Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • ALBY

  senior tag

  Lehet hogy a Xiaominál átgondolták (Mi :) ) hasznos valójában a átlag népségnek egy ilyesmi karkötőben. Részemről gratulálok! Nem értelmetlen akksinyúzó parasztvakító dolgokkal tömték meg. Legyártották occsón, lehet variálgatni sokféle karpánttal pár dollárért, mindenki boldog. Ebben szerencsére nem az Applet majmolták, persze igazából ezek nagyon eltérő termékek, biztos lesz olyan is egysszer.

  Vannak a valódi sport-karkötők, de az inkább céleszköz, rétegtermék, de ez meg így van jól.

  Almás hívőkön pedig lehet vagyonokat keresni.
  (jut eszembe, Xiaomi tud számukra is remek akkupakkot ajánlani ;] )

  (Pebble meg jó start után elbénázta. De az már történelem szinte.)

  A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

 • bollokcs80

  Korrektor

  válasz ALBY #1 üzenetére

  +1

  Nekem volt MiBand1, most egy 2-est nyúzok, egyszerű, de nagyszerű. :))

  B.Cs.

 • #16820480

  törölt tag

  válasz ALBY #1 üzenetére

  Van komplexebb órájuk is, a Huami gyártja.

 • kovaszoskeny

  aktív tag

  "Xiaomi 3,7 millió karra erősíthető izét szállított le"

  És még van kiemelt moderáció szakmai topikokban,,,,

  Hajrá XIaomi!A Mi band széria árához képest kimagasló tudású cucc.És szoftveres oldal(Mi Fit ,Amazefit )is nagyon rendben van.Ált.Ezen csúsznak el a kínaiak itt nem szerencsére :)

  Abe due dembella

 • batai15

  félisten

  Xiaomi = ár érték arányban kiválóak , hatalmas közösséggel . Nálam top gyártó lett a xiaomi.

 • beyruth82

  veterán

  Ez nagyszerű hír!Végre újra elindult a szekér a xiaominál.Már féltem az elmúlt 2 év kudarcai és csökkenése miatt, hogy befellegzett neki de szerencsére talpra álltak.Most már csak nezetközi terjeszkedés re kellene koncentrálniuk.

 • Wesder

  félisten

  Amazfit Young-ot vàrom nagyon. MiBand2 okosóra kivitelben :)

  I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

 • Sys85

  veterán

  válasz Kinsiinoo #7 üzenetére

  Csak némi megtorpanás volt tapasztalható,de most újra lendületben vannak.
  Ha így folytatják és nyitnak a nemzetközi piac felé is hivatalosan,akkor pár év és a mostani A brandek kezdhetik vakarni a fejüket,legalábbis az alsó és a középkategóriában biztosan gondjaik lesznek a Xiaomival. :)
  Én a következő Huaweit látom a Xiaomiban,csak az árképzési stratégiájukat ne kövessék. :)

 • moleculez

  veterán

  Együtt említeni az okosórakkal a "filléres" fitneszkarkötőket, abszolút komolytalan az egész, kár volt elkészíteni.

  [ Szerkesztve ]

  Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

 • #16820480

  törölt tag

  válasz Sys85 #9 üzenetére

  Nem lesznek ők a következő Huawei, teljesen más a két cég üzletpolitikája, és a mérete is. A Huawei az inkább a Samsungra hasonlít, ha már valami párhuzamot lehet vonni, a Xiaomi meg a Leeco-ra (illetve talán inkább fordítva, de most ez lényegtelen). Mivel a Xiaomi a hardveren nem keres pénzt, csak szolgáltatásokkal, így a külföldi terjeszkedés sikere azért igen kérdéses. Nyugaton nem nagyon lenne sikere a zene, videó, app bolt és egyéb hasonló szolgáltatásoknak, meg az olyan asszisztensnek, ami jó ha a kínai mellett angolul tud egyáltalán. Ha pedig nem tudnak pénzt keresni, akkor nem tudnak beruházni sem, úgy pedig nehéz külföldre terjeszkedni. Szóval ha jönnek is, akkor sem olyan áron, amiért szeretik őket az emberek.

  A Huawei ezzel szemben egy olyan lábakon álló cég, ami egyrészt sokszor nagyobb a Xiaomi-nál (még a mobilos részleg is, pedig az csak tört része az egész cégnek), másrészt olyan ágazatokra támaszkodik, amivel nemzetközileg is sikeres (a bevétel jelentős részét a Kínán kívüli üzletrész adja), és ezért stabil résztvevője lehet a globális mobilpiacnak. Tudnak miből kereszt-finanszírozni, mert az üzletágaik minden régióban megállják a helyüket, és egyensúlyban tudják tartani a céget. A Xiaomi ezzel szemben a kínai szolgáltatásokból bejövő bevétellel kellene ellensúlyozza a globális terjeszkedést. Nézzük meg milyen jól ment ez a Leeco estében :U Nem hiába nem erőltetik annyira a dolgot egyelőre.

 • Kinsiinoo

  senior tag

  válasz #16820480 #11 üzenetére

  Azért tegyük hozzá, hogy a Xiaomi se csak a telefonokkal hódít. Lassan minden szegmensben lesz termékük. Nem beszélve arról, hogy az áruk miatt jóval kedvezőbb ezeket a termékeket venni ugyan olyan tudással mint a túlárazott brandek termékeit amiben már csak azt fizeted meg hogy a neve S vagy i betűvel kezdődik. Akárhogy nézzük, ha mostanában valaki olvassa a telefonokról készített elemzéseket itt az oldalon az látja, hogy szinte minden árkategóriában a Xiaomi van felhozva ugyan olyan vagy jobb tudású alternatívaként, kevesebb pénzért. Mondjuk személy szerint az tetszik, hogy nem köpnek arcon ha mókolod a telefont, kernelt cserélgetsz, romolsz, nem veszted a garid az ő oldalukról és ezeket a telefonokat szinte 100%ban visszahozod a bootloop és brick alól.

  Samsung S23 Ultra 12/512

 • #16820480

  törölt tag

  válasz Kinsiinoo #12 üzenetére

  A többi termékük felé csak átveszik OEM-ektől, a nagy termékpalettán nem olyan sok a tényleg saját cucc. Nem csak azért drágább mondjuk egy telefon felénk, mert valamilyen logó van rajta. Hanem ott van a marketing (bár láttam már Kínában Xiaomi óriásplakátot, de elég keveset), az offline értékesítés, a szponzorációk (tévéműsorok, vetélkedők, sportesemények), és nem utolsó sorban a k&f, amiből a Xiaomi-nél szinte semmi nincs. És még a szoftvernél is, amit ők fejlesztenek, egyre kevesebb a fejlődés. Nézd meg a MIUI 9 új funkciókat: smart assistant kínaiul meg talán angolul, meg pár új háttérkép talán, és ki is fújt. És még a Google-t szidják, hogy főverziókban nincs elég újdonság :D

  Lehet, hogy nincs retorzió a romolgatásnál, de azért nem is olyan egyszerű a dolog. Egyrészt saját fos programokkal lehet csak, nem megy általában adb parancsokkal, mint egy Nexus vagy OP telefonnál. Másrészt forráskódot alig adnak ki, illetve jellemzően sok hónapos, vagy akár éves késéssel, és ha egyszer kiadják egy telefonra, akkor az utána következő verziókét már nem nagyon szokták, így a custom romok frissítése nehézkes. Pedig erre ugye kötelezné őket a licenc, ahogy a többi gyártót is.
  Téglásítani meg nem olyan egyszerű manapság egy telefont. Amíg a bootloader nem sérül, addig vissza lehet hozni, adb-vel.

 • gusthy

  veterán

  Valóban nagyon jó cucc a miband 2. Sajna elég hamar "kinőttem", és Fitbit Blaze lett belőle, jó, nagyon nem ugyanaz a cucc.
  És Amazfit meg nem hasznosabb, sőt, legalábbis nekem. Persze ez meg erősen felhasználófüggő. De ezek már másik piac, mint a miband.

 • holozis_HUN

  veterán

  válasz #16820480 #13 üzenetére

  MIUI 9 inkább motorháztető alatti újításokat hozott, gyorsabb app open, jobb üzemidő, okosabb processzor és memóriakezelés stb. Maguk az új funkciók meg nem nagy dolgok, tény. De egyébként így is sokkal testre szabhatóbb, mint akármelyik más OEM rendszer, nagyon tele van rakva mindennel.

  Szerintem azért keresnek a készülékeken is, csak keveset.

  Xiaomi sem csak mobilból áll, van minden vackuk, lassan már WC papír is, ahogy mondta haverom. Van cipőjük, táskájuk, powerbank, okoskarkötő, okosóra szerűség, mérleg, lámpa, mi home cuccok, stb. Rengeteg dolog. És azért elég jól állnak a piacon is. Ha hasonló jó cuccokat adnak ki, mint a redmi note 4, akkor OPPO-t simán beelőzik, ami már egész jó.

  Gondolom az a stratégiájuk, hogy lassan ismert legyen a név nyugaton is: női osztálytársamnak van Xiaomi telója, és nem egy nagy geek! Olyan apple átlag user inkább. De most ő is ismeri a márkát. És így szépen terjed. Kezdhetnék a B20 megnyitását minden mobilba például. Meg aztán hozzánk hasonló kockák veszik a xiaomit, ismerősöknek ajánljuk és kész :D azóta nálunk osztályban 4 darab xiaomi készülék van.

  [ Szerkesztve ]

  El errar es humano y el perdonar, divino.

 • Kinsiinoo

  senior tag

  válasz #16820480 #13 üzenetére

  Ez a dolog ott bukik meg hogy saját processzort is gyártanak az új szériás telefonjaikba például.
  Nem attól lesz valaki jó, hogy szét hypolja mit gyárt. Nézd pont a Xiaomit, nem reklámoz vad szinten mégis rengetegen ismerik. Fogynak a cuccaik mint a cukor.
  A MIUI9ről van egy szép nagy, legalább 5 perces olvasmány még 5 perc videó anyaggal minden funkcióról az angol fórumukon, hogy mik voltak változtatások. Az eddigi bétából amik kikerültek infók szerint nagyon sokat javult megint a helyzet. Androidban pedig nem csoda, hogy nem akarnak villámként haladni, mert az új androidok funkciói 90%ban már belekerültek valamelyik régebbi fő MIUI verzióba. Persze ezt csak akkor látod ha használtál is Xiaomi terméket.

  Nem tudom ekkora marhaságot honnan vettél. Az újabb eszközöknél van annyi, hogy még a BLhez kell engedélyt kérni, hogy nyithass de az sem nagy kunszt és a nyitás is meg van secc perc. Kernel forráskód szokott a telefon érkezése után 2-3 hónappal érkezni ami nem egy hosszú idő. Custom romból jelenleg csak a mido fedőnevű globál Redmi Note 4hez legalább 40 van. Minden nagy custom rom támogatja és nightly(naponta) szinten jönnek a frissítések. Még az első szériás Note 4G LTEhez is. Kernelből a nagyobb custom romok sajátot használnak rengeteg új beépített funkcióval. A téglásításnál pedig a különbség, hogy ezt visszahozod akkor is ha a bootloadert cseszted ripityára. Persze vannak szélsőséges esetek, a fatális nagy "júzer error"ok.

  Egy szó mint száz, nem véletlen, hogy 7 év alatt ekkora sikerre tettek szert.

  holozis mindenhol összefutunk :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Samsung S23 Ultra 12/512

 • #16820480

  törölt tag

  válasz holozis_HUN #15 üzenetére

  Tudom, hogy vannak más termékeik is, én éltem kint pár évet, és sokat vásároltam a webshopjukból. Már amikor éppen volt készlet, mert ez ugye nem az erősségük :D

  Az, hogy mennyire ismert, hát elsősorban a B-közép fanboyokra támaszkodnak, akik a fórumokon tolják őket, de tényleg nem költenek marketingre. Ez egy szintig elég, de tényleges tömegeket megérinteni lehet, hogy több kell.

  Kinsiinoo: Aha, saját processzort. Az kb egy átnevezett alap ARM terv, ahogy a Kirins is kezdte annak idején nagyjából. Majd pár év múlva, ha beleöltek egy valag pénzt, akkor talán lehet sajátnak nevezni. Az első Apple SoC is kb csak egy alap ARM volt, amiből 1-2 funkciót kivettek, nekik is évek kellettek, hogy valamit alkossanak vele.
  Nem tudom hányszor írjam le, hogy használtam több terméküket is. Volt Mi5, MiPad, MiPad2, az a színváltós lámpa, router, több fülhallgatójuk, meg még nem is emlékszem, hogy mi más. Most is itt van egy Redmi mellettem. De kérlek magyarázd már el, hogy nem ismerem őket :U

  A custom romok meg tök jók, csak amennyire én tapasztaltam, még a gyári rendszer sem elég stabil, a forrásából épített egyebek meg még kevésbé megbízhatók szoktak lenni. Nagyon sokáig vártam például Mi5-ön a Lineage-re, de hónapok alatt sem tudták összerakni, mert nem ment a kiadott kernel forráskód, amíg valamelyik dev rájött, hogy másik Android verzióhoz való, és nem lehet használni. Éljen a jól dokumentált és időszerű forráskód kiadás. Ja és persze ez ugye MIUI7 és Android 6.x alá volt, aztán amikor kijött a MIUI8 rá, akkor eleve cseszhették a kiadott forrást.

  Az meg szerintem nem olyan nagy siker, hogy a 7 év alatt stagnáltak az eladások nem is keveset, folyamatos gyártókapacitás problémáik vannak mai napig, nincs pénztartalék, amiből terjeszkedhetnének, és kizuhantak úgy 2 éve a top 5-ből is, ahova most éppen sikerült visszamászni egy pénzügyi jelentés alapján. Ha már sikersztori, akkor inkább a Huawei érdemli meg. Pár éve nem vették nagyon komolyan a telefonos piacot, csak gagyibb OEM-ként voltak jelen, aztán egy döntés alapján nekiálltak fejlődni, és simán elérik az újabb és újabb kitűzött céljaikat, például már zsinórban második éve van meg az éves 100 millió feletti eladott mobil, és még mindig bővül, fejlődik a cég.

 • Kinsiinoo

  senior tag

  válasz #16820480 #17 üzenetére

  Sajnálom ,hogy ilyen tapasztalatod van velük, de nem sokan vagytok így ezzel. Mindenkinek más jön be.

  Viszont a custom romos kifejtésed még mindig nem érthető, stabilabbak mint az amúgy is csak RAM emésztő MIUI, rengeteg van belőlük, jól fel vannak építve, tömve extrákkal.
  Mi5 ezek szerint eléggé egyedi eset volt támogatottság terén az xda-s felhasználóktól(bár így is 3 oldalnyi kernel és rom van az xda fórumon hozzá), mert a most leginkább kelendő Xiaomi telefonokra tonna szám érkezik fejlesztés a custom romos csapatoktól. Gondolva itt a Lineage, AOSP, AEX, RR, Candy csapatára. Az újabb készülékek nagy részére még NetHunter-t is portoltak.
  Nightly pedig akkor nem jönne ha annyira nagy gondot okozna a portolás és például az RRnél volt egy laza android verzió csere is közben, mert ugye több Xiaomi telefon is kapott 6.0ról 7.0ra frissítést igaz csak globál devben.

  Végül is mindegy, mindkettőnknek más a tapasztalata a termékeikkel. :K

  Samsung S23 Ultra 12/512

 • #16820480

  törölt tag

  válasz Kinsiinoo #19 üzenetére

  Vannak azért itt a fórumon is többen, akiknek nincs túl pozitív élményük, csak a fanboyok hangosabbak általában :)

  De fején találtad a szöget, hogy miért utálom a MIUI-t. Lassacskán az egyik legkevésbé optimalizált rendszerré növi ki magát. Az egy dolog, hogy rengeteg bloatware van benne, még a globalban is, de ugye az egyik alap dolgot, a memóriakezelést iszonyatosan elszúrták. A 3GB memóriás Mi5-öm kevésbé volt képes multitaskra, mint előtte a 2GB-os Motorolám. Azért az szánalmas szerintem.

  A custom romokkal az a baj, hogy főleg eleinte nagyon instabilak, és rengeteg hiba van bennük, meg funkciók hiányoznak. Ez idővel javulhat, lehet, hogy most már van rá sok opció, de én közel egy éve eladtam, mert nem volt kedvem vele tovább szívni. Akkor nem volt még rá Lineage sem, de másra sem emlékszem. És tavaly nyáron már fél éves volt a telefon, szóval lett volna idő fejleszteni, de csak valamikor május-június táján jött ki a kernel forrás, amivel hetekig-hónapokig nem tudtak mit kezdeni, mert rosszul adták ki. És elvileg a Mi5 flagship volt, szóval különösen ciki ez.

 • vigyori78

  őstag

  Rekord negyedévet zárt a Xiaomi, és olyannyira tekintélyes számban keltek el a mobiljai, hogy az utóbbi időszakban a HTC, az LG, a Vivo, a TCL (Alcatel, BlackBerry), a Meizu, a Sony és a Microsoft (bocsi) előtt végeztek.
  Ha felpörögnek az EU felé való nyitási tervek akkor még több előtt fognak végezni.

  Hajrá :K

  (#20) sheratan

  Én nem vagyok fan, de LG G4, S7, és P10 után Note 4-re váltottam és semmi gondom a memóriakezeléssel hiszen én állíthatom be.
  De magával a telefonnal sincs semmi gondom a 3-4x ennyibe kerülő előző telóimhoz képest max a kamerát veszem észre napi használat során.

  [ Szerkesztve ]

 • Crus

  őstag

  válasz gusthy #14 üzenetére

  Persze, hogy kinőtted, mert a Xiaomi Mi Band 2 az a tipikus kínai termék, amivel jól lehet parasztot vakítani. Olcsó, tud pár dolgot, de azt szarul.

  - lépésszámláló és a megtett táv megsaccolása röhejesen pontatlan. GPS szerint 21k futás nála már 23.5km. Mindig durván felfelé saccol. Nyilván aki a valagát mereszti egész nap, annál pontosabb, de ez egy FITNESS karkötő könyörgöm.
  - HRM rémesen pontatlan. Még nyugalmi állapotban is előadja, hogy mér 71-et, majd a köv. 1 percen belüli méréskor 62-öt. Fact: Általában a második mérés a pontosabb. Futás közben teljesen használhatatlan, gyak. fingja nincs a pulzusról, kb. megsaccolja, néha simán 40-50 BPM-es eltéréssel.
  - alvásmonitorozás komolytalan, bár ezt a sarlatán funkciót más termékekben sem lehet komolyan venni. Ha nézed a tv-t nyugiba és nem forogsz az nála simán alvás. Nyilván, csak ehelyett a useless baromság helyett lehetett volna benne egy stopper, ami iszonyú fontos sportoláshoz és garantáltan nem pontatlan.
  - zuhanyzás közben szerinte 150 métert tettem meg.

  Amit tud üzembiztosan, az a híváskijelzés, meg az idő/dátum kijelzése... bár nem tudom javították-e már, hogy ha nem angol nyelvűre van állítva a telód, akkor nem jelzi ki.

  Mit várunk cirka 6.5k-ért (idehaza majdnem a duplája)? Tényleg ezt? Egy pontatlan karórát (mert ez fitnesskarkötőnek alkalmatlan), híváskijelzéssel? Jah, arra jó.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • gusthy

  veterán

  válasz Crus #23 üzenetére

  Nem ezért nőttem ki :)
  Ahhoz elég pontos, amihez kellett. Egy dolgot nem tud kényelmesen, a folyamatos pulzusmérét. Persze némi küzdelemmel el lehet érni, hogy futás közben megcsinálja, de nem az igazi. Nekem meg kellett ez a funkció. A Fitbit Blaze meg méri magától, kérni se kell.
  Plusz nagyon jó nekem a blaze-ben a beépített workoutok.

 • Crus

  őstag

  válasz gusthy #24 üzenetére

  Mihez kellett amiben pontosnak találtad? Mert az idő/dátum/hívó kijelzésen kívül MINDEN másban pontatlan.

  Ha folyamatos pulzusmérést tudna, az is használhatatlan lenne. Eleve a 2 LED-es HRM rendszerek kínosan pontatlanok.

  Nézz meg egy Polar cuccot, ott 6 leddel már lehet pontos pulzust mérni, ami még mindig nem lesz EKG pontosságú, mint egy mellkaspántossal, de már bőven használható pulzus alapú edzéshez. A Xiaomi Mi Band 2 viszont tökéletesen nem alkalmas pulzusmérésre, ha csak nem akkor méred amikor nem csinálsz semmit és 2x rámérsz. Akkor egész jó eredményt kapsz. Na de hát ez egy fitnesskarkötő vagy mi :-/

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • vigyori78

  őstag

  Nézz meg egy Polar cuccot, ott 6 leddel már lehet pontos pulzust mérni, : Az melyik óra ?
  Most nézegetek valamit venni, hátha.

  zuhanyzás közben szerinte 150 métert tettem meg. : Zuhanyzás közben nem kéne csúklóerősítő edzést tenni ;] :B

 • Wesder

  félisten

  válasz Crus #23 üzenetére

  Én pont ezért vettem. Rezegjen ha hívnak, vagy ha SMS-t kapok + jelezze az időt meg dàtumot. Fém szíjjal vettem 15k-ért egy éve, és nem bàntam meg. Igaz pàr napja beàzott, de 7.5k-ért simàn vennék màsikat.

  I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

 • Kinsiinoo

  senior tag

  válasz Wesder #27 üzenetére

  Bangoodon általában 6200ért (jelenleg 6600) megy és szinte mindig van 1000Ftos kuponkód is hozzá, így 5200 körül elhozható :K

  [ Szerkesztve ]

  Samsung S23 Ultra 12/512

 • Crus

  őstag

  válasz vigyori78 #26 üzenetére

  Pl. Polar M430-as. Remek cucc, ára sem rossz kintről.

  Zuhanyzás közben rendszeresen mosok hajat, tudom extrém dolog, de én már csak ilyen beteg állat vagyok.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • Wesder

  félisten

  válasz Kinsiinoo #28 üzenetére

  Nincs kedvem vàrni rà. Eustock-màsnap itt van, igaz úgy 9k de, nem vészes szerintem :)

  I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

 • roti13

  tag

  válasz Crus #29 üzenetére

  Ennek az órának olyan elvárásokat támasztasz 4700 forintért (igen, annyiért vettem banggoodon flash sale-n)... Itt az én velemenyem:
  Futásnál mindig rajtam van. Kezdő vagyok még, és amióta használom kevesebbet álltam meg futás közben kifulladás miatt, mert ha nem is mér pontosan, de a 180 as pulzus körül mindig rezeg rendesen. Nekem ez benne a lényeg, hogy egy bizonyos szint alatt tartsam, ami addig nem ment. A Mi Fit app is iszonyat jó, mutatja hol jártam elég részletesek a statisztikák hogy tudjam hol kell legközelebb máshogy csinálni a dolgokat.
  Sikerült már ennek annak nekiverni 2 hónap alatt, kapott már vizet is bőven. Semmi baja, 60 forint rá 2db fólia, alapkellék egy ilyen rendszeres használatú ketyerénél. A napi lepesszamok általában pontosak, a távnál nekem a 4.5 és a 4.7km ugyan mindegy ha nem futok.
  Ja és amit kihagytam!
  A 2 hónap alatt négyszer töltöttem.
  Napi 170 lépés hiba ide vagy oda, nem amiatt leszek izmos :D szóval nekem más nem is kell. Amire nekem szükségem van azt tudja, és a töltésével sem kell törődnöm. Ha milliméter pontos gpst, hajmosás biztos lépésszámlálót és 1x2 centiméteres EKG készüléket akartál ennyiért akkor erre nem tudok mit írni.. :D

  Samsung Galaxy Note9

 • Crus

  őstag

  válasz roti13 #31 üzenetére

  Aki meg idehaza 12k-ért vette az már utálhatja? Nem az számít mennyiért vetted, hanem, hogy mit ígér és abból mit tud használhatóan. Már pedig ez 3 dolog: idő, dátum, hívó kijelzés. Az összes többi funkció vicc.

  "Futásnál mindig rajtam van."

  Rajtam is, mert kényelmes leolvasni róla az időt, meg látni, hogy éppen ki az aki keres. Ennyi, nem több. Ennyi a haszna futáskor.

  "Kezdő vagyok még, és amióta használom kevesebbet álltam meg futás közben kifulladás miatt, mert ha nem is mér pontosan, de a 180 as pulzus körül mindig rezeg rendesen."

  Igen, lejött, hogy kezdő vagy. 180-as pulzussal nem edzünk, vagy max intervallok esetében rövid ideig, mert egészségtelen. Ehhez nem kell pontatlan fitnesskarkötő, sokkal inkább egy normális pulzusmérő.

  Vagy használj telós futós appot + GPS combot + mellkaspántos mérőt, vagy vegyél egy normális futós órát,
  ha a futással foglalkozol.

  Fóliát soha nem használtam rá, nem is karcolódott meg soha.

  "A napi lepesszamok általában pontosak, a távnál nekem a 4.5 és a 4.7km ugyan mindegy ha nem futok."

  200m az fél kör egy sportpályán. Iszonyú nagy tévedés ami csak hatványozódik a távolság növelésével. Rohadtul nem mindegy, hogy már túl vagy a félmaratonon vagy még kéne 3km.

  "szóval nekem más nem is kell."

  Valójában kell, csak még nem tudod mit veszítesz, nem érzed, hogy mennyire rosszat teszel magaddal edzés közben azzal, hogy nem pontosak az eredményeid. A pulzus alapú zónás edzés a fejlődés alapköve.

  "Ha milliméter pontos gpst, hajmosás biztos lépésszámlálót és 1x2 centiméteres EKG készüléket akartál ennyiért akkor erre nem tudok mit írni.. "

  Sajnálom, hogy szövegértelmezési problémákkal küzdesz. EKG pontosságú egy alap Polar H7-es mellkaspántos öv is 18k körül, nem pedig EKG készülék. A GPS-ek mára már az olcsó kínai telefonokban is meglehetősen pontosak főleg egy full alap mobilnettel kiegészítve. A direkt futóknak szánt órákról már nem is beszélve.

  Utoljára: Az Mi Band 2 problémája a sokat ígérek, de keveset tudok kínai maszatolás...

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • roti13

  tag

  válasz Crus #32 üzenetére

  Nyilván, a legprofibb cuccokat kéne használnom, okosfutócipőt, haspántot meg személyi edzőt mindenkinek..
  Kezdésnek az is elég hogy egy kis alap információval ellát. Nem profi szint a cél, hanem hogy bevigyek egy kis mozgást az életbe. Majd ha a mániám lesz és versenyre fogok járni akkor már jöhetnek a profibb és méregdrága cuccok. A lényeget akkor nem sikerült leírni, hogy egy olyan embernek aki el akar kezdeni mozogni annak tökéletes. Ez a kütyü ennek a legszélesebb tömegnek készült. Olcsó, nem macerás, és segít hogy mozogj és aktívabb legyél. A piacon ehhez pedig ez a legolcsóbb. Nem csoda, hogy ennyire sikeres lett...

  Samsung Galaxy Note9

 • Crus

  őstag

  válasz roti13 #33 üzenetére

  "Nyilván, a legprofibb cuccokat kéne használnom, okosfutócipőt, haspántot meg személyi edzőt mindenkinek.."

  Zöldségeket beszélsz. Ellenben egy életed van, egy szíved és az ízületeid sem pótolhatók. De tudod mit, élj csak abban a hitben, hogy 180-as pulzusnál neked bejelez ez a filléres vacak. Ja bejelez, amikor szerinte van 180 BPM és nem akkor, amikor ténylegesen annyi. Elárulom neked, hogy rengetegszer megtörtént már, hogy normális mellkaspántos öv szerint 144-es pulzussal futottam ez meg jelzett, hogy 180-nál tartok. Az laza 36 BPM eltérés. Ez cirka 2 zónányi eltérés. Vicc.

  Szintén nem profi szinten űzöm, de azt a saját bőrömön megtapasztaltam, hogy amatőr szinten is lehet rohadt nagy bakikat lőni és tévúton járni. Ez a vacak nem, hogy amatőr szintre, de szó szerint semmilyen szintre nem megfelelő. Ennyi erővel hívj fel futás közben egy javasasszonyt és kérdezd meg tőle, hogy mennyi a pulzusod... borítékolom, hogy pontosabban megmondja, mint ez a 2 pálcás kacat.

  "A lényeget akkor nem sikerült leírni, hogy egy olyan embernek aki el akar kezdeni mozogni annak tökéletes."

  Nem. Szó szerint ezen funkciói halottak, mert pontatlan, megbízhatatlanok. Pont az alapok a leglényegesebbek, mert utána arra építesz mindent.

  "Olcsó, nem macerás, és segít hogy mozogj és aktívabb legyél."

  Akit ez ösztönöz mozgásra az sürgősen keressen fel egy orvost. A mozgást a saját egészségünk érdekében kell elvégezni és nem azért, mert egy kínai vacak szerint 8k lépést kell megtenni egy nap. Ezt normális emberek tudják, normális emberek felemelik a valagukat és mozognak valamit.

  "Nem csoda, hogy ennyire sikeres lett..."

  Tény! Hiszen sokat ígér és ha annak csak a felét tudja nagyjából, már akkor jó. Én sem dobtam ki! Tökéletes időmérő eszköz. Perfekt dátumkijelző. Hibátlan hívó kijelző. A többi funkció meg parasztvakítás, amit tömegek benyaltak... aztán persze rájönnek, hogy mi a dörgés, de mivel ilyen olcsó, így elintézik annyival, hogy ennyiért ez így is jó. Egyetértek. Ennyiért akkor is jó, ha csak kiírja az időt akkor, amikor felemelem a karom. True.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • Somatom

  veterán

  válasz Wesder #27 üzenetére

  Nekem is ennyi lenne az igényem, megtoldva azzal az "aprósággal", hogy BT headset -ként is tudjam használni. Ilyet viszont sajnos, csak a Huawei gyárt. Örülnék, ha lenne konkurencia (mondjuk, a Xiaomitól), mert hiába van a Talkband -nek már három generációja, igazi fejlesztés nem nagyon történt (pedig, lenne rajta fejleszteni való).

  Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

 • roti13

  tag

  válasz Crus #34 üzenetére

  "Ellenben egy életed van, egy szíved és az ízületeid sem pótolhatók. De tudod mit, élj csak abban a hitben, hogy 180-as pulzusnál neked bejelez ez a filléres vacak. "

  Persze, inkább folytassam a jól bevált semmittevéssel dús életet, elvégre egy gagyi okosóra és a hülyesége a futással csak ronthat az egészségen. :U

  "Akit ez ösztönöz mozgásra az sürgősen keressen fel egy orvost. A mozgást a saját egészségünk érdekében kell elvégezni és nem azért, mert egy kínai vacak szerint 8k lépést kell megtenni egy nap. Ezt normális emberek tudják, normális emberek felemelik a valagukat és mozognak valamit."

  Sajnos akkor a világ és az ország nagyja akkor retardált mert elhízott = nem mozog eleget és nem emelik fel a valagukat.

  És miért ne ösztönözhetne mozgásra? Elvégre csak jelez, ha két órán át meg sem mozdítottad a segged.. :W

  Gyerekek, vissza vonok mindent. Ne fusson senki sehova ezzel, inkább maradjatok otthon és spóroljatok amíg telik majd rendes órára, mert addig legalább nagyobb biztonságban vagytok! :K

  Samsung Galaxy Note9

 • Crus

  őstag

  válasz roti13 #36 üzenetére

  De most komolyan... te azért mész mozogni, mert egy 5.000 Ft-os kínai óra azt mondja?

  Elküldöm én neked naponta 3x is emailben, hogy menj el futni, ha ez kell. A szolgáltatás díja ingyenes (naná, van erre automata mailer :-D)

  Az emberek nagy részét nem motiválja ez az óra sem. Aki lusta és nem dönti el agyban, hogy változtatni kell az életén, az az is marad.

  A párom kezében ott az iPhone mindenféle fitness baromsággal default rajta. Ki nem tudom imádkozni mozogni, pedig aztán az is jelez neki, hogy kéne. Millió ilyen ember van. Alapvetően már szinte mindenkinél ott az okosteló, elérhetők rajta ilyen ingyenes apok, csak a nép tesz rá.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • somogyib

  őstag

  válasz Crus #34 üzenetére

  Szerintem elbeszéltek egymás mellett...

  Te valószínűleg elég komolyan sportolsz, amihez gondolom a Mi Band nem elég pontos, de ez nem jelenti azt, hogy kezdőknek, "hobbi-sportolóknak" ne nyújtana segítséget a rendszeres mozgáshoz. (én is szoktam futni, edzeni de ilyen kütyüket nem használok).

  ---

  "hívj fel futás közben egy javasasszonyt"

  Amennyiben a kütyü java scriptet futtat, máskülönben egy C#asszonyt kell felhívni. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • Somatom

  veterán

  válasz somogyib #38 üzenetére

  "Amennyiben a kütyü java scriptet futtat, máskülönben egy C#asszonyt kell felhívni."

  Nemááá! Majdnem félrenyeltem a kávét a röhögéstől. :C

  Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

 • Crus

  őstag

  válasz somogyib #38 üzenetére

  Bármennyire is furcsán hangzik meg akarom óvni rossz dolgoktól a sporttársat, mert én is átestem hasonló hibákon. Az alapok RENDKÍVÜL fontosak. A magas pulzustartomány a futó ellensége. Emiatt nagyon nagyon fontos, hogy pontosan képben legyél milyen pulzussal futsz. Eleve ha fáradtabb vagy már az alap pulzusod magasabb, így nem tudsz u.o. intenzitással edzeni, mint szoktál, hanem magasabban, ami már árthat. U.e. igaz akkor is ha melegben futsz... már pedig az ember képes túltolni a saját határait és milyen jó, amikor szól az óra/teló, hogy "hé haver 195-ös pulzussal futsz, rohadtul vegyél vissza!". Mert akármennyire furán hangzik a nagy hajtásban, meg az "én vagyok a fasza gyerek" adrenalintengerben ezt sokszor az ember észre sem veszi magán, csak akkor amikor elkezd rosszul lenni és ritka esetben ekkor lehet, hogy már késő... Ez nem játék!

  Nem vagyok komoly szinten, idén még csak 6 félmaraton vagy nagyobb távom volt (plusz nyilván a szokásos 5-10-15k és intervall, + dombos edzések). Ez mondjuk már nem a full kezdő szint, de sajna még amatőr level erősen.

  Amit én tanácsolni tudok már egy kezdő futónak is, az az, hogy pulzus alapon eddzen. Igen, ha nyomorék 5k-t kimegy futni akkor is, mert szólni fog neki a kütyü, hogy anaerob zónában van, vagy felette, ami már nem kívánatos. (Anaerob egyes esetekben rendben van, de felette már csak ritkán szabad próbálkozni intervalloknál 10-25 mp-re.)

  A kezdő futók amúgy is nagy hibája, hogy a szintjükhöz képest túl gyorsan futnak. Érdemes rákeresni "Hadd" módszerére és ráébredni, hogy a "lassan jársz, tovább érsz" elv mennyire igaz itt is. (Nagyon röviden: Igen, akkor leszel jó és gyors futó, ha eleinte lassan futsz.)

  A legolcsóbb és mégis nagyon pontos megoldás erre egy mellkaspántos öv, pl. a Polar H7. Nagyjából 18k-ért vihető idehaza, ez együtt tud működni sport órákkal, vagy telefonnal. A telefon mehet egy armbandbe és máris futás közben tudni fogja a futó, a pontos pulzusát. Sőt személyre szabott edzéseket is legenerálhat, stb.

  Akinek pedig telik rá, az ultimate megoldás egy futós óra... kintről akár 40k körül mehet egy GPS-es, Polar M400, amihez már JÁR a H7-es mellkaspántos öv, így gyak a GPS-es óra ára csak 23.000 Ft és ez nem gagyi Huami, meg Xiaomi. Ez az összeg egy jó futócipő ára, de akár életet menthet, és kiválóan megalapozza a jó állóképességet, melyre később is építeni lehet. Ezekben is van aktivitásmérő nyilván :-)

  És ahogy már írtam: Az Mi Band 2 szép dolog, hogy 180 BPM körül jelez, de mivel bőven téved futás közben 30-35 BPM-et is (főleg amikor izzadsz), ezért az eredményeit egyetlen percig sem lehet komolyan venni.

  Nekem pl. rendszeres, hogy futás közben kipendel az Mi Band HRM-je... áthúzott "X" gőze nincs mennyi a pulzusom. Minap domboztam, volt ott 190-es pulzus is rövid ideig, dobott egy 110-et... a H7 szerint akkor 192 volt a pulzusom. Ez már 82 BPM tévedés. És nem, ez nem csak az én Mi Band-em hibája, ismerősöké is ilyen. Ez van. Pár dologra jó, de sportoláshoz nem.

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • gusthy

  veterán

  válasz Crus #41 üzenetére

  Azt gondolom, hogy a szándékoddal nem volt baj, valami más a hiba. Szerintem az, hogy nem tudod beleélni magad egy kezdő helyzetébe.
  A "nyomorék 5k" nagyon sok kezdőnek az álma, tehát te semmiképp nem tekintheted magad annak, a mai magyar lakosság töredéke fut félmaratont.
  Őszintén szólva ez a mondatod meglehetősen nagyképűen is hangzott.
  És egy kezdő nem fog 80-100eFt-okat kiadni egy hatpontos eszközre, a mellpántot meg sokan nem viselik el, pl engem is baromira zavar.

  A miband nem egy futóóra, nem is elvárás vele szemben. Már csak az említett folyamatos pulzusmonitor funkció hiánya miatt se.
  Ellenben pl alvásfigyelésre elég jó, és van, amikor az nagyon fontos. És ezer más alkalommal is megfelelő. Pl egyszerű workoutok esetén utólagos pulzuskontrollra is.
  Ami a pontosságot illeti, nagyon sok területen elég a +-5 pulzus, és azt kb hozza is (nem extrém terhelés esetén).

  [ Szerkesztve ]

 • Crus

  őstag

  válasz gusthy #43 üzenetére

  A magyar lakosságot ütni és verni kell ha egészségről van szó! SZÖRNYŰ amilyen állapotban van az emberek nagyon nagy része! Pedig semmi mást nem kéne tenniük, csak egy kicsit visszavenni a zabálásból és elmenni sétálni! Direkt nem mondom a futást, mert túlsúllyal az úgy megterheli az ízületeket, hogy rossz vége lesz. Túlsúlyos ember menjen úszni és tekerni.

  "A "nyomorék 5k" nagyon sok kezdőnek az álma, tehát te semmiképp nem tekintheted magad annak, a mai magyar lakosság töredéke fut félmaratont.
  Őszintén szólva ez a mondatod meglehetősen nagyképűen is hangzott."

  Esküszöm neked nem szántam pedig annak! Sőt... mivel én sok profi futóval tartom a kapcsolatot, ezért magamat se nézem túl sokba egyelőre ebben a sportágban. Amikor csak 10k-t futok egy nap, kicsit úgy is érzem, mintha lusta lennék. Nem tudom... talán eltolódott az elvárásom saját magam irányába, emiatt látom elkeserítőnek már más emberek fizikai kondícióját.

  Azt viszont elmondhatom, hogy amikor jó pár éve NULLÁRÓL elkezdtem futni, akkor egy dombon felfelé gyaloglás is komoly lihegésbe és őrületesen magas pulzusba torkolt. Ezen kívántam változtatni.
  Aztán amikor kimentem az első futó edzésre ami a gyaloglást és a lassú futást váltogatta, majd 15 perc múlva végeztem, olyan rosszul voltam, mint a lakodalmas kutya. Gyak. betántorogtam a zuhany alá és csak ültem ott sokáig, annyira kicsinált. A lustaság méreg, nehéz kiirtani de ki lehet. Nekem senki nem adott tanácsokat nagyon sokáig, mindent a saját bőrömön tapasztaltam meg, így a hibákat is! Ezét is mondom, hogy aki a futásra adja a fejét, mint egészségmegőrző sport az figyeljen oda a pulzusára közben, mert nem fogja majd érteni, hogy miért van rosszul utána, meg miért van hasmenése, miért van ne adja ég még hányás is... látótér kiesés, alacsony vércukor, etc.

  Járok ki, hóban, fagyban, sárban 38 fok melegben is. Az idei év legmelegebb napját terepen töltöttem egy félmaraton társaságában. És ezzel nem azt akarom sugallni, hogy én vagyok a "Jani", hanem azt, hogy erre szinte BÁRKI képes csak szedje össze magát, változtasson az életén, mert egyre inkább csak leépül! Ha telik rá akkor ússzon, ne fusson!

  És ezekben az Mi Band nem segít. Az Mi Band annyit tud, hogy szól, hogy mozdulj meg. Ez benned kell, hogy kialakuljon, akarni kell. Látok egy rakat embert fitnesskarkötővel, aki csak hívószámkijelzésre használja a saját kütyüjét, a mozgásra figyelmeztető funkciót meg rég kikapcsolta. Rémes! Aztán 40 évesen ott áll a kórházban 3 féle bajjal...

  "És egy kezdő nem fog 80-100eFt-okat kiadni egy hatpontos eszközre, a mellpántot meg sokan nem viselik el, pl engem is baromira zavar."

  Mellpánt helyett akkor tudom javasolni a pólóba épített elektródás megoldást. Maga a póló 6.000 Ft körül szokott lenni, a legolcsóbb megoldást a Kiprun gyártja. Így már nem zavar senkit a mellkaspánt azt garantálom és nagyon sok féle HRM szenzort fogad.

  A hat ledes futós nem gagyi HRM óra 62.000 Ft idehaza, nem pedig 80-100.

  A legolcsóbb megoldás a mellkaspánt elviselése, vagy egy HRM-es póló vásárlása + a szenzor + okostelója gyak. már mindenkinek van, arra mehet egy free app.

  Ennek a teljes költsége 24.000 Ft, ha van telód. Akinek ennyi pénze nincs az egészségére, az valójában nem is akar változtatni.

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • Crus

  őstag

  válasz somogyib #42 üzenetére

  Én köszönöm, hogy elolvastad. :-)

  Az elmúlt években tényleg rendre azzal szembesültem, hogy a profi sportolók nem nagyon osztják meg azokat a tapasztalataikat, melyek odáig vezettek, hogy a versenyeken az élmezőnyben vannak. Arról rengeteg írnak, hogy az extrém helyzetekben mit és hogyan tettek, de az alapokról szinte semmit.

  Aztán jön a full kezdő, akiben megvan az akarat, hogy változtatna. Talál a neten egy edzéstervet 5k-ra, majd kimegy futni. Sok esetben az első edzése már egy őrültek háza, mert 190-200-as pulzussal halad és szenved, mint a kutya... mert az edzésterv egy büdös szót nem ír arról, hogy milyen pulzussal kéne mennie, meg a kezdő azt gondolja, hogy "én úgysem vagyok profi minek nekem pulzusmérés?". Sokan a kitaposott szar edzőcipőben kezdenek ráadásul neki az egésznek. Nem mellesleg jóval gyorsabban futnak mint kellene!

  Aztán 1-1.5 hónap múlva lefutja az 5k-t. Mit mondd ekkor? Jöhet a 10k! Meg is lesz neki 2-3 hónap múlva, de már jellemező, hogy "itt fáj kicsit/ott fáj jobban". De nem számít, azt hiszi ez a normális.

  Mi a köv. lépés? Hát a félmaraton! Közben végig túlterheli magát, az ízületeinek esélye sincs alkalmazkodni a megnövekedett terheléshez, de azt látja, hogy izmosabb a lába, így minden rendben. Nincs rendben. Olyan izmokat (fehér izomrostok) szedett fel, amik a nagy terhelés miatt relatív gyorsan alakultak ki (ha felhagy az edzéssel relatív hamar le is bomlanak!). Mi a helyzet a mitokondriumokkal? Hát azok esélyt se kaptak... Azok LASSÚ, fokozatos és idővel hosszabb, de könnyű terheléskor alakulnak ki. Már pedig sokat és jól futni azokkal lehet és nem az energiazabáló fehér izomrostokkal.

  Sok esetben igaz a kezdőkre, hogy hónapokig a futóedzések nagy része gyaloglásból kéne, hogy álljon... Ja, "de az ciki" -mondja a kezdő futó és hajtja magát. Majd lesérül, ha elég kitartó még egy jó kis porckopást is összeszed, végül sokan kijelentik: "A futás nem nekem való." Pedig zömében csak az bújik meg az egész probléma mögött, hogy túl sokat akar, túl gyorsan. Egy jó alapozás KETTŐ év!

  Nem ám mind a neten ezer helyen, hogy "Gyere készülj fel félmaratonra 6 hónap alatt!" Vagy ami bicskanyitogató: "Maratonra 1 év alatt." VICC! Felháborító!

  (És most kérem senki ne jöjjön a Lubics doktornővel, mert NEM az ő ritka és szerencsés genetikája az általános!)

  Egyszer egy edző azt mondta, hogy rengeteg kezdő jóval nagyobb terhet ró a szervezetére, mint egy olimpiai sportoló! A profi sportoló ugyanis már rég megszerezte az állóképességet, a kezdő viszont nagyon nem, emiatt szinte mindig túlterheli magát és úgy gondolja: "no pain, no gain". Ami meg nettó baromság.

  Végezetül csak annyit, hogy én szó szerint durva nagy pofonok és fájdalmak során tanultam meg, hogy futás = pulzus alapú edzések sora ÉS LASSÚ fokozatosság!. Más ne kövesse el ezt a hibát, tanuljon abból, hogy én hülye voltam, mert a futás egy gyönyörű sport, nem kell, hogy a szenvedésről szóljon.

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • somogyib

  őstag

  válasz Crus #45 üzenetére

  Ez a "kezdőként túlterheljük magunkat" ismerős szitu: középiskolás koromban csináltam olyanokat, hogy "na most elkezdek gyúrni", nyomtam a vasat ezerrel, és utána persze két napig meg se tudtam mozdulni. :)

  A futócipőről meg az jutott eszembe, hogy amikor kajakozni jártam - ott elég sokat futottunk - mondta is az edző, hogy cseréljem le a kínai papírtalpú tornacipőmet, mert szarrá fog menni a lábam. :)
  És még annyit, hogy kajak edzéseken is volt renderesen pulzusmérés (persze akkor még nem ilyen kütyükkel).

  Összefoglalva igazat adok Neked, hogy kell a fokozatosság, és kezdésnek egy hozzáértő edző talán többet ér, mint egy ilyen kütyü.

  [ Szerkesztve ]

 • Crus

  őstag

  válasz somogyib #46 üzenetére

  A sportolással kapcsolatos "kultúra" idehaza pont az alapoknál rohad, de nagyon. Az alapok ugyanis a testnevelés óra, ahol alapvetően mindent elkövetnek a tanárok azért, hogy megutáltassák a nebulókkal a mozgást. Már eleve nem fektetnek elég nagy hangsúlyt a bemelegítésre, a nyújtásra meg még kevésbé.

  Gyakran mindenféle értékelhető bemelegítés nélkül kizavarják a gyerekeket Coopert futni, ahol a többség megutálja a futást. Coopert eleve nem szabad edzetlen emberrel futtatni, mert baj lehet belőle. Nem mellesleg a Cooper pontosan az a teszt, aminek akkor van haszna ha már valaki legalább EGY éve rendszeresen(!) fut.

  Soha nem felejtem el, hogy középsuliban úgy küldtek el futóversenyre, hogy előtte SEMMILYEN tanácsot és felkészítést NEM kaptam! A tanár el sem jött a versenyre, pedig 2km-re volt az iskolától. Hab a tortán, hogy egy agyonhasznált futócipőt adott, hogy mégse tornacipőben menjek oda.

  Nem is értettem mit keresek én ott. Amikor odaértem már ment a futás, de mondták, hogy semmi gond, csak fussak. Futottam... aztán kintről szóltak egyszer csak, hogy elég lesz, majd elköszöntek tőlem. WTF?

  A mai napig azt sem tudom, hogy hány km-t futottam, azt sem tudom milyen verseny volt, azt sem tudom, hogy hányadik lettem. A tanár utána azt mondta, hogy lesznek még ilyen versenyek, jó lenne, ha mennék rájuk én meg kvázi elzavartam a picsába... évekig nem is futottam utána, mert annyira értelmetlennek és céltalannak tűnt az egész, hogy feldolgozni sem tudtam. Ja és a verseny végén, jól le is esett a vércukrom, lószar frissítést se kaptam, se tanácsot, se semmit... utána szakkörön már a látásom kezdett elmenni, meg zsibbadtam keményen. Hipoglikémia erősen elkezdődött.

  Röviden: Nem motiváltak, nem törődtek velem, ugyanakkor elvárták volna, hogy vegyék részt valamiben, ami valamiért nekem kellett volna, hogy fontos legyen. Nem adtak semmit. Se célt, se elvárást, se limitet, se értelmet. Rémes volt.

  Igen, a hozzáértő edző nagyon jó dolog, de csak ritkán kivitelezhető. Vagy drága, vagy túl elfoglalt, vagy kapzsi és túl sokat vállal, így rád nem marad elég idő és figyelem.

  Ezért volt nagyon jó az Adidas miCoach telós appja... az mindent tudott, amíg az idióták fel nem vásárolták a Runtastic-ot, mely fapadosabb, szarabb és közölték, hogy a miCoach megszűnik. Pedig az tényleg egy személyi edzőt kiváltott!

  Én már csak tudom... szó szerint 0-ról felhúzott odáig, hogy 2 deci vízzel dobálom egymásra a félmaratonokat.

  [ Szerkesztve ]

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

 • somogyib

  őstag

  válasz Crus #47 üzenetére

  "Gyakran mindenféle értékelhető bemelegítés nélkül kizavarják a gyerekeket Coopert futni, ahol a többség megutálja a futást."

  Ne, ezzel teljesen egyet értek. :K Lányom, az elsős középiskolai cooper-teszt után mondta, hogy neki elege van a futásból (most lovagolni jár, de azt rettentően szereti :) ).

  De ez az egész sport-szeretet szerintem leginkább az edzőktől - és az iskolai a tornatanároktól - függ.

  Egy példa:

  Legidősebb fiam nem régen kezdett el kajakozni (13 éves). Tud úszni, de a kajakozáshoz kell az úszóvizsga. (a kajakedző természetesen kipróbáltatta a tóban, és látta, hogy tud úszni, de úszóvizsga akkor is kell).

  És ami a lényeg: a kajakedző és az úszóvizsgáztató között ég és föld a különbség.

  A kajakedző kb. ezt mondta: "jó lesz ez, jól csinálod, de még gyakorolni kell...ne ijedj meg, most beborítalak...na idefigyelj, megmutatom...stb".
  Míg az úszóvizsgáztató csak kritikákat fogalmazott meg: "ez nem úszás...szarul csinálod...így majd belefulladsz a tóba...stb. "

  Mit mond most a fiam : az úszóvizsgáztató "egy hülye fasz"
  (és egyébként én egyetértek vele :) ).

  Ezzel szemben a kajakedzővel semmi baja. (amiben szintén egyetértek vele).

  [ Szerkesztve ]

 • somogyib

  őstag

  válasz somogyib #48 üzenetére

  Összegezve:

  Nagyon sok edző/tornatanár csak a maga régen elfeledett sztereotípiáit vetíti ki a tanulókra - aminek semmi értelme - és nevelés szempontjából ez rossz hatással van a sportolni vágyó gyerekekre.

 • Crus

  őstag

  válasz somogyib #49 üzenetére

  Teljesen egyetértek, valóban ez történik még mindig testnevelés órákon.

  Vagy a másik véglet, amikor "menjetek ki és focizzatok"... na abból aztán tényleg fejlődik a gyerek. Mit is? Sokat nem, max csapatjátékosként. Nyilván nem a focival lenne ott sem a gond, hanem azzal, hogy a jó focit is meg kell alapozni erőnléti, állóképességi edzésekkel. Bár ez a hazai felnőtt "profi" focicsapatoknak sem megy, mit is akarunk akkor a gyerekektől. :-/

  Viszont azért nem megy, mert nem jók az alapok. Múltkor valahol olvastam, hogy az egyik német csatár a cipőjére tett számláló alapján egy héten letolt meccseken összesen annyit futkosott, hogy egy teljes maratoni táv kövéren kijött belőle. Bírta? Naná! Megvolt hozzá az erőnlét/állóképesség? De meg ám! Ütős a német foci? Erősen az!

  Idehaza még mindig az az elv él, hogy ha nem fáj, nem fejlődsz. "No pain, no gain." Ez iszonyat nagy tévút, fentebb írtam erről, hogy miért.

  A visszahúzódó, kövérkés gyermekkel is meg lehet szerettetni a sportot, csak nem kell túlterhelni, ennyi az egész, de a tornatanárok eddig nem jutottak el. Feltolhatják oda a kamu diplomájukat, ahová gondolom... egy nemzetet tesznek tönkre és fel sem fogják mekkora felelősségük van. :(((

  Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés