- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Piacon a Galaxy S25 család
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
OFF
moonman basszus hihetetlen vagy.....
Elkezdesz egy vitát, és várod, hogy ellentmondjanak. Amikor valaki mond valamit, kiforgatod a szavait, és ha egy pici szóbotlása van, jól meglovagolod, hogy beszél hülyeségeket....
Nem zavar, hogy mostanság nagyon kevés ember áll melléd itt a fórumon?Bocs, de szerintem rohadt idegesítő egyén lehetsz - mint ember is. Gondolom ugyanezt műveled mindenhol. Messziről kerülöm az ilyeneket.
(és gondolom most vagy nem szólsz vissza (kis hülyegyereknek nézel, aki pofázik), vagy kiforgatod a szavaimat )
pff.. bocs, csak megint felhúztam magam rajtad.
-
antim
tag
"Az iDVD-vel a kilenc éves unokahúgom is elboldogul, ami klassz, mert ő sem IT-s arc, ahogy az emberek többsége sem az."
Valahol ez a gondolkodás az eredője a vizuális-szennyezésnek!
Videó vágáshoz, kép szerkesztéshez nem IT jártasság kell, hanem vizuális neveltetés, úgymint grafikus, fotós, videós,...Kedves IT arc, lécci te NE...
te inkább kódolj!
-
peterk
senior tag
Ne kapjatok már össze olyan programokon, amit egyébként egyikőtök se használna.
A cikk felvezetése az volt, hogy a Mac-en milyen jó, hogy van 1-2 olyan program, ami zéró tudással használható, és öt perc összedobni egy alap clipet/dvd-t. Szvsz ebből a szempontból másodlagos, hogy melyik milyen "advancedebb" funkciókkal bír. A végén még oda lyukadunk ki, hogy az lesz a jobb, amelyik bonyolultabb, amikor abból indultunk ki, hogy melyik pofon egyszerűbb.
Szerintem a sablon a lényeg, ha abból van egy alap szintet meghaladó mennyiségű minőségi választék, akkor szvsz az egyszerű otthoni júzer "rákattintok és öt perc alatt kész" munkáira már megfelel a szoft., legyen Mac-es vagy Windows-os.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kicsit hiú ábrándnak érzem Steve-et ismerve,de azért titkon bizok benne, hogy azt a bazinagy k.rvadrága adatközpontot erre csinálták most. (mármint, hogy legyen ingyenes Mobile.me)
moonman: Komolyan enber, szakadj már le ezekről a skatulyázásokról. Eszem megáll.
Nem mindenki egyforma. A világ nem fekete-fehér.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
moonman
titán
"mindenre, amit a kedvence nem tud azt mondja, hogy neki az nem kell"
hm? egyvalamire mondtam, hogy nekem nem kell, az pedig a face recognition."Wines dvd programban nem lehet állítgatni, hát minek? Hagyjuk."
hát pedig ez inkább jellemző az almásokra. nem mondtam, hogy ha nem lehet, akkor nem kell, biztos jó lenne, csak személy szerint megoldom Movie Maker-rel, így még nem volt szükségem rá, hogy DVD Maker-ben szerkesszek videót. ne légy agresszív. -
djozsi
senior tag
Ízlések és pofonok, nekem a feltöltögetés nem kéne semmire (annak ellenére, hogy korábban leírtam, hogy nagyon gáz, hogy nem ingyenes osxen, mert úgy néz ki veled ellentétben én tudok objektíven véleményezni), slideshow van iphotoban is ráadásul - ismét ON - nagyon látványos sémákkal.
Egy olyan emberrel nincs értelme érdemben vitatkozni próbálni, aki mindenre, amit a kedvence nem tud azt mondja, hogy neki az nem kell szóval szerinte miért is kéne bárkinek.
