- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés most lettem én is Boldog Defy tulajdonos a telefon ki bekapcsoló gombja mindenkinek lötyög kicsit?ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
Womb
senior tag
válasz kingpython #34351 üzenetére
Igen!
-
ruan
tag
Bekerültem a pixisbe, SG Ace után egy Defy-al folytatom, eddig nagyon megérte .
Mintha más liga lenne, egy valami hiányzik csak az értesítési listáról (a fentről lehúzható) a wifi, gps, bluetooth, silent gyorsgombok. Van erre valami progi? Mert jobb lenne mint a főképernyőn.
a Defy+ aksival lesz még az igazi[ Szerkesztve ]
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
bruno0062000
csendes tag
Sziasztok!
Február óta van Defy-m. (Gyakorlatilag az első poszt óta olvasom a fórumot..)
Egy picit el vagyok kenődve. (de lehet, hogy csak én?)Általános feladatra használom a telót, ami nincs húzva sem, gyári programokkal, ..
Eddig 2.1-es Rom volt fenn ami jellemzően rendben működött (a hívásvég befagyás és a flash problémáktól eltekintve)
Vártuk ugye a hivatalos 2.2-es gyári CCE romot, ami meg is jött (nagy nehezen). Mindenki agyon dicsérte, hogy sokkal stabilabb, meg gyorsabb ...stb)
Eljött az idő, hogy egy pár program igény miatt frissítsek 2.2-re. Ez meg is történt, kb. egy hónapja annak rendje-módja szerint.Konklúziók:
- szerintem lassabb működés
- sötétebb kijelző ?! (bárhogy állítva)
- eltűnt például az a funkció, ha hívás jött lefelé fordítom a telót elhalkul..(tárgyaláskor ez jól jött)
- elkezdett fagyni
- most már naponta kikapcsol?!
- navigáció (három betű) meghülyül
stb.
- widgetek el-eltűnnek (és nem lehet olyan pontosan pozicionálni őket mint a 2.1-ben)Röviden csak ennyi!
Lehet, hogy a több száz felhasználó közül senki sem tapasztalta hónapok óta ezeket??
Persze ez csak költői kérdés volt.. Ha volt hasonló valakinek, írja már meg, hogy miként oldotta meg..U.I:
Nem akarok bohóckodni a különböző főzött ROM-okkal, viszont ha jól tudom visszatérés 2.1-re sem egyszerű?!
Üdvözlöm a Moto-t[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Nekem még most sem lögyögnek sem a gombok, sem az akku ahogy másik írják, de ha a többség az írja igen, akkor igen
(#34354) ruan: CM7 alatt bepakolható oda sokminden, az általad említettek is. Gyáriban sajna nem Egyik nagyon jó oldala ez a cm7-nek.
(#34355) Womb: Igen. de pont nem ez kell neki, hanem a lehúzható értesítési sávban levő. Ami a gyáriban nincs. cm7/miui van (miui-ban még külön lapra választva is)
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
törölt tag
A lötyögőssége együttjárt a vízállóságra tervezéssel, tehát szándékosan ilyen, mint ahogy a hangerőszabályzó gombnál is.
-
kasaf1
tag
válasz bruno0062000 #34356 üzenetére
Szerintem CM7 a megoldás. Én sem akartam custom romot, de mióta megvan, áldom az eszem, hogy megtettem...
-
chab7
addikt
Csodálom azokat akik ilyen lelkesen kitartanak a régi, összecsapott gyári szoftverek mellett. Holott a cm7/miui romok, nem gyengén jobban a telefonra vannak szabva mint a gyári. (Már csak azért mert ezeket olyanok csinálták, akik többet akarnak kihozni a készülékből mint a gyári szoftvert készítők, akik megrendelésre és csakis annyit dolgoznak rajta amennyit a cég elvár tőlük, egy kicsivel sem többet.)
A lefordításos halkításra tedd fel ezt.
A felsorolt többi dolog akit bosszantott, az szerintem már rég áttért custom romokra, amik mint írtam, jobban ki vannak hegyezve a telefonra (még ha sokan panaszkodnak is erre-arra, nálam pl még azokból nem volt semmi jelen)(A bohóckodást inkább meg sem hallottam. Mondhatnám az bohóc aki nem akarja kihozni a készülékéből a legtöbbet, csak mert ha esetleg gariztatni kellene, akkor egy egyszerü programmal simán visszatehető a gyári rom amivel mehet is gariba. A 2.1-ről már nem is írom inkább semmit, max annyit lehetne a Defy helyett V525-t is használni, az is jó készüléke -volt- a Motorolának. Egyébként a 2.1-re visszatérés már csak a gyári frissítés miatt is nehézkes. Gondolom azért egy gyári frissítés 2.1-ről 2.2-re csak nem bohóckodás.)
-
törölt tag
A sötétebb kijelző sokak szerint igaz, a lefelé fordítós funkció valóban kikerült belőle (van rá app a Marketen), a navigáció fagyására is talán többen panaszkodtak, mint a 2.1-nél.
A többi egyedi hiba nálad, nyilván nem sikerült minden flottul a telepítésnél. Nyilván Factory data resetet és ilyesmiket csináltál akkortájt? Ha igen, ha nem, szerintem szánd rá az időt, hogy most (is) csinálj egyet, és indulj újra nulláról. Az ilyesmi segíteni szokott. -
mira72
őstag
Sz@r a telefon, ki kell dobni .. .
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Ma vettem a telefont. Jorem_u3_3.4.2_179-2 verziónál van újabb jelenleg? Hivatalos rom után érdeklődök természetesen. T-mobilnál lett véve.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
chab7
addikt
válasz mira72 #34364 üzenetére
Ilyeneket írsz mikor utánad pont valaki új Defy tulaj írt be még elveszed a kedvét.
(#34365) membrandj: Kelet-európai rom nincs attól újabb hivatalos.
A miénktől újabb 2.2 hivatalos romok az alábbiak:3.4.3-36-1.7 SEA deblur
3.4.3-36 UAE deblur
3.4.3-33 SEA
3.4.3-33 HK deblur
3.4.3-20 arabic deblur
3.4.2-179-6.1 T-mobile GB blur
3.4.2-179-6.1 T-mobile german blur
3.4.2-179-4.4 Vodafon Spain blur
és vannak még a különböző más tájegységeken kiadott 2.3 Ginger hivatalos romok (azokkal vigyázni!!!)
[ Szerkesztve ]
-
greyslay
aktív tag
ruan, ha találtál választ a problémádra akkor értesíts már engem is mert valóban az ott sokkal kényelmesebb. Amúgy is ezzel h nincs ott semmi szinte funkciojat vesztette.
"embertelen ember munka"
-
kingpython
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy most melyik a legfrissebb hivatalos gyári rom? Most 2.1 van rajta tegnap vettem a telot és ha a gyári programon keresztül frissítem, oda kell e valamire figyelnem vagy adja magát Vodafone-os a telefon. Nem csináltam még ilyet és nem akarom, eltolni azért kérdem Előre is köszönöm
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
chab7
addikt
"ha egyáltalán tudja"
Neeeeeem, csak úgy mondom. B@assszus, érdemes itt tapasztalatot megosztani?
(#34370) kingpython: A mi magyar cuccunkra ez: JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_DEBLUR_CEE
A többi más régióbeli friss romokról a mélyben pont most írtam.(#34372) KaiotEch: Ez nem jó? -> [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Webes Demo nincs CM7-hez?
Heh egy párszor nyomkodnia kell a gyereknek mire reagál.
[ Szerkesztve ]
-
kingpython
aktív tag
Értem, köszi! Hát felraknám azt is, szívesen mert Magyarul még is csak sokkal, de sokkal jobb lenne, csak nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, hogy mit hogy kell, és nem akarnám elrontani a telefont. Nem csináltam még ilyen frissítést se rom cserét semmit. Volt egy GT540-em de ott gyárilag lefrissítette magát és kész volt
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
Flexy90
senior tag
válasz kingpython #34374 üzenetére
Szabof1 kolléga olyan szájbarágósan leírta a telepítés menetét, hogy azt elrontani nem lehet ha pontosan követed a leírást!
Link1, Link2szerk.: Azt hittem a CM7ről van szó, a magyar nyelv miatt. Mert azt a gyári nem tudja csak a cm meg a wajkui!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Fan
-
törölt tag
válasz kingpython #34374 üzenetére
A hivatalos Motorolás 2.2-esre frissítés után sem fog magyarul szólni hozzád, azt egyéb úton kell majd megoldani! De azért érdemes felrakni az MSU-val, az 1. hsz-ben részletesen meg is találod, hogyan kell.
-
mira72
őstag
Egy nagyon-nagyon jó retro game, androidra !
Fiatalabb korosztály nem ismeri, de mi anno C64-en napokat ültünk ezen haverokkal
Egész használható irányítás, majdnem akkori játék élményMB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
Enton
addikt
Van olyan app vagy gyári beállítás amivel kilehet lőni a kereső gombot?
Általában nem zavar csak sokszor ugy fogom meg hogy a tenyeremmel hozzáérek és menne keresni és nyomni kell egy visszát."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
ruan
tag
válasz greyslay #34367 üzenetére
notification toogle
Eddig ez a legjobb, sajnos egy sorba csak 1 kapcsoló fér, de működik.-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
törölt tag
Félig komolyan, félig poénból:
Ki kell alakítanod a feltételes reflexet. Ha netán nincs bekapcsolva az érintőgombrezgető haptic feedback, akkor kapcsold be, és amikor véletlenül megnyomod a gombot, ijedten összerezzensz a rezgésre, mintha az áram rázott volna meg. Ennek hatására ki kell alakuljon az önvédelmi reflex, és már tudat alatt is úgy fogod meg a telefont, hogy elkerüld a véletlen megnyomást. Nálam így kialakult, már régóta nem nyomom meg véletlenül. -
wPityuka
tag
Cm7 nél ha a hívást kihangosítom, egy idő után elsötétedik a képernyő! Ha megnyomom a felső gombot megszakad a hívás, ezen kívül bármit nyomok hatástalan! Hogyan lehet vissza hozni a képet?
Luke, én vagyok az apád! Defy soc> CMX [JB] 12.29 - 2ndboot
-
mira72
őstag
válasz marcitp #34390 üzenetére
Jaja, Katakis az szinte R-type, rengeteget nyomtuk azt is. Zynaps-ot nem ismerem, rálestem youtube, látom az is hasonló .... ... .. . Ezek voltak az igazi játékok ... Aztán amikor Amiga 500-am meglett, és kijött 4 kisfloppy-n a Mortal Kombat ..
MB PRO, M Defy , meg soksok kütyü-mütyü :)
-
Ba.G
aktív tag
Na, megvettem a Depyt, kösz a biztatást! Meglepően kicsi a markomban, úgyhogy kénytelen voltam venni egy Galaxy Tab-et is mellé. Kvázi új a Motorola (a Tab teljesen az), nics egy hónapos, de pár bejegyzés és sms van benne, meg nyilván Google accounthoz rendelt, meg Fb stb. ezeket azt hiszem érdemes lementeni, mégiscsak az előző (szolgáltatónál regisztrált) tulajhoz vezető kapcsolatok. Ismerkedem vele, de csengőhangnak egyelőre beállítottam a Moto-t, ne tűnjön fel az új teló (a családnak).
-
Ba.G
aktív tag
-
greyslay
aktív tag
Milyen programmal tudnék videót konvertálni a defy-re?
"embertelen ember munka"
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Iphone 15 Pro Max 256gb
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest