- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel909
addikt
Elég értelmetlen hadakozas. Akinek rosszabb a szeme az nem lát különbséget most se a kijelzok között. És a legtöbb embernek rossz a szeme.
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
sz.balazs.95
veterán
Szerintem ez is csak arra jó, hogy megmutassák: ilyet is tudnak.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
addikt
Nem tudom miért fanyalog mindenki
8MP-es képet 1:1-ben meg tud jeleníteni, ördögtől való, nem kell, Isten ments!Ne csináljunk már úgy, mintha nem lenne haszna, fejlesztik, a végén ez is elterjed majd
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
daniel909
addikt
válasz macilaci78 #3 üzenetére
Ja inkább a tvknel látom ennek értelmét csak ott meg nem vesznek az emberek 2evente tvt
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
satz18
őstag
Helyes, jöjjenek csak, és velük együtt az olcsó FHD panelek.
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
mmmb80
tag
Tabletnél a QHD rendben van,főleg ha az okostelefonokba FHD-t tesznek,de a 4k csak lelassítja a készüléket,és egy pillanat alatt lemeríti az akkut,
-
stutga
tag
Az a baj, hogy uldozik a megapixelt. Az a baj.
Hogy 4x annyi az nem baj, sot: ha tobb, az általában a legkisebb baj.De mellette a minoség ugyanaz a bitangpusztulatosan fostos ami már 5 éve is.
Ott nincs elorelépés.Ugyanaz mint a fényképezoknél: 25Mpx 12 megás jpegekkel. Nagyon jól eladja az SD kártyát, csak a huje juzer semmit nem nyert a 5 Mphez képest.
Most gondolom az IGP-t kell eladni. Meg az uj generációs akkukat.
Ja az nincs. Akkor a toltot. -
Fritz Teufel
addikt
Gondolom, majd remek üzemidőt produkálnak és konnektor mellöl lehet őket használni. Amúgy meg, ha nem lehet velük telefonálni, nem is kellenek. A 5,8" kicsi, a 12,2" meg nagy lenne telefonnak.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
-Faceless-
őstag
Az egyetlen felhasználási mód ahol ennek értelmét látom az kínai szövegek szerkesztése, és olvasása. FHD kijelzőn még kicsit élesek, bántó lehet a szemnek ha erre van szükség. Már gondoltam beszólok ide mielőtt mindenki teleflameli a topicot.
-
roli543
őstag
Ekkora panelen már van értelme a QHDnak, nem 5 colra..
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
addikt
Egy kijelzők fejlesztésével foglalkozó cég fejlesszen, fejlesszen akkukat
Így van ez rendjén, eddig le is volt maradva a megjelenítés például a tartalom készítés mögött jelentősen (fotók hatalmas megapixelei).
Más: emlékszem az iPad3 premierjére (meg az iPhone4-ére is), akkor is értelmetlen volt, most meg "rá sem bírunk nézni" a többire
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Lirion
addikt
Egy szakmai portáltól azért többet vártam annál, hogy értelmetlennek titulálja a megjelenítők fejlesztését..
A többi hozzászólónak meg csak annyit üzenek, ha nem tetszik nekik ez a fajta fejlesztés, vegyenek 20 éves képcsöves tv-t meg 800x600-as crt monitort...
-
Dinsdale
tag
Menjen szemészhez az, aki szerint a mai kijelzőtechnológia elérte a csúcsát és már felesleges fejleszteni.
-
ladapower
tag
Az efféle cikkeknek én csak a címét szoktam elolvasni, egyből megyek a hozzászólásokhoz....
-
Ati1979
veterán
4k-s 20"-es tabletet kiadhatnának értelmes áron.
De ne 5k legyen mint az a panasonic.
Ilyen kis méretben szerintem nem túl sok értelme van ennek a felbontásnak.
