- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
105kacsa
őstag
MSB 4.2.2 revised (akit érdekel)defy és defyplus-ra
[link]ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
Zenador
csendes tag
Sziasztok!
Már hónapok óta szívok a hulladék Motorola Defy-vel. Legszívesebben eladnám, de sajnos nem tudom, mert nem működik rendesen. A szervizekben már hatszor volt, de nem tudtak vele mit kezdeni!
Ha hívok valakit bizonyos időközönként, akkor nem hallom a vonalhangot, nem hallom, hogy kicsöng a telefon. Ha a vonal másik végén felveszik a telefont, akkor semmit sem hallok! Más esetben, ha engem hívnak és felveszem a telefont akkor sem hallok semmit sem. A hiba mindig megszűnik, ha újraindítom a telefont! Fontos megjegyezni, hogy ha előjön ez a hiba, akkor azt csak a hívást érinti, a médialejátszásnál, vagy egyéb programoknál rendesen van hang!
Kb. 10 hívásonként egyszer jön elő ez a bosszantó hiba, de elég rapszodikus az előbukkanása. Olykor még 30 hívás után sem jön elő a hiba.
Állítólag nagyon sok Motorola Defy-nek hibás a hangszórója, ez enyémben is már kétszer cserélték a hangszórót. A szervizben hiába mondtam, hogy a hanggal egyébként nincs probléma, ennek ellenére kétszer is cseréltek hangszórót...
A telefon többször is volt különböző szervizekben és a pesti hivatalos Motorola szervizben is bevizsgálták! A Motorola szervizben azt mondták, hogy rossz az alaplap és nem lehet megjavítani csak kicserélni, azonban horror összegért akartak volna belerakni új alaplapot.
Elvittem egy másik szervizbe, ott azt mondták, hogy nincs baja az alaplapnak! A hanghiba valószínűleg a root-olás miatt van. Azt mondták, hogy unroot-oljam és akkor megszűnik a hiba. Unroot-oltam és csináltam legalább 30 próbahívást és engem is párszor felhívtak, hogy leteszteljem a telefont. A hanghiba egyszer sem jött elő! Ma sajnos megint előjött a hiba, ezért valószínűleg nem a root-olás az oka a hanghibának. DE AKKOR MI LEHET AZ OKA?
Az alaplap lehet a hibás? Ha igen, akkor azt lehet javítani, vagy tényleg csak cserélni lehet horror összegért az alaplapot?A telefonon 2.2.2-es operációs rendszer van. Tudom, hogy régi, de nincs időm vacakolni főzött rom-okkal. A fórumot olvasva úgy látom, hogy ezekkel is rengeteg szívás van.
A telefonomra magyarítást raktam. Ez okozhatja a hanghibát? A magyarítás instabillá teheti a rendszert?
A telefont Z4root programmal unroot-oltam. Ezzel a programmal már nem tudtam újra root-olni, mert az újabb root-oláskor lefagy a telefon!
Úgy tudom, hogy több különböző módszerrel is lehet root-olni és unrootolni a telefont. Mivel érdemes root-olni és unrootolni a telefont? Melyik a legstabilabb root- unroot-megoldás? Egyáltalán a root okoz stabilitási problémákat?
Ti már tapasztaltátok a korábban említett hanghibát kicsöngéskor, vagy hívás válaszolásánál? Tudtok ajánlani egy normális szervizt, ahol végre normálisan meg tudnák javítani a telefont?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
membrandj
nagyúr
válasz Zenador #48553 üzenetére
Garancia gondolom már nincs rá..Érdekes,hogy 2x cserélték már és nem javult meg.. ha nem hardveres hiba, akkor csak szoftveres lehet.Itt találsz infókat arról,hogy hogyan tudod újra telepíteni az egész szoftvert. De ez töröl mindent!
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
R19
senior tag
Én visszatenném rá a gyári szoftvert, rootolnám és rátolnám a WhiteRabbit 2.1.1 romot, vagy a Skanky-t.
Mindkettő gyors, stabil, magyar nyelvű, fényévekkel jobb mint a gyári.
A telepítések menetéről itt mindent megtalálsz.Szerény véleményem szerint szoftveres lesz a gond, bekavarhat a magyarítás és a rootolásra nem a legjobb progit választottad.
Az Általad említett hibákat én soha nem tapasztaltam sem a gyári (nem sokáig volt fent), sem főzött romokon.
[ Szerkesztve ]
-
105kacsa
őstag
Egy nap után a fogyasztás és egy kamera beállítás kép.
[link]ZTE Axon Elite - ligában játszik. Teclast X10 3G a nagyképű jóképű. OUKITEL K4000 Pro a verő erő.
-
kelly7
aktív tag
Nem vagy egyedül nyugi. Nekem is csinálja az általad említett "hibát". Szerintem köze nincs az alaplaphoz, inkább valami szoftver hiba. Igaz nekem főzött van rajta, és elég ritkán csinálja, mondjuk két három hetente. Szerintem ha pár naponta újra indítanám, ahogy kéne nem igen jönne elő ez a probléma.
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Marha nehezen lehet benyomni a gombot a telefonomon, ezt csak most vettem észre mikor a barátnőmnek adtam, mert egyszerűen nem tudja bekapcsolni a kijelzőt közben néztem egy másik defy-t azon pedig nagyon könnyen ment.
Ez általános probléma? hova érdemes szervízbe vinni, vagy nem annyira nagy gond a csere, hogy egy győri mobilos ne tudja megoldani?Má' nem
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Fogalmam sincs, hogy hol kellene megkérdezni, szóval előre bocs, ha nem itt kellene
A telefonon egy led valószínűleg megadta magát, alul, a kis kereső jel alatt.
