Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • finest

    őstag

    válasz finest #1010 üzenetére

    Erről jut eszembe, h az amiknál most az egyik fő kritika a muszlim-keresztény/zsidó-keresztény együttélésről, ami Kristályszívnek biztos a fogára való, h alapvetően nem megvalósítható a muszlim vallás előírásai miatt. Ugyan az Ószövetségben is előfordul, h valakit Isten arra buzdít, h töröljön el városokat, de nem szerepel benne olyan felhívás, h és ezt cselekedje minden követőd is, míg a Koránban állítólag igen. A hitetlenek, ha nem térnek meg, méltatlanok az életre. Ehhez jön még, h a zsidó-keresztény kultúra önsanyargatóvá, erőtlenné vált, túlérzékennyé vált, túl sokszor kér bocsánatot, és emiatt hátrányban van az iszlám határozottságával szemben. Nem ismerem a Koránt, nem tudom. Ha rákerestek a youtube-on, h "is islam really the religion of peace?" Hamar megtaláljátok ezeket a gondolatokat. ezekben egyébként a kritika a keresztényeknek szól, akik a saját szabadságjogokkal teli vonatkoztatási rendszerükből nézik az iszlámot, miközben az egész másképp viszonyul hozzájuk és a világhoz. Nem akarok különösebben belemenni a témába, csak érdekességként írtam le, mert eszembe jutott erről a gondolatról, h holtan bezzeg könnyű az együttélés.
    Nem tudom emlékeztek-e arra az incidensre, amikor az izraeli hadsereg feltartóztatott egy Palesztínába tartó segélyszállítmányt két éve a tengeren és a hajót megrohamozta az IDF? A hajón voltak törökök, egy török stáb közvetítette az esetet, és a riporter, amikor az izreali hadsereg elkezdett lőni, azt kiabálta, h "the savages are killing people" - a hitetlenek (vadak, pogányok) ölik az embereket. Megragadt bennem ez a szó, mert annyira idegen a mai világunktól, miközben az övéktől nyilvánvalóan nem.

    Őszintén mondom, h engem a fordítás nem igazán zseníroz így este, de olyan 100-200 karakterig játszok veletek, ha nagyon akarjátok, és megfog a szöveg. Nekem ez olyan, mintha tőled hajvágási tippeket kérnének, h a jobbkezes ollót melyik kézbe vegyük fazonigazításhoz. :P Ne értsétek félre, ezzel nem kritizálni a ti teljesítményeteket, örülök, h élvezitek a fordítást. Egyáltalán nem erről van szó. Engem maga a tevékenység hagy hidegen, komolyan ne is olvastam el a hozzászólásokat, csak miután észrevettem a nevemet, de akkor se akartam, csak rákényszerítettél.

    [ Szerkesztve ]

    “Don’t shoot, I’m Globish.”

Új hozzászólás Aktív témák