-
-Faceless-
őstag
Nekem nagyon tetszene egy 4K-s tablet. Ha használható is legalább böngészésre 4 Mátyást bőven megér.
-
pusszycat
nagyúr
Én abban látom értelmét a dolognak, h ahogy növöget a prémium szegmens felbontása (mobil,tablet,tv,monitor, stb..) húzza magával a belepő szintű tákolmányok felbontását is. Ebben meg mi a rossz?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
sajti_pajti
tag
Itt van egy nézési távolság kalkulátor linkje:
[link]- beírom a distance-hoz a fél métert amennyiről kb. egy tabletet nézni szoktunk
- screen shape-nél a 16:9-et választom
- diagonal size 26 cm (10 inch)Eredmény:
Viewing Distances Based on Visual Acuity 0,4 méter 1080p felbontás esetén.Tehát nem UHD vagy miaszösz, hanem csak a prosztó HD, amiről itt szó van.
De aztán felőlem bárki arra költi a pénzét, amire csak akarja...
[ Szerkesztve ]
-
-
Lirion
addikt
válasz sz.balazs.95 #25 üzenetére
Minden ember látja a különbséget, akinek átlagos szeme van. Annyit kéne megérteni, hogy nem abban fog megmutatkozni a különbség, hogy látod-e az egyes pixeleket vagy sem, hanem az összkép lesz sokkal kellemesebb látvány, sokkal természetesebbnek hat egy 500 ppi-s kép 30 centiről, mint egy 400 ppi-s kép.
-
sz.balazs.95
veterán
Nekem átlagos szemem van, ennek ellenére a BB Z10 350 PPI-s képernyőjét, és a HTC One 468 PPI-s képernyőjét egyforma jónak látom.
Ja és a tabletem 190 PPI körüli képernyője is teljesen rendben van.
Nem lehet, hogy ha látsz különbséget, akkor az a subpixel-elrendezés vagy a kijelzőtechnológiabeli különbség eredménye?
Mert pl az RGBG kb. 500 PPI felett okés.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
zsirfecske
addikt
én eddig nem estem hasra az ultra felbontásoktól (4.3 colon qHD és 4.7 colon HD pentile samoled, 5 colon FHD lcd telóim voltak sorban, mind után előrelépés volt az utód és nem lépnék visszább), de most nálam kijelző téren az etalon egy 1536 x 2048 felbontású ipad air. ilyen szép képe semminek nincs (egész más rajta egy fotó mint bármi más kijelzőn), és az említett telefonos fejlődést végigélve egy 4k-nak ekkora méretben még látom értelmét.
-
Hegasus
senior tag
"egy pillanat alatt lemeríti az akkut,"
jelöld már meg a forrást, hogy honnan származik ez az oltári baromság?! jah persze a fejedből...
sőt nekem már az is elég, ha mutatsz egy fullhd kijelzős telefont, ami kevesebb ideig bírja, mint egy galaxy s2 mondjuk (mert ugye a hozzád hasonlók már a hd és fhd felbontásra is ugyanezeket a szavakat büfögték)
miért kell minden hülyeséget össze-vissza büfögni, és tényként kezelni... vagy a barlangban ahol élsz így szokás?[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
kakuk.tamas
addikt
Nem (csak) a felbontáson múlik, hogy 'szép-e a kép a kijelzőn', hanem a színeken is.
Nem ér semmit egy olyan kijelző, aminek a színei az RGB skálától olyan messze állnak, mint ide a Tejút, akkor sem, ha 10000ppi jön ki 10 hüvelykre...
Oké, fejlesszék a kijelzőt, de:
-érjük el végre, hogy a notebookoknál a fullHD legyen a minimum,
-az oled technológia árát nyomjuk le, és először kis méretben, a mobilokban terjesszük el.
De ezek mellett az akkumulátorok fejlesztésére is feküdjünk rá.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
wolfman
veterán
válasz kakuk.tamas #31 üzenetére
Jah, hát pl. TVknél egy FullHD Oled is akkora ugrás a sima LED LCD-hez képest, ami bőven elég nagyon sok embernek. (nagyon soknak). Az akkumulátor fejlesztés meg időszerűbb lenne, mint a kijelző.
De azért valljuk is be, hogy a 4K-s telefon kijelzők azoknak szólnak bőven, akik a marketing funkciókért vesznek meg ilyen dolgokat. Egy fullHD-s 10"-os kijelző is igen szép tud lenni, ha jó a panel, a gond ott van, hogy folyamatosan ráfekszenek egy funkcióra és 3 generáción keresztül azt nyomatják értelmetlen magasságokig, mint most a felbontással. De most ezzel lehet elvakítani a vásárlókat, hogy jöjjön a bevétel.
felbontásmutyi!
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ZooLee
senior tag
Egy szakmai portáltól azért többet vártam annál, hogy értelmetlennek titulálja a megjelenítők fejlesztését..
Nem az egész fejlesztést szólták le, hanem a kisméretű, mobil eszközökbe szánt kijelzők értelmetlen túlfújását. Itt nem 27"-os, helyhez kötött állandó tápellátású készülékekről van szó, mert oda lenne értelme, hanem mobil eszközökről, ahol elméletileg a mobilitás (súly, méret, üzemidő) lenne a fontos. Bizonyos szintig teljesen érthető a felbontás növelése, de ez már tényleg túllihegés. Az 5"-FullHD még talán érthető, bár szerintem egy HD kijelzővel is teljesen jól használható eredményt ad az átlagfelhasználó számára, és a 10" FullHD is vállalható lenne. Ez ugyanolyan, mint a benchmark a processzorokhoz, vagy a megapixel a fényképezőgépeknél - ahogy azt a cikkben is írták. Meg az RMS teljesítmény a hangszóróknál. Marketing...
(#4) kleinguru: 8MP-es képet 1:1-ben meg tud jeleníteni, ördögtől való, nem kell, Isten ments!
Ez ok, de mit csinálsz vele 10"-on 1:1-ben? Tényleg érdekelne...
(#30) H3gam:
"egy pillanat alatt lemeríti az akkut,"jelöld már meg a forrást, hogy honnan származik ez az oltári baromság?!
Hát, pl az iPad is szenvedett az elején a megkétszerezett felbontással, nagyon melegedett és sokkal gyorsabban merült. Az Air-ben már elég jól megoldották, de azért ez sem jégkocka. Teljesen egyértelmű, hogy a négyszer annyi képpont, és a sokkal nagyobb teljesítményű grafikus vezérlő mindent jobban megterhel.
sőt nekem már az is elég, ha mutatsz egy fullhd kijelzős telefont, ami kevesebb ideig bírja, mint egy galaxy s2 mondjuk (mert ugye a hozzád hasonlók már a hd és fhd felbontásra is ugyanezeket a szavakat büfögték)
Biztos véletlenül lett másfélszer akkora akksi az S4-ben, mint az S2-ben volt... És a tulajok véleménye alapján nem bírja tovább az S4, sőt...
S2 -> S3 -> S4
800x480 -> 1280x720 -> 1920x1080
1650 -> 2100 -> 2600 mAh[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Teljesen egyértelmű, hogy a négyszer annyi képpont, és a sokkal nagyobb teljesítményű grafikus vezérlő mindent jobban megterhel."
A sokkal nagyobb teljesitmenyu GPU az vilagos, hogy sokkal jobban megterheli, az viszont nem, hogy a negyszer annyi keppont kulonosebben szamitana.
"Biztos véletlenül lett másfélszer akkora akksi az S4-ben, mint az S2-ben volt... "
Es ugye egyedul a felbontas valtozott, minden mas valtozatlanul maradt, tehat egyertelmu, hogy csak a felbontasnovekedes okozhatta a fogyasztasnovekedest, igaz?
DRM is theft
-
Lirion
addikt
egy HD kijelzővel is teljesen jól használható eredményt ad az átlagfelhasználó számára, és a 10" FullHD is vállalható lenne
Hát képzeld el, hogy egy 480x320-as kijelző is jól használható, mint ahogy egy 800x480-as is.. Minél magasabb a ppi, annál valóságosabbnak hat a kép és ez a szemnek jó.
Biztos véletlenül lett másfélszer akkora akksi az S4-ben, mint az S2-ben volt... És a tulajok véleménye alapján nem bírja tovább az S4, sőt...
Elfelejted azt a tényt, hogy az s4-ben a hardware is sokkal erősebb, mint az s2-ben volt (nem 1.5-szeres, hanem kb. 4-5-szörös a teljesítménye)) és a kijelző sem 1.5-szeresére nőtt, hanem 5.4-szeresére. Ehhez képest az, hogy egy 1.5-szer akkora aksival annyit bír, mint egy s2, igen szép teljesítmény...
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Javítsatok ki ha tévedek, de több képpont több adatforgalmat jelent, mármint jelmennyiséget, a kijelző felé. Az önmagában nem is lenne nagy energiaigény, csak hogy működjenek röccenésmentesen a programok ekkora felbontáson, erősebb GPU kell és az zabálja az értékes energiát. Persze hogy izmosabb a hardver, mert kell is a kijelzőnek, meg hogy jusson is még némi tartalék amivel marketingelni lehet. Most hogy a kijelző közvetlenül vagy közvetetten jelent nagyobb energiaigényt irreleváns, lényeg hogy felesleges olyan dolgok mellett, mint a korábban is említett combosabb akkumulátor technológia.
Ne értsetek félre, biztos szebb valamivel a 4k mint egy 2k, vagy fullHD, nem cáfolom, csak én feleslegesnek tartom mikor sok más dolog lenne amit javítani/fejleszteni kéne.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
mmmb80
tag
Csak egy érdekesség: a Z1 compactnak ugyanolyan hardvere van,mint a sima Z1-nek,mégis sokkal tovább bírja az akkuja,és gyorsabb is,pedig csak HD-FULLHD a különbség. Nekem a tabletem 600×1024 felbontású 3500 mAh-rel,mégis elég gyorsan lemerül. Egy 4k kijelzős tabnak még ráadásul erősebb hardvert kell kapnia,tehát jóval nagyobb akkut kéne kapnia,ami nem nagyon létezik (vagy legalábbis nem ennyivel)
#34A nagyobb felbontás miatt kell a jobb hardver.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Csak egy érdekesség: a Z1 compactnak ugyanolyan hardvere van,mint a sima Z1-nek,mégis sokkal tovább bírja az akkuja,és gyorsabb is,pedig csak HD-FULLHD a különbség."
Meg az, hogy az egyikben 5"-os, a masikban meg 4,3"-as kijelzo van, marpedig a kijelzomeret jelentos hatassal van a fogyasztasra, ugyanis az egyik legnagyobb fogyaszto a hattervilagitas, annak az energiaigenye meg a kepernyo atmerojevel negyzetes aranyban no.
"és gyorsabb is,pedig csak HD-FULLHD a különbség."
Egeszen pontosan mi gyorsabb? Mert az lehet, hogy a 3D jatekokban nagyobb framerate-et produkal, de itt kb. ki is fujt a dolog es ez egy olyan tenyezo, ami eleg sok embert abszolut hidegen hagy.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Lirion
addikt
a nagyobb gépigényű játékoknál már van különbség,pl. a Google Playt jóval gyorsabban jeleníti me
A google play mióta játék?
Egyébként olyan nagy különbség nincs ám a játékok megjelenítésében se, esetleg néhány %-kal lesz gyengébb egy full hd játéknál, mint sima hd-nál (mondjuk nem 33, hanem 31 fps-sel fog futni).
-
ZooLee
senior tag
Es ugye egyedul a felbontas valtozott, minden mas valtozatlanul maradt, tehat egyertelmu, hogy csak a felbontasnovekedes okozhatta a fogyasztasnovekedest, igaz?
(#35) Lirion: Elfelejted azt a tényt, hogy az s4-ben a hardware is sokkal erősebb, mint az s2-ben volt (nem 1.5-szeres, hanem kb. 4-5-szörös a teljesítménye)) és a kijelző sem 1.5-szeresére nőtt, hanem 5.4-szeresére. Ehhez képest az, hogy egy 1.5-szer akkora aksival annyit bír, mint egy s2, igen szép teljesítmény...
Ilyet nem mondtam, mint ahogy nincs is így. Viszont ha előveszel egy telefont, amit rendesen használnak, és megnézed az összesített fogyasztási adatokat, mindig a kijelző lesz az első helyen. Tehát ha nem is csak a felbontásnövekedés (és annak meghajtása) okozza a fogyasztásnövekedést, igen tekintélyes részéért felel.
A sokkal nagyobb teljesitmenyu GPU az vilagos, hogy sokkal jobban megterheli, az viszont nem, hogy a negyszer annyi keppont kulonosebben szamitana.
Úgy gondolom, hogy ha négyszer annyi képpontot kell megjeleníteni, az mindenképpen a kijelző fogyasztását növeli, még ha a fizikai méret ugyanakkora is maradt, nem? (ezt csak gondolom, nem néztem utána)
-
lenox
veterán
Amugy altalaban ugyanakkora feluleten a nagyobb pixelsurusegu kijelzo a feny kisebb reszet engedi at, tehat ugyanolyan vilagossaghoz erosebb hattervilagitas kell, tehat az ugyanakkora de nagyobb felbontasu kijelzo tobbet fogyaszt.
#47: Miert, a Z1 ketszer akkora, mint a Z1 Compact? Mert a negy az a kettonek a negyzete...
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Szerinted a 3000 mah négyszer akkora, mint a 2300 mah? Mert akkor elég nagy gondok vannak a matekoddal...
(#45) ZooLee
Tehát ha nem is csak a felbontásnövekedés (és annak meghajtása) okozza a fogyasztásnövekedést, igen tekintélyes részéért felel.
Úgy gondolom, hogy ha négyszer annyi képpontot kell megjeleníteni, az mindenképpen a kijelző fogyasztását növeli, még ha a fizikai méret ugyanakkora is maradt, nem?Vajon egy 22"-os full hd vagy hd monitor közül a full hd többet fogyaszt csak azért, mert több a pixel benne?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz Quasi_modo #48 üzenetére
Pont ez a lényeg. Nem közvetlenül fogyaszt többet egy nagyobb felbontású kijelző, hanem közvetetten, az azt meghajtó hardver miatt, de az is csak akkor, ha az adott készülékben szeretnék, hogy a szoftverek folyamatosan , rezzenéstelenül fussanak. Mert olcsóbb masinákba simán beleteszik a butított hardvert ami nem optimális a kijelzőhöz és szar is úgy az egész, de legalább megfizethető a szomszéd Karcsikának is, hogy neki is legyen odanyúlós telefonja.
Azt nem mondom, hogy egy új 2x-es felbontású telefon fogyasztása is kétszeres lesz, mert ez is hülyeség, de azért mindenképp több lesz elődjénél.
Az meg hogy már nem FullHD egy tablet vagy telefon kijelzője, hanem 4K marhára unalmas egy innováció, marketing szempontból előnyösebb mint hogy gyakorlati haszna lenne.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Csere-Beszámítás! Paidashu 10600MAH , 22.5W Gyorstöltő powerbank!
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Samsung Galaxy S21 Whitestone Dome Glass 2 pack üvegfólia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest