Hirdetés
- Apple Watch
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Huawei Nova 14 széria Kínában
Új hozzászólás Aktív témák
-
ducducduc
tag
Nekem is a spray-es változat tetszene... Mindenkit szívatnék ezzel...
-
Zozicsek
tag
Ez ugyanaz az anyag, de legalábbis ugyanaz az elv: egy nanorácsot hozunk létre, ami alkalmas arra, hogy valamilyen anyagot közé lehessen zárni. Attól függően, hogy milyen anyagot ejtettünk csapdába a rácsban, különböző anyagok elkezdik "nem nedvesíteni" a felületet (a felület taszítja őket). A Nokiánál ez egyszerűen levegő, ami a víz ellen kiváló, olajok ellen már olyan nagyon nem, viszont egyszerűbb így legyártani a felületet, és a rácsba zárt anyag folyamatos pótlása is megoldott (vákuumban ritkán tartasz telefont
) Az általad linkelt cikkben egy spéci fluor alapú vegyületet használnak, ami sokkal jobb védelmet ad a vízen kívül más anyagokkal szemben is. A lényeg, amire rátapintottál: a Nokia nem találta fel a spanyolviaszt, csak alkalmazza, egyébként csak pártolni tudom.
A felület kopásával kapcsolatos aggályokat maximálisan osztom, és mivel a szabályos szerkezeti felépítés egy ilyen cuccnál fontos, a "ráspriccelem spray-ből" megoldás nem biztos hogy működik (azzal együtt, hogy ha mégis, akkor énis ezzel fogok szivatni mindenkit magam körül
). Mondjuk a Nokia komolyan tökönszúrná magát, ha erre nem lenne valamilyen megoldásuk és mégis piacra dobnák.
Okoskodás befejezve
-
D.Zsombor
csendes tag
De, ez le fog kopni idővel... ez így nem a legjobb megoldás... szerintem.. vagy akkor ha veszel egy ilyen készüléket adjanak melléje egy olyan kicsi sprét, amivel befújhatjuk újra, meg újra, ha lekopott a felületéről
-
debrejo
senior tag
Jóideje piacon van egy olyan anyag ami teljesen folyadéktaszító (nem a teflonra gondolok most). Ebből az anyagból készített edényből gyakorlatilag még az olaj is az utolsó cseppig kifolyik. Miért ne lehetne a telefonoknál is felhasználni?
http://www.newscientist.com/article/dn20947-carnivorous-plant-inspires-superslippery-material.html
-
pusszycat
nagyúr
En meg ilyet kérek spray-ben, hogy eldöntsem, mi legyen viztaszitó.
-
mrlujoak
veterán
Szerintem van abban ráció, hogy egyes időciklusonként - mint a már általad is említett karosszéria és szélvédőbevonatok esetében - megismételten fel lehessen vinni, vitetni egy újabb védőréteget.
Hasonlóan a mai védőfóliákhoz. Ott sem feltétlen egyszer veszel egyet, és használod azzal éveki - mondom nem feltétlen, mert bizony vannak élettartam garanciás fóliák is - hiszen megsárgul, vagy felgyűrődik, esetleg az olcsóbb fóliák karcolódnak...
Én simán el tudom képzelni, hogy mondjuk évenként egyszer vagy kétszer (félévente) veszek egy tubus pumpás pray-t (direkt nem hajtógázast!) és a megfelelő nyílások letakarásával otthon egyszerűen felviszem a telefon/mobil eszköz felületére a por, zsír, víz (...) taszító réteget...
-
tib85
tag
ilyen nanotechnológiás bevonatokat évek óta kínálnak az autó szélvédőjére is. Kérdés,hogy meddig fogja bírni. Nem hiszem,hogy egy nano bevonat a telefonon akár pár hónapig is rajta marad....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- NVIDIA® driverek topikja
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest