Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rdt89

    addikt

    válasz MAQ12 #1615 üzenetére

    Ma 1 óra hosszára kaptam "nyomogatásra" egy G3-at, ami a Z2 pro vetélytársa, és azt kell mondjam jogosan. Persze, amint mellé tettem a gyönyörűséget eltörpült a G3, de mivel nem volt sok időm, így képeket nem készítettem, csak gyorsan összevetettem mindent amit sikerült, így be kell érjétek a szavammal.
    Amiket egymás ellen állítottam gyorsan:
    1. Kijelző
    2. Kamera
    3. Hangszórók hangereje
    4. Rendszersebesség
    5. Kinézet és anyaghasználat

    1. A kijelzőt maximum fényre állítva és extra fényerőt rákapcsolva a G3-at fényerőben állóhelyben hagyta, minőségre és élességre is a Z2 Pro volt a szebb, de nem számottevően, mondhatni egy vastag hajszállal.

    2. Kamera fókuszálása gyorsabb a G3-nak, de ez lényegtelen a kép minőségét tekintve, mert az több féle körülmények között is alul maradt a "szörnyeteggel szemben", de nem számottevően, főleg sötétben ütközött ki mennyire erős a Lenovo kamerája és a vakuja mennyire nagyot lő. Videó terén a minőség forma/forma, bár a 120fps-t a G3-on lassabbnak éreztem, ergo ezen a téren nyert, a 4K-s videó részletgazdagabb volt a Lenovoban.

    3. Nos a hangszórók terén kijelenthetem, a mono telefonok között még csak hasonló sincs, sztereóban azért a Boomsound HTC biztos felülmúlja, főleg a legújabb M9-es, de meg merem kockáztatni, hogy az új Alcatel JBL sztereó hangszórója már nem.

    4. Rendszersebesség terén, hiába volt az LG-n a legújabb rendszer, még mikro laggokat sikerült felfedezni és néha-néha minimálisan, jobban koncentrálva laggot is véltem felfedezni de annyira elenyésző, hogy aki ebbe beleköt az már csak f.rkat méreget. Melegedés terén mind a kettő szépen beéri egymást a maga kis kézmelegítő módján. Ide jegyezném meg, hogy viszont LG G3-ba van tanítható infra, ami Lenovóból kimaradt, nem vészes a hiánya, de akkor is az LG erre is gondolt, így a szememben eddig alig gyengébb mint a Z2 Pro.

    5. Kinézet terén egyértelmű, hogy a Lenovo fogja elterelni mindenki figyelmét, és az anyaghasználat terén is félelmetesen magasra tette a lécet, ahol a G3 alul maradt, de csak minimálisan (lehet ez már az elfogultság, mivel Z2 Pro-m van). Viszont kijelző arányba a Lenovo még mindig utolérhetetlen a maga kb 80%-os kihasználtságával, de az LG is nagyon odatette magát.

    Összegzés:
    A G3 egy remek telefon, azt kell mondjam a Z2 Pro, csak egy hajszállal de felé kerekedik az LG-nek. Viszont akinek nagy a Z2 Pro, bármilyen nehéz is kimondani, annka a legjobb választás a G3, mivel a sima Z2-t állva hagyja és még árazásba is jobb. 85 ezerért, már hozzá lehet jutni a 2k kijelzős gépezethez, újonnan hazai garanciával, amivel ár/értékben bizony (hatalmas könnycseppek) a Z2 Pro-nál jobb ajánlat. De ettől függetlenül ha választani lehetne, én kiadnám most is azt a 30 ezerrel többet ezért az orbitális szépségért, mert ha nincs rajta tok akkor az ember le se tudja venni a szemét erről a mesterműről :)

    Remélem sikerült sokaknak segíteni ezzel a nagy dilemmán és a telefonválasztásos kérdéseken. :)

    Bocsi nem neked szántam válasznak, valamiért ezt dobta be. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák