- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
válasz SEFAN84 #8892 üzenetére
Sztem 35 km azért még annyira nem befolyásolja, hisz itt sokkal nagyobb távolságokat kell összekötnie a telefonnak. Bár azért annyira én sem értek hozzá, h épp milyen jelerőségkor keres másik műholdat..Annyit tok h ahhoz h megmondja h hol vagy min 3 műholdat kell érzékelnie, és, ha rendszeresen ugyan arróla helyről indulsz (pl. otthon) akkor hamarabb megtalálja azt a 3-at már egy idő után..
-
tariattila
veterán
válasz Zordman #8900 üzenetére
csak azért bátorkodtam ezeket ajánlani mivel mindkettőt használom...
a kingstone 4GB sdhc-t E51-ben (és E52-ben is 4hónapig), a sandisk 8GB sdhc-t 5800-ban... (minden probléma nélkül...)
Szerintem a lényeg, hogy a telefon saját maga formázza le és akkor nem lehet velük gond...
elvileg kompatibilisek a hc-s kártyákkal is ezek a telók...
Olvastam a cikket de nem értem hol itt a bökkenő ???[ Szerkesztve ]
-
Zordman
csendes tag
válasz tariattila #8903 üzenetére
Nincs semmi bökkenő,csak nekem példul a kingstone (4Gb) kártya nem jött be, lehet peches vagyok,sajnos előbb vásároltam és csak aztán olvastam el azt a fórumot,de talán érdemes végigolvasni azt a 18 oldalt. Ott sem nagyon javasolják egyébként a Kingstone
4gigás kártyákat.< az élet száguldás,szólt a csiga és bedőlt a kanyarban >
-
tariattila
veterán
válasz Zordman #8904 üzenetére
Mi lehet rossz egy mem-kártyában? nem olvassa vagy belassul? vagy nem akkora a tárhely?
vissza kell vinni és ha valóban hibás garanciába kicserélik...(szerintem)
A Kingstone pedig elég jó név ezen a területen szerintem...
Az E52-höz nekem pl a nokia egy brend nélküli kínai 1GB kártyát adott (gondolom másnak is) -
zzola
titán
válasz tariattila #8905 üzenetére
Nekem (meg másnak is) a trémobil egy noname 2GB-os kártyát adott, 1GB-ra formázva...
-
tariattila
veterán
jó az aláírásod (lehet, hogy pont nekem szól...???)
mivel, hogy szó szerint így történt minden... (az airbus kivételével...)
A csere viszont csak annyiban hozott változást, hogy lett térerőm a pusztán de a nokia szoftverstresszrendszere az az életem része maradt...)[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Litium ion akkuk:
- memóriaeffektus lényegében nincsen
- bármikor rá lehet tölteni
- nem igényel formázást
- az első 3-4 töltés után éri el a maximális kapacitást, de nem szükséges a normál töltési időn túl a töltőn hagyni
- elektronikával rendelkezik, amiben túltöltés elleni védelem, rövidzár elleni védelem található, illetve bizonyos gyártók saját szoftverrel látják el az akkut
-nem szabad túlságosan lemeríteni, mert különben tönkremegy
- ha nem használja, néha elő kell venni, és feltölteni
- mindig feltöltve kell tárolni
-nagy hidegben csökkenhet a kapacitásSzerintem mindenképp érdemes tovább tölteni, hisz a maradék ~5-10% csepptöltéssel töltődik fel...
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Nekem 4.nap reggelén 71% - ot mutat a Phonetinfó. Az első 3 nap klinikán, nem sok beszélgetés, elsősorban össz e-mailek leszedése, 3 forwaldolása. Zenét most valahogy nem volt kedvem hallgatni.Szóval lehet,hogy még a hetet kibírja a telefon. Én vagy-vagy.
Ja, és tegnap kaptam SMS-t is meg e-mailt is a Nokiától, hogy új sw van a telefonomhoz,tele Csili-csala bácsi bácsi csodáival...???[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-Maci-
addikt
válasz old rocker #8912 üzenetére
6. nap reggel. 2 csík és a green charging szerint 28%, bár ennek pontosságáról nem vagyok meggyőzve...
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Sintén 71%, vasárnap este töltöttem.
A szopásoson felül volt még 2x35 perc konferenciám."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
csab2
veterán
válasz szelidorzo #8864 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mire gondolsz. Egyből a 31.012 jött ki, 31.010 nem volt.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Drukkolok neked és jobbulást!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
-Maci-
addikt
Rokker úr! Gyógyulj meg mi hamrabb!
Fiúk-lányok! Kérdésem van!
Észre vettem egy bugot az új szoftverrel, ami eddig nem volt, illetve egyet, ami volt, de nem múlt el! Kérdezném, hogy Ti is tapasztaltátok-e a következőket:
1.) Az üzenetek menüben, ahol egymás fölött ki vannak listázva az sms-ek, gondok vannak bizonyos karakterekkel. Ugye bal oldalon van a feladó, középen az sms kezdete, jobb szélen pedig a dátum. Nekem középen, ahol kezdődik az sms, bizonyos karakterek helyett (Pl: nagy "e" betű) téglalapok jelennek meg, de fura módon csak 4 üzenetnél (a többi ~200-nál jó) és azokba is ha bele lépek, ott már jól írja a karaktereket. A 4 üzenetből 2 Nokiáról jött, 1 valami kampány sz@r, 1 pedig Iphone-ról...
Ugyan ezt csinálja még a Noki Mapsnél az időjárás előrejelzőben. "ú"-betűvel kezdődik a falu neve. Frissítés előtt szépen meg is találta, de most csak úgy találja meg, ha rövid "u"-val írom be és akkor a találatok között hosszú "ú"-val írja ki, de ha rá klikkelek, akkor fölül, címsorban már téglalapokat ír "Ú" helyett.
2.) naptár -->opciók--> új akármi (pl teendő, de mindegy mit választok). Leg felül, a térerő ikon mellett kiírná, hogy "Emlékeztető" (vagy, amiben épp vagyok), de csak az első 8 karaktert jeleníti meg. A 8.-nál hirtelen elhalványul a szöveg és a vége már nem látszik.Ezek apró, jelentéktelen dolgok. Kb. 0%-ban zavaróak, csak kíváncsi lennék, hogy másnál is van-e?!
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
adamn
csendes tag
Sziasztok,
ez a telefon is örökölte az E51 azon hibáját, hogy kurva halk? -
GAgyiXyXy
aktív tag
Na első "fagyás" szerű jelenségem:
A gyorskeresésből hívok általában, most is így tettem 4 beszélgetést bonyolítottam le.
Az ötödiket így nem tudtam, mert teljesen belassult. 3x próbáltam, mindig belassult. Közben azért megnéztem más alkalmazásokat, azok mentek. Újraindítás után rendben."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
kecsetif
aktív tag
válasz peugeotmate #8893 üzenetére
Én ezt már végleg nem értem...
Volt egy Omniám, aminek a GPS-e folyamatosan szivatott Pest belvárosában. Néha egész jó volt, de gyakran 5-10 percekig is eltartott, mire beindult. Az xtra data letöltése ellenére is.
Ezért vettem egy normális navit. Néha annak is kell 1-2 perc, de ált. már megy, mire beírom a címet.A Nokia E52 viszont nekem mindig 20s-en belül fix poziciót mond, de általában hamarabb. És újratelepítés után is. Szobában is elég ha közel állok vele az ablakhoz.
Már éppen elkönyvelném, hogy a nokia használja a legjobb GPS vevőket. Erre itt meg azt olvasom, hogy másnak meg az e52 olyan lassú, mint nekem az Omnia volt annó!!Ugyanaz a gyártó más vevőket épít be? Vagy a gyártási hely miatt lehet eltérés? Az enyim Made in Finland-os.
-
old rocker
veterán
Kösz, mindenkinek, gyógyulgatok...A GreenCharging u.a, mint a Phonetinfo,ugyanazokat az értékeket mutatja. Az 5800-ra felrakva több értelme volt meg látványosabb,de le is töröltem. Egy darabig szórakoztatott az ordibálása,amikor feltöltötte az akksit, de nekem untig elég,ha pittyeg a telefon. A töltöttségről meg ugyanazt az infót adja, mint a fónetinfó.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
-Maci-
addikt
válasz old rocker #8925 üzenetére
nekem tök kussba van! Nem értem...
-
-Maci-
addikt
válasz old rocker #8928 üzenetére
Pedig az ovisztórból copkodtam le, direkt E52-re!
Szerintem kicsit ritkán frissít, állítani meg nem lehet! A fonetinfóval viszont asszem igen. Lehet hogy ki is próbálom...
Apropó: Az ovisztór engem nem szeret! A gépen már több, mint 1 hete lekértem esemesben a black témát, amit ajánlottál meg eztet a gríncsárdzsingot... Azóta várom az esemeseket...If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
drkbl
őstag
Sikerült összehozni a WPA-Enterprise WiFi kapcsolatot, a megoldáshoz a kezdőlökés ez az oldal volt. A Nokia nem támogatja azt a lazaságot, hogy a kliens ne tanúsítvánnyal azonosítsa a hálózatot, szerencsére a RADIUS szerverünknek volt tanúsítványa, azt telepítettem a készülékre (.der formátumban). EAP-PEAP beállításainál megadtam hitelesítő tanúsítványnak, felhasználónév anonymus, tartomány a céges hálózat tartományneve, EAP-MSCHAPv2 beállításainál felhasználónév tartomány nélkül, ne kérjen jelszót, jelszó megadva.
-
drkbl
őstag
Nokia Ovi Suite-ban csak én nem találom a lehetőséget SMS írására, hívás indítására?
-
old rocker
veterán
A hívás indítást szinte biztos nem fogod találni, én azért nem cseréltem le a PCSuite-ot Ovira.
SMS-t azt úgy emlékszem, lehet vele küldeni, viszont a naptári bejegyzést, azt emlékeim szintén nem teszi lehetővéA windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
drkbl
őstag
Biztonságos vállalati WiFi.
@old rocker: Igazad van, sms-t az sms nézetből lehet írni, de a többit továbbra sem találom. Ennyit a fejlődésről, noha az OVI felülete nagyon pofás szvsz.
-
X Factor
addikt
Sziasztok este látok neki, de már előre érdeklődőm. Apám telefonján kéne majd beállítanom h. itthoni wifi-ről, leszedje az e-mailjeit telefonra (freemail-s cím). Bármiféle buktatóra számíthatok ?
Make things work
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz X Factor #8936 üzenetére
Ha csak wifit használ, akkor a gyári emil klienst messze kerüld!!
Operán belövöd neki az m.freemail.hu címet és websen szeded le.
Vagy.
Nyitsz neki egy gmail-os fiókot, ahhoz van kliens szimbire. Gmailra begyűjtöd a freemailos leveleket.Én az utóbbit csinálnám."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
peugeotmate
őstag
válasz kecsetif #8922 üzenetére
Hát én se tudom már, hogy min múlik és min nem a jelkeresés. Nálam abszolút változó: van hogy perceket kell várnom, de viszont van, hogy másodperceken belül talál jelet. Gondolom idővel fejlődtek a vevők (az e52 azért egy-két évvel később jelent meg, mint az Omnia) és azért talál gyorsabban. Kizártnak tartom, hogy a gyártási helytől is függne (az enyimé is finn).
De (szvsz) még az 5 perces pozícióbehatárolás is teljesen elfogadható!Rokker: Jobbulást kívánok!
meg
-
Nordik
őstag
Mi a mostani vélemény a készülékről?
Javultak már a kezdeti szoftveres illetve hardveres problémák? Vagy még mindig sok a panasz?
Már bejelentéskor beleszerettem a készülékbe, de a sok probléma vele visszatart és a Spica felé dönti a mérleget.
-
Nordik
őstag
válasz peugeotmate #8940 üzenetére
Sokaknak alaplap csere kellett, meg rengeteg hasonló dolog miatt gariztatták. Én ezekre a hibákra gondolok, hogy esetleg a gyárból mostanába kijövő telókon változtattak -e és ezáltal egy megbízhatóbb készülék lett. Egyébként fogdostam már párat, nekem nem volt gondom az összeszerelés minőségével.
Most iPhone-om van, de egyáltalán nem használom ki, szinte nem is teszek fel rá már semmit, nem buherálom. Elmúlt a varázs. Az Androidba meg hiába sok lehetőség van, ott is ugyanez a helyzet, hogy csak buherálással lehet sok dolgot elérni vele.
Inkább egy megbízható, mindenre használható és jó telefont szeretnék. Amin BT fájlküldés és egyéb alapvető dolgok mennek gyárilag. A Nokiánál az ingyenes offline navigáció bevezetése pedig tetszik. Vagy az nem is offline?
-
peugeotmate
őstag
Nézd, azt mi nem tudhatjuk, hogy holnap már egy megbízhatóbb sorozatot dobnak-e a piacra mivel többségnek már hónapok óta szolgál a telefon.
Nekem BT-n már fagyott le a teló (bár még a régi szofttal, az újjal egyenlőre még nem). Ha kifogsz egy nagyon szuperül összerakott példányt, akkor boldog leszel vele. A (legújabb) Ovi Maps képes Offline és Online is navigálni. (De ennek könnyen utánajárhatsz...)meg
-
-Maci-
addikt
Na, lemerültem! Most jelzett, hogy enni kér!
Azért ma nyomkodtam egy kicsit, kb 2 órát ment a zene, meg volt egy fél órás traccs Asszony pajtival...
A grincsárdzsing dél óta 14%-ot mutat, úgyhogy az a program kalap szart sem ér!
Összegzés Rokker úrnak:
3G nélkül, 24 órában bekapcsolva sok (de nem extrém sok) telefonálással, zen hallgatással és navigálással 6 nap! (6X24h)
Mivel magamhoz képest is többet használtam a héten, aztt hiszem nekem 7-8 napot szokott bírni, azért nem emlékszem sosem, mikor töltöttem utoljára!If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
zotymogo
csendes tag
sziasztok!
egy elozo hozzaszolasban olvastam az ovi suitrol, kicsit utana neztem, de nem tudom, hogy telepitsem e. valaki hasznalja?
ha telepitem leszedi a pc suitot? -
old rocker
veterán
válasz zotymogo #8945 üzenetére
Nem szedi le, ha fent hagyod a gépen,mindkettő marad.
Maci, én nem tudom,a profimail fél óránkénti fiókellenőrzése miatt, de az enyém most sem fogja túlszárnyalni a négy és fél napot.Cserélünk??
[ Szerkesztve ]
-
zotymogo
csendes tag
válasz old rocker #8947 üzenetére
koszi a valaszokat!
-
-Maci-
addikt
válasz old rocker #8947 üzenetére
"Cserélünk??"
Csak billentyűzetet! Oks?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest