- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Bluetooth-headsetekről általában
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerilee
aktív tag
Na végre, már nagyon szerettem volna kipróbálni.
Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...
-
bilon73
aktív tag
androidon is volt gond azzal, hogy szívta az akksit.
nameg, én belefutottam, hogy pár címet nem tudott. így maradtam a gmapsnél. de nem töröltem, most majd újra kipróbálom... -
adio
tag
Most ez, pár napja az Instagram. Egyel kevesebb gond a fanyalgásra, bár egyiket sem használom. Nekem a Here térkép tökéletes, képmegosztás meg nem nagyon mozgat. Lassan ki merhetem jelenteni, hogy okostelefonom van?
A fiút a férfitól csak a játékai ára különbözteti meg!
-
blade zte
őstag
A legnagyobb hiányossága nem tűnt el, ugyanis az az adatforgalom használata. Megnéztem otthon wifivel, kész ennyi, mert lévén nem akarok havi ezreket kiadni mobiltelós internetre, ezért használhatatlan számomra.
Oppo find 7 astro black
-
Taybore
aktív tag
Én régóta használom Androidon, és nekem is merül mint állat. Autós töltővel nappali (fehér, világos) színsémánál kb. 20-30 percenként MERÜL 1%-ot az aksi, esti (sötétebb) színekkel felfelé kúszik a töltöttség, de elég lassan. (Samsung Galaxy S1-en.)
-
kolosanyi
veterán
Na, ezt se próbálom ki 7.8-on...
Mindegy, ott a nokiás cucc, jobb nem is kell. Mellé persze fellraktam a gMaps-et, de nem használom, csak ha nagyon nem találok valamit. Jók a Nokia térképes alkallmazásai. -
feddel
senior tag
Nem ismerem ezt a programot. Megmondaná valaki, hogy miért lenne jobb ezt használnom, mint a Nokia Here+ alkalmazást?
-
icezozo
addikt
ideje volt,hogy WP-n is legyen!
http://qwankido.hu/
-
Kasya
nagyúr
Ne laggoljon, legyen tobb beállítási opció, epuljun a Here Maps-re es tokeletes is lesz.
-
desolator
senior tag
Azért szerencsére navira nekünk még mindig ott van a here ami szerintem százszor jobb.
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
batai15
félisten
Na kipróbálom mit tud...
-
Gusztáv
addikt
Fura, hogy meglépték ezt, most hogy a google felvásárolta őket. Esetleg ezt követően várhatjuk a többi google alkalmazást is?
Laci
-
F-ECT$
titán
Ha kiugrok külföldre, akkor is elég neki pár mb, vagy rá lehet bírni, hogy még itthon wifin szedje le az adott ország térképét? (Persze a tervezéshez, és a használathoz kell roaming net is, de legalább a térképet ne ott akarja letölteni.)
A fogyasztása androidon is magas, míg egy sygic 10-15%-kal beéri óránként, ez megeszik 20-25%-ot is.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
CLAWz
tag
Nem ismerem az anyagi lehetőségeidet, de például a Vodafone Go 2690 forintért (két és fél doboz cigi, hat liter benzin ára) ad 150MB adatforgalmat, majd ezután lekorlátoz és nem számláz többet; a netet lassítja. Navigáció adatfogyasztása ilyen szempontból nem kifogás. Tudtommal a többi szolgáltatónál is kapható hasonló paraméterekkel előfizetés.
Ez a wifi-n lógás már 2010-ben is ciki volt, kérlek nyisd ki a szemed.
Másrészt egy valósidejű forgalomfigyelésre épülő navi mégis honnan találja ki szerinted, hogy épp hol van dugó? Megnézted otthon wifin a Waze-t, ami arra épül hogy a felhasználók valós időben jelentik a közlekedési helyzet problémáit?
Egyszerűen kár volt bejelentkezned ezért a post-ért.
[ Szerkesztve ]
Mer' nem ért meg senki, még nem vagy művész!
-
kecskebégető
aktív tag
A google trojai falója
Jó cucc amúgy örülök,hogy a WP társadalom is rászabadulhat hiszen minnél többen használjuk annál jobb lesz..... ......Ameddig még lesz.Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
blade zte
őstag
Én nem csinálnám végig a procedúrát, hogy megoldjam, hogy ne szinkronizálljon semmit sem azon kívül, amit szeretnék, mialatt be van kapcsolva a net. Bár lehet, azóta tettek ezzel kapcsolatban is valami, de akkor sem fogom tömni a telefonszolgáltatók zsebét. Az sms is pár kb-os max, mégis vagyont kérnek el érte. Na mind1 majd talán egyszer teszek egy próbát, bár szükségem úgysincs rá.
Nemmondod nagyokos?
Egyszerűen kár volt bejelentkezned ezért a post-ért.
Oppo find 7 astro black
-
sla75
csendes tag
Nekem is WP7.8 van.Soha többet!!Addig voltam jó amíg megvettem,utána le vagyok sza..a!!Decemberben vissza androidra!!Sokan lesznek,vannak így!!!!
-
Bog
HÁZIGAZDA
Most emelte a Voda az eu-s roamingnet adagot 100 megára. Naponta. Az szerintem sok. Ezzel együtt jól eljátszottam mindenféle fotófeltöltésekkel, meg tirpadvisor+foursquare izélgetésekkel egyik nap 96 megát. Maradt 4 mega, hogy Pisa mellől Parmaba jussunk. Az 200+ kilométer.
Belefért.
Alapvetően akkor eszik sokat, ha olyan helyre mész, ahol nem voltál még. Mert a közelmúlt térképeit cacheli szépen.
Egyébként biztos én vagyok túl optimista a digitális dolgok kapcsán, de nem is vittünk papírtérképet. Meg navit sem. Ott volt a Waze. Egyszer szívtam miatta meg egy +30 perces kitérőt, mert reggel lezárták az egyik autópálya-felhajtót és erről még nem értesült. Hogy emiatt dugó van, na arról viszont igen:-)
Amikor első nap mentünk a szállásra, akkor nem értettem, hogy minek kavargunk ide-oda, holott úgy rémlett, hogy a pályáról lehajtva viszonylag egyenes út vezet oda, ahova akartam menni. Aztán megnéztem gépen, mapsen és kiderült ám, hogy az egyenes út keresztülvág egy tranzitvároskát, ami morcos szívás lett volna reggel és késő délután.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
SirRasor
addikt
LoL
Heh, már vagy 8 éve nem használtam ezt az elcsépelt lol-t, de azonnal ez ugrott be, ahpgy elolvastam a hsz-edet
Gondolkozz már..
De ha nem megy, segítek: Nekem okostelefonom van és feltöltőkártyás. 4 hónapja rátöltöttem 3000 ft-ot, és még van rajta 250 huf talán. Emellett full kihasználom pl: játékok, navigáció (igo+offline), túrázás (locus).
Egyébként csak azért olvastam bele a fórumba, hogy megnézzem ki említi az igo-t(vagy hasonszőrű társait), és furcsa látni, hogy nem megy az offline navigáció. Miért? Jó-jó, picit várni kell rá. Dugókat se mutatja, de azért lehet sejteni, hogy milyen dzsumbujban mennyire lehet tumultus. És?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Mister_X
nagyúr
No, jönnek itt a cuccok rendesen. Már csak egy Kanji Recognizer app kell és minden nap háromszor mondoo imát Redmond felé fordulva.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
ubbconfig
aktív tag
+1
igo-t és wazet is használok évek óta. Igo jellemzően ha vidékre vagy külföldre megyek, ált. ismeretlen helyre. Waze- t meg naponta(!) pl. melóba járáskor, hogy kikerüljem a dugókat, baleseteket, lezárásokat, tereléseket szeretett fővárosunkban! Mivel online ömlenek az infók a wazerektől és én is minden eseményt azonnal jelzek a többieknek, egy nagyon hasznos és friss(!) információ forráshoz jutok a telefonomon keresztül. Ehhez képest az igo egy elavult rendszer a maga fél- egy éves adatbázisaival...
-
kolosanyi
veterán
Nem autózom gyakran, mivel nincs saját kocsim, de most hirtelen beugrott valami. Tök jó, hogy online közlekedési hírek, meg modern, meg minden, de egy sima rádiós útinfó közvetítés miért nem jó?
-
ubbconfig
aktív tag
válasz kolosanyi #39 üzenetére
Életszerű példa:
délután el kell ugranod a 14. kerületből dél-budára egy találkára:
1. azt se tudod, hova kell menni, csak egy cimed van. Erre bármelyik navi jó
2. előző nap az egyik főútat feltúrták, egy másik utat egyirányúsítottak (mert pl. épétkezés folyik az utcában) és mellesleg egy koccanás is történt 10perccel azelőtt, az egyik sarkon., tőled 2 km-re. A dugó ezeken a helyeken azonnal alakul, az átlagsebbeség 5km/h alá megy, az útszakaszról pedig több wazer jelenti, hogy be van állva vagy épp még csak sűrűsödik a forgalom. A waze ennek megfelelően újratervezi az utad, és kikerülve a kritikus pontokat, időben (vagy kis csúszással) érsz a célba.A 2-es pontot probáld meg Igo-val is (amin pl. egy 2012q4 térkép fut) és közben tekergesd a rádiót, hátha elcsípsz egy utinfó hírt, amiben mind a három fenti esetet említik. Ja és találj magadnak kerülőutat...
Nem akarom túlragozni, mindenki azt használ amit akar. Amit én tudok, hogy eddig kb 5x húzott ki a sz.rból ez az ingyenes progi...
-
kolosanyi
veterán
válasz ubbconfig #40 üzenetére
Naja, így már érthető. Egyébként elvileg a guglis térkép eddig is tudott forgalomfigyelést (meg a nokiás is, bár az itthon nem nagyon akart nekem eddig működni), amit bele tudott kalkulálni a tervezésbe. Persze nem rossz ez a közösségi valami, csak nekem jelenleg nincs szükségem rá. Ettől még aláírom, hogy rengeteg embernek lehet hasznos.
-
gerii
addikt
válasz kolosanyi #39 üzenetére
Pl ma, 5-kor M1-en kiégett egy kamion, 5km-es sor, wtf.., waze-en láttam hogy ki hol mennyivel megy (nem megy) majd nyomtam egy jobbost az első lehajtónál, a Waze automatán visszavitt a pályára amint lehetett.
A lényeg hogy mentem tovább, majd fél óra múlva a rádióban bemondják nagy kegyesen, hogy mi van. Waze-en már 50km-el előrébb láttam hogy valami lesz, ezért jó ha minél többen használjuk.Volna hová fejleszteni, pl a trafikat még mindíg nem mondja be hanggal...
[ Szerkesztve ]
-
OberMotz
aktív tag
Annak aki nem talál címet a Waze keresőjében: címkeresésnél az eredmények megjelenése után a Google opcióra klikkelni és már meg is van az a fránya cím. Lehet hogy nem járok elég egzotikus helyekre, de eddig ezzel a módszerrel mindent megtalált. Nekem egyébként az Androidos változat van, minden nap használom, a hárombetűs már nincs is rajta a telefonomon. Egy ilyen online navi használata után a hagyományos offline cuccok _nekem_ nagyon fapadosnak tűnnek.
-
gerii
addikt
válasz kolosanyi #43 üzenetére
Én is csak fél éve használom, de azóta csak ezt. GMaps ilyet nem tud, és navi közben jó tudni hogy mi a helyzet az utakon, pl egy másik esetnél az M1-en tudtam meg hogy a 4-es beállt, akkor irány az M5.
Ha összegyúrják a GMaps adatbázisával akkor nagyon jó cucc lesz. Egy baj azért van vele, hogy 4"-en semmit nem látok a menüből (esemény bejelentő menü), szóval egy tepsi nem árt hozzá. -
Bodoo
tag
még egy dolgot nem olvastam itt, és fontos lehet: ha egy megtervezett úton haladsz, és ezen a tervezett úton történik baleset, vagy dugó alakul, akkor Waze éetesít erről, és megmondja, hogy egy másik útvonalon mennyivel lehetne hamarabb célba érni.
más: mivel közösségi, így a barátaidat is láthatod benne (ha akarod). Ha több barát külön autóval megy egy célhoz, akkor ez könnyen beállítható, és a térképen valós időben lesznek láthatóak a többiek. (ezt még nem próbáltam, javítsatok ki ha nem így van)
Aki nem szereti a fenenagy közösségi szellemet, láthatatlan is lehet a térképen.
Én nem csak navigálásra használom, Waze akkor is megy ha tudom a célom. Szeretem látni hol milyen történések vannak a környékemen. És persze a pontvadászat is fontosPOCO F2 Pro 256 GB - Phantom White
-
Bodoo
tag
még egy érdekesség, hogy Waze ismeri a benzinkutak árait, amiket a Wazerek frissítenek, lehet beállítani favorizált kúthálózatot is, hogy mondjuk csak Shellt mutasson, szerintem ez is egy tök jó tulajdonság. Természetesen látható, hogy melyik kútnak mikor voltak frissítve az árai Imádom
POCO F2 Pro 256 GB - Phantom White
-
pilu85
őstag
azért nem semmi a nokia, hogy egy 35 ezer forintos lumia 520al is miylen szolgáltatásokat nyújt...
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest