-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz RefeeZ #49280 üzenetére
A telepítője fent van a gépen? Anélkül nem ismeri fel az RSDLite...
Motorola_End_User_Driver_Installation a neve. Ezt is fel kell rakni az RSD mellé.
Milyen teló ez? 525 vagy 526? Nem lehet, hogy +-os ROM került a sima Defy-re?
Nemrég egy ilyet berheltem, egy délelőtt alatt a Tiédet is megcsinálnám...
15-20 romot próbáltam rátenni, mire egy gyári német vodafone rommal végre elindult. Utána már lehet rootolni és azt teszel rá, amit akarsz.[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz RefeeZ #49286 üzenetére
Milyen oprendszerű pécére kötötted? Az sem mindegy. Van, amelyikkel még az egészséges telót is kínszenvedés felismertetni...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz RefeeZ #49290 üzenetére
Sok-sok turkálással, spanyol rommal, német gyári vodafone rommal, mikor mivel sikerült, és persze attól függően, hogy mivel rontották el. Volt olyan tégla, aminek a gazdája azt sem tudta, milyen romot akart rárakni, mikor bedőlt a telefon. Egy napba telt, mire kisült, hogy ráhúzott "valamilyen" 4.x.x 526-os romot egy 525-ös Defyre...
-
tatabike
őstag
válasz RefeeZ #49292 üzenetére
Azt tudom tanácsolni, hogy valahogy "mutasd" meg az RSD-nek, és szedj le a netről annyi .sbf kiterjesztésű romot, amennyit csak találsz, és próbálgasd őket sorban. Általában valamelyik gyári rommal "beugrik" a telefon ha szerencséd van, meg vannak ilyen "gyógyító" romok, pl. a spanyol is az, több telón segített már. Nekem az egyik Defymhez a német gyári vodafone rom a mentőöv, ha elrontok valamit...
-
tatabike
őstag
válasz Klizen #49294 üzenetére
Fizikailag sérülhetett benne valami, azért csinálja. Néha valami kontaktol, aminek nem kellene, akkor kezd melegedni az akku, gondolom ilyenkor hamar le is merül. Az a baj, hogy bármi lehet, esetleg ki lehetne próbálni, hogy milyen működő/nem működő komponenseknél csinálja, avagy nem csinálja (wifi, műhold, bluetooth, stb.)
De jobb ha lecseréled, így már nem használható teljes értékű telefonként sajnos. Én csak ezt tudom ajánlani újra, mivel a többit nem ismerem. Esetleg Xperia Go, ami szóba jöhet, ha feljebb is akarsz lépni, bár azt 30k körül biztos csak használtan kapod meg.[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
Valami oknál fogva szerintem nem sikerült az összeszerelést szinten tartani. Tudok olyan Defy-ről, amit víz alatti videókhoz használtak, nem is egyszer, és semmi baja, és olyanról is, amit próbaképpen belemártottak egy pohár vízbe, és megdöglött. Természetesen mindegyik gyári állapotú volt, és be volt dugva a jack aljzat és az USB csati takarója is. Aztán olyat is láttam, amit majdnem egy órára a kerti medence alján felejtettek, és semmi baja nem lett. Elég nagy szórás van köztük ilyen szempontból, gondolom ezért nem vállalták be a beázási garit (sem)...
Meg őszintén, ki tudná bebizonyítani, hogy pl. nem-e levett hátlappal tetted víz alá, és azért ázott be? Az emberi hülyeség határtalan...[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
Még egy 526-os rommal letéglázott 525-ös Defy-t sikerült visszahozni...
-
tatabike
őstag
válasz Klizen #49303 üzenetére
Nem a telefon a hibás, ha RIL-bugos, hanem a szoftver. Gyári rommal nem lesznek ilyen problémák, szóval nyugodtan vehetsz használt Defyt. Mindazonáltal és továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy a telefonodnak RIL-bugja van, mivel fizikai behatásra jött elő elmondásod szerint, és mint említettem, ez a hiba szoftveres eredetű...
-
tatabike
őstag
válasz rostasakos #49312 üzenetére
Akku fel van töltve? Ha rádugod töltőre, reagál? Fehér LED, ilyesmi, vagy csak egy villanás csatlakoztatáskor.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz rostasakos #49312 üzenetére
Ha kérdezel, legalább gyere vissza, és nézd meg, válaszoltak-e...
Bírom az "ilyeneket", mindenhova benyögik a kérdésüket, elvárják, hogy segítsen Nekik valaki, de arra nem méltatják az embert, hogy reagáljanak valamit...
De természetesen itt lógnak naphosszat...[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz hegebege #49318 üzenetére
Ha az érintő is ki lett cserélve, akkor ott valami hardveres hiba lehet az alaplapon. Nekem is volt Defy-m, amiben elszállt az érintő, nem mentek a funkciógombok meg a képernyő két szélén fél-fél centit nem érzékelt, de egy csere után már tökéletes volt. Esetleg kontakt spray-vel érdemes lenne befújni az alaplapi érinkezőket, vagy megnézni, hogy a forrasztásuk nem engedett-e el.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Skyles #49325 üzenetére
Ez a legszájbarágósabb, én is innen tanultam meg.
-
tatabike
őstag
válasz Skyles #49344 üzenetére
Az sd-kártyát nem törli a factory reset, hacsak be nem állítod. A háttérkép meg a galéria fotói biztos az sd-kártyán vannak, alapból a kamera nem is működik, ha nincs benne sd, mert oda menti a képeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest