Hirdetés

2018. szeptember 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Szerintem elhamarkodott lépés. Nem gondolhatták, hogy pár év alatt eljut oda az iparág, hogy VR mozikat készítsen és terjesszen, miközben még nincs kidolgozva hozzá az adatformátum, a tárolás, a terjesztési csatornák nem léteznek és legfőképp nincs olyan VR sisak, amiben végig lehetne nézni egy filmet kényelmesen.

Ha ennyire nincs pénzük a fejlesztésre, bele sem kellett volna fogniuk. Inkább csökkentsék le a létszámot és csak a meglévő kamera supportján és a fejlesztésen dolgozzanak, illetve a tapasztalatokat felhasználva készítsenek VR kamerákat az consumer piacra az embereknek, a stúdiók helyett.

Mondjuk egy VR mozi, mint műfaj teljesen új megoldásokat és megvalósítást igényelne a rendezőktől, színészektől és a teljes forgatási technikát is újra kellene tervezni, ha nem akarják korlátozni a látómezőt.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) Mr.Silkó válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Utóbbinál az is a gond, hogy ha a látómezőt kiszélesítik, akkor a folyamatosan szükségszerű fejforgatás miatt egyrészt csorbul a kényelem, másrészt lemaradnál a fél filmről.

(#3) Dare2Live válasza Mr.Silkó (#2) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Nem is hagyományos filmhez való a VR bár azért szivesen "állnék a Titanicon". :DDD

Végtelenül kevés a szemüveg. Ezért nincs tartalom. Ördögi kör. Tiger jól felsorolta a problémákat.

Én is sajnálom, hogy Nokia lelövi tényleg egy pro eszköz VR filmhez. Ettől még érthető lelötte 10év is lesz mire ez vmennyire befut...

De ez az egész VR dolog nagyon lassan fut fel. Játékok 99%a is techdemo kb.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#4) Mr.Silkó válasza Dare2Live (#3) üzenetére


Mr.Silkó
(PH! kedvence)

Most még nyilván nem ez (volt) a profil, de a későbbiekben lehetett volna. :)

VR-ban ami szerintem igazán érdekes és hosszabban is le tudott kötni (Gear VR-on), az a tájképek, fotók nézegetése, ismeretterjesztő jellegű minifilmek, videók megtekintése.

[ Szerkesztve ]

(#5) Raymond


Raymond
(PH! nagyúr)

"ha pusztán technikai szempontok alapján értékeljük az Ozo termékcsaládot, illetve a hozzá tartozó szoftvereket, akkor a rendszer lényegében helytáll."

Nem all vagy allt meg, mert a stiching software eleg jo, de a hardware kepminosege gyatra. Foleg az eredei 60e USD aron, de meg a mostani 23e EUR aron is.

Es ezert ez...

"Az ok igazából annyi, hogy a vártnál lassabb a VR terjedése, és egy ilyen rendszer megfelelő szoftveres támogatása sem olcsó dolog. "

...is lenyegtelen itt. Van ezekre piac, de nem errea konkret termekre. Mert jobb kepminoseget kapsz olcsobb sajat rig-el es a stiching se problema mar ha nagyon kell, de nem nagyon kell, mert a sztereoszkopikus kontent zome adult filmek es ot mindenki a sajat GoPro-s rig cuccat hasznalja 180-270 fokos videokat gyartva. Nem mellesleg jobb kepminosegel, lassan mar minden studio felfejlodott egy bizonyos szintre. Akinek meg lenne erre penze (nagyobb film, szinhaz, streaming, sport studiok) ott meg vegkepp vallalhatatalan a kepminoseg es szinten sajat megoldasokat hasznalnak komolyabb kamerakkal es optikaval. A "sajat" itt azt jelenti hogy olyan retekbeszallitoktol akik az iparbol indultak ki es pontosan tudjak mik az elvarasok. Az action sport-nal pedig szinten a teljesen mas es meg a komolyabb verziokban is toredeknyibe kerulo megoldasok a jok mar minimum a meret miatt is.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#6) blackrulz válasza Dare2Live (#3) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Akkor mire? Mármint milyen filmre? Ilyen mész a természetben és szép? Mert az nem fog lekötni 10 percnél tovább engem, és erre gyártani bármit, vagy vásárlóként beruházni bármennyit... Nem tűnik bulinak...

Szerintem a filmek 99%-a pont azért nem alkalmas VR-rre, mert pont egy igen lényeges részét vágod ki, mégpedig a kameramunkát. Jelenleg számomra elképzelhetetlennek tűnik, hogy a konfliktust, feszültséget, sok esetben mögöttes tartalmat átadj a nézőnek, aki forgolódik, akinek a szemét nem tudod vezetni, az akciójelenetekről nem is beszélve.

Természetfilmek meg tök jók persze, imaxban amikor még mondás volt voltunk ilyenen is, de ez egy igen szűk műfaj, és nem hoz annyi nézőt be mint egy blockbuster. Van aki élvezi ezt is, de valljuk be ez kb a méréshatáron sincs. Erre fejleszteni valóban legalább rizikós, de mondjuk szerintem totál fölösleges inkább.

Mozis vrezést is kihagynám, nem érzem hogy 500. nézőként szeretném a fejem beledugni egy sisakba, amiben ki tudja ki járt legutóbb...

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#7) komi77 válasza blackrulz (#6) üzenetére


komi77
(senior tag)

Egyet értek a véleményeddel. Valóban a filmnézésnél meg lehetnek a vázolt problémák, a természet nézős kategória talán kivétel. Úgy sejtem, hogy jelenleg inkább csak egy réteg igényről lehet szó - tévedés jogát fenntartva - a vr esetében. Leginkább a játékokban tudom elképzelni, hogy gyorsabban fog terjedni. Filmes és egyéb felhasználásra nem gondolom, hogy rövid időn belül jobban el fog terjedni - persze ha tévedek az nem baj :) Persze a Nokia kiszállása emellett is érdekes, sok munkájuk van benne és még nem érett be a technológia. Mint másban itt is az elsők akik aratnak. Lehet ebből most kimaradnak.

Szegény ember kézzel nőz.

(#8) ricszol


ricszol
(lelkes újonc)

Szerintem ha lesz is jövője a vr filmezésnek, előbb futnak be az animációs filmek erre a területre mert túlságosan körülmenyes/költséges egy filmet így le forgatni.

(#9) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Hosszú életű volt az akció :D
Amúgy szerintem az AR-nek több értelme van, mint a VR-nek, bár a jövőt valahogy a kettő ötvözeteként képzelem el.
(Pl. 100 év múlva kis túlzással azt is el tudom képzelni, hogy az emberek meztelenül rohangálnak az utcán, mert a szemüvegen keresztül egymásnak csak az idealizált énjét látják, jó ruhában, csinos külsőben stb.)

Soulworker JP <3

(#10) komi77 válasza Dr. 444Hertz (#9) üzenetére


komi77
(senior tag)

Nem rossz az elgondolás. Bár télen nem túl előnyös az idealizált világ :D

Szegény ember kézzel nőz.

(#11) Dr. 444Hertz válasza komi77 (#10) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

:C
Látom pont a lényeg ment át ;] :DDD

Soulworker JP <3

(#12) Dare2Live válasza blackrulz (#6) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

Ha nem tetszik a film megjelölés nevezd másnak. Én pont shortfilmek miatt látom benne a lehetőséget, csak a nem vesznek eszközt amíg nincs tartalom, amíg nincs eszköz nem lesz tartalom miatt ezen a szinten az egész meg is reked.
kb le is írtad mi a hátránya, kérdés lehet e az előnye. Amit én néztem ott pl fantasztikus, hogy veszett mód a történések részesének érzem magam. Annyira amennyire filmben még soha.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#13) erer1000 válasza Dr. 444Hertz (#9) üzenetére


erer1000
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

100 éve repülő autókat kepzeltek el, meg lebegő embereket.

Erre pindur pandurokba jön egy fekete pandur , fuck machine van, spanglit küldtek fel 40 km-re , transgender és genderfluid csodák vannak, és sikerült olyan WC-t csinálni ami megdicser ha nagy adagot küldesz ki magadból , és egész Afrika éhezik kb.

De repülő autók.
Azt persze.

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#14) Dr. 444Hertz válasza erer1000 (#13) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Meg beszélő állatok is voltak, űrhódítással stb.

Nyilván ez 100 év múlva is extrém lenne, de azt azért el tudom képzelni, hogy mindenkin lenne egy hőszigetelő-bőrkímélő greenscreen ruha, mert az apró részletekért az AR kontaktlencse felel majd.

Soulworker JP <3

(#15) erer1000 válasza Dr. 444Hertz (#14) üzenetére


erer1000
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Black mirror-ban volt egy ilyesmi rész :)

Ajánlom

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#16) Dr. 444Hertz válasza erer1000 (#15) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Felírtam a megnézendő listámra :)

Soulworker JP <3

(#17) blackrulz válasza Dare2Live (#12) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Short filmekért nehéz annyi pénzt elkérni, hogy megérje gyártani szerintem. Jól láthatóan a kiadók nem törik magukat össze, hogy ilyen irányba fussanak, és maga a műfaj se egy akkora merítés.

Persze egy bizonyos rétegnek lehet ez kellemes meg jó meg izgi, egy még szűkebb műfaj miatt, de hogy erre szemmel távolról is igen jól látható összeget kiadni... Ez igen kis eséllyel valósul jelenleg meg. Ennél jobban tolták és reálisabb volt a 3d tv-zés, és látod hova jutott. Sehova. Pedig arra még csak-csak hoztak ki tartalmat, mert moziba úgyis kellett, meg egy bizonyos szintig nem is kellett durva technika hozzá, utólagosan is meg lehetett oldani.

Ez van, nekem hót mindegy igazából, mert az egész téma azért érdekel csak, hogy végre a melóban meg otthon ne kelljen monitort használni munkára, hanem egy végtelen területen matathassak normális felbontáson. De ez se ma lesz.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#18) Dare2Live válasza blackrulz (#17) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

A probléma imo továbbra is az eszköz hiánya.

Hány háztartásban van TV? VR szemüveg? Háztartások 99% vs 0.01%a. És a 0.01% nyi eszköz egyik felén nem fog menni az ami a másikon igen... szuper.

Az elsőre el tudod adni a terméked. Másikra nem.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

(#19) blackrulz válasza Dare2Live (#18) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Szerintem alapvetően még ha lenne is minden háztartásban, akkor is kihalna ezen a shortfilmezos, beleeroszakolt, megmagyarazott kategóriába.

Vagy te röhögés nélkül le tudod írni, hogy természetfilmes és shortfilmes piac eltarthat egy ilyen eszközt? Főleg hogy ha ketten akarjuk nézni tvbol nem kell kettő, sisakbol meg de? A 3D ehhez képest hihető mondás volt. Aztán az is be lett szantva. Még azt se döntötték el hogy vr vagy ar, mindenki gyárt minden sz@rt, csak minek. A konzolokkal terjedget majd amíg rá nem jönnek, hogy ezzel filmezni igen szűk réteg akar egyáltalán, a teljes repertoár 1%-át tudják értelmesen, elvezbetoen átadni, akkor minek? És tényleg minek.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#20) aryes


aryes
(PH! kedvence)

A Nokia ott folytatja, ahol abbahagyta. :W
Legutóbb is abba ment tönkre, hogy mindenbe belekapott, volt egy csomó zseniális ötlete, csinált egy jó demót, aztán mikor már gyártásra került volna a sor, kidobta, mondván, hogy hülyeség, úgyse kell senkinek.

(#21) Dare2Live válasza blackrulz (#19) üzenetére


Dare2Live
(PH! nagyúr)

[link]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.