve ]
-
petiked04117
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne,hogy a J6 támogatja e a vezetek nélküli töltést?
-
intensa_man
tag
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Adhell vagy notSABS működik valakinek a készüléken? -
zsoltip
őstag
Nos, úgy fest, a Gidano által módosított Adhell 3.1.1.254 verzió, több "rendszergazdai" jogot kér magának. A Security felett is módosítási jogot kér, amiben ugyebár a KNOX védelem működik. (Ezt persze enable és disable állással is próbáltam).
Kértem új KNOX kulcsot a SEAP honlapon.
És láss csodát, úgy fest működik a dolog. -
szemy94
senior tag
Nah pár hónap használat után azt mondom, használható készülék a teszt ellenére is nekem elég, egész napos telefonálás, böngészés, néha játék (PUBG persze low end, de amúgy is PC-n lenne az igazi, de arra nincs időm), a gyenge pont számomra ami mást nem is biztos érdekel a keret kopása... Mindig tokban van a telefon, otthon néha kiveszem, és már látszódnak a használat nyomai, kisebb kopások, a J5(7) ilyen szempontból klaszisokkal jobb, sőt megkockáztatom hogy 1-2 csúcsmobiltól is jobb, még mindig a családban van, és sehol egy kopás, ha 3/32-es lenne (MO-n nem nagyon van) legalább az is, még most is az lenne szerintem. De mindennapi használatra ettől függetlenül tökéletes, szoftver, akksi jól bírja.
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
petiked04117
csendes tag
Sziasztok.
Mi lehet az oka annak hogy mióta lefrissült a telefon android 9es rendszerre,gyengébbnek tapasztalható az akkumulátor üzemideje? Semmi új alkalmazás nincs rajt csak amik előtte. Erős 2-3 órával kevesebb üzemidőt produkál mint előtte...
-
Ági22
újonc
válasz petiked04117 #100 üzenetére
Én minden téren csak pozitív változást tapasztaltam.Sok az újdonság.
-
artid
aktív tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.
Anyósonmak van egy 2 hónapos J6-osa, ami a héte elkezdett valamiért sza..kodni...
Töltőn volt a telefon. Amikor fel akarta ébreszteni, de ki volt kapcsolva. Amikor bekapcsolta, a PIN kód bepötyögése után pár másodperccel kikapcsolt a készülék. Ugyanez, ha leveszi töltőről. Sim ki, anélkül ok. Sim tesztelése másik telefonban, abban sem megy.
Ok, SIM hiba, irány a szolgáltató, kicserél.
Új kártyával tökéletesen megy a telefon az első töltésig, ahol ugyanazt hozta, kikapcsol, bekapcsolás után pin beadás, majd kikapcs.
Sim ki, de a telefon nem múködik....
Ahányszor bekapcsolom, elindul, majd pár mp után kikapcsol.
Töltőre tettem, 82%, de ugyanazt produkálja. Vagy kikapcsol pár mp után, miután behozza az Android kezdőoldalt (nincs rajta képernyőzár), vagy újraindul.Mit lehet vele kezdeni?
Reklamálnám, csinálnék rajta egy gyári visszaállítást, de előtte le kéne venni róla a fényképeket. Ötlet?
Amúgy most épp bekapcsolt SIM nélkül, próbálom levenni róla a cuccokat!Köszi.
Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
artid
aktív tag
Közben volt 5 jó perce a telefonnak, úgyhogy mindent le tudtam róla menteni.
Ötlet, hogy miért csinálja ezt? Csinálok egy gyári visszaállítást....Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
artid
aktív tag
Megy vissza javításra a telefon.
Kicsit idegesítő, hogy vajon miért történt ez...Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Hozzámkerült egy ilyen készülék, az előéletéről semmit sem tudni. Próbálom valahogy életre kelteni, de eddig csak a recovery menüig jutottam, oda is nagyon lassan. Mi gondja lehet a telefonnak? Ismert hiba ez? Lehet valahogy külsőleg firmware-t frissíteni rajta? A törlés nem segített, nem indul el.
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
zolya1973
aktív tag
Egy ismerősömnek van egy ilyen telefonja.Az a problémája vele,hogy beállított ébresztési idő előtt egy pár perccel sípol egyet.Mi lehet ez és hogyan tudná kikapcsolni?!
-
neo-geo
aktív tag
Sziasztok. Volt barátnőmnek ilyen telefonja van, hogy tudná egy fényképezőgép fotóit átvinni a telefonra? OTG kábel, és egy átalakító, vagy csak simán a micro sd kártyát átdugja a telefonba?
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
attiati
veterán
Van egy j6 duos-em.
Es nem fogad kulfoldon helyi sim kartyat. Ezt hogyan lehet meggyógyítani?
Azt irja, hogy Sim halozat zarolva.
Otthon megy vele telekom es telenor sim is, es itt is.
Illetve a helyi sim megy egy masik telefonban is. -
Mike3090
csendes tag
Üdv! Ismerősnek ilyen telefonja van, és elfelejtette a képernyőzár kódját. Valaki tudna segíteni az Odin használatában? A ROM már megvan. Ha jól sejtem csak a teljes újratelepítéssel lehet kikerülni az frp lock-ot? Vagy egy sima FR is segíthet? Az a baj, hogy kikapcsolni sem lehet mert kéri a kódot, az ujjlenyomatot nem veszi be mert valószínűleg lejárt a 72 óra. Meg kell várni amíg lemerül.
-
totjan
újonc
"A SIM PIN elfogadása utáni hálózatizár PUK kód kérés azt jelenti, hogy elhasználtátok a hálózatizár feloldó PIN-kód beviteli lehetőségeket (talán 5 van?), és most már csak a szerviz által biztosított hálózatizár feloldó PUK beírása után tudjátok újrapróbálni a hálózatizár feloldó PIN-kódot."
A fent írt PUK kód nem azonos a függetlenítésre használt sim PUK kódjával? A kártya a saját telefonban továbbra is használható, ott nincs letiltva. -
MODERÁTOR
-
totjan
újonc
Sziasztok!
Telefon függetlenítéssel kapcsolatban kérnék segítséget.
Párom két éve kapott dualsim-es, Telenor függő Samsung J6 céges telefont. Mivel a saját száma Telekom-os és a hűségidő letelte előtt a nem szabadott függetleníteni, így használta a saját független dualsim-es telefonját a saját és a céges kártyával. Most hogy letelt a 2 éves hűségidő, a cég rendszergazdája megkérte rá a függetlenítő kódot.
Tudomásom szerint a függetlenítés menete, hogy nem Telenoros kártyával kell elindítani a telefont, majd a kapott függetlenítő kódot (8 számjegy) megadni.
Ehelyett a telefont kéri a SIM Pin kódját, s ezt követően azt írja ki, hogy a behelyezett kártya hálózatzáras és kéri annak PUK kódját. De a kártya PUK kódjára, valamint a függetlenítő kódra is a Sikertelen hálózati azonosítás üzenet jön vissza.
Találkozott már valaki ilyennel? Ebben a telefonban még Telenoros kártya sem volt, lehet ez a gond?
Előre is köszönöm. -
MODERÁTOR
-
ph2012
senior tag
Sziasztok. Méretben női kézbe való, kb 5 zoll-os Samsung telefont tudnátok ajánlani? Super amoled kijelzős, jó fényképezős, erős akkus legyen. A Galaxy J6 volt ilyen. Nem tudnátok hasonlót mutatni?
Köszi.
-
janeszgol
félisten
Szia!
Beírtam a szükséges paramétereket (Galaxy, amoled, max 155 mm hosszú, max 250 eurós - mivel a J6 anno 180 euróról nyitott). Egy találatot kaptam, és az a Galaxy A41.
Röviden róla. Kmerában vannak nála jobbak 100 ezer ft alatt is, de a J6 szintjén hozza. Akkumulátorban a GSMArena szerint elég jó, közepes (mindent csinálsz, de nem egész nap) használattal 1.5-2 nap. De ez az első szoftverrel mért, azóta kapott frissítéseket.A fórumában érdeklődj: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest