- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gozonm
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hete boldog tulajdonosa lettem egy E52-nek...
Nagyon tetszik, Nagy előrelépés az előző készülékemhez képest (6300). De nem is ezért írok...
Kicsit kínlódok az email-el, s a szinkronizálással.A szinkronizálás PC-vel (Nokia Ovi Suite) Bluetooth-on elsőre ment. Majd kérte, hogy a biztonsági mentést USB kábelen csináljam. Megtettem. Meg is csinálta. Tuti!!!
Csak utána a Bluetooth-on nem volt hajlandó semmit se csinálni. Először nem is látta a telefont. Uninstall-install a Ovi-t. Annyit elértem, hogy már látta a telefont, de nem tudott szinkronizálni... Ma viszont látszólag magától megjavult. Fura. Maradjon így!A másik gondom az email. Vannak vele apróbb problémáim.
Elsőre be tudtam állítani a gmail-t, majd a cégest is. Tutíííí...
Beállítottam a főképernyőre a gmail-t.
Majd frissítettem a firmware-t, erre 2db gmail jelent a főképernyőn... Ha átállítom a cégesre, akkor egyik céges lesz a másik meg gmail. Tuti, csak miért csinálja?
Kikapcsolni nem tudom a megjelenítést. Csak az egyiket tudom levenni. A gmail mindíg kint marad.
Én cseszek el valamit? Lehet üzemszerűen két email fiókot kitenni a főképernyőre?
Az nyomógomos elérés is néha kikapcsol, s a főképernyőről se mindíg enged be a levelezésbe.
Soft resettel próbálkoztam már, de semmi eredmény.Olvastam itt a hard reset-et.
Jó megoldás lehet biztonsági mentés, hard reset, biztonsági mentés visszaállít sorrend?
Vagy a biztonsági mentés tárolhat el olyan dolgokat, ami nem szerencsés?
Jó megoldás lehet a belső memóriára állítani az üzeneteket?
Gyorsabb lesz az email kezelés?
Ha rendszeresen törlöm őket, akkor gondolom nem lesz gond...Előre is köszönöm a válaszokat.
-
old rocker
veterán
válasz gozonm #15151 üzenetére
A hard resetnél jó a sorrend, egyébként az ovi suite frissítésnél fel is ajánlja, ettől eltekintve memóriakártyára is szoktam előtte menteni, + ovisuite, akkor mindenem megvan frissítés után. Viszont valóban így van, ha volt valami bug, azt is visszarakja.
Az üzeneteknél: üzenetekkel nem igen telik be a belső memória. A gond az, hogy az e-maileket is a belső memórián tárolja, ezért célszerű az üzenetek tárolási helyének a kártyát választani. Ennek viszont az lehet a hátránya, ha külső adattárolóként rakod rá a PDC-re, a telefon szépen visszaállít mindent a belsőre és akkor kezdheted újra.
A legjobb megoldás a profimail, de ez fizetős. Keményen fizetős. Viszont egyenértékű egy pécés levelező progival, tetejében elkülöníti az E-maileket az SMS-től és be lehet állítani, hogy a memóriakártya legyen a tárház.
Vagy: ingyenes az emoze, ha jól emlékszem, ott is lehet a kártyára dolgozni e-maillel, csak körülményesebb.
Vagy: beállítod a telefon belső memóriájára, de akkor rendszeresen törölgeted az e-maileket.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
cucinho
aktív tag
Csak hogy nekem is minden tiszta legyen. Úgy van beállítva a Gmail, hogy ha este letöltöm a leveleket Thunderbird-del az asztali gépen, akkor a Gmail azokat archiválja, szóval átteszi őket az Inbox-ból az Archive-ba. Így a bejövő mappám ismét üres lesz. A telefont arra használom, hogy napközben megnézem az emaileket, így napi 15-20-nál több sosincs a telefonban, de ezek ugye másnap már nem töltődnek le, mivel nincsenek már a bejövőben. Gondolom nekem így nem lesz ilyen memória megtelés problémám, mint amiről gondolom beszéltek. Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
cucinho
aktív tag
Nem nem fagyott soha, csak néha beállt, amikor ide-oda döntögettem. Kikapcsoltam, hogy ne forogjon a kép a telefonnal (giroszkóp, vagy mi), azóta villámgyors.
Legfrissebb szoftver van rajta? -
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15152 üzenetére
Köszönöm a választ. Egy apróságra kérdeznék még rá:
Az általad említett memória kártyára mentést milyen módszerrel szoktad? A telefonban lévő valamelyik programmal, Pc-vel, vagy kiegészítő programmal? -
kkrisi
senior tag
sziasztok! Haverom most vett magának egy 5230 nokiát és ugye abba is van navigáció alapból! Na már most megnéztem az ő telefonjában is neki milyen gyors a navigációja, neki abban a pillanatban mikor rámegyek h saját pozíció már talál is műholdat! nem telt el 2mp és már is talál?? nekem meg suliba múltkor ment 10percig h megnézzek valamit, erre még akkor sem talált....nekem eszméletlen lassú, nem tudom h most csak nekem van ez vagy másnak is? neki bárhol bármikor talál műholdat! Bár nekem még a 3.03 verzió van ő meg most vette nem rég és nem tudom h neki milyen van fent! Engem csak az zavar nagyon, h az ővé 2mp belül talál műholdat!!!!
Jah meg jövőhéten megyünk sulival bécs-be és meg akartam nézni térképen bécs-t és nekem vmiért csak mo térkép van rajta, jó gondolom lehet rá leszedni mást is, mert ugye neki akk gondolom h alapból egy eu térkép van fent, mert neki megtalálta, de pl nézegettük h most akkor még miket tud és az enyém miket nem neki pl 3d-be jelenít meg egy két dolgot is pl lánchíd meg stb stb nekem meg semmit....nem mint ha zavaró tényező lenne de hát na...
vki tudna nekem segíteni ebben a térképes dologban?
megköszönném! -
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15157 üzenetére
Éreztem, hogy én vagyok a hüle...
Csak azért kérdeztem, mert nekem szinte minden könyvtárat üresnek jelez a filekezelő, azért gondoltam, hogy rejtett file-ok lehetnek.. -
gozonm
csendes tag
válasz kkrisi #15158 üzenetére
Egyéb GPS készülékekből kiindulva, amiket használok-használtam:
2 másodperc alatti feléledés az valami internetes hálózaton keresztüli rásegítésnek köszönhető. Internetről megkapja a műholdak aktuális állapotát (előre valamennyi ideig, így folyamatos net kapcsolat se kell), s azok alapján a fogott műholdak jelét azonnal fel tudja használni pozíciószámításhoz. Nem kell megvárnia a műhold pozíció adatait bekapcsolás után...
Szerintem ez lehet a rejtély nyitja: AGPSIlyen lehetőség van az E52 is, ha jól látom. Bár még nem igen teszteltem ezt a részét...
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz kkrisi #15158 üzenetére
A haverod tuti, hogy be van kapcsolva a kiegészített (ún. A-) GPS, ami adatforgalommal jár! Én csak a beépített GPS-t használom és gyakran nekem is perceket kell várnom arra, hogy találjon jelet.
A mobilokat általában nem szokták térképpel együtt feltelepítve árusítani, bár néha a hipermarketes hirdetésekben jobban néz ki, ha oda írják, hogy teljes EU térkép. Ezért az is lehet, hogy a netről tölti be a haver Nokiája a térképet, ami szintén adatforgalommal jár! Mindenestre az OVI Suite segítségével tudsz varázsolni rá térképet. Nokia honlapjáról ingyen letöltöd, gépre telepíted, használata nagyon egyszerű, de mindenhol le van írva mit merre hogyan. A térképeket is gépre letöltöd, majd adatkábellel átrakod a telóra.meg
-
kkrisi
senior tag
értem köszi a gyors válaszokat! Igen nekem ki van kapcsolva minden ilyen egyébb segítség, azért ics csodálkoztam h neki ilyen gyors! És ha letöltöm telóra a teljes Eu térképet, és úgy belövöm az AGPS-t akkor a navigálásért nem fog adatforgalmat számolni csak azért amíg műholdra kapcsolódik? azért kérdezem ,mert én most oylan csomagba vagyok, h egy hónapba van 10óra tv-m 500mb net és 50db sms havi 3,4k-ért ami szvsz nem sok érte és ki tudom használni! Mert ha felcsatlakozik neten keresztül műholdra és az nem emészt sokat és a navigálás nem jár adatforgalommal, akkor én sztem lehet érdemes lenne bekapcsolnom, az 500mb nem mindig tudom kihasználni ezért is kérdezem tőletek h bekapcsoljam e?!
-
kkrisi
senior tag
válasz peugeotmate #15163 üzenetére
és az pontosan melyik is? a kiegészített gps? és csak addig generál adatforgalmat amig holdra kapcsolódik ugye?
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
h kell térképet rátölteni a telómra? mert most le akartam szedni a map loadert, de erre egy sis filet akar letöltetni amit fel kell rakni a telefonra... ezt így kell?
-
kkrisi
senior tag
nah azt felraktam így most már a formázott memókarin van navigáció! Most tartok ott h a térképet választanám ki de olyan nincs h egész európa hanem csak külön az országok! egyesével fel kell rakni őket? vagy hogy?
-
cucinho
aktív tag
Szerintem a legegyszerűbb: Ovi Suite -> Térképek. Kiválogatod, hogy milyen térképet/hangot akarsz és már megy is fel a telóra. Egész Európa szerintem egyik navigációnal sincs, mindenhol külön-külön kell felrakni az egyes országokat.
-
sonkamiki
tag
válasz kkrisi #15167 üzenetére
Szerintem kár felrakni egész Európát. Csak annyit tegyél fel amennyi szükséges,úgyis Ausztriába mész.Kellhet a hely még videónak,zenének,fotónak is .
Nekem volt fent az egész Eu. de aztán le is töröltem mert ha utazom is valahova akkor úgyis a legfrissebbet fogom felrakni.Ki tudsz választani még férfi vagy női hangot is illetve a gyalogos navinál CSAK hangjelzést+rezgést. Nekem is a 3.03 verzió van fent és teljesen jól műxik. Az adatforgalmat tudod nézni a jobb alsó sarokban a "parabola" ikon felett.
Ha túl sokat számol akkor jobb ha kilövöd az A-GPS-t. -
gozonm
csendes tag
válasz gozonm #15151 üzenetére
Hard reset után tutí a gép. 52MB szabad memóriával hasít a gép...
Viszont megint megjelent a két email a főképernyőn, de alaposan visszaolvasva rájöttem, hogy én vagyok a hunyó. Két email-t lehet megadni...
Még szokni kell a kezelést. Az email beállításnál jobbra-balra is lehet lapozni az elsődleges és a másodlagos email-hez...A messaging nokia-t engedélyeztem. Most utólag olvasom, hogy csak egy hónapig ingyenes... Utána egyszerű lesz leszedni? A gmail-nél automatikusan feldobta. A másodjára beállított céges email-nél viszont nem. Arra külön kell valahogy beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
-
gozonm
csendes tag
Kérdés: Mennyire megbízható a "vezérlőpult/Alk.kezelő/Telepít. alk.-ok-> Eltávolítás?"
Sikerült frissítenem az Ovi suite ajánlására a Nokia Maps-ot, de kicsit sokat foglal. Természetesen megint utólag néztem utána mi is ez...
-
Jadro
veterán
Beléptem ebbe a klubba is, csodaszép kis telefont kaptam. Tudtok rá olyan programot, amivel szépen tudnám statisztikázni a hívásaimat és sms-eimet? ECO csomagom van és csak a havi ef-i díjat szeretném lebeszélni és ehhez kellene.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Orlin
addikt
Hello!Vettem ma egy mamoria kártyát.Hogyan tudom az adataimat menteni rá a jelenleg a telóban levő kártyáról?Elég ha csak áttmásolom a gépre majd onnan vissza a kártyára?
thx!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
gozonm
csendes tag
válasz GAgyiXyXy #15173 üzenetére
Köszi!
Sikerült az első szignózásom, s a Handy Taskman 2.03 verzióját tettem fel. Nagyon tuti!
Tetszik a kedvencek menü része is...Írtátok korábban a Smart Settings szoftvert. Milyen plusz dolgot ad a Handy Taskman-hoz képest? A lényeg, az alkalmazás ikonokat a Handy Taskman-ba is lehet betenni...
-
old rocker
veterán
válasz gozonm #15179 üzenetére
A két program kiválóan kiegészíti egymást. A Handy Taskman nagyon királyság, én annak a kedvencébe mindig a klf. beállításokkal kapcsolatos progik gyorsindítását szoktam rakni.
A Smart Settings - vagy start menü - a másik királyság. A következőképpen képzeld el:
A bal vagy a jobb (nálam bal) választó billentyűhöz hozzárendeled a smart menüjének a megnyitását, ahova tetszőleges mennyiségű kedvencet rakhatsz, ikonnal vagy anélkül, + kontakt személyeket.
Na most: a készenlétin kint van öt gyorsindítás, a hatodik a módváltás. Megnyomod a smart billentyűt és felugrik alája az első hat kedvenc. Elsőnek érdemes meghagyni a keypad lockot. Ebben a menüben egyesével vertikálisan is lehet lépkedni, de jobbra-balra billentve egy-egy oszlopot vált. Az első 12 alkalmazást úgy is el tudod indítani, hogy a helyértékének megfelelő számbillentyűt megnyomod (1-0 + * kettőskereszt.) Tehát pl. nálam a 7-hez van rendelve a Foreca, megnyomom a bal választót és utána a 7-est. Foreca indul. Ezen felül tudsz easy unlockot kijelölni, nálam pl. a 6-os billentyű oldja az aut. billentyűzárat, de amellett a gyári beállítású két billentyűst is meghagytam. De - le is lehet tiltani.
Mivel 6-os oszlopok vannak, ezért billentyűzár + 11 alkalmazást érdemes max. beletenni, majd utána 6 gyakori kontaktszemélyt, akiket két jobbra billentéssel csalhatsz elő ebben a menüben.
Királyság progi.[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
kkrisi
senior tag
oké köszi a válaszokat! VIszont én nem tudom h most ez az én hibám vagy a telefoné, de azt veszem észre h pl most is csináltam egy hs-t, meg meókari format, most tenném fel a térképet, és nem tudom olyan érzésemvan mint ha szoftverileg ösze lenne zavarodva a telefon....olyat csinál h elkezdi feltenni a térképet és nem megy végig a státusz csík, hanem gondol egyet és kiírja h a nokia ovi suit használatához csatlakoztatnia kell a készüléket, megnézem telóba h mennyit rakott rá az meg összezavarodik, mert ugye nem ment rá az egész! De ezt már máskor is tapasztaltam, hogy az ovival mióta meg van a telefonom nem rendesen kommunikál és nem tudom miért van ez! h érzékeli a telefont hol nem valamikor 30percig bszakszik nem tudom min és utána sem jó én nem tudom mi lehet vele, de olyan mint ha tiszta kába lenne a telefonom.....Ja am winfos 7 alól nyüstölöm, de érdekes mert nem lehet erre fogni h amiatt nem megy rendesen, mert érdekes valakinek tök jól megy arról is! T-ben is nem hinném h még xp-t használnának mert legtöbb helyen már kötelezték őket h átáljanak ők is rá! Tehát az lesz h beviszem t-be és megmondom nekik ezt a dolgot, meg h tegyenek már rá egy normális térképet mert nekem nem hajlandó rendesen működni az ovival!
-
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15180 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Szerintem nekem erre nem lesz szükségem. A Handy Taskman-ban lévő alkalmazás fülön elfér az összes dolog ami nekem kell...
A billentyűzet egygombos lezárásnak szeretnék még utána nézni. Jó lenne, ha a hangfelismerés-funkciógombbal le tudnám zárni, mert azt úgyse használom semmire...
Most a PhoneTorch zseblámpa programmal szemezek. Az jól jönne, ha belehetne állítani egy gombra a LED-et. Akár a hangfelismerés funkciógombjára, ha a billentyűlezárás nem jön össze azzal... -
old rocker
veterán
válasz gozonm #15182 üzenetére
A handy task nagyon jó, azért preferálom bármelyik hasonló programmal szemben - best taskman, tracker és tsi - mert egyedül ennél működik az, hogy belépsz hosszan nyomva, a futó processzes tájképpel és nem kell még tovább lépkedned, beütsz egy "b" betűt és már sorjázza is a bével kezdődő programokat.Gyorskeresés.
Ennek ellenére quick starthoz a smart settings az igazi király.A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15184 üzenetére
Ki fogom próbálni... Köszi!
-
old rocker
veterán
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15187 üzenetére
Tanulságos! Jó, hogy ezt megosztottad másokkal is!
Sajnos nekem a családban volt hasonló eset, csak más végkifejlettel...
Nagyon komolyan kell venni a tüneteket, s nem utolsó sorban az életmódot![ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
válasz old rocker #15186 üzenetére
Igen legfrissebb van fent újra is raktam, de továbbra is fenn áll ez a kommunikációs zavar a telefonom és a gép között...szerintem ezzel nyugodtan vihetem szervízbe! csak nem tudok jó nokia szervízt
-
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15191 üzenetére
Igen ezzel nekem is voltak negatív tapasztalataim, de egyenlőre ráfogtam arra, hogy szétcsesztem a memóriáját a levelezéssel. Hard Reset után nekem megbízhatónak tűnik a Bluetooth. Nem is használom az USB-t... Majd elválik...
-
gozonm
csendes tag
válasz old rocker #15191 üzenetére
Annyit ajánlgattad a Profimail-t hogy megveszem. Csak aztán nehogy csalódjak!
Annyit kérdeznék csak, hogy a jelenlegi levelezés postafiókjait elég letörölnöm (persze előtte a leveleket), vagy valahogy külön is el kell távolítani a nokia messengert? S utána mehet fel a profimail?
Illetve elvi kérdés, hogy ha egy postafiókhoz aktiválva lett a nokia messenger, akkor azt hogy lehet leszedni róla? Fióktörlés?
-
vans?
őstag
Erre nem tudtok megoldast?
hábm bábm
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Lehet valahogy függetleníteni egy magyar "T-m..."-os E52 telefont? Csak külföldi oldalakat találtam, ahol azt reagálták, hogy "nem támogatott a telefon / jelenleg kiválasztott hálózat", és gondolom nem a telefonnal van gondjuk...
Előre is köszönöm!
Ami érdekelne: szívesen fizetnék is valami működő megoldásért 10-15 eurót, de se valahova bevinni / otthagyni stb. nem tudom. -
kkrisi
senior tag
válasz cucinho #15194 üzenetére
okés köszi akkor elviszem nekik oda aztán kiváncsi leszek mit mondanak rá vagy mit kezdeneke vele! Bár ott nekik le merem fogadni bármibe h menni fog de nem hinném ha nálam nem ment...De sztem lehet jót tenne neki egy sw frissítés.....de nekem nem az új kellene rá mert az nem jó hanem ami most van rajta a régebbi csak frissítsék!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest