Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vhunor #25937 üzenetére

    "Az a baj, hogy szanaszét van régiókódozva a készülékbázis"

    Ami nem mindig véletlen, hiszen ez hatással lehet arra is, hogy milyen konfigurációval ketyeg egy ROM. Most nem a Beállítások menüből elérhető kapcsolókra gondolok, hanem a rejtett/szerviz menüből elérhetőkre (pl: Fast Dormacy és VoLTE). Ezek hatással lehetnek a rendszer stabilitására és a fogyasztásra is.

    "amit a semmirekellő mobilszolgáltatók önkényes kapuőri szerepe tovább tetéz."

    1.) Tedd fel manuálisan.
    2.) Válts szolgáltatófüggetlen készülékre (lehetőleg Nexusra).

    Köztudott, hogy a szolgáltatók szeretik magasról letojni a frissítéseket, kapacitásuk sem igazán van rá (hogy melyik következik melyikből, az tipikus tyúk vagy tojás esete). Egyébként a V10d-ig a Telekom is szépen szórta a frissítéseket, aztán leállt hónapokra és csak a V20d volt a követező, de addig a Telenor és a Vodafone is adott ki frissítéseket, ők sokkal korrektebbül álltak hozzá.

    Ha ragaszkodsz a szolgáltatói készülékekhez és a folyamatos frissítésekhez, akkor meg iPhone-t kell venni.

    "Alig várom egyébként, hogy legyen néhány rendes malware, ami a Google nem létező biztonsági stratégiájának teljes csődjét kihasználva megszopat néhány tíz- vagy százmillió embert"

    Ne keverd össze a szerepeket. A Google kiadja a biztonsági frissítéseket, amiket továbbra is a gyártóknak kell leküldeni a készülékekre. Verd az asztalt a gyártóknál. Vagy válts Nexusra (nem véletlenül ajánlom ennyit, nekem is volt és lehet a G4 után megint az lesz).

Új hozzászólás Aktív témák