Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KPistike

    aktív tag

    Üdv Mindenkinek!

    Új LG G4 használóként csatlakozom a csapathoz - igaz, már 10-én átvettem, beüzemeltem. Telekomnál sikerült hozzájutnom a fekete bőrbevonatú akkufedeles változathoz, árukapcsolásként kaptam HBS900 fülest is, arany műanyag hátlapot is; nálam Optimus F6-ot váltotta fel. Aktuálisan kérdésem nincs; azt nem merem kijelenteni, hogy a kezdetektől olvasom e fórumot, de február közepe óta biztosan - és még mindig utol kell érnem az olvasással magam - most tartok 18851-nél, időben február 10-nél :)
    Némi tapasztalatot kívánok megosztani, leginkább amiatt, hogy a mostanság átvehető készülékek esetében mire lehet számítani.
    Miután hazaértem, és kicsomagoltam minden dobozt, elsőként a munkahelyi SIM-et raktam bele, a kiváltani kívánt készülék hotspotjára kapcsolódva tettem meg az első lépéseket - mely a bekapcsoláskor felajánlott, NFC alapú migrálás által röpke 20 perc alatt lezajlott. Újabb 20 perc után az OTA által terjesztett V20D működött a készüléken, ami V20B-t váltotta fel. Megszokott alkalmazások közül csak keveset raktam fel - igaz, külön telepítenem a migráció miatt nem is nagyon kellett.
    Másnap délután kapott egy Nuglas 9H kijelzővédelmet, korábban pedig sikerült egy phablet készülékhez is passzoló tokot újítanom - mindkettő hardverapro-s beszerzés.

    A munkahelyi számon nincs LTE, valamint csekély az adatkeret, ezért főleg utazás közben, kritikus esetben kapcsoltam mobilnetet; de a céges levelezés, közlekedési infók, időjárás frissítés, valamint időjárási riasztás kevesebbet forgalmazott le, mint amit előtte sejtettem - sejtésem felét sem. De ma délig nem igazán használtam másképp, mint a céges Galaxy Ace 3-at, egy esetet kivéve, mikor Lányom műsorát hazafelé a céges adatkeret terhére hallgattam, TuneIn Radio használatával. Így kedd esti feltöltést követően nem sokszor kellett keresnem a tápot - kicsit olyan érzésem volt, mint még E6-00-t nyúzva. Konkrétan 3 alkalommal töltöttem eddig - tudom, nem volt kihasználva, de kimondottan melós környezetben kívántam előbb kipróbálni. Ma déltől használom benne azt a SIM-et (és számot), melyhez eredetileg kaptam, ennél meg csak Hangouts által lesz hangtovábbítás.

    Ami az elmúlt hét nagyon pozitív meglepetése volt, az az Email alkalmazásban behangolt Exchange fiókhoz tartozó aláírás beállíthatósága. Céges levelezésnél van egy kötelező forma, amit G4 V20D esetében végre sikerült úgy beállítani, hogy nem kényszerültem kompromisszumra, holott képként a céges logo is benne van. Pontosan úgy néz ki, mintha a benti PC-ről küldeném a levelet - és nem erőltette rám a gyárilag beállított, készüléket reklámozó aláírás használatát. Személy szerint irritál is, mikor olyan levelet kell olvasnom, melynek aláírása "Sent my ...(szabadon ideképzelhető bármelyik gyártmány / tipus)" - annak a kollégának is kötelező a formátum használata; ha már olyan cucca van, tessék tudni beállítani.

    Most még a lelkesedés / eufória fázisánál tart a viszonyunk - nem is számítok a jövőben sem másra :)
    Végül köszönöm a sok hasznos információt Mindenkinek - név szerint nem emelnék ki Senkit -, melynek köszönhetően hamar eligazodtam a beállításokban, a rejtett menüben, etc ...:R

    [ Szerkesztve ]

    K. P.

Új hozzászólás Aktív témák