Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Összeszedném a negatívumokat amiket eddig észrevettem:

    - Bár elvileg majdnem ugyanaz a proci van benne mint a Nexus5-ben (sőt ez magasabb órajelen megy), ez sajnos laggolgat. Menük görgetése hajlamos döcögni, Facebook szokász szerint a leglátványosabb, de az az N5-ön is röcög néha, szóval az simán rosszul van megírva még mindig. A Google UI valamivel jobb de még ott is feltűnik. Ez szoftver optimalizálási hiba szokás szerint, valami olyasmi történik a main thread-en aminek nem kellene (gondolom a gyártói belenyúlás a dual SIM kezelés miatt) vagy nem ilyen kaotikus időzítésekkel.

    Ennek ellenére egyébként gyorsan teszi amit tesz, sehol nem kell másodperceket várni de engem ez a mikrolag mindig is idegesített. Viszont sejtettem hogy amint kilépek a Nexus város vége táblán akkor megint ez fogad, szóval együttélek vele és kész. Esetleg ha valaha lesz Cyanogenmod, váltok.

    - Google UI-n a Power Off a menüből nem működik, csak akkor lehet kikapcsolni a telefont ha átbootolod vissza Lenovo UI-ra.

    - Google UI-ról nem lehet szoftver frissíteni, megint csak vissza kell menni Lenovo UI-ra a frissítés idejére.

    - Forrósodik elég rendesen. 5 perc PvsZ2 után már a hátlapot annyira nem jó megfogni, ami talán rosszabb hogy az élekre is átterjed. De beszéltem Oppo-s ismerőssel akinek szintén ilyen nagy dögje van Snapdragon-al, sajnos ezek ilyenek. Ez a panel és CPU ennyi hőt termel. Jó lenne az órajelnek kicsit megálljt parancsolni hogy egy bizonyos szintnél tovább ne pörgesse mert szerintem az esetek többségében felesleges. Egyébként nem nagyon játszok szóval igazából nem érdekel.

    - Google UI-n az összes forgalommal kapcsolatos ikon ugrál. A WiFi is és a mobilhálózati ikonok is. Egy-egy pixelt balra-fel amikor megjelenik rajtuk a nyíl. Biztos megint valaki legyint rá, engem azért zavar mert igénytelenségre vall a fejlesztők részéről.

    - Vibra motor gyenge, ezt a házat nem bírja megmozgatni érdemében. De az N5 is gyenge volt ilyen szempontból, sosem vettem észre zajban ha csörgött.

    - Tok nélkül a kamerán billeg, tehát lerakva nem lehet nyomkodni az asztalon. Tok megoldja reményeim szerint.

    - SIM ajtó mocorog. Ezt is megoldja a tok reményeim szerint.

    - Bár csak ma reggel jött meg a második SIM-em ami az adatot adja, látszólag a 4G hálózatot egy idő után mindig eldobja és visszavált Edge-re. Nem tudom hogy ez energiatakarékosságból van-e (mivel egy modem van benne gondolom rapid váltogat a két kártya kiszolgálása között és ha egy típusú a hálózat akkor kevesebb a fogyasztás), de nem igazán akar visszalépni 4G-re ha forgalom van. Azért még próbálgatom mert lehet fos a Telenor lefedettsége itt.

    Egyelőre ennyi. Egyébként nagyon tetszik a telefon még mindig, de azért illúziókba senki ne ringassa magát hogy tökéletes. Szerintem az edigital-os akciós áron még így is korrekt.

Új hozzászólás Aktív témák