- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
attisx
addikt
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Symbian^3/ Symbian^4 megjelenéséig (2010 második félév/ évvége), 5800 klónokon kívül másra nagyon már nem igen számíthatunk. Az új, ütősebb vasakat valószínűleg már az új rendszer alá tartogatják...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
Szerintem pont erről beszél.
Vikthor: Dehogy jelenti azt. A Nokiánál már minden, ami 900 KB/s-nél több, USB 2.0-ás sebességnek számít. És nem viccelek. Ettől függetlenül lehet, hogy javítottak rajta valamit, csak éppen erősen kétlem. Az 5800 sebességéért már nagyon ment a tapsikolás.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
nagyúr
Annyi pénzért amibe ez az X6 kerül oltári nagy csalódás. Maximum 100 lehetne a reális kezdőára. Remélem a Nokia bebukja ezt a CWM értékesítési filozófiát és változtatnak rajta.
Més que un club!
-
attisx
addikt
válasz bolondember #161 üzenetére
Jah, nem csak szórakoztat, de a testi higiéniára is figyelmeztet...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
nagyúr
Kinek van itt X6-os mobilja? Érdekelne az adatátviteli sebessége USBn kerersztül megabyte/sec-ben...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Mt5
tag
Nekem nem de nekem 5310-re 20 zenét 20 perc alatt írt ki (össz.: 74 mega)
A világ nem jó fele halad, vagy csak én nem értem???
-
Mr. XXL
tag
A teló ennyiért fos.
Az újévi sms brutál jó.
Még több Bog cikket, jókat röhögtem a fogalmazásokon.
Az utsó 2 kép hol lett lőve? Ill. mi az a kukás székház jellegű épület?
-
tresh
veterán
ha ennel több kell akor memorikártya olvasó vagy pendrive.összeségbe nekem elég temposan teszi fel a cuccokat böven jó szerintem. Amugy mivel hardware-sen szinte megegyező az 5800val így gondolom az usb kapcsolatok terén is megegyező teljesítménye lehet.
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz HardSanyeee #174 üzenetére
természetesen tudom hogy nem bövíthető de a kolléga azért szeretne váltani mert a mostani lassu neki ezért mondtam hogy megegyező sztem az 5800val és ha ez nem elég akor pendrive vagy kártya olvasó,(bármilyen bövithető telefonnàl)x6nál természetesen nem
-
Mt5
tag
mit lassú elfelejettem, hogy a konvertálással eggyütt
A világ nem jó fele halad, vagy csak én nem értem???
-
greeneye166
aktív tag
Kedves fórumtársak! A következőkben linkelt írás olvasása türelmetleneknek és szemellenzőseknek határozottan nem ajánlott. Egyrészt mert hosszú, másrészt mert kiderül, hogy a kapacitív panel jelenlegi egyetlen és határozottan versenyképes vetélytársa....tátátátámmm: a rezisztív.
Egy kis videó ízelítőnek a tesztek által "csak stylussal" irányíthatónak nevezett rezisztív technológiáról: [link]...és maga az írás: [link]
Bízom benne, hogy sokaknak kinyílik a szeme (ahogy nekem is) és nem engedi süllyesztőbe hullani a rezisztív technológiát a kapacitív egyoldalú istenítésével.
ui: a hszt ihlette: "a kapacitív kijelző azért nagyon baba, mert az ujjra reagál..."
[ Szerkesztve ]
> kiregisztrálva, ne küldj privátot <
-
greeneye166
aktív tag
válasz greeneye166 #179 üzenetére
Csak még egy példa a tesztből ugyanonnan: "finomabb érintésekkel, könnyedebben kezelhető (kapacitív)" -> a linkelt írásban majd olvashatjátok, hogy a kapacitív technológia önmagában képtelen nyomáserősséget feldolgozni, míg a rezisztív igen. A jövőbeni megoldás lehet pl a két technológia összekovácsolása is...
-
joey04
titán
válasz greeneye166 #180 üzenetére
a kapacitív technológia önmagában képtelen nyomáserősséget feldolgozni,
ez számomra inkább előny, mint hátrány.
Én cp kijelző után megőrülnék, ha stylus, vagy köröm, vagy egyéb érintésre is reagálna, az meg szimplán kényelmetlen lenne, ha nem lenne elég simogatni a kijelzőt, hanem ha minimálisan is, de nyomnom kéne. Állítólag pontatlanabb mint az rs kijelző, számomra ez (lenne) az egyetlen negatívum, de amiket én próbáltam (iphone, hero) ott ez nem igazán tűnik fel. Tudom, szoftveresen érik el, hogy pontosabb legyen, de ez engem mint felhasználót nem igazán érdekel. -
greeneye166
aktív tag
A cikket ha lesz időd azért olvasd el. Látható a videókban is, hogy a rezisztív már egy puhasörtés ecset érintését is érzi => elég azt is simogatni, ugyanakkor ott a kapacitív panel ellen a páratartalom és vízcsepp túlérzékenysége, a vastag kesztyűben való használhatatlansága de ott a te jogos érved is, hogy szereted, ha csak az ujjadra és semmi másra nem reagál a kijelző. Nem rosszabb tehát egyik se a másiknál és nem is jobb. Hasznosságuk emiatt nem olyan egyértelműen eldönthető, mint sok felhasználó az Iphone után gondolja. Mindkettő mehet mobilba lazán és egyáltalán nem kopromisszumarzenál a rezisztív.
Technikai megközelítés:
Egyenlőre én csak rezisztív kijelzőt próbáltam azt se sokat ezért lehet (sőt biztos) megkapom majd, hogy próbáljam ki a kapacitívet utánna írogassak, de technikai oldalról ez lényegtelen kifogás lesz, mert nem kell ahhoz atomot robbantanom a kertemben, hogy tudjam veszélyes, az írásban pedig elfogulatlanul és feketén-fehéren le van írva mit tud ma egy kapacitív és mit egy rezisztív.
Felhasználói megközelítés:
Mint leendő felhasználót engem azért bánt az egyoldalú kapacitív hajszolás, mert a rezisztívben is ott a "kapacitás" és ha kategórikusan ellenezzük a technikát, magunkkal -felhasználókkal!- szúrunk ki. Ha nem fogják tudni eladni a rezisztíveket, nem tudják tovább fejleszteni se, mi felhasználók pedig hosszútávon bukunk a dolgon ebben biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
-
m@xsys
senior tag
Full gagyi felárazva. ezért biztos nem nyilik ki a pénztárcám
A cikk nagyon jó, elsőre el sem akartam olvasni, az sms nagyon Yoooóó.
A kijelző azért legalább nyújt valami pluszt.[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz greeneye166 #182 üzenetére
Bár nem részletesen, de átolvastam.
És igen, van mindegyiknek előnye és hátránya is. És egyénfüggő kinek mi fekszik. Viszont úgy néz ki, hogy hiába van a rs-nek is előnye, a felhasználók döntő többsége a cp kijelző előnyeit tartja többre!
Én pl egy Hero (direkt nem az iphonet írom, hogy ne a készülék, hanem a technológia legyen a fontos) után nagyon rossznak éreztem a Diamond2 vagy Omnia2 kijelzőjét (igaz utóbbi csak pár percre volt nálam). Persze kapacitív és kapacitív között is van különbség, pl a HD2 nagyon rossz, nem jött be. Igaz arra jött már ki frissítés, és már jó a leírások szerint.
Igazából nekem a p1 volt az első, a Diamond a második érintőképernyős telefonom, és nem nagyon tudtam megszokni őket. Hamar túladtam rajtuk (A p1-et azért szerettem mert symbian és SE, az tovább maradt, de csak ezért), Aztán ahogy iPhonet meg Herot használok (használtam) rögtön az jutott eszembe: igen, így kell működnie egy érintőképernyős telefonnak! 10 perc alatt hozzászoktam, és nem kéne más. Csak akkor reagál amikor valóban előveszem és használni akarom, akkor viszont már szinte a gondolatra is. Nekem ezért jön be nagyon a technológia. A cikkben említve van még, pl az esőben használhatóság is talán (de lehet ez máshol volt, és keverem). Na pl eszembe nem jutna esőben elővenni a telefont, még egy N82-t sem, nemhogy egy iPhonet. Ha hívás van, csak félig kihúzom a zsebemből, hogy ki az, aztán headset. Szóval nekem egyértelmű, hogy a cp a jobb, és ahogy látom egyre több ember van ezzel így. Persze mindig lesznek kivételek, pl moonman aki a körömmel kijelöl meg ilyesmi módszerekkel jön, hát attól én a falat kapartam, de neki pl jobb a RS. -
greeneye166
aktív tag
Tiszteletben tartom a véleményedet. Nekem viszont többször volt, hogy nem volt headsetem és csepegett az eső a telóra, ezért különösen fontosnak tartom, hogy ilyenkor se dögöljön meg a vezérlés. Sajnos az Iphone óta a kapacitív fejlődik és ezért nem ismerhették meg az emberek a rezisztív valódi tudását. Ezt senkinek nem állt szándékomban felróni, amikor beírtam a linket csak egy plusz infónak szántam. Ami viszont felróható, hogy az alkalmazás fejlesztők többsége rá van izgulva a rezisztív precizitására és emiatt erőltetik a stylust, holott így tudatosan vágják el a technológia útját a nagy felhasználóközönség felé. Ezért + amit az Iphone kapcsán írtam valamint, hogy egyes tesztelőknek eszük ágában sincs utána olvasni a dolognak, csak kapacitív, meg kapacitív, meg baba, meg .... egyenlőre nem látni életképes rezisztívet mobilban, pedig az is tudja pl a "real" multitouchot lazán. ((((Nagyon zárójelben: Nemkicsit jelen teszt kritikájának is szántam az első kettő hszt. Még ha itt nem is lesz reakciója, talán felkerül az oldalra egy írás ezzel kapcsolatban és kicsit objektívebb képet kaphatnak a júzerek a mai technikáról. Egyre több szubjektív dolgot olvasok a tesztekben és egyre inkább fogy az érdeklődésem emiatt. ))))
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz greeneye166 #185 üzenetére
Man, ha eddig csak rezisztív kijelzőt használtál, akkor előbb próbálj ki egy kapacitívat. Mert lehet sok mindent írni, technológiákkal dobálózni, előnyöket és hátrányokat felsorolni, de tök felesleges, ha a végén a felhasználó, a vásárló, a júzer úgy érzi, hogy a kapacitív kijelzőt ezerszer jobb használni.
Mert úgy érzi.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
FRENK1988
veterán
"aztán túrtam a dobozt, hogy keressek egy memóriakártyát, de az nincs. Naná, hogy nincs: az X6 nem bővíthető." naaaa neeeeeeeeeeee
"a specifikáció szerint a kijelző karcálló, amit persze nem próbáltam ki, mert ha mégsem az, akkor az XXL GSM nem a Nokiát fogja megcsapni, hanem engem":
"ezért a gyári kapacitással próbáltak nagyot alkotni a finnek: az X6-ban 32 gigabájtnyi területen garázdálkodhatunk.": ekkora tárahelyhez nem is kell memkari
Valaki 1:1 csere 5800-ra?
Csalódás. Nagy csalódás. Nem tudom mi lesz így a Nokia és az én kapcsolatommal.[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
madstunt
addikt
most mi rezisztív pártiak csúnyán megkaptuk...
és igen én használtam mindkettőt több modellben is és inkább egy jobbfajta rezisztív mint egy kapacitív...
[ Szerkesztve ]
-
greeneye166
aktív tag
Bog, egy percig nem vitattam, hogy az eddigi készülékekben a kapacitív felhasználóbarátabb és azt sem tagadtam, hogy alig van gyakorlati tapasztalatom, csak azt szeretném, ha az aktuális tapasztalatok alapján még nem lenne leírva maga a rezisztív technológia. Lehet szépíteni, hogy nem így van, de egy átlag (nem hülye, csak épp nem időmilliomos netkocka) júzer ilyen fals képet fog kapni. Ennyit írtam, ennyit kértem. Sosem akarok ártani azzal, ha prvokálok valakit. Csak olyannal teszem, akibe szerintem szorult kellő intelligencia és ebbe te is beletartozol. Ti lesztek a legnagyobb slamában, ha a rezisztív technológia végül bekerül a mobil-tömegpiacra (akár hibrid formában is) és elterjed, mivel eddig nem szimplán a mai rezisztíveket, hanem magát a technológiát is méltattátok a kapacitív technológia felminősítése mellett. Ez az ami szerintem már túl szubjektív és ezért nem érzem, hogy én miért dobálóznék technológiával, amikor a teszt minden helytálló indoklás nélkül kizár egy komplett technológiát a piacról.
Szerk: Madstunt: Tulajdonképpen nem vagyok én rezisztív párti csak az emberek bebirkítása a gyenge pontom. Egyenlőre addig nem is tervezek tapis cuccot venni amíg nincs biztosítva valahogy, hogy a betört kijelzővel is tudok minimum tárcsázni. Szerintem ez alapfontosságú mint ahogy a fel/letevő gomb megléte.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Na a technikai részt akkor kibeszéltük. Örülök, mert végre valakivel tényleg normálisan lehetett beszélni valamiről. Ritka ez mostanában sajnos.
Viszont: Egyre több szubjektív dolgot olvasok a tesztekben
Ezzel teljesen egyetértek, én viszont pont ezért szeretem az itteni teszteket!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz greeneye166 #189 üzenetére
Oké, akkor máshonnan közelítem.
Lehet, hogy idővel a rezisztív technológiából is ki lehet hozni olyan finomat, mint a kapacitívból.
Lehet, hogy akkor majd az lesz a menő. (Felhasználóbarát, kezelhető, akármi.)De most az ujjal vezérlésre optimalizált grafikus kezelőfelületek szempontjából a kapacitív jobb.
Megjegyzem, hogy ebből a szempontból a BB Storm és Storm2 megoldása a király.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
greeneye166
aktív tag
Bog, miért írod azt, hogy lehet ki lehet hozni belőle idővel? Még nem alkalmazzák mobilban ilyen minőségben mint a videón látszik, de ennyi. Azt próbáltam elmondani, hogy a legtöbb helyen szimplán beleégetik az ember agyába azt, hogy "az ujjal vezérlésre optimalizált grafikus kezelőfelületek szempontjából a kapacitív jobb" ami igaz (sokkal tapasztaltabb vagy ezért elhiszem neked), de sajnos le marad a "De most" előzmény, amit most ide leírtál és a lehetőség nyitva hagyása a másik technológia felé (főleg, hogy már ma van olyan fejlett). Ezt most korrektül leírtad és érthetően, de a tesztekben ez ilyenformán nem kap hangsúlyt. Én ezt hiányolom. Ha lemaradtam a tesztről, ahol ez hasonló tartalommal mégis elhangzott elnézésedet kérem. Nem akarlak tovább piszkálni. Remélem elhiszed nekem, hogy ha nem szeretném az írásaitokat, most ide sem írtam volna. Köszönöm a válaszokat.
-
zack
nagyúr
Ezt azért cáfolnám.
2 kapacitív kijelzős teló után jött a rezisztív O2. Semmivel sem érzem rosszabbnak a rezisztívet. Persze szokni kell kapacitív után, de miután alkalmazkodtunk hozzá, semmivel sem rosszabb használni mint kapacitív társait. van mind a kettőnek előnye és hátránya is. Nekem túl érzékeny volt a kapacitív, az viszont tetszik hogy van nyomáspont a rezisztívnél.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
A tesztben nem rémlik, hogy lett volna róla szó, de úgy tűnik, hogy a Nokia 2010-re eljutott arra a minimális agyiszintre, hogy a Bluetoothon fogadott fájlokat ne a Messaging Server mentse el a privát könyvtárába, hanem azonnal az E: meghajtóra, elérhető helyre mentse, ahogy elvárható.
Ha 2004 lenne, akkor most tapsikolnék. A helyesírásom meg szándékos.
“All nothings are not equal.”
-
coolcar87
csendes tag
Nem értem a nokiát minek zenemobil mikor manapság minden féle telón halgathatunk zenét ez alap hifinek meg úgysem ezt akarjuk használni.....
ekkora árba meg hát jah kiváncsi lennék 10-ből hányan választanák ezt a típust.....Hy szerdától vagyok magyarul marc.3 akkor érek haza üdv!
-
joey04
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest