- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszili8
aktív tag
Vannak olyanok akiknek nem számít mennyibe kerül/mit tud csak neki legyen először.Az én legjobb barátom is ilyen,megvette az i4-et 220k-ért amikor bejött,majd amikor kijött fehérben 110k bukóval eladta a feketét,majd 200k-ért vett egy fehéret,most majd amikor kijön az 5 akkor azt fogja venni.
[ Szerkesztve ]
Blackberry Q10,Xiaomi Mi A1
-
zoltanz
nagyúr
Micro SD (vagy hasonló), FM rádió hiánya, nem cserélhető akksi (csak Apple -nél lehet), fájó pontok.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Megjegyezném, hogy a paramétereken kívül az ár sem tudható. De gondolom az hasonló lesz, mint az eddigieknél, amikor kijöttek. Aki hajlandó órákat / napokat sorban állni az első darabokért, azért abban biztos benne van a vágy, hogy majd jól megnézik az új telefonjával.
Laci
-
Probber
őstag
Az Apple nem árul zsákbamacskát, szóval a tehetősebb - és elvakult - vásárlók akik már ismerik a gyártó termékeit, biztosan beneveznek a látatlan újdonságra.
[ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
kiskaktusz
addikt
Minden napra 1 iPhone5 hír?
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
RaveForce
veterán
Az Apple nem árul zsákbamacskát
a tavalyi antennagate is nyilvánvalo volt már a megjelenés előtt, mi?
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
törölt tag
ez nem a legnegatívabb lehetőség. egyszerűen kimegy az ember az utcára, és még az utolsó zöldséges is i4-gyel járkál, és csak 4-essel, régebbit nem lehet látni. biztos azért kell neki, mert az ökoszisztéma, meg a tudás, meg... á, hagyjuk.
pontosan ugyanez lenne a véleményem, ha egy HTC-ról vagy Samsungról beszélnénk, csak az a helyzet, hogy azok körül nincs ilyen falhajtás. hiába piszok jó kocsi egy Mitsubishi Evo, de azért nem olyan presztizs abban mutatkozni, mint egy BMW-ben.én meg azt nem értem, hogy miért hiszik azt egyesek, hogy az a sokmillió ember mind megfontolt döntés alapján vásárolja meg, amikor elég kimenni az utcára és szétnézni, hogy lásd az ellenkezőjét. még a főnököm is jó példa erre: van egy i3g-je, csak arra használja, hogy néha megnézze az emaileket, meg néhány telefonszámot tárol benne. soha közelébe sem ment a store-nak, még csak nem is telefonál vele. azért vette, mert ezt a márkát ismeri, ellenben az ilyen-olyan mid-eket és tableteket gyártó cégekkel.
-
Xero
nagyúr
Például én.
Több mint 3 éves a 3G-m és a hűségem is. Tavaly a csúszás miatt inkább kihagytam a 4-est, így már tavaly augusztus óta hűség nélkül pörög az előfizetésem. Mivel már nagyon cserélhetnékem van és valószínűleg, megint nem lesz elég készülék az első hetekben, megpróbálnám bebiztosítani magamat.
Ráadásul a sok megvásárolt app és kiegészítő miatt nem is vennék mást.
Van aki nagyívben tesz arra, hogy mik a paraméterek. Biztos, hogy jobb lesz mint az aktuális modell, és működni fognak a meglévő cuccaim. Ennyi nekem elég.
Ha lenne itthon lehetőség ilyenre, akkor gondolkodás nélkül leadnék egy előrendelést.
-
BossBoss
őstag
Kezdődik... Azért be kell vallani az apple tud valamit. Csapból is ők folynak és bizony ti is itt velem együtt erről témázunk, még ha megosztva is. Kétségtelen a sikere a gyártónak!
-
Integra
titán
és fut a paraszt még nem is tudja miért, de már megvette. a marketing diadala az apple, nem vitás. és tökéletesen megmutatja, hogy az ember mennyire eltudja dobni az agyát. lassan lehetne nyitni egy apple egyházat, az lenne csak az igazi, még az állami pénzeket is zsebre vágnák.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
debrejo
senior tag
válasz Cathfaern #15 üzenetére
Ezzel azt mondod, hogy tökmind1 mi van a hűtődre írva, a lényeg hogy hűtsön? Mindegy hogy Bosch vagy "Hixuang"? Nem nézed meg amikor veszed a nettó befogadási méreteket, az energiafogyasztását, van-e rajta garancia vagy fityisz ha visszaviszed, van-e fagyasztója, egyéb spéci dolgokat tud-e (antibakteriális bevonat, jegesedésmentes, stb...). Na ne nevettess...
A telefonoknál sem arról van szó hogy tudd hány kondi van benne és mekkora feszt tárolnak el, a nyáklap milyen vastag, senki nem beszélt ilyesmiről. A TUDATOS vásárló azért a főbb paramétereket megnézi, legyen szó telefonról, hűtőről, bármi élvezeti cikkről.[ Szerkesztve ]
-
debrejo
senior tag
Nem csak az Applenél van ilyen, bár telekommunikáció terén ők kiemelkednek. Lehetne sorolni itt a cégeket, gyakorlatilag mindenhol ez van. A vásárló orrba-szájba kapja az agymosást. Mivel egy elkényelmesedett világban élünk ami egyre inkább az lesz, a legtöbb embernek ez elég, látja meg hallja hogy húdefasza, ennyi elég is (hát ha még trendi is, ettől leszel valaki, bla-bla).
Félreértés ne essék, nem az Apple ellen ágálok, hanem maga az emberi birkaság irritáló ez esetben. Biztos vagyok benne hogy az i5 jó lesz, jobb mint az eddigiek. De basszus, még azt se lehet tudni hogy néz ki. Hűtőre vetítve, ott is az az első, hogy bejövős legyen a dizájn és főleg a mérete nem mindegy. Úgy rendelni hogy még nem is láttad, tesztekről nem is beszélve nekem pont azt mutatja hogy ez megint az e-penis növeléséről szól.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Az Apple-nek már ez a sokadik telefonja lesz. Ugyebár egy modellvonalt visz, tehát az a verzió nem lehet, hogy ez 5-ös az csak egy butított verzió lesz (vagy valami totál más, mint eddig). A korábbiak alapján lehet tudni, hogy a 4-esben is meglévő feature-öket tudni fogja az 5-ös is (tehát van rajta garancia, meg van fagyasztója), és a korábbi évek alapján lehet sejteni hogy lesznek új fejlesztések (antibakteriális bevonat), sőt vannak amiket már be is jelentettek (jegesedésmentesség).
Mivel hosszú évek során így történt az új verziók kiadása, joggal feltételezhetem, hogy most is így fog /ezt hívják úgy, hogy márka stabilitás/. Továbbá tudom, hogy a mostani (hűtőm) már régi verzió (korszerűtlen, sok energiát visz el a hűtés), de szeretnék ennél a márkánál maradni /ezt hívják úgy, hogy márkahűség/, és tudom, hogy sokan akarnak majd ilyet, akkor tulajdonképpen nem annyira logikátlan dolog már most előrendelni.Ha emellé hozzávesszük, hogy normálisabb helyeken van olyan, hogy fogyasztói tudatosság, és ha az Apple elcseszi, és valami szarral jön ki, akkor rájuk lehet borítani az asztalt, akkor az ég világon semmi gond nincs ezzel az előrendeléssel.
Mégegyszer mondom, az Apple szándékosan építi azt az image-t amit, és ennek része a stabilitás. Itt nem egy Nokiáról vagy Sony Ericcsonról van szó, akik egyik évben kijönnek egy mindent vivő telefonnal, másik évben meg valami használhatatlan "majd a név eladja" termékkel. Az Apple pontosan tudja, hogy ezt nem engedheti meg magának, sőt épít arra, hogy ezt nem engedi meg magának. Nem véletlen választják annyian... (tudom, tudom, ez a nem véletlen azért van, mert ott az alma logó... )[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
ez az emberi birkaság, hogy a te szavad járásánál maradjunk, ez van. ezek az emberek tökéletes irányjelzők arra, hogy milyen ne legyen a normálisabbik fele. egyetértek azzal amit mondasz.
azért vicces látni, mi tagadás.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ricardo
titán
Már írtam (illetve csk linkeltem ) a másik topicba mert nem láttam ezt.
"Továbbra is hülye az illető"
Szerintem ha nem is hülye, de fanatikus, és felelőtlen.
"Tulajdonképpen mindegy, részleteiben mennyivel lesz jobb az iPhone 5 az iPhone 4-nél, hiszen a delikvensnek még a korábbi 3GS van."
A lényeg pedig a részletekben van.
Például a méret.
Sok iPhone tulajdonos írta is a fórumon (vagy magától, vagy különböző viták folyamán), hogy nem kell neki tepsi, és a 4-es kijelző neki nagy.
Nem tudni mekkora megjelenítővel érkezik. Előrendeli, és lesz amilyen lesz? Vagy mindegy mert akkor már pont az lesz a megfelelő méret? Lehet hogy a telefon mérete is nagyobb lesz.
Ez csak egy példa.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
Ha csupa olyan üveged és kajád van ami, csak abban a márkájú hűtőben fér el, és már rég kiadtál értük egy kalap pénzt, akkor nem logikus, hogy ugyan azon márka legújabb modelljét vásárolod meg?
Fura módon én pontosan megindokoltam miért is rendelném meg előre látatlanban lesz ami lesz alapon, mégsem reagált rá senki. Tudom egyszerűbb elmenni a valós érvek mellett, de azért ne felejtsük már ki a számításból a tudatos vásárlókat sem.
A tudatosság nem mindenkinek abban merül ki, hogy minél nagyobb kijelző, minél több mag minél magasabb órajelen és minél több widget.(#70) Ricardo: Én is többször leírtam, hogy a 4 és a fölötti méret nekem szerintem nagy. Ettől függetlenül, ha az 5-ös csak ilyen méretben lesz elérhető akkor kénytelen kelletlen azt fogom venni. A 3G-nél sem szerettem a műanyag hátlapot a 2G után, viszont csak ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
debrejo
senior tag
válasz Cathfaern #68 üzenetére
"Ha emellé hozzávesszük, hogy normálisabb helyeken van olyan, hogy fogyasztói tudatosság, és ha az Apple elcseszi, és valami szarral jön ki, akkor rájuk lehet borítani az asztalt, akkor az ég világon semmi gond nincs ezzel az előrendeléssel." - Ha ez azt takarja, hogy kijön, te megrendelted és ha nem tetszik, rájuk borítod az asztalt és szó nélkül visszafizetik az árát, akkor helyes a dörgés. Gondolom nem szolgáltatónál.
"Továbbá tudom, hogy a mostani (hűtőm) már régi verzió (korszerűtlen, sok energiát visz el a hűtés), de szeretnék ennél a márkánál maradni /ezt hívják úgy, hogy márkahűség/, és tudom, hogy sokan akarnak majd ilyet, akkor tulajdonképpen nem annyira logikátlan dolog már most előrendelni." - Ha ez azt takarja, hogy a gyártó, akitől te látatlanban megrendelted, adott esetben azt a hűtőt méretre vágja ha esetleg nem fér el (a zsebedbe, kezedbe, akárhol), akkor megértem. Persze ha visszafizeti az árát sírás nélkül, az se rossz. Ahogy fentebb írtam.
Elfogadom az okokat amiket felsoroltál, javarészt egyet is értek, bár teljesen megérteni azt hogy olyan dolgot rendelek meg előre amit még nem is láttam, háááááááát...Még mindig elvakultságnak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
debrejo
senior tag
Te mindig ugyanazt a kaját eszed, mert azt mondták valakik, valahol, hogy az a legjobb a többi meg instant gyomorrákot okoz? Másrészt honnan veszed hogy a régi üvegek meg kaják "beleférnek" az új hütőbe? Bár nem tudod/juk hogy milyen lesz, annyi biztos, hogy nem a régid pontos mása. Tetszeni fog-e vagy az olytökmindegy, amíg "alma jár hozzá"?
Régit újra cserélni valós érv. Úgy cserélni hogy nem is láttad még csak hallottad milyen lesz illetve annyit tudsz hogy jobb lesz szerintem nem az. Ez olyan mitha előrendelnél egy ferrarit amit még nem is láttál, megkapod és úgy néz ki mint egy rohadtul megültetett john deere traktor. Gyors, ágaskodó ló van rajta, de traktor. Akkor is jó, mert "ferrari"? -
Xero
nagyúr
Nem azért mert valaki azt mondta, hanem mert nekem ez a legjobb és a legfinomabb.
Az, hogy hogy néz ki nálam sokad rangú dolog. Tudom, hogy jól össze lesz rakva, mivel 10 év alatt, szarul összerakott termékem még nem volt az Apple-től, és ennyi a lényeg.A Ferraris példád meg megint marhaság.
A Ferrari és az Apple is egy megbízható cég, tudható előre, hogy a most piacon lévő terméküket, egy jobb fogja váltani.Nehéz felfogni, hogy én telibe kakilom, hogy milyen logo van rajta mindaddig amíg működnek a már megvásárolt SW-ek és kiegészítők!? Engem az sem igazán érdekel, hogy mi lesz benne. Jobb lesz mint a 4-es és pont. Dock connectoron változtatni nem fognak, iOS5 betan az appok futnak, akkor hol itt a gond?
Az a baj, hogy én normálisan elmagyaráztam a racionális érveket az előrendelés mellett, de továbbra is megy a mellébeszélés.
-
llaszlo
veterán
Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése és a várhatóan korlátozott darabszámú első szállítmányok kényelmesebb kiosztása lesz, hiszen a regisztrálók elővásárlási lehetőséget biztosító kuponokat kapnak"
Vagyis nem írsz alá semmit, nem vállalsz semmi kötelezettséget. Ha nem tetszik akkor nem veszed meg. Viszont ha úgy döntesz, hogy megrendeled akkor előnyben részesülsz azokkal szemben akiknek nincs elő-rendelésük.Ha most akarnék telefont venni én is előrendelném. Legfeljebb azt mondanám, hogy köszönöm, de nem kell.
Egy rakás más terméknél is van ilyen. Amikor azt mondják, hogy most elfogyott a mosógép, de 2 hét múlva jön egy szállítmány és te kapsz egy kupont amivel előrendelheted. Így ha megjön a szállítmány akkor te előnyt élvezel a többi vásárlóval szemben.
Itt is csak erről van szó. Csak ugye nem megy a szövegértés vagy az olvasás.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."Ezek szerint szinte mindenki hülye. Gratulálok. A fórum jó részéről alkottál tömör véleményt.
"A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése "
Nem ennek értelmezésével van gond. Neked nem esik le, hogy sokaknak, furcsa (szerintem nem meglepő módon), hogy igényeket akarnak felmérni egy termék kapcsán, amiről szinte semmi konkrétumot nem lehet tudni.
Ez az utolsó hogy ebben a témában írtam neked, mert topicban is bizonygatod az igazad, és mindenki hülye (lásd idézett rész) vagy troll aki nem így gondolja.Szép napot.
-
Ricardo
titán
"Ki az a hülye aki képtelen értelmezni a cikket??
Ahogy olvasom a hsz-eket nem sokaknak sikerült értelmezni, hogy tulajdonképpen miről is van szó."Ezek szerint szinte mindenki hülye. Gratulálok. A fórum jó részéről alkottál tömör véleményt.
"A szolgáltatócsoport célja az igények felmérése "
Nem ennek értelmezésével van gond"Egy rakás más terméknél is van ilyen. Amikor azt mondják, hogy most elfogyott a mosógép, de 2 hét múlva jön egy szállítmány és te kapsz egy kupont amivel előrendelheted. Így ha megjön a szállítmány akkor te előnyt élvezel a többi vásárlóval szemben."
Nem ugyanaz. Ott már ismert termékből van hány amit ismersz, szeretnél egyet csak elfogyott. itt viszont nem ismered a terméket, mert nem tudni semmit
Neked nem esik le, hogy sokaknak, furcsa (szerintem nem meglepő módon), hogy igényeket akarnak felmérni egy termék kapcsán, amiről szinte semmi konkrétumot nem lehet tudni.
Ez az utolsó hogy ebben a témában írtam neked, mert topicban is bizonygatod az igazad, és mindenki hülye (lásd idézett rész) vagy troll aki nem így gondolja.Szép napot.
-
Ricardo
titán
Mennyivel nagyobb? 3,7 vagy 4? mindegy? Sokaknak tepsi a 4 .
telefon mekkora lesz? Belefér a méretr, vagy már "használhatatlan palacsintasütő" (by sok apple user az SGS-ről ), felbontás mennyivel nő?
Nekem ezek egyáltalán nem lényegtelen infók. Igaz vannak akiknek mindegy, csak az adott logo díszítse. Ez nem mindenkire vonatkozik, de sokakra. -
llaszlo
veterán
Azért aki csak ennyi alapján veszi meg az új telefont az eléggé elvakult kell, hogy legyen.
De látom Ricardonak sem esett le, hogy ezzel senki sem veszi meg a telefont. Csupán nem szeretne rá várni, hogy megvehesse. De ha nem tetszik neki akkor nem kell megvenni senki sem kötelez rá.
Az előrendelés nem egyenlő a vásárlással. Ezt látom nem sikerült még mindig felfogni.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Utoljára:
"Az előrendelés nem egyenlő a vásárlással. " Ezt megértettem/tük elsőre is, de:
Nem ezzel van a gond értsd meg.Látom nem könnyű.Leadja 1 millió ember az igényét. Kijön a telefon. 500 ezer visszaadja, mert nem ilyenre gondolt.
Ergo az igények felmérése sem volt jó az egész, mert fele annyi embernek kell, mint amennyit az igények mutattak. -
joey04
titán
Nekem a 4" a lélektani határ, de mivel más rendszer nem jöhet szóba, így lenyelném a békát ha nagyobb lenne esetleg, mert muszáj. Más kérdés, hogy jelenleg az 5 nem nagyon jöhet szóba nálam, mert nem lesz rá keret, és egyébként sem jár még le a hűségem (bár ezt ha akarnám, megoldanám)
-
Ricardo
titán
Ez a másik. Az áráról sem tudni semmit. Boldog boldogtalan leadja a rendelést, biztos ami biztos, aztán visszamondja mert nincs rá pénz.
Szerk: Kollega annyira nekem esett, mert szót mertem emelni, hogy le se esett neki, hogy ebben a hírben a T a ludas, mert ő hirdet olyan terméket amiről semmit nem tudni. Az már egy másik dolog hogy miért pont ezzel a termékkel teszi.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
-
joey04
titán
-
Ricardo
titán
"És ha visszamondja akkor azzal mi a gond??"
Csak annyi hogy a fő indok az igényfelmérés, csakhogy ez messze nem lesz így pontos, így pont a célját nem éri el, tehát ez nem más a T-részéről, mint egy gyenge duma. nem az a baj hogy nem veszik meg és visszamondják, hanem hogy akkor ez a előrendeléses balhé, teljesen fals adathoz vezet. Ez olyan mint csinálni egy mérést amiről előre tudjuk hogy téves adatot mutat. ennyi nem több. felesleges. látom nem az a gond, hogy nem érted, hanem, szándékosan értetlenkedsz. Ezért mostantól ténylegesen befejezettnek tekintem ezt a témát.
szerk: "Az árát simán be lehet lőni már most is. Ha a korábbi modellek árait nézzük. Kb 180-200e "
KB Vicces. Ez annyira pontos mint az igényfelmérés
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Óóóóó bakker. Szerinted bármilyen igényfelmérés db-ra pontos?? Ne röhögtess már.
És még én értetlenkedek. Az igényfelmérés bármivel kapcsolatban nem azt jelenti, hogy aki azt mondja igénye van rá, az biztosan meg is veszi. De tudom én nem értem a lényegét. Te meg még életedben nem csináltál piackutatást. Ez is látszik abból amilyen hülyeségeket írkálsz. -
=Mentor=
őstag
Én meg azt mondom címeres ökör az aki a megjelenés után azonnal megvesz egy telefont, legyen szó bármelyik márkáról, mert pár hónap mindig eltelik mire normalizálódik az ára...
-
veterán
És revolutinary. Ilyen címszavakra nem vennék telefont, de ha tudnám, hogy mennyivel nagyobb, miben más és újabb, akkor talán. Ez az igényfelmérés felesleges. Nagyjából a mostani i4 felhasználók felére tippelnék, a régebbi modellek tulajainál meg úgy 70-80%-ra a potenciális vásárlókat nézve. Mennyiért mérik fel az igényeket? Annyiért én is elvállalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest