- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 7 - magabiztos folytatás
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Készülőben a Xiaomi 2021-es csúcsmodelljeinek HyperOS frissítése
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
-
Konzolokra is megjelenik a Fera: The Sundered Tribe
gp A kooperatív szörnyvadászós játékhoz a minap egy friss trailert kaptunk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz dkpisti #1098 üzenetére
a fickó akit írtam van neki Scorpion Moruga krém is, lehet valamelyik nap vissza megyek hozzá és veszek abból mert a Habanero Red engem nem üt ki
vagyis kóstolgattam magában késhegynyit és rájöttem hogy valszeg a nyelvem már nem érzi a csípőset, ha ráteszem kis bizsergés és semmi, ízlelgetem és kész, a szájpadlásomat és torkomat viszont jól csípina de aztán rájöttem mert megnyaltam a nyelvem hegyével a szájpadlásomat, és akkor jött ám az igazán csípős érzés, tehát valszeg én csak a nyelvem hegyével érzem csak az atom csípőset valamiért
gyomorban rendet tesz az fix, már 1órával később úgy éreztem hogy egy lovat is meg tudnék enni annyira kiürültem a kapszaicintől ízletes finom de nem ad elég fájdalmat sajnos úgyhogy lesz itt még egy üveg Scorpion Moruga is hamarosan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ngabor2
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Cayenna mellé Olaszországból kaptam olyan magot is, amit nem rendeletem. Az van ráírva angolul, hogy a sátán csókja.
Kiderült, hogy egy népszerű olasz chili fajta: [link]
Valaki próbálta már?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
TeeJay
félisten
magokat ti honnan rendelitek ahol tuti jó minőséget kapni nem gagyi kínai gyenge vackot?
Habanero Red Savina, Bhut Jolokia, Trinidad Moruga Scorpion meg Carolina Reaper érdekel főleg
ezeket kipróbálnám ültetéssel hátha tudok szüretelni belőle valamitvan különbség a paprika ereje közt ha külföldről rendelek magot vagy ha itthonról valakitől megveszem?
melyik ajánlott inkább?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dkpisti
tag
-
Thrawn
félisten
Itthon szerintem senki nem tart törzsállományt (még ) ami fontos ha vetőmagot keresel, szóval inkább külföldi boltokat nézz. A pepperseeds.eu-t bátran merem ajánlani én is, azt kapod amit megrendelsz.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
ngabor2
nagyúr
Tapasztalatom szerint az ebay sajnos nem tartozik a legmegbízhatóbb rendelési források közé. Amit scorpionnak vettem, az nem is hasonlít rá.
Más: "poénból" vettünk néhány habanero paprikát (úgy se mered megkóstolni alapon). Nem szeretem a csípőst, de az első pillanatban, meg mikor már nem csíp veszettül, kifejezetten jó íze van. Ha egy kis sült kolbásszal letuszkolom, akkor pár perc és el is múlik a csípőssége. Edzésnek jó lesz a ghost chilihez
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz ngabor2 #1114 üzenetére
A darált habanero nekem is nagyon ízlik csak az a bajom vele hogy nem fáj eléggé :-) lehet veszek még darált Moruga-t hátha az ütni fog. Ezért kell ültetnem is hogy több fajtát kostolhassak es ami bejön az marad főleg.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz dkpisti #1116 üzenetére
fentebb linkeltem a 20. kerületben egy úr foglalkozik vele
sima darált piros habanero sóval semmi extra
szépen megkenem vele a májkrémes kenyeret és benyomom, finom nagyon csíp is de nem fáj
egyedül akkor csíp mint állat ha a nyelvem hegyével a szájpadlásomat megnyalom, na akkor üt mint állat
lehet a nyelvem már nem érzi a csípősetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
úgy fogom kideríteni hogy az úrtól veszek majd Trinidad Scorpion Moruga darált paprikát is és meglátjuk
meg majd termesztek magamnak én is aztán kiderül melyik gyilkolja a nyelvemet rendesen
egyelőre finom a Habanero de nem annyira ütős számomra szóval új cucc kell
szintet lépekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz pepe091 #1125 üzenetére
akkor ez lesz a hiba oka mert a fickó tényleg első alkalommal vett csak angliából magot
azóta mindig a termésből használja fel ami vanezért is írtam fentebb hogyha nekilátok ültetni külföldről akarok rendelni tuti magokat ami tényleg teljesíti amit kell
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cheesy
őstag
Originál "kakasos" sriracha szószt hol lehet itthon kapni?
Nem vadludasat. Itt k*a drágán adják.www.vakbelmutet.hu
-
looser
addikt
Hú, ez nem az a koreai? vietnami? jóember, aki évtizedek óta ugyanannyiért adja a chilijét és tök gazdag de még mindig tolja az ipart? Egyszer olvastam egy cikket róla. Súlyához képest szerintem elfogadható. Gondolom nem brutál erősségű cucc...
Más. Megcsináltam az olajat és hát nem az igazi. Kb. egy maréknyi Lidl-es kisméretű chili és két sárga habanero került 2 dl olajba, apróra morzsalékolva, magokkal, 80 fokra hevítve. Most is ázik benne, de nem túl ütős. Azért a megpirult paprikák jó ízt adnak neki, csak éppen nem üt :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ngabor2
nagyúr
Érik
2 már piros/narancsvörös, egy pedig most kezdett zöldből átmenni pirosba. Ezt a magot ghost chilinek adták, de a termés alapján biztos, hogy nem az, legfeljebb az elődje.
Mod: megkóstoltam. A hegye nem csípett, de ahogy haladtam benne, úgy egyre csípősebb lett. Nincs túl sok paprika-íze, legfeljebb egy kis kesernyésség a tűz előtt. Inkább meleg az érzet, mint szúrós. Ja, és nincs benne mag, valószínűleg azért nőtt meg csak ekkorára. Aki már kóstolta, azt mondja, hasonlít a Trinidad scorpion-ra, csak kevésbé csípős.
[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Ti mit szoktatok csinálni a levéltetvekkel? Eddig nem kellett velük foglalkoznom, mert amikor megjelentek, követték őket a katicák is és eltüntették őket. Most viszont már behoztam őket, ide nem jönnek be a katicák, és rendesen elszaporodtak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gazda / kertészeti boltban kapni vízben feloldódó rovar ölő szert, abból egy csipetnyit kell egy spriccerbe tenni, azzal este lekezelni a növényt, 1-2 kezelés után minden rovar megdöglik tőle. Azt nem tudom, hogy ilyesmi után mennyi ideig nem tanácsos enni a paprikákból.
Nekem levéltetvek még a Chilijeimen nem voltak, csak más növényeket a panel erkélyen minden nyáron elleptek, még olyat is, mint a kukacvirág... Viszont a házi praktikák mint fokhagymás lé, fokhagyma vagy banánhéj ledugása, mosogatószeres lé vagy mosogatószeres enyhén cukros lé a fullasztásukra és magának a növénynek a vízbe mártása vagy a dohány lével lekezelés sem hozott eredményt. Egyszerűen nem érdekelte a dögöket.
Én így a lakásban a muslincákkal nem tudok mit kezdeni, de azok nem károsítják a növényt, csak a földje érdekli őket. Meg persze minden fényforrás a lakásban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ngabor2
nagyúr
Virágboltban lehet kapni kifejezetten beltérre ajánlott rovarölő szert. Biosect, vagy biokill volt valamikor, talán még nem váltott nevet. Vannak jobbak/erősebbek, de az más kategória, nem könnyű a megfelelő töménységet megcsinálni, illetve nehéz hozzájutni kellően kis mennyiségben.
Kerülő megoldás, ami nekem bejött: harmatfű a növények közé. Nem elriasztja, hanem megeszi a repülőképes egyedeket Muslicára bevált, de ha a levéltetű is repül, akkor előbb-utóbb elkapja őket. Igaz, kell neki 1-2 generáció.
-
Jofi81
őstag
Köszi, holnap megnézem, hogy van-e valami a virágboltban vagy a gazdaboltban. Ilyen házi praktikákat én is olvastam, de nem tudom, mennyire hatásosak, inkább nem kísérletezgetek.
-
looser
addikt
Leszedtem az első termést a Bhut Jolokia Chocolate-ról. Előrebocsátom, nekem a magyar paprikák rendben vannak, az enyhébb chillik jönnek be inkább. Megnyaltam a kést, amivel daraboltam és azt hittem, leesik a fejem, akkorát ütött. Akkor eldöntöttem, hogy ebből olaj lesz. Viszont az illata, amit itt is meséltetek, az egyszerűen csodálatos. Édes-virágos-pritaminpaprikás, nagyon kellemes. Átteleltetem bent (panel), remélem jövőre is hoz termést. Hallelujah :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
TeeJay
félisten
Budapest 18 esetlet 19. kerület környékén keresek valakit akinek van eladó Moruga meg Carolina Reaper paprikája mert tegnap vettem a Habanero Red üveg után egy Moruga-t innen
és bár erősebb mint a múltkori Habanero de engem ez még továbbra sem kínoz meg
lehet velem van a baj hogy nem érzem az erejét?a Habanerot-t 3hét alatt bekanalaztam, finom volt csípett picit de semmi extra
ez a Moruga erősebb picit finom szintén de ismét nem érzem úgy hogy leesne tőle az állam...szóval kipróbálnék más termését is, aki tud igazán bitang erős paprikát akár darálva vagy szószként
ne kíméljen most már ki kell derítenem mi a fene van hogy a Moruga sem hatásos rám nézve
az úr aki gyártja már azon is pislogott hogy a Habanero-t benyaltam, azt mondta a Moruga-ra tüzet fogok okádni mert ő alig bírja, ahhoz képest nekem meg semmiszóval várom a tippeket, nézelődök hol találok darálva szószban vagy kész termésként paprikát hogy kiderüljön az igazság.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
valaki írta hogy akitől vettem biztos azért gyengébb már a Habanero-ja mert ugye mindig az előző évi termésből ülteti a következő évit és így elgyengül az évek során. oké ezt még el is fogadnám lehet tényleg így van, na de hogy egy Moruga se csípjen már annyira az fura lenne.
megnézem a Sárréti Chilifarm termékeit, abból is szerzek valami Moruga vagy Carolina Reaper koktélt
ha az se fog fájni akkor úgy néz ki immúnis lettem a paprikáraSárréti Chilifarm
Gabko Chili
Pokol Pista facebookőket nézem, amelyik jobb árban lesz és erősebbnek tűnik abból szerzem a következő kört mert szerintem a Moruga is max 1hónap alatt el fog fogyni ha kiskanállal adagolom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Anathema67
tag
Nekem van szárított Moruga Yellow paprikám. Vegyél belőle, tuti meg fog változni a véleményed... Egyébként a Moruga azért durva mert a fogyasztás után kb 1 óra múlva keményen megdolgozza a gyomrodat. Konkrétan mintha kést forgatnának benne. Ezt nem csak én tapasztaltam hanem mindenki aki evett a paprikámból...
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #1140 üzenetére
Az a délelőtt nem nyerte el tetszésemet
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
TeeJay
félisten
válasz Anathema67 #1140 üzenetére
Nekem nem volt ilyen, sőt a habanero jobban meghajtott mint a moruga ☺evéskor viszont nem hozza a kívánt erőt. Mennyiért adod a cuccot és hol tudlak elérni? Csajomnak meg magmentes szószt nézek neki azok izlenek jobban és a sárréti chilifarm szószait is ki fogom majd próbálni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
somasz
addikt
válasz Anathema67 #1142 üzenetére
Érdekesek lehetnek, de ezek már nem az én világom étkei.
Az első tőled vett pakkból összerakott chilidarálmány lesózva, oliva olaj alatt kiváló ízű és csípősségű, nekem elég, ha tudom reprodukálni.
Más:
Elraktam egy valag magot. Hogyan kerüljem el, hogy generációról generációra elgyengüljenek? Közéjük kell ültetnem néhány frissen behozott brutál paprikát, hogy az porozza be őket?Mikor ültesse el a magokat? Érdemes januárig várni? Ti hogyan vetnétek, csíráztatnátok ki őket? Ilyesmit használtam tavaly, rettenetes hatásfokkal keltek ki (csak a kartonpoharak voltak, a tálca+fedő nem):
Adjak nekik fényt, meg meleget, meg néha vizet, hogy épp nedves legyen a földjük? Mivel egy-egy típusból sok magom van, talán érdemes őket típusonként egy nagy virágládába rakni, elszórtan. Aztán ami kikel, megy külön pohárba?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amíg nem bújik ki a növény, addig csak a megfelelő hőmérséklet és a nedvesség számít, a világítás nem. Viszont UV fénnyel szokták ilyenkor világítani a földet, mert a nedves és meleg föld szinte biztos, hogy begombásodik, az UV meg ezt nem engedi.
Az meg fajta függő, hogy milyen meleg és nedvesség érték mellett csíráznak. Vannak paprikák amik röhögve kicsíráznak egy nejlon zacskóba rakott nedves papírzsepiben is, mások meg ugyanezt csak a földben teszik. Olyan magom is van, amik 3 hónap után bújtak ki a földből, de akkor egyszerre az összes, addig csak passzióból öntözgettem az üres földet, hátha.
90-120 nap szokott ált. lenni az az idő mire termést hoznak, ha szabad földben szeretnéd őket nevelni, akkor a jó idő előtt ennyivel állnék neki a vetésnek. Lakásba mindegy.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ngabor2
nagyúr
A külön poharak előnye, hogy kikelés után nem kell stresszelni a növénykéket átültetéssel. Ha a pohár ráadásul tőzegcserép, akkor még jobb, mivel ott ki se kell venni a cserépből, mindenestül mehet a földbe, csak arra kell vigyázni, hogy utána véletlenül se száradjon ki.
A paradicsom pár nap alatt kikel, a paprikának van, hogy több hét is kell. Emiatt érdemes több magot vetni, mert egyes nemesített fajták hajlamosak nem kikelni.
Amit felraktál, az gyakorlatilag egy mini melegház, állandó páratartalmat biztosít. Ha szobában csíráztatod, és tudsz meleg helyet neki, akkor felesleges.
-
Anathema67
tag
válasz ngabor2 #1146 üzenetére
Jobb a palántának ha kisebb földmennyiségben kel ki a mag (pl. ültetőtálca). Majd ha már van kb.8 levele átülteted a végleges palántázó edénybe ( pl. joghurtosdoboz ). Ez az átültetés semmi problémát sem okoz a növénynek. A tálcából ha kellően nedves a föld finom nyomásra kicsúszik a palánta mert a gyökérzet teljesen behálózza azt a földmennyiséget.
Nekem a tőzegcserép nem vált be, nagyon könnyen gombás lesz...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
aki nem akar tökölni hanem kapásból venne paprika szószt vagy darált paprikát
az a Sárréti chilifarm termékét tudja megvenni itt (A tulaj azt írta nekem hogy a viszonteladók picit magasabb áron forgalmazzák mint ő)Gabko Chili termékeit a készítő úriember Könyves Kálmán körúton a MÁV székháznál tudja átadni hétköznaponta vagy a Nyugati pályaudvaron
[link]Illetve a Pokol Pista termelőjével felvettem a kapcsolatot
ők már megújították a palettát így most már árulnak Habanero és Habanero Extra darált paprikát is (SHU 350ezer) illetve Chilion márkanév alatt Jolokia és Jolokia 4x darált paprikát (SHU 1millió)
még árat kérdezek tőle de elmondta hogy csütörtökönként az esti piacon megtalálhatóak Budapesten
illetve vasárnaponként pedig a Szimpla Piacon
[link]
[link]hirtelen 3 lehetőség Budapesti vásárlásra, ebből a legdurvább cucc a Gabko Chili szósz mert a világ 3 legerősebb paprikáját darálja össze és semmiféle paradicsom vagy édes paprikával nem keveri fel csakis chili meg só... az bizony bitang erős lehet
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mr.Csizmás
félisten
üdv,
most hogy lehet/ne paprikát termeszteni télen?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Mr.Csizmás #1149 üzenetére
Lakásban ablak mellett, vagy külön megvilágítva, ez esetben 1.5x,2x annyi piros fénnyel mint kékkel, más szín nem kell nekik. (feltételezve zöld levelű növényt)
Egy normál balkonládában virágfölddel 2 nem túl nagy chili jól elfér és folyamatosan hoz termést. Természetes trágyának javaslom a Matcha zöld tea port, ebayen be tudod szerezni.
Délután majd rakok fel képet az enyémeimről.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation rajongói nyereményjáték
- Külpolitika
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DIGI műholdas TV
- MIUI / HyperOS topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...