Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jpisti

    senior tag

    válasz primera1 #1862 üzenetére

    A legfontosabb azt, hogy ha "nokiás" vagy, olyan "nokiás" aki eddig azért nem vett másmilyen telefont mert szerette és tudta használni a nokiák menürendszerét, szolgáltatásait és úgy általában már ismerte a nokia féle logikát.... akkor ez nem a te telefonod, hacsak nem vagy képes lezárni a múltat agyban. Mert ez NEM egy nokia! Ez egy WP7-es okostelefon, amit éppen a nokia gyártott. Sok hiányossága van, főleg a telefon funkcióinál, amit egy nokia már generációk óta tökéletesen lefedett, na azok jó része itt meglehetősen más és hiányos.

    Például:
    - nincs vizuális jelzés ha elmulasztottál egy eseményt (...pedig a gombok megvilágítását igazán megvillanthatná néha..)
    - nincsenek testre szabható, és időzíthető üzemmódok, csak egy ki-be kapcsolható repülés üzemmód és kész. (...meg egy néma "üzemmód" de itt csak az történik, hogy lenémítja a csengőhangot...)
    - a híváselőzmények megjelenítése enyhén szólva is kaotikus, bár egy elemet kiválasztva a listából, megnézhető az elemhez köthető összes korábbi aktivitás, de a listában mégis annyiszor szerepel ahány aktivitás történt... tehát ha egy haveroddal ötször beszéltél egymás után akkor az öt bejegyzés a listában! A bejegyzések, sincsenek csoportosítva, pedig jó lenne ha legalább az irányuk, vagy a nevekhez rendelt számok típusa szerint színekkel, és/vagy jól látható ikonokkal lennének megkülönböztetve. Jelenleg csak látható a kapcsolat neve, a név alatt egy meglehetősen apró betűs és szűkszavú összefoglaló, hogy mikor és milyen aktivitás történt, melyik számon, és ha ez egy elmulasztott hívás akkor ez a sor a jelölőszínnel van megjelölve...
    - a hangerőt csak "globálisan" lehet állítani, azaz ha a játék hangját leveszed mert zsúfolt helyen akarsz kicsit játszani, akkor azzal a csengőhang hangerejét is állítod, aztán ha úgy felejted akkor úgy van felejtve... (és ezért is különösen bosszantó, hogy nem villog legalább az elmulasztott események után, mert ha nem figyelsz oda akkor szinte elérhetetlen leszel...)

    Nekem ezek "fájnak" legjobban a régi nokiás időkből, és ha ezeknek a hiányát nem tudod feldolgozni és elfogadni akkor nagyon csalódott leszel, és nagyon fogod fikázni a Lumiát.

    A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

Új hozzászólás Aktív témák