Kérdésem az lenne, hogy ezt garanciában lehet intézni? Vagy elhajtanak vele?
T-nél lett véve a készülék egyébként.
Ja, és a jack dugó kis gumi fedele leszakadt, kisfiam letépte. Vajon tudják cserélni? Persze ezt gondolom nem ingyér tennék. -
n@p@lm
őstag
válasz fenergie84 #48560 üzenetére
nem hajtanak el, de ha rútolva van a készüléked, akkor unrútold mert megvonják a garit (az enyémet megvonták )
-
n@p@lm
őstag
válasz fenergie84 #48563 üzenetére
akko' hajrá!
-
törölt tag
van értelme cl6 -os memóriakártyát tenni a telefonba, vagy nincs jelentős különbség a cl4 -hez képest?
[ Szerkesztve ]
-
Zenador
csendes tag
Köszönöm a választ.
Hétvégén, újratelepítem a szoftvert. Remélem az megoldja a problémát.
Először a gyár szoftverrel tesztelem a telefont, hátha így már elmúlik a hangkimaradás a hívásoknál.
Úgy tudom, hogy többféleképpen is lehet rootolni a Motorola Defy-t. Szeirntem a root kavarhat be, mert mióta felraktam az Z4 unroot-ot, azóta még instabilabb a telefon. Pl.: induláskor egyszerűen nem töltődik be néhány program ikonja, olyan mintha nem is lenne rátelepítve a telefonra! Újraindítom a telefont és megint megjelennek az eddig hiányzó ikonok.
Melyik root/unroot eljárást, programot javaslod, melyiktől marad stabil a telefon? Olyan megoldás kellene, amellyel adott esetben unroot-olni is lehet a telefont.
-
greyslay
aktív tag
Sziasztok. 1 kerek éve csináltam a cm7-et a telefonomra, azóta tökéletesen működött is bár a napokban már egyre több hülyeséget csinál ami fusztrál, ezért szeretnék valami új rendszert rávarázsolni.
Szabof1 leírása alapján csináltam annó, tehát rootolva van, csak melyik rendszert ajánljátok illetve hogy varázsolom rá mert teljesen elfelejtettem"embertelen ember munka"
-
kakukkmarci
senior tag
válasz #35104512 #48565 üzenetére
Nekem a class4es kártyával a videófelvétel akadt, amit rögzített is, tehát lejátszáskor is ott volt.
Próbáltam mindent, formázást, újratelepítést, több kameraprogit. Nem segített, csak a csere. Class10-zel megszűnt a hiba. A 6os nem tudom, elég lett vona-e, de lehet. Mindenképp gyorsabb lesz, azt hiszem.noob... rooter... geek
-
TcMano
tag
válasz kakukkmarci #48571 üzenetére
Samsung cl 6 is kártya teljesen jól muzsikál.
94-óta Motorola, két kicsi kilengéssel.
-
R19
senior tag
válasz #35104512 #48565 üzenetére
Én Kingstone CL4-ről váltottam Samsung CL6-ra és jóval gyorsabb minden kártyát érintő műveletben a Defy.
PL. Az lgCamera videofelvétel a CL4-el akadozott már 3 Mbit / 24 FPS-el is, a Samsung röccenés nélkül viszi a 10 Mbit / 30 FPS-t is.
Ez a CL6-os Samsung nagyon jó választás, ár-érték aránya is kitűnő.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek, akkor a lényeg az, hogy minimum cl6 -os kártyát keresek.
-
törölt tag
Hogy tudom azt megoldani, vagyis hol kell beállítani, hogy a névjegyzék szinkronizálásakor a telefonon levő névjegyeket feltöltse a gmail címtárba?
-
TheSaurus62
tag
Van egy problémánk: Azt hiszem, CM7 van a Defyn (a kislányomé) és beállított egy képernyőzárat (szerinte Holo vagy Hulu nevűt), a képernyő alsó harmadán van egy szürke sáv, rajta a dátumidő meg egy lakat. Csak lefelé lehet húzni, de nem oldja fel. Újraindításkor is azonnal lezár, természetesen (?). Mit lehet csinálni a teljes reseten kívül? Van valami trükkje, vagy simán bug?
Bámulatos, hol tart már a tudomány...!
-
Z0C!
őstag
válasz TheSaurus62 #48580 üzenetére
home + hangerő fel, vagy home+hangerő le...van ilyen biztonsági feloldó cumó benne, ha nem kapcsolta ki.
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A Defym hátlapján van egy kis lyuk. Ez normális? Ugye elvileg vízálló, ezért csodálkozom.
-
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Most egy tavalyi miui van a telón, és keresném a legmasszívabb romot rá. A lényeg:
legyen nagyon stabil, ne laggoljon, de fáradjon le, meg ne legyen bugos.
Működjön minden, és bírja az akksi vele sokáig.
Mit ajánlotok?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Írják mindenhol, hogy legyen 100%-on az akksi telepítéskor. De mi van ha töltőn hagyom? Akkor nem mindegy, mennyi szufla van benne?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
neee. feltettem a wr 2.1.1-et, és nincs statusbar...
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
kaphatnék valakitől egy nagyon stabil vsel táblát?
-
TheSaurus62
tag
válasz TheSaurus62 #48582 üzenetére
Nem sikerült kijavítani a képernyőzárat. Most azt fontolgatom, hogy új ROM-ot teszek rá. Melyiket lehet a CM7-re simán feltenni?
Hangerő Fel + Bekapcs-ra bejön a bootloader, HanLe + Bekapcs-ra a M logóig jut és ott áll akármeddig. A Defy-n még nem cseréltem ROM-ot, szabof1 kolléga segített tavaly, vagyis teljesen amatőr vagyok e téren.Bámulatos, hol tart már a tudomány...!
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest