- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
válasz
MrSomebody #4 üzenetére
Viccelsz? Értelmét keresed? Kiiktatja a bankok lehúzásait, már ezért megérné.
[ Szerkesztve ]
-
BTCbudapest
újonc
sziasztok!
Láttuk a beszélgetéseteket, egy-két kérdésre van válaszunk, íme.
1) Hűvösvölgyi automata - Igen, valóban volt ott egy automata, mi úgy tudjuk, hogy átvitték máshová, talán a Madách térre.
2) 'Deák téri automata egy kávézóban' - igen, ez továbbra is ott van, konkrétan az Anker Klubban. Ez volt az első bitcoin ATM Magyarországon, az üzemeltetőknek ma már online váltója is van: https://www.mrcoin.eu/en
3) miért anonim Satoshi, aki létrehozta a bitcoint? Erre több elmélet van, legvalószínűbben azért, mert a bitcoin alapjául szolgáló blockchain technológia olyan szinten képes lesz felforgatni a fennálló pénzügyi rendszert, amely miatt a feltaláló okkal félhetett attól, hogy sokan lesznek benne _nem kicsit_ ellenérdekeltek.
4) A fedezet kapcsán wilope válaszával kb egyetértünk.
5) deep web és lenyomozhatatlanság kapcsán ajánljuk ezt: http://orbilu.uni.lu/handle/10993/18679
"We present an efficient method to deanonymize Bitcoin users, which allows to link user pseudonyms to the IP addresses where the transactions are generated. Our techniques work for the most common and the most challenging scenario when users are behind NATs or firewalls of their ISPs. They allow to link transactions of a user behind a NAT and to distinguish connections and transactions of different users behind the same NAT."
6) benjonino kérdését a tárolással, stb kapcsolatban, szintén tök jól megválaszolta wilope. Ajánljuk még ezt a cikket annak, akit érdekel bővebben de egy ovis számára is közérthetően, hogy hogyan működik: https://www.facebook.com/MrCoin.hu/posts/1453906684918922:0Mondjátok, ha van még kérdés, igyekszünk válaszolni!
[ Szerkesztve ]
Bitcoin Budapest
-
willope
tag
válasz
benjonino #19 üzenetére
1.Ha van bitcoinod, azt egy adott címen tárolod. Olyan, mint egy e-mail cím.
2.Képzeld el, hogy van egy füzet, amiben könyvelök vezetik, hogy melyik címen mekkora összeg van. Minden szereplönél van egy pontos másolat ebböl a füzetböl, és tíz percenként bövítik az újabb tranzakciókkal. Ha valaki telefirkálja a füzetét hülyeségekkel, azt a többiek észreveszik és nem fogadják el.
Emberi nyelven és naaagyon felszínesen, ezért nem tudsz használható másolatot készíteni a bitcoinjaidból.
Lévén, hogy nincsenek nálad. Ott vannak mindenkinél. De csak neked van hozzáférésed. Ha fizetsz vele, azzal elküldöd egy másik címre, amihez valaki másnak van hozzáférése.
3.Nem gondolom, hogy hacker lenne a feltaláló. Szerintem inkább matematikus, kutató. De mindenképpen nagyon komoly tudású ember(ek).[ Szerkesztve ]
NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)
-
benjonino
tag
Eddig is túl nagy falat volt nekem a pénz megértése - főleg azután, hogy a dollár mögül eltűnt az arany fedezet - de a bitcoin teljesen felfoghatatlan.
Főként a technikai kivitelezés homályos. Ha veszek BTC-t, akkor azt hol, és hogy tárolom? Ha fizetek vele, akkor mitől tűnik el tőlem? Mitől nem tudom elmenteni, megduplikálni, stb?
A bányászatot meg végképp nem értem. Most bepumpálták azt a mennyiséget, vagy sem? Ha bányászok, akkor előállítok a semmiből, vagy csak a bepumpált mennyiségből felszabadítok "közhasználatba helyezem"?
Mi az a nagy matematikai probléma, amit csak nagy számítástechnikai kapacitással lehet megoldani?Minden tiszteletem azé a névtelen hackeré, aki ilyet ki tudott találni, sőt technikailag is kivitelezte.
-
vicze
félisten
válasz
hallerlaller #16 üzenetére
A "Depp web"-nek nevezett (jobb szó híján) körökben továbbra is a Bitcoin az általános fizetőeszköz, a lejnyomozhatatlansága és a biztonsága miatt, ez nem csak a Silk Road-ra vonatkozik, hanem az ott lévő minden legális és illegális tevékenységre, az csak egy kiragadott példa.
@willope: Jól érthető igazából, aki tudja miről van szó, csak van egy olyan probléma, hogy a pénzt sokan konkrét dolognak gondolják, de a valóságban nem az, igazából pénz már nagyon rég nem létezik, már csak váltókat használunk, a Bitcoin egy pont ilyen váltó. Amúgy a Bitcoint a legegyszerűbb egy értékpapírhoz hasonlítani, ott is igazából a jövőbeni érték van a kötvényben, és nem az adott cég valós értéke. Fizető eszköz meg régen sok minden volt, nem csak nemesfémek, kagylóktól többkilós faragott kövekig mindent használtak, váltónak.
-
hallerlaller
addikt
Pár éve volt valami narkówebshop ahol bitcoinnal lehetett fizetni [link]
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
hemaka
nagyúr
Nem tudom hol tart, azt lattam par helyen, hogy mar lehet vele fizetni. De annyira nem erdekel a dolog, hogy vegyek vagy banyasszak... Utobbi egyebkent is normal i5 procis geppel total ertelmetlen.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
willope
tag
válasz
MrSomebody #9 üzenetére
Ha a kavicsot hajlandó lenne valaki fizetöeszközként elfogadni, akkor az a gazdaság ami a kavics mögött áll. De nem fogadja el senki, mert a kavics "végtelen"=értéktelen, "hamisítható"=bárki által másolható, nehezen szállítható, nem ellenörizhetö sem a valódisága sem a "tranzakció". Így rossz az értékcserére. Ezért használtak régen kavics helyett ritka fémeket.
Namost, a bitcoin tranzakciós eszközként bizonyított és helytállt. Értékcserére már a hullámzó árfolyam miat nem annyira.
Éppen ezért látom én egy hatalmas társadalmi kísérletnek.
Gazdaság meg akkor lesz mögötte, HA az emberek megbíznak benne. Szóval leegyszerüsítve, mégiscsak a bizalom adja a támaszt egy valutának.NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)
-
willope
tag
Azért azt a beszólogatóknak érdemes tudniuk, hogy egy szimpla kísérletként indult a bitcoin, nem a világ megváltása volt a szándék akkoriban.
Csak aztán mára társadalmi kísérlet lett belöle
És valljuk be, fantasztikus spekulációs eszköz. Föleg, hogy minden bitcoin használónak közvetlen pénzügyi érdeke minél több embert bevonni, így a brutál hintázások az árban továbbra is várhatóak.(#7) Victorio
Manapság minden valuta a világon fedezet nélküli. Egyedüli támasza a belé vetett bizalom. Ilyen a dollár, az euró és a jen is. Ja, és a bitcoin is. Mindegyik csak annyit ér a piacon, amennyiért valaki hajlandó megvenni.[ Szerkesztve ]
NOKIA 101(bárcsak lenne Note 2-m) -->LUMIA 720(bárcsak lenne Note 3-am) --> Galaxy Note 4 (Vajon milyen lesz a Note 8)
-
Victorio
aktív tag
Hogy lehet fedezet nélküli fizetőeszközt kibocsátani?
Illetve nem is ez a kérdés.
Hanem az, hogy, hogy lehet bárkinek is bizalma egy fedezet nélküli fizetőeszközben?Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy nesztek, itt van csomó általam A4-es félfamentes papírlapra rajzolt pandamackó, ha kivágjátok akkor holnaptól ezzel lehet kereskedni.
Vajon aki holnaptól kivágott pandamackóban kérné a fizetését, az bolondabb-e mint aki bitcoinban?
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
oromisu
csendes tag
Én ma vásároltam a 220volt online shopjában és fizetéskor lehetett választani, hogy készpénz, bankkártya, vagy bitcoin-al szeretnék-e fizetni?
-
fene_vad
senior tag
válasz
MrSomebody #4 üzenetére
azért ennél egy "kicsit" mélyebb a dolog, olvass utána, wiki mondjuk kezdésnek
-
MrSomebody
csendes tag
Egyszerűen csak az anonimitás megadta azt a pikantériát, amit a sok világot megváltani akaró "hacker" (1 gombos) várt és így ugrott a témára. A kitaláló pedig dollár milliomos lett, mert elég nagy BTC készlettel rendelkezett / rendelkezik. Lényegében létrehozott egy értelmetlen semmit azért, hogy ő meggazdagodjon a semmiből. Sikerült. Most valahol egy trópusi szigeten ül a parton és röhög a sok idealistán akik milliomossá tették.
-
fene_vad
senior tag
A címben feltett kérdéshez egy adalék: a hűvösvölgyi Shop Stop parkolóban jó ideig volt egy Bitcoin ATM, forintért bárki vehetett/eladhatott Bitcoint. Pár hete eltűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A nyílt forráskódú, digitális fizetőeszköz sikere nem akkora ugyan, mint pár éve volt, a mögötte lévő technológia viszont alapjaiban változtathatja meg a jelenlegi pénzügyi rendszert.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest