Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fred23

  veterán

  Attól függ, mit csinálsz a mobillal éppen, és azt milyen fényerejű, fajtájú, méretű panellel, meg milyen rendszerchippel. Normál felhasználással is kijöhet, hogy a SoC éppen 3x annyit fogyaszt, mint a kijelző (pl. PUBG Mobile), de az is, hogy a kijelző nagyjából annyit eszik, mint a SoC (mondjuk PH! olvasás wifin csatlakozva, magas fényerőn).

  Szóval mivel a SoC valóban lehet akár a legnagyobb fogyasztó is, tényleg fókuszálhatnának már jobban az energiatakarékosságra. Hiszen teljesítmény már bőven van.

  [ Szerkesztve ]

 • Fred23

  veterán

  Legutóbb, mikor telót vettem -úgy 5 hónapja-, kipróbáltam egymás mellett egy SD821-es, egy SD835-ös, és egy SD845-ös mobilt. Érzésre a SD821 és SD835 között nagyobb volt a sebességbeli difi, mint a SD835 és SD845 között, mondjuk ez részben függhetett a szoftvertől is. Szeretem, ha gyors a mobilom, meg imádom a technológiai újdonságokat, de a SD835-össel szerelt telót választottam. Egyrészt hajszállal volt csak lassabb, mint a SD845-ös, másrészt pedig a SoC csak az egyik lényeges paraméter vásárláskor.

  Az energiatakarékosságon meg nagyon könnyű lenne javítani architekturális áttervezés nélkül is: 10-15%-os órajelcsökkentéssel simán lehetne szerezni 20-25%-os fogyasztáscsökkentést az intenzívebb alkalmazásoknál. Gondolom, a verseny miatt nem lépik meg.

  [ Szerkesztve ]

 • Fred23

  veterán

  Ezért írtam, hogy "az intenzívebb alkalmazásoknál". Ott ki kell tartani a magas órajelet (illetve ha ingadozhat is kicsit, azért a csúcs közelében kell maradnia), és a szörnyű fogyasztást. Mondjuk igaz, hogy tényleg jót tesz például a 60 fps támogatása a mobilos 3D játéknak, viszont ez már nagyon a cutting edge szint, és ha jól emlékszem, PUBG Mobile esetén például a max settings 60 fps-hez kell a SD845 minimum. Vagyis nehéz takarékoskodni, mert szükséges lett éppen a csúcsteljesítmény a legjobb játékélményhez.

  Mégis jobban örülnék, ha a SD865 is csak annyit tudna gémerkedésben, mint az elődje, csak energiatakarékosabban! Nagyon könnyű megcsúszni üzemidővel, amíg az a helyzet, hogy nem gond a netes böngészés 16-18 órán keresztül sem, de 3 óra játékkal is lemerülhetsz. Ezt az aránytalanságot kéne mérsékelni. Ja, és hogy ne csak játék legyen említve, ilyen a 4k@60-as videózás is. Szóval ha ezt az új rendszerchipet én állíthatnám be, tuti mérsékelném a maximális órajeleit, hogy az intenzív alkalmazások se 3 óra alatt merítsék le a júzer mobilját, hanem mondjuk nyerjen még egy órát.

  Marketingileg persze nem biztos, hogy jó ötlet, bár nekem el lehetne adni az új terméket azzal, hogy "ezzel most 25%-kal több ideig videózhatsz csúcsminőségben".

Hozzászólok Aktív témák