- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Mi lenne velünk kollektív tudatalatti nélkül?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
ViZion
félisten
...és végre túlléphetünk az enyhén túllihegett kábeltémán.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
powerup2
addikt
Hát jó hogy van magyar manufaktura de könyörgöm ez nem minőség .... ennyiért már sokkal jobb kábeleket kapni .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
tecsu
addikt
válasz #82729984 #440 üzenetére
Direkt értetted félre? A torzítást kimutatja, de azt nem, hogy az pozitív hatású vagy negatív.
Hallgatás nélkül, mérőműszerekkel nem sokra mész a high-end cuccok között.
(Nem az USB kábelről beszéltem, hanem arról, hogy butaságot hordasz itt össze-vissza.)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
A digitális torzítás a legkellemetlenebb, az analóg természetesebbnek hat. Egy hi-fi minden egysége torzít, leginkább a hangsugárzók. Egy hangstúdióban, keveréshez a hibák kiszűrésére a legpontosabb hangzásra törekednek, itt teljesen más hangfal kell, mint az otthoni zenehallgatáshoz. Elektroncsöveket is azért használnak erősítőkben, hogy kellemes torzítást adjanak hozzá az eredeti hanghoz.
A zene készítésénél is sok esetben szempont, hogy ne legyen olyan steril, pontos, hanem legyen melegebb és / vagy koszosabb hangzású, amivel nem elrontják a zenét, hanem tetszetősebbé teszik. A komolyabb összegzők, vagy a vintage kompresszorok, határolók mind ilyen "jóságot" raknak a hanghoz.Ez nem ezotéria, hanem alap dolgok. ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
Reggie0
félisten
En meg azt mondom, hogy azert hallasz kulonbseget, mert tudod, hogy beraktad a draga kabelt, de valojaban nincs semmi kulonbseg. Azaz van, de az mar az agyadon belul keletkezik. Placebo hatasnak hivjak. Ezert nem vegeznek ilyen komolytalan modszerekkel teszteket, mint ahogy te csinalod.
(#317) adapter07: Pontosan.
(#324) Béééla: De van garancia. Erre valo az isochronous atviteli mod, mig a pendrive-ra masolas sima bulk transzfer. Az elozo kvazi szinkron es magasabb prioritasu, mint a tobbi.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nyilvan lehet olyan vacak rendszert osszedobni, ahol meg az is szamit, hogy milyen izzot tekertem a csillarba, de egy normalisan megtervezett(lasd levalasztas, mint ahogy sokan irtak, terbeli izolalas, stb.) rendszernel ilyen nincsen. Nyilvan a trabantot is tudod ugy tuningolni, ha az ulest lecsereled filippino szuzlanyok hajabol font ulesre, csak azt kene felismerni, hogy ez nem a problemat oldja meg, mert azt a motor es a hajtaslanc korul talalod.
(#394) schawo: Nem kuld ACK-t a csomagra, igy a host kesleltetve ismet ujrakuldi, a host meg szandekosan kicsit gyorsabban kuld mindent. Es ez a legprimitivebb megoldas, amit egy budai ovodas is lekodolna, ha nem szegyelne.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Részleteznéd a digitális torzítást, és az analógot? Hogy mi torzul, és hogy a hangban.
Ha hifin kéne zenét hallgatni, akkor nem monitor hangfalon kevernék ki a hangokat, hanem hifin.
Hifin kevernék ki, hogy a hifin jól szóljon.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
arn
félisten
Okok, kedves mindent tudo csodaember... Legyszives vilagosits fel bennunket sotetben tapogatozo zenekedvelo lelkeket.
Hogyan valasztod ki a legjobb komponenst a meglevo rendszerbe? Meghallgatas nelkul lehetoleg, hiszen az hulyeseg, objektiv modon. Mik azok a muszaki parametererek, amikre oda kell figyelni? Egye fene, a vegen csinalhatnal par vaktesztet is, ha mar annyira kedveled oket.
Mi az a rendszer, ami szerinted mindenkinek tetszik. Mert ha ennyire osztod az eszt, nyilvan birtokaban vagy annak a tudasnak, mibe sokmindenkinek beletort a bicskaja. Szigoruan meresek alapjan kivalasztva a legjobbat. Baromira erdekelne, sok idot es penzt sporolnal nekem. En elsosorban zenet hallgatni szeretnek, nem kutyuzni.
Izgatottan varom valaszaidat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz DarkByte #437 üzenetére
Egyik kabellel sem volt "hibas" a hang, olyan hangi kulonbsegeket generalt, mint analog kabeleknel tapasztalhato: tompa, reszlettelen, a masik melyben feldusult, a harmadik meg reszletezo es kiegyenlitettebb. Mindegyik aszinkron usbs dacon.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
x hasonlo aru kabelrol beszelek. Amugy sem vagyok a hive a hifiben a dragabb jobb dolognak, a kabelek tipikusan az a terulet, ahol nincs sok osszefugges ezt illetoen. A rendszerbe passzolo kabel kell, nem a legdragabb.
Varom, hogyan lehet kivalasztani ezeket a kabeleket. Majd a szakerto urak felvilagositanak.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Jogos. Próbáltam rájönni, miért nem használnak állapot-visszajelzőket, de nem találtam rá még semmi kézzel fogható magyarázatot. A legközelebbi az XMOS (a legismertebb aszinkron audio usb chip gyártója) által adott infó, amiben az órajel driftre hivatkozik:
These clocks will have subtly different frequencies, and the difference will vary slightly over time. Hence the average number of audio samples per frames will be slightly more or less than the expected rate. For example, in the case of our 96,000 Hz sample rate, the average number of samples may be 12.001.
In order to ensure that the host sends the right amount of data, and not too much or too little, the host requests the current sample rate over an interrupt endpoint. Every few milliseconds the average sample rate over the last period is reported back as a 16.16 bit fixed point number. If the last period averaged out as 12.001 frames, then the value 0x000C0041 will be reported (65536 * 12.001).
Given this average rate, the host can work out when to send an extra sample in a transfer; in this example 8 transfers each second will carry one extra sample. In addition to this, the host can use this value to synchronise itself with the audio device. This enables host applications such as a DVD player to keep the video in sync with the audio. If it didn't, the audio would slowly run ahead of the video, and after two hours the audio would be a second out.
In order to keep a short feedback loop, the trick is to not buffer audio packets and feedback packets unnecessarily. Any additional buffering creates latency in the reporting, and this latency makes it more difficult to keep a smooth flow of traffic. This means that the low-level USB stack and the USB Audio stack should be tightly integrated, without buffering in between.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
sirály12
őstag
Pont ez a lényeg! Mindenkinek más tetszik, nem jobb egy 75k-s usb-s kábel egy 3k-tól, csak annak az illetőnek jobban tetszik a hangja(placebo hatás), miközben lehet semmit sem módosít a hangon(erre lenne való a vakteszt). Mert ügye ha módosítana a hangon valamit is azt lehetne mérni is! Amit nem lehet mérni az vagy van, vagy nincs! Csak nem tán a 4. vagy 8. dimenzóban megy az a hang meg ilyenek, hogy ne lehessen mérni.
Emberi érzékszervre alapozni valamit is khhhmmm, kicsit nevetséges, mert ahány ember annyi féle képpen hallja.
Ne az usb kábeleket cserélgetsd hanem vegyél vagy építs megfelelő dac-ot, ami nem szed össze minden xart. Megfelelően túlméretezett, rendesen szűrt tápellátás, minőségi alkatrészek. Hidd el többet érsz vele mint egy ilyen semmiravaló parasztvakító usb kébellel!Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
jacint78
addikt
Ha hifin kéne zenét hallgatni, akkor nem monitor hangfalon kevernék ki a hangokat, hanem hifin.
Hifin kevernék ki, hogy a hifin jól szóljon.És képzeld el, hogy bizony csinálnak is ilyet, sőt a mai popzenék jórészét így oldják meg, mert az a lényeg, hogy a kommersz szarokon szóljon jól, ezért is vannak négyszögjellé kompresszorozva.
type your text here..
-
Menyu_S6
tag
Mar pedig ha a rendszernek a felbontasa megengedi,nagyon nagy kulonmbsegek vannak az USB kabelek kozott.Siman lehet vaktesztelni nalam Martin Logan Summit okon ha valakinek ez a hasfajasa.Erdekes lehet meg a Ps Audio fomernoke azt mondta hogy az o Dac uk ba mindegy hogy mit dugsz az USB be mindig ugyanugy fog szolni 4000 dodorol beszelunk,aztan kapott egy Paul Pang USB kabelt utana nagyon megvaltozott a vilag kepe.Ez csak fingfureszeles ami itt folyik amig nincs sajat tapasztalas addig kar is errol vitatkozni.
-
nagyúr
Hogy mi? Milyen összetevők? Az összetevők mérhetőek. Mindegyik. A felharmonikusok is. A torzítások is méretőek.
Az, hogy az emberre milyen hatással van, egy tökéletesen másik téma, de a hatáson az USB kábel nem változtat.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nemlehet
őstag
válasz Menyu_S6 #467 üzenetére
Jó ezt el is tudomnám fogadni, de ha a 2 kábelre ugyan az a jel megy be és a másik végén ugyan az a jel jön ki akkor mitől lesz jobb az egyik mint a másik, ha egyéb zavar nem jut be a rendszerbe mert normálisan van megépítve a DAC? Erre válaszolj mindenféle "hallani kell" meg "látszik nem értesz hozzá" lózungok nélkül.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Rick4
félisten
válasz Menyu_S6 #467 üzenetére
Fordítsuk meg. Tegyük fel, van különbség. Ami hallható, az mikrofonal, átvitelt mérő eszközzel mérhető is. Ilyen különbségeket mutató mérés, teszt nem létezik, ellenben olyan, ami nem tudott (pedig akart) különbséget kimutatni, számtalan megtalálható a neten. Tehát az van, hogy ami létezik, az mérhető is. Ha én nem hallom, az egy dolog, de egy mérőeszközön látható eltérést kellene produkálnia. Igaz, én még csak 2-3 hete keresek ilyen cikket, de még nem találtam...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
dabadab
titán
"Szomorú, hogy egy mai végzős villamosmérnök nem tudja, hogy a hangnak vannak olyan összetevői is, amit ma még nem mérünk, ugyanis nem tudjuk mit keresünk pontosan."
Nem szomorú, mert ez nem igaz: nincs ilyen.
"Pl. bizonyos torzítások kellemesek a fülnek (agynak), míg a többi nem. Ezt nem mutatja ki semmilyen műszer."
Ez sem igaz, MRI-vel pl. lehet mérni, de a méréshez egyébként sem feltétlenül kell műszer, a szubjektív tényezőket is remekül lehet mérni megfelelő metodológiával.
Nagyon örülnék, ha nem olyanok osztanák az észt arról, hogy mit lehet meg nem lehet mérni, akik soha az életben nem foglalkoztak a témával.
DRM is theft
-
orbano
félisten
az agyunk a hang esetében egy dolgot érzékel, a hangot. pontosabban a levegő apró nyomásváltozásait. ezért semmi más dolgunk nincs, csak készíteni egy grafikont egy adott pontban a levegő apró nyomsáváltozásairól. ebből kiindulva két dolgot végezhetünk el:
egy objektív összehasonlítást a mért adatokról (egyik kábel, másik kábel)
egy pszichológiai tesztet, ahol mindenkivel (mínusz a kontrollcsoport) meghallgattatjuk a két anyagot és kitöltetünk velük egy kérdőívet.
semmi más nem kellene ehhez, csak egy a szakirányban képzett mérnök és pszichológus, meg némi technikai/anyagi háttér.
bár normál esetben egy ilyennel állománnyal rendelkeznie kellene minden audió eszközöket gyártó vállalatnakA vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
A vakteszthez egy kis adalék.Osztrák kollégám nagy audiofil. Aktív részese az itteni szakmai fórumoknak.Amikor nálam volt kijelentette, hogy valami szörnyű a színpadképe, hangzása a Quadral rendszeremnek és cseréljem le, mert ez a lánc sokkal többet érdemelne az 50 eur madzagjaimtól.Pár hete áthívtam, hogy lecseréltem az egész vezetékezést 1500 eur költséggel.Megelégedettséggel hallgatta és elmondta, hogy összehasonlíthatatlanul jobb a régi vacak madzagjaimhoz képest az összkép.Utána közöltem vele, hogy nem cseréltem ki semmit.Azóta, ha lehet kerül, csak épp köszönni hajlandó.Ezt a mócsingot az itteni nagy hangmágusok 99.99% ( jóindulatú sacc a részemről ) szintén beszopná.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz #16729600 #478 üzenetére
jó azért ez meg a másik véglet, amikor valaki nem hajlandó figyelembe venni, hogy a zenehallgatás, maga a hallás erősen szubjektív, pszichés állapottól függő dolog. aki nem elvakult sznob, ez eleve ilyenkor azt válaszolná, hogy nem tudja érdemben összehasonlítani, mert nincs olyan, hogy hallás emlékezet, nem tudod összehasonlítani az 5 perce hallgatott rendszert sem az éppen aktuálissal. autóhifis körökben sem véletlenül úgy ment a finomhangolás amikor még jártam (hangváltó, időkorrekció állítása), hogy 2-3 vájtfülű hallgatta negyedórákat a két beállítást oda-vissza kapcsolgatva, majd egymástól függetlenül alkottak véleményt és osztották meg a rendszer tulajdonosával.
egyébként pont az ismerősödhöz hasonló emberek járatják le a "szakmát", ami miatt lenézik azt, akik kábeleket cserélget. pedig ordenáré különbségek lehetnek, és győzött meg a fülem annak ellenére, hogy totál baromságnak tartottam az egészet.A vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
válasz Eclips21 #479 üzenetére
Biztosan én vagyok a botfülű, de az 5.1 házimozihoz, az 50 eur/db bekötéseket nem érzem kihallhatónak negatív értelemben a lényegesen drágábbaktól.Vagyis pontosabban ,nincs arányban az esetleges javulás a költségekkel.
(#481) scarabaeus Az tény, hogy szemrángásom volt a magyarázataitól , meg a kábeleitől, meg az egész témakör köré szőtt ideológiájától.
(#480) orbano Igazad van,de ami hétfőn ócska/szar az nem lehet pénteken kiváló, ugyanazon komponensekkel.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Szerintem a szakmát azok járatják le, akik korrekt mérnöki szakmából voodoo-varázslássá züllesztették le.
Ha két kábel között jelentős különbséget vélsz hallani, akkor egyrészt az valószínűleg nem vakteszt volt, és ebben az esetben a "vélsz" a kulcsszó, ha pedig tényleg ott a különbség, akkor legalább az egyik kábel ordernáré módon el van rontva.DRM is theft
-
törölt tag
A 6db doboz bekötése került 300 euroba, hallgattam már lényegesen drágábbakat is, járt nálam kölcsönbe audioquest rocket cucc, amiből darabja annyi, mint az én egész hangszóró kábelezésem.Kövezzetek meg,de én a kedvenc zenéimet, filmjeimet ugyanolyannak hallottam rajtuk.
-
Rick4
félisten
válasz #16729600 #478 üzenetére
Volt itt egy kis okoskodás a médialejátszós topicban, a végén már 1.5M tétet tettem fel, (hiszen a jelen helyzetben akármilyen tét lehetne, nincs jelentkező) hogy egy vakteszten bárki a saját rendszerén, a saját otthonában hasonlítsa össze hangzás alapján az én 300Ft-os kábelemet és az ő akármilyen drága, akármilyen szuper kábelét, de legyen igaz vakteszt, ő fülel, én dugdosom a kábelt. Ha10-ből 6x talál, akkor egál, ha 7x, övé a pénz. Erre a válasz már csak az volt, hogy irreális az összeg. Vagyis annyira azért mégse hallható az a különbség.
Ja, és ott el lett magyarázva nekem, hogy én vagyok az imázsromboló ezzel a hozzáállással, erre azt mondtam, nekem nincs ilyen kábelem, de vennék, ha bárki be tudnak egy korrekt mérésekkel, értékekkel teletűzdelt tesztet, elég egy is. Csak ment az okosítás, hogy márpedig simán hallható, és méghozzá sokkal jobban, persze teszt, mérés azóta sincs sehol. Erre csak annyit írtam, hogy akinek ilyen kábele van, de nem tudja megmagyarázni, hogy miben jobb, sőt, még azt se tudja, ő maga mi alapján vette meg, az az igazi imázsromboló.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Reggie0
félisten
Amugy erdemes John Linsley Hood konyveit elolvasni, mert mellekesen ir a tervezok/gyartok szereperol ennek kialakitasaban. Ami legjobban megmaradt bennem, az a foliakondi gyar, ahol siman megvettek a csomagolofolia minosegu anyagot, majd adtak el, hogy ez milyen szuper audiofil kondi, annak ellenere, hogy ugyan attol a gyartok tudtak volna venni kutatasi minosegu alapanyagokat is. Igazabol a minoseg masodlagos szempont, hype es magas ar kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kecóm adott, illetve kaptam egyik meghallgatásnál egy új szobanövényt ( rododendron ), lehet akkor ez lehetett a ludas.
(#489) Rick4 Csak egyetérteni tudok veled.
(#492) orbano Tehát akkor napszakonként, mentális állapot függvényében kellene a madzagokat cserélgetnem?
[ Szerkesztve ]
-
abacsx
tag
Mondjuk nem kötelező ilyent venni. Amúgy tényleg baromság, mert ha a fogadó oldalon kiolvasható a vivő frekvenciából a rá modulált adat, rohadt mindegy, hogy az aranyozott, vagy a szomszéd néni veti rá az árnyékot. Ugyanolyan butaság, mint a digitális dvd, antenna, stb. Egy darab alumínium, vagy réz, vagy dvd esetén két műanyag lap közé préselt festék mitől lesz digitális? A sugárzott rádiófrekvencia sem digitális, csak az általa hordozott adat, amit ráültetnek. A dvd esetén ez a bele égetett buborékok elrendezése hordozza az adatot, amit a lézer olvas. Tök mindegy, mennyire erős a lézer, vagy koszos a dvd, amig teljesen ki tudja olvasni az adatot. Szakmabeli lévén, sok hülyeséggel találkozok naponta, és van aki esküdözik, hogy hallja a különbségeket. Ettől függetlenül, ha el tudják adni, csak szurkolok nekik.
do not underestimate the power of the dark side
-
-
Eclips21
őstag
[link] lehet így tesztelték a kábelt a gyárban?
-
hétalvó
addikt
Sracok. Nem kell ezen ennyit agyalni. Kihuzod, bedugod es meghallgatod.
Ha nem hallod egy forintot se er a rendszeredben.
Ha jobb lett el lehet gondolkozni.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest