- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mazsika
őstag
nektek kb mennyit bír az akksitok? mert nekem max másfél nap átlag használat mellett..
Dáccsika
-
Mazsika
őstag
nem tudja valaki youtubeos vidót hogy kell lejáccani? van fent opera, coreplayer, minden fittyfene de nem akarja!
Dáccsika
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Mazsika #3005 üzenetére
Fölpakolod az Ovi Store klienst (ingyenes), regisztrálsz (ingyenes) és letöltöd a Youtube klienst (ingyenes). Kis segédprogram, a Telepítés menüpont alá kerül. Tökéletesen működik, kereshetsz, rákérdez a preferált net-hozzáférésre és pikk-pakk, már stream-el is és letöltés közben már játssza is a videót, mintha PC-t használnál.
Amúgy szerintem az Opera Mobile (vigyázat, nem az Opera Mini!) a legjobb böngésző Symbian-ra és az is ingyenes. Nagyon tetszik benne, hogy FastDial-t is be lehet állítani kezdőlapra a kilenc kedvenc honlapod thumbnail-jével.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mazsika
őstag
fent volt youtube kliens, de az sem ment valamiert! Szetnezek mar azon a nokia storeon!
Dáccsika
-
sz.9
tag
Nálam 3 napot simán elmegy a teló átlagos használat mellett. Éjjel sincs kikapcsolva..
Durvább használatnál is sét napot gond nélkül... Persze nincs bekapcsolva a 3G, ugyan is az kapcsiból fél nappal lehúzza az akkut.
Nekem nem az akku a problémám.. A billentyű lezárást nem lehet programozni gombkra, illetve az eggyel ezelőtti szoftfrissítés után állandóan visszaáll Nokia Tune csengőhangra...
Naptár is szar szerintem, a régi nokiákban simán lehetett írni egy gyors figyelmeztetést dátummal jelzési idővel..itt nincs olyan. A teendők hasonló, de az meg továbbugrik az aktuális napra, ha a jelzéskor nem törlöd vagy mittom én. Sok agyonbonyolított nem ésszerű funkció.
Rettenet ez a Symbian, ha nem lenne gyönyörű ez a teló külsőleg már rég megszabadultam volna tőle....Az a baaaj...
-
DM-Fan
nagyúr
"Naptár is szar szerintem, a régi nokiákban simán lehetett írni egy gyors figyelmeztetést dátummal jelzési idővel..itt nincs olyan."
Már miért ne lenne? Naptár gomb a telón -> odagördülsz az adott időponthoz -> navi gomb megnyom -> Teendő -> tárgyat megadod -> Csengő ikonra kattintva megadod a jelzés időpontját -> Kész. Kb. 10 másodperces művelet.
Attól, hogy más, mint amit eddig megszoktál, nem jelenti azt, hogy szar, csak máshogy működik és meg kell tanulni. Alapvetően mindenre van alternatíva ezen a telefonon, nekem legalábbis még minden igényemet ki tudta elégíteni, pedig vannak igényeim szép számmal. Annak ellenére, hogy WiFi-zek, 3G-zek, beszélek és e-mail-ezek vele nap mint nap, nekem a 2 napot simán bírja az akksi, van, amikor a harmadik nap feléig is vígan elmegy. Éjszaka is be van kapcsolva. Jól kell beállítani a világítást, mindig le kell lőni a futó programokat ha nem használod őket, illetve nem kell fölöslegesen csesztetni egész nap és akkor teljesen korrekt üzemideje van, legalábbis a kijelző méretét és a hardveres felépítést figyelembe véve.
Get Moded!
-
_ATi_1
senior tag
Én már mindent megpróbáltam...A fényerő is minimumra le van véve..Egy napnál tovább csak akkor megy, ha egész nap szinte hozzá sem nyúlok.
Gyári 1000mAh-s akksi van benne.
Viszont azt vettem észre, hogy ha a hozzá kapott gyors-töltővel töltöm, sokkal tovább bírja, mintha az E65-ös töltőjével töltöm... -
sz.9
tag
Ismerem, hogy működik a Teendők bejegyzése, viszont az a bajom, hogy, ha nem lövöm ki, akkor minden nap hozza és nem marad azon a dátumon a bejegyzés ahol jeleznie kellett...és gyűlik folyamtosan amíg ki nincs törölve..nekem ez boszantó, mert fél évre visszamenőleg nem tudom kikeresni, h az adott napon.... érted?
Az a baaaj...
-
DM-Fan
nagyúr
Alapvetően nem értem, hogy miért töltöd más töltővel. Hiába azonos a csatlakozás, ha megnézed a töltőket, akkor láthatod, hogy teljesen eltérő értékeket adnak le, amit az akksi nem biztos, hogy megfelelően tolerál (többnyire nem is). Ne csodálkozz, hogy szar az akksid, ha nem megfelelően használod. Én kezdettől fogva a hozzá kapott pici töltővel töltöm (soha nem töltöttem egyszer sem másikkal) és semmi baja az akksimnak, 2 - 2,5 néha 3 napot is lazán elmegy, pedig nyúzom eleget és nekem is a gyári 1000 mAh-s akksi van benne. Csak a hozzá kapott töltőt használd!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Na, én ezért használom a Teendő helyett az Emlékeztetőt. Igaz, ez (hanggal) jelezni nem tud, de én nem is igénylem, sőt. Helyette ott virít az aktív desktop-on amit tárgynak beírtam és kész, egész nap ki van írva, mindig látom, amikor ránézek a telefonra -> ergo nem felejtem el. Ez a nap elteltével eltűnik, viszont később is visszakereshető.
Get Moded!
-
_ATi_1
senior tag
Nem is azért használom másik töltővel, mert az egyik szebben néz ki, mint a másik...
Ha lemerül a telefon, és nem vagyok otthon, kénytelen vagyok olyan töltővel tölteni, ami rendelkezésemre áll. Annyit meg elvártam volna, hogy ugyanolyan végű töltők kompatibilisek egymással. Ezen felül autós töltőm is van, külön a kollégiumban, otthon, és barátnőmnél is van egy töltőm, mindegyik gyári Nokia, de nem az a pici gyors-töltő, amit hozzá adtak...
A telefon is már több mint 1 éves, úgyhogy ráérett egy akksi cserére -
revolver
aktív tag
Szia!
Két programot ajánlok:
1.-Nokia Energy Profiler.Ez a nokia gyári programja,ami útmutatást ad a telefonod energifelhasználásában és ütemezésében.Mutatja az akkumlátor,de grafikusan a RAM-ot,ill. a Wlant is.
A programban a nullás gombbal tudsz köztük váltani.Az akksinak alap esetben 0.24-0.25W érték a megfelelő (Ha ez magasabb akkor valami feltelepített program is közrejátszhat).Persze ahogy a világítás elmegy ez az érték egyből leugrik 0.03-0.04W értékre.Download2.-iON BatteryTimer.Ez a program mutatja aktív kijelzőn,hogy mennyi ideig (óra/perc.illetve mutatja a %-ot is) bírja az aksi.Fontos,hogy 2-3 feltöltés után fog csak reális értéket írni.A nokiaprogramok.hu-ról le lehet tölteni,amit szignózni kell!!!
+még a program tartalmaz képernyőkímélőt is.Érdemes megnézni.[ Szerkesztve ]
Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!
-
Qru
MODERÁTOR
Köszi srácok! Akkor este felpakolom az elsőt.
#nincsbennetarcsi
-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Biztos amatőr kérdés, de azt szeretném tudni, hogy a Nokia Maps helyett lehetséges-e ezen a telefonon az Ovi Maps-t futtatni. A lényeg végül is, hogy legyen egy ingyenes navi szoftver amihez nem kell folyamatos adatkapcsolat (csak GPS).
Nagyon szemezek ezzel a telefonnal, de a Nokia Maps ugyebár csak korlátozott ideig inyenes és az nem túl szimpi...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz csatahajós #3030 üzenetére
Ovi map ingyenes de hangos navigálás szintén nem az. Van más "ingyenes" szoftver ha jó helyen keresgélsz találsz.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz csatahajós #3030 üzenetére
Alig pár napja írtunk róla itt a topciban, tessék visszaolvasni is néha:
Amúgy csak hetek kérdése és a hangos navit is ingyenessé teszi a Nokia az E66-ra is az Ovi Maps-on belül.
Get Moded!
-
kignils
csendes tag
Sziasztok! Kb két hete vásároltam egy ilyen készüléket, azóta olvasom a fórumot ( visszamenőleg is)és sok hasznos információt szereztem a hozzászólásokból, viszont azt sehol nem találom, hogyan lehet kikapcsolni a 3G-t!? Ez az első symbianos telóm! Köszönöm, ha válaszol valaki!
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a YouTube klienst, tökéletesen működik, köszi még egyszer srácok a tippet! Egész este a mobilomon nézegettem a videókat.
mod:
Nem is ette az aksit nagyon, pedig nem is vettem le a WLAN antenna teljesítményét.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
revolver
aktív tag
Nem tudja valaki,hogy a hangerő gombok közt lévő némító gombot nem lehet valahogy inaktiválni?
Ugyanis telefonálás közben ,véletlen megnyomva már kicsit idegesítő a dolog.Az árnyék benned van , a fény csak kihozza!
-
whitepeter
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni hogy felesleges email fiókot hogyan lehet törölni a telefonról.
Az üzenetek mappában nagyon nem tetszik, hogy van 2 amit nem használok rég.Köszi
-
tom956ster
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Elnézést, de nincs időm visszaolvasni cirka 3000 hsz-t, így tisztelettel kérdeznék a régi felhasználóktól párat:
A napokban vettem a nejemnek egy ilyen masinát, pirosat, nagyon szépet, alig 1 honaposat, nokia garisat. Ez mind szép és jó, mondhatni meseszerű, de sajna van egy nem kicsi üröm az örömben:
Az akkuja mindössze 5 órát bír, ha hozzá sem nyúlunk, ha telefonláunk, kis wifi, email ilyesmi, akkor lenyomjuk 2,5h alatt. Ez nem lehet normális. Tegnap firissítettem a szoftot rajta, mert jelezte a suite, hogy van új: 300.21.012 -ről lett: 400.21.013 szoft. Sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
Felraktam a fentebbi energy profilert (ha jól írom) és azt jelzi, hogy folyamatosan zabál 0,7-0,8W -ot a masina, akkor amikor semmi sem fut. Az eladó boltos srác (haverom) jelezte hogy biztosan a navigáció mászik a háttérbe, vegyem le a másikfajta ingyenes navit róla. Megtettem, de nem javult a helyzet. Az akku gyári, hologramos matricás cucc, egy karc és miegyéb nélkül.
Tanácstalan vagyok, és nagyon elkeseredett. Volt vagy 30 db Nokia a háznál de még egy ilyen szar egy sem. Vagy nem jól csinálok valamit, vagy a telefon direkt szivat. Esetleg hard reset? (van ilyen erre? )
Kérem a guruk intelmeit és segítségét!!!Üdv, Tamás
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
őstag
válasz tom956ster #3041 üzenetére
Első körben egy teljes formázást javasolnék a telóra és a memóriakártyára is...
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Szabeszka
aktív tag
válasz tom956ster #3041 üzenetére
Én is egy hard reset-et ajánlok először. Egyszerre meg kell nyomni a * és 3 és zöld hívó gombot, majd meg kell nyomni vele együtt a bekapcsoló gombot. Addig kell ezeket nyomva tartani, amíg a kijelző aktív lesz.
Aztán utána csinálj megint egy próbát az Energy Profile-lal.On the road again
-
tom956ster
aktív tag
válasz Szabeszka #3043 üzenetére
Köszönöm az eddigi javaslatokat, a memkarit kivettem, egyenlőre nem teszem vissza, a hard reset megvolt, modt meglátjuk mi lesz. Az energyt felteszem és megnézem, persze a 3gt kilövöm.
Jelentkezem amint van eredmény - nagyon nem szeretném visszavinni! :S:S (3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
tom956ster
aktív tag
válasz tom956ster #3046 üzenetére
Van erdemény!
Mindent elkövettem és így is max 5 órát bír egy helyben a masina. Viszem vissza, kipróbáljuk egy zsír új akkuval, de szerintem felejtős lesz ez a telefon
Ha van még tippetek, kérlke írjátok meg!
Üdv, Tamás
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
Szabeszka
aktív tag
válasz tom956ster #3047 üzenetére
Hát akkor valószínű, hogy az akkuval van vmi probléma, de találkoztam már olyannal amelyik alaplap hibás volt és azért szívja az akkut.
Irány a bolt vagy a szerviz.On the road again
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Szabeszka #3048 üzenetére
Szerintem meg pont nem az akku, hanem a telefon, mert irreálisan sokat fogyaszt. Nyugalmi állapotban még 0,1 W-ot sem nagyon szabadna fogyasztania (inkább csak úgy 0,05 W-ot), nemhogy 0,7-0,8 W-ot. Valami zabál, én a GSM modulra tippelnék. Még annyit kéne szerintem kipróbálni, hogy csak 2G vagy csak 3G módban járatni, hogy úgy mi történik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tom956ster
aktív tag
Kipróbálom a fenti tippeket, de gyanús hogy be van halva a teló...
Eddig csak 2G-ment rajta.
Jelzek, ha van eredmény!Üdv, Tom
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitcoin topic
- Ukrajnai háború
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Napelem
- PlayStation 4
- További aktív témák...