Wines dvd programban nem lehet állítgatni, hát minek? Hagyjuk.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
bétában már kint van, használható, hetek kérdése és megjelenik. mellesleg használja ezt egyáltalán valaki? sosem volt rá ingerenciám. a panorama, SkyDrive-feltöltés, slideshow nekem sokkal fontosabbak.
"DVD: gagyibbak a sémák, sokkal kevesebb beállítási lehetőség van, ennyi. De egyáltalán nem várom el, hogy elhidd."
tény, hogy egyszerűbb a program (menüsablonokat lehet letölteni hozzá), de azért a rossz vicctől messze van. amúgy nem erről szól a dolog? bedobálsz képeket, videókat, azt burn, minek annyit állítgatni? nekem egyébként nagyjából egyformának tűnnek, ugyanazt csinálják. talán egyedül a chapter editor hiányzik a DVD Maker-ből, de hát videószerkesztésre ott a Movie Maker. -
moonman
titán
"iPhotoban például van egy jól működő arcfelismerő rendszer"
a mostaniban face detection van, lehet tagelni a felismert arcokat, a nemsokára megjelenő 4-esben pedig már fel is ismeri és automatikusan tageli a képeket:
"Ez a Windows dvd maker egy rossz vicc az idvd-hez képest."
méris? -
kraftxld
félisten
A világ nagyrészén nem az emberek lapátolják össze a gépeket otthonra, hanem a HP-tól Lenovo-tól meg innen onnan vesznek gépeket, ide lesz felrakva. Amúgy korrekt cuccok nagyon, az alap szövegszerkesztős dolgokat meg lehet benne csinálni, kár, hogy az MS nem adja ki simán letölthető verzióban, mert elég nagy keletje lenne.
Marók meg ilyen extrák nincsenek benne, de az alap funkciók tuti jól működnek benne.A cikkre visszatérve, meg szerintem csak azért nem raknak a win-be komolyabb cuccokat, mert tuti kiperelné az Opera + Real networks és társai a szart is az MS-ből, hogy versenyelsőny így úgy, ahogyan volt az IE-vel meg a Media Playerrel is, bár tény, hogy szerintem az IE+MP páros elég hulladék
De a Win7-es Movie Maker meg DVD maker nekem is bejött.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
djozsi
senior tag
iPhotoban például van egy jól működő arcfelismerő rendszer, ahogy néztem az új photo gallery bétájában is akar lenni valami ilyesmi, csak éppen manuálisan működik, iphoto automatikusan szinte tökéletesen kategorizálja a fotókat.
Ez a Windows dvd maker egy rossz vicc az idvd-hez képest.
A WbMatrix viszont nagyon jónak tűnik.
A SkyDrive részével is teljesen egyetértek, olcsó, szégyenletes, szánalmas dolognak tartom, hogy megvesz az ember félmillióért egy gépet és már aktiváláskor azzal jön elő a gép, hogy lépj be egy havidíjas szolgáltatásra (MobileMe), mert az neked jó. Az Apple egyik legnagyobb cikijének érzem ezt a dolgot.
-
doc
nagyúr
direkt mondtam hogy nem kell marketinglink
akkor ha jol ertem, ez amolyan ingyenes word/excel light? igy a reklamokrol mar beugrott, hogy hallottam mar rola, mikor meg csak tervkent letezett
az viszont mekkora kib@szas, hogy csak 'preloaded' verzioban kaphato? ennek mi ertelme?pedig amugy meg tetszene is az otlet
MOD: a viewereket ismerem, azzal meg abszolut egyetertek hogy otthonra eleg (lenne, ha felrakhatnam az otthoni gepre)
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
Office Starter consists of Word Starter and Excel Starter only, reduced functionality versions of Microsoft Word and Excel with advertising. It does not contain Microsoft PowerPoint, OneNote, or Outlook.
a reklám egyébként az a banner ott jobbra lent.
-
moonman
titán
"iPhoto, ennek a megfelelője a Live Photo Gallery, ezen a vonalon sokkal erősebb az apple, még a 2010es se lesz sehol az iPhotohoz képest."
na ez különösen érdekes, pont Mac-es ismerősömet láttam nagyon meglepődni, hogy milyen klasz a WLPG.de kész vagyok a konstruktív vitára, mi az ami hiányzik a Live-ból és az iPhoto tudja?
"iDVD, az emlegetett dvd szerkesztő. Úgy tudom ennek sincs wines alternatívája."
Windows DVD Maker"iWeb, ez a honlapsablonos cucc, nem használtam még, nem tudom véleményezni. Erre sincs wines megfelelő ingyen."
bétában már van."Csak látszólag ingyenes csomag amúgy, az ára bele van számítva a gép árába, többek között az ilyenek miatt kerül egy macbook 2-szer annyiba, mint egy azonos teljesítményű laptop."
itt az nem stimmel, hogy azokon viszont van Office Starter, meg le lehet tölteni a Live csomagot, így rögtön kompenzálódik.és azt se felejtsük el, hogy a Live csomag majdnem mindegyik összetevőjéhez tartozik egy cloud szolgáltatás is (SkyDrive-Photo Gallery, Messenger, Hotmail, Office Web, stb.), míg az iLife egy standalone csomag.
-
Sanraith
aktív tag
Bár egyikre sincs szükségem, azért tetszenek...
Ha gyorsan kell valamit alkotni, arra pont jók.
-
djozsi
senior tag
Valójában nincsenek rajta kötelezően a gépen, kapsz egy iLife nevű szoftvercsomagot a gép mellé, ami 5 programot jelent:
iPhoto, ennek a megfelelője a Live Photo Gallery, ezen a vonalon sokkal erősebb az apple, még a 2010es se lesz sehol az iPhotohoz képest.
iMovie, winnél movie maker, ezt már kitárgyaltuk, ha jó sablonokat kap, akkor odaverheti az iMoviet, mert több beállítást enged meg és sokkal kényelmesebb a codecekkel szenvedés winen, mint osxen.
GarageBand, zeneszerkesztő program őszintén szólva nem is nagyon indítottam még el, erről szívesen olvasnék beszámolókat. Wines alternatíva nincs.
iDVD, az emlegetett dvd szerkesztő. Úgy tudom ennek sincs wines alternatívája. Nagyon jó cucc, talán a legerősebb pontja az egész iLife-nak, a Nero dvdtervezője se vetekedhet vele. Hátránya, hogy zabálja az erőforrást, aminek az oka az, hogy évek óta nem frissítik igazán, csak új sablonokat kap. Az új verziónál ehhez várják a legnagyobb ráncfelvarrást.
iWeb, ez a honlapsablonos cucc, nem használtam még, nem tudom véleményezni. Erre sincs wines megfelelő ingyen. Azt mondják gagyi, ronda oldalakat csinál, simán kidobható lenne az iLife-ból.
Ezeket a modulokat egyesével telepítgetheted és a software update megtalálja hozzájuk a frissítést.Az új gépekre általában az iWeb nem szokott feltelepítve lenni ördög tudja, miért. Szerintem többen használnák, mint mondjuk a GarageBandet.
Csak látszólag ingyenes csomag amúgy, az ára bele van számítva a gép árába, többek között az ilyenek miatt kerül egy macbook 2-szer annyiba, mint egy azonos teljesítményű laptop. Külön megvéve 25590 forint.
Ez szép és jó, a baj ott van, amikor jön évente az új verzió és persze frissítés az nem jár ingyen, a sok burzsuj macesnek úgyis van minden évben 26ezre új fényképmenedzselő programra.szerk.: na jó az évente nem teljesen igaz, néha kimarad 1-1 év.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
a bétában nincs sok sablon, az igaz, de gondolom a végelesre tesznek bele. a mostani bétában kvázi használhatatlan volt.
szerintem egyébként a 2007-es Office-szal indultak el a "néhány kattintással nagyon látványost" vonalon, de a 2010 tényleg még jobb.
egyébként az is jó, hogy ezek letölthető programok és csak annak kell felraknia, aki valóban használni is akarja, így sokkal hatékonyabban lehet frissíteni őket - annak ellenére gondolom így, hogy mindig az az ellenérv, hogy de az iWhatever be van építve, ezeket meg telepíteni kell. talán így jobb.
doc: igen, én is így értettem.
[ Szerkesztve ]
-
djozsi
senior tag
Én mostanában próbáltam ki az új movie maker bétáját és nagyon jó vonalon indultak el vele, totál kényelmes, intuitív. A korábbi verzió nagyon gagyi volt szerintem. A legnagyobb hibája, hogy összesen 2 valamire való séma van benne.
Rájött a Microsoft, hogy amatőröknek nagyon fontosak a látványos sémák, lásd power point 2010, ami megeszi reggelire az Apple Keynote-ot annak ellenére, hogy a 2007-es sehol se volt hozzá képest.
Reméljük a végleges movie makerre betesznek vagy 10-20 látványos sémát, akkor viszont az iMovie-t lehet majd kukázni. -
moonman
titán
"Azt fogja ugyanis hinni, hogy több hetet melóztunk azzal, hogy ez meglegyen."
ha van egy kis esze, pont nem. ha valami túl profinak tűnik, az teljesen nyilvánvaló, hogy megrendelésre készült vagy valamilyen sablonos programmal.
egyébként kisebb videókra meg ilyen otthoni hüjéskedésre valóban jók ezek, Movie Maker-ben is bírom, hogy beömlesztek 500 képet meg videót, megnyomom az AutoMovie gombot és ott a kész anyag.
-
djozsi
senior tag
Tényleg jók ezek a dolgok, a jelenlegi wines alternatívákat messze felülmúlják, de szerintem hatalmas probléma, hogy ennyire kevés a sablon. iDVD-ben tényleg van sok, mert a régebbi verziók is belekerültek, viszont ott a sablonok nagyrésze gagyi. A linkelt videóban látott sample talán a legjobb, azon kívül van még 1-2 használható és csók.
Ugyan ezeket a programokat megfejelnék még 10-15 különböző témájú, minőségi sablonnal és mindenki nagyon boldog lenne.
Még az se zavarna, ha pénzért árulnák a store-ban őket.
1-2-szer le tudtam nyűgözni vele a családot, de ötödször is ugyan azzal a sablonnal már nem volt pofám, inkább beszereztem egy másik programot ugyan erre a célra, magyarul ugyan ott kötöttem ki, mint windowsnál.Viszont szerintem egyszerű "egymás mögé dobálom, beteszek alá egy zenét azt csá" dolgokra a win movie maker is ugyan annyira jó. Az iMovie hatalmas előnye pont a sablonokban rejlik.
A Final Cut pedig szerintem jobb, mint a Premiere, de persze megszokás kérdése.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #3 üzenetére
Biztos van, de a hozzá nem értő felhasználóknál ugye már az is problémás, ha keresgélni kell, a sok szemét kipróbálása elveszi az ember kedvét, vírusok s a többi. Itt gyárilag van, működik, pont. Ez szerintem jó.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Mr.Csizmás
titán
windowsra nincs ilyen?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
plus44
veterán
El lehet velük szórakozgatni, sőt átlag felhasználónak bőven elég, akár kedvet is hozhat az egyszerűsége.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
No-kia
addikt
ezeknél aprogramoknál tényleg nem tűnik igénytelennek, meg hát az egyszerűség, a népnek tényleg ez kell, ezt eltalálták
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
Új hozzászólás Aktív témák
ma Sémák és egyszerűen kivitelezhető, látványos dolgok: iMovie, iDVD, iWeb.
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tudományos Pandémia Klub
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest