- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A konfigod gyorsasága szerintem messze lenne egy iPadétől, de még mindig ott tartunk, hogy PC-ből a belépőt hasonlítjuk a táblából a felső kategóriához, a linklelt Nexus 7 árából milyen PC jön ki?
valenc: Az hogy kinek mi, mit vált ki a felhasználási szokások határozzák meg, nekem se lenne elég egy iPad PC helyett, de nem is tartom magam átlagfelhasználónak.
morgyi: E-350-es laptopom van, nagyon messze van felhasználói élményben egy iPad-től.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
-
törölt tag
"Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a táblagépek olcsóbbak és a legtöbb ember számára kiválthat egy PC-t, a 150 ezres számítógéppel inkább egy alsó-közép kategóriás, androidos táblát hoznék párhozamba. Egy olcsó PC-hez képest minőségben és felhasználói élményben az iPad űrtechnika."
[ Szerkesztve ]
-
valenc
tag
-
Xero
nagyúr
"Nekem iPad áráért van nem zúgó, nem bézs dobozos gépem, 22"-os full hd monitorral, ami bármilyen téren agyonveri az ipad-et. Arról nem is beszélve, hogy ezen sokkal kényelmesebb gépelni, videót nézni, skypeolni és játékélményben sem egy kategória a kettő."
Innen indult a dolog. Viszont itt már repkednek a belépő kategóriás cpu-k, a szintén belépő alaplapokkal, hozzá a gagyi monitor.
Ez bárhonnan nézem közel sem az az élmény mint az iPad retina ips-e.De már az alap felvetés is marhaság volt. Továbbra is felesleges hasonlítani a két vonalat.
(#156) valenc: Pusztán azért, mert sok területen marhára nem röhögi körbe. A tp jó kis gép, de a büdös életben nem fog 10-15 órát menni egy töltéssel, és marhára nem lesz olyan könnyen olvasható a kijelzője.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
foleg, hogy a dolgaik sokkal dragabbak lettek! Igy nem nehez...
mondjuk a retina mbp árak (Apple mércével nézve) konkrétan bezuhantak, az iPad is "olcsó", egyedül az iPhone ára szállt el nagyon durván. De ez látszik is: Jól látszik, hogy bár nőtt a bevétel, a profit gyakorlatilag ugyanannyi volt mint tavaly. Ennek nagyon egyszerű oka van: csökkent majdnem 1 százalékkal a margin. Míg egy évvel ezelőtt még 38.6 százalékot kerestek átlagosan a termékeken, most “csak” 37.9 százalékot.Vagy peldaul hanyan valtottak androidra vagy mas egyeb platformra.
Az iPhone-hoz ragaszkodnak leginkább a vásárlók az okostelefonok közül, a ChangeWave 96, a Kantar 90 százalékos márkahűséget mért
-
törölt tag
Akkor a használt notit használt táblához hasonlítsuk. Azért baj, hogy nem azonos kategóriát hasonlítunk, mert nem röhögi körbe.
morgyi: Lehet ezerszer több mindenre használható, de én arról beszéltem, ahol ki tudja váltani a PC-t, ott állva hagyja az iPad a Brazost.
[ Szerkesztve ]
-
vhw
addikt
"Viszont itt már repkednek a belépő kategóriás cpu-k, a szintén belépő alaplapokkal, hozzá a gagyi monitor.
Ez bárhonnan nézem közel sem az az élmény mint az iPad retina ips-e"De ha egyszer egy "belépő kategóriás" cpu is bőven hozza azt amit egy átlagfelhasználónak szükséges, akkor miért lenne szükség egy túlárazott i3-ra? Ugyanígy az alaplapnál is.
Fentebb 22"-os monitor VA vagy IPS - akárhogy nézem... egy 10"-os megjelenítő az csak egy 10"os megjelenítő...
Csupán ennyi volt a célom, hogy rámutassak az alapfelvetés, miszerint 150-ért csak " bézs gány avagy atom szintű" pc-t lehet kapni az meglehetősen erős túlzás.
Innentől kezdve ha valaki informatikai, digitális, multimédia igényeit minden tekintetben maradéktalanul kielégíti egy nexus tablet, akkor lelke rajta, használja elégedettséggel.
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
valenc
tag
Jó az ibm csak példa volt.De ettől függetlenül olvashatóbb a kijelzője mint egy nexus 7-nek...
Mondjatok már a hordozhatóságon kívül egy dolgot is amiben jobb egy tábla mint egy pc. Munkához rosszabb,
filmet nézni rosszabb, netezni rosszabb,játszi rosszabb,akkor miben jobb?És ezek a dolgok kategóriától függetlenek,ráadásul mint mondtam gépnél a minőséget nem veszed észre külsőleg ha egy gyengébb gépet szép házba és jó monitor mellé veszel nem fogják rá azt mondani hogy fúú.i7-et is rakhatsz p4-es házba crt monitorral és akkor melyik a minőségibb gép?Amúgy valóban felesleges ez a vita mindegyik eszközt másra találták ki -
törölt tag
Igazad van, elég egy belépő szintű CPU, de erre írtam, hogy minőségben/felhasználói élményben messze lesz a konfig egy iPadtől.
De hagyjuk is, az egész onnét indult ki, hogy a táblagép piac nem bővül, mert nincs mindenkinek szüksége rá, bezzeg a PC-re. Szerintem meg PC-re nincs szüksége mindenkinek és olcsóbban hasonlót, vagy azonos áron magasabb minőséget tud nyújtani a tábla.
valenc: "Amúgy valóban felesleges ez a vita mindegyik eszközt másra találták ki" szerintem ez a lényeg, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amiben képes kiváltani a tábla a PC-t abban jobb ár/érték aránnyal rendelkezik és nincs mindenkinek szüksége a számítógép nyújtotta pluszra (az új Bay Trail-es táblákkal ráadásul egyre kevesebb az a "plusz").
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
En MacBook melle vettem iPad-et. Az eredmeny az, hogy komolyabb munkakra (fenykep editalas, video vagas, komolyabb szovegek levelek megszerkesztesere ) a Mac-et hasznalom. Netezesre, jatekokra, olvasasra, es alapabb szovegek szerkesztesere, zenehallgatasra, neha videok nezesere, valamint email irasara az iPad-et. Teljesen nem valtja ki egyik sem a masikat, viszont inkabb cipelem az Ipad-et mint a Mac-et magammal utazasainkkor.
-
-
Touch-ko
őstag
válasz #32839680 #169 üzenetére
Az AssPen-rol annyit, hogy egy ismerosom megvette a Samsung 2014-es
Az elso dolog a kerdesemre, hogy szamara miert jo: 'keziras felismero'...
Probaltam en is, valahogy engem nem fogott meg..Termeszetesen Jobs 2007 es 2010-ben az iPhone es iPad fejlesztesekor nem a te AssPen-edrol beszelt...
Ettol fuggetlenul sokan hasznalhatjak (en meg csak 2-3 embert lattam-akire emlekszem-) akik hasznaltak. Szerintem tul sok ertelme nincs... Amit a tollal meg tudok csinalni, azt az iPad-en az ujjammal vagy sokszor Siri segitsegevel is.
/maganvelemeny/ -
Alex91
félisten
[link], hogy ertheto legyen: mar nem (csak) a Win a kvazi szabvany, hanem az iOS is. Igen, lehet dolgozni mar ezzel is...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
ZooLee
senior tag
válasz #32839680 #177 üzenetére
Az hogy iPhone-t rendelnek céges körökben az max annyit jelent, hogy tartós, és cserénél még mindig a legkisebb bukással lehet tőle megszabadulni.
Hát, azért nem csak erről van szó, hanem inkább arról, hogy már elérte azt a (biztonsági? menedzselhetőségi?) szintet, hogy céges telefonként is számításba veszik. Nekünk (bankszektorban dolgozom) tavalyig szó sem lehetett semmilyen más telefonról, csak BB-ről, viszont azóta már jóváhagyták az iPhone-t is, mint választható készüléket...
-
ZooLee
senior tag
Mondjuk azt nem látom, hogy miért, mert bár tény, hogy az iPhone-t sokkal több mindenre tudom használni, mint a BB-t (bár az új BB-re nem volt lehetőség egyelőre) de szerintem a céges levelezés kezelésére sokkal jobb a billentyűzetes BB Bold. gyorsabban, könnyebben tudom kezelni a leveleimet, válaszolni, stb. A felhasznált adatforgalomról nem is beszélve...
-
Totheground
addikt
Így van, nálunk is ez történik (multi 70k+ alkalmazottal).
A miértet pontosan nem tudom, de valami olyasmiről volt szó, hogy az új BES rendszerre átállni is kb ugyanennyibe került volna, akkor pedig inkább lecserélték a teljes készülékparkot, és más, belső használatú appokat is adni fognak később (SP elérés, online-meeting, video conferencing, etc)
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
-
joey04
titán
Számomra picit meglepő módon a piaci részesedésük is nőtt:
Valamiért úgy rémlik, hogy több helyen is azt mondogatták, hogy visszaesett, de most nem találom azokat a cikkeket. Mondjuk nem is kell megkeresni őket, mert ezek szerint hülyeség mind.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz Totheground #192 üzenetére
Nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mozilla Firefox
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest