Új hozzászólás Aktív témák
-
babosmiki
addikt
Ennek a cikknek azért nem kicsit lejárató szaga van, szerintem...
Tab és galaxy s tulajként mondom, hogy a Tab egyáltalán nem lassú!
Amit te próbáltál azon vszínű egy ósdi Rom ketyegett,
mert az enyémen még csak laggnak a nyoma sincs!"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
Gabi 8906
senior tag
Volt nekem egy Nokia 5300-ám amit anno újonnan vettem a Pannon-nál. Folyton akku (A rekord hogy egy nap 2-3 szor töltöttem) és csúszka gondokkal kűszködött.
Sokat jártam vele szervízbe.Faterom írt nekik hogy cseréljék a készüléket mert mindig ugyan az a hibálya van. Erre ők azt írták hogy a garanciális javításnak eleget tettek, és hogy a hibát elhárították(nincs csere). De legközelebbi hibánál ha lenne, bátran forduljunk hozzájuk újra levelünkel. És amikor megtelt a garancialevél, akkor egész egyszerűen hozzátűztek egy másikat.
Na mondom jól van, fogtam és eladtam dobozostól mindenestől egy ismerősömnek aki a telo hibályit elfogadta.Persze ő is hamar túladott rajta......Motorola Razr 40 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Octi
aktív tag
És nagyon nem valószínű, hogy az iPad lesz a befutó Magyarórszágon, márcsak abból adódóan is, hogy az Asus, Samsung, HTC, Creative is rágyúrt a témára, és nagyon kétlem, hogy ne lenne olcsóbb mint az iPad
És miből gondolod, hogy olcsóbbak lesznek? Ezek a gyártók pont az olcsóságukról híresek
Mondjuk HTC tablet,10"-os kijelzővel, és 16GB belső memóriával 140e HUF alatt? Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? A közép katos telóik drágábbak ennél.Megpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
-
válasz babosmiki #51 üzenetére
Persze, és az SGS se laggolt soha. Én inkább azt nem tudom hova tenni, amit Professzore írt a Tab tesztjében, miszerint öt óra használat után a cucc bedobta a törülközőt. Ez pedig, tekintve a kisebb kijelzőt meg ilyesmit, elég gyenge.
A cikk elég jó egyébként szerintem, egyáltalán nem ítélkezik, csak a tényeket írja.És elég sok pozitívat, hogy a Tab tulajok se haraphassanak
Én részemről tartom a véleményem, hogy ugyanannyiért jobb az Apple cucc, mint a klónja.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Everman
addikt
válasz babosmiki #51 üzenetére
"Tab és galaxy s tulajként mondom, hogy a Tab egyáltalán nem lassú!"
A legújabb FW-el néztem és egy tetű. De várjuk a cáfoló videókat (persze a különböző főzött megoldások nem játszanak, hisz a vásárlók zöme nem foglalkozik ilyesmivel).
"mert az enyémen még csak laggnak a nyoma sincs"
Gondolom Androidos szemmel nincs, mert már láttam ilyen, a tulaj szerint lagmentes SGS-t, ami siralmas volt.
-
alamuszi
senior tag
Azért bocs csak Logikusan. Akkor csak egy picit nézz szét.
Monitor, ja kb a most eladott monitorokból minden 3 - 4 ik samsung. A Telefonokból kb minden 5 - 6 samsunk. Az mp3 lejátszóban is otthon van. A informatikai eszközökról ne is beszéljünk, mert jelen pillanatban ha az x86 architektúrát nem vesszük figyelembe a legnagyobb félvezető gyártó is. Szóval valóban alig ismerik a samsung ramokat ODD-ket, HDD-ket, vagy éppen monitorokat ugye ezt hoaxnak szántad, mert akkor OK.
(#53) Octi :
Most mire gondolsz példaként, hogy a Creative 3-ad áron agyonveri az IPOD-ot mindenféle minőségben, vagy, hogy az ASUS-ból duplamerevlemezes I7-es atómerőművet kapsz egy 15"-os alap macbook pro áráért 3 év garival. Vagy esetleg a HTC, aki úgy mindenben elismertebb a Hype-on kívül. Hmmmm melyik is...
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
Everman
addikt
Az utca emberét kérdezd meg, hogy az iPhone-t melyik cég gyártja, majd azt is, hogy a Galaxy sorozatot melyik gyártó. Szerinted hányan fogják rávágni az utóbbira a Samsungot?
A monitorok terén sem egyértelmű a dolog, mert míg mi tudjuk, hogy az LG-vel párban nagyon ott van a szeren, a legtöbb vásárló még akkor sem tudná megmondani a monitor gyártóját, ha ott ül előtte, mert egyszerűen nem érdekli, megvette, használja és kész.
Ne az IT gurukból indulj ki, akik a népesség 1%-át sem érik el, hanem az átlag vásárlót, aki azt sem tudja, hogy mi az a RAM, ODD, SOC stb. nem, hogy azt, hogy ezeket ki gyártja.(Hozzáteszem, hogy most, hogy írtam ezt, felmerült a kérdés bennem, hogy a porszívót, amit 1-2 naponta használok, melyik cég gyártotta és oda kellet mennem megnézni . Egyszerűen mivel nem érdekelnek a porszívók és csak szürke használati eszköz, nem is érdekel a gyártója. Ugyanígy van a többség a TV-vel, monitorral, számítógéppel is. Egyébként a vicc az, hogy az említett porszívó szintén Samsung )
"Most mire gondolsz példaként, hogy a Creative 3-ad áron agyonveri az IPOD-ot mindenféle minőségben"
Nos hangminőségben messze nem veri meg, már csak azért sem, mert az iPod-nak és az iPhone-nak is van vonali és digitális kimenete is, amiről a Creative cuccai hírből sem hallottak.
"az ASUS-ból duplamerevlemezes I7-es atómerőművet kapsz egy 15"-os alap macbook pro áráért 3 év garival."
No igen, Intel GPU-val, biliműanyag burkolattal, használhatatlan touchpaddal, hullámzó billentyűzettel és 2-3 óra akkumulátor üzemidővel.
Azonos kivitelben, azonos hardverrel alig olcsóbbak, vagy akár drágábbak is a brand noteszek."Vagy esetleg a HTC, aki úgy mindenben elismertebb a Hype-on kívül."
Ezt gondolom csak viccnek szántad.
Bár tényleg kíváncsi volnék miben lenne elismertebb.
(A fél napos üzemidő a harmatgyenge akku miatt, milliméteres illesztési hézagok, lekopó festés, gyengébb minőségű kijelző, licencek lespórolása stb. ami nekem beugrik a HTC nevéről.)[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
"Az utca emberét kérdezd meg, hogy az iPhone-t melyik cég gyártja, majd azt is, hogy a Galaxy sorozatot melyik gyártó. Szerinted hányan fogják rávágni az utóbbira a Samsungot?"
Hát az USA-ban tuti, itt viszont max egy két fanatikus. Mert szért ha azt mondod apple akkor nem az jut eszébe az ország 90 %-ának, ami itt egy kettő fórumtársnak. Aki meg komoly szaki pláne nem....
"A monitorok terén sem egyértelmű a dolog, mert míg mi tudjuk, hogy az LG-vel párban nagyon ott van a szeren, a legtöbb vásárló még akkor sem tudná megmondani a monitor gyártóját, ha ott ül előtte, mert egyszerűen nem érdekli, megvette, használja és kész."
"Nos hangminőségben messze nem veri meg, már csak azért sem, mert az iPod-nak és az iPhone-nak is van vonali és digitális kimenete is, amiről a Creative cuccai hírből sem hallottak."
Na pontosan ilyen egy tipikus IPod vásárló, miért vette meg mert menő, és ezen felül hmmm...
"Ne az IT gurukból indulj ki, akik a népesség 1%-át sem érik el, hanem az átlag vásárlót, aki azt sem tudja, hogy mi az a RAM, ODD, SOC stb. nem, hogy azt, hogy ezeket ki gyártja."
Szerintem ez ma a fiatalok között nem nagy kunszt, persze ne is az apple felhasználókból kell kiindulni, mert ott valóban van egy termék a lila ködö felett, és nem több, de azért, ha egy átlagos gimnazista srácot megkérdezel tuti nem azt mondja majd a hdd-re, hogy ez egy "alma", akarom mondani bocs narancs...
Na igen, pont egy testvérlap számolt be egy teszttel:
És akkor nem is azonos kategóriában lévő Creative, iAudio, vagy RIO volt, hanem annál harmatosabb minőség.
"No igen, Intel GPU-val, biliműanyag burkolattal, használhatatlan touchpaddal, hullámzó billentyűzettel és 2-3 óra akkumulátor üzemidővel.
Azonos kivitelben, azonos hardverrel alig olcsóbbak, vagy akár drágábbak is a brand noteszek."Ahogy írtad, csak amit írtál, annak valósághoz annyi köze volt, mint macinak a Medve sajthoz, nem sok. Ja nem aluminium a háza, akkor billi műanyag nem
"Bár tényleg kíváncsi volnék miben lenne elismertebb."
Hmmm, vajon miért perelte be az Apple a HTC-t? Ja mert tuti az Apple-ről másolt, csak kérdés hogy mit. Csak egyszerűen jobb termékeket gyárt nem eltúlzott áron, na ennyi elég volt a perhez. Ez elismerés, ezzel el is ismerte az Apple. Persze Kinek mi a jobb eladási számokban biztosan jobb a HTC.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Ez igaz, most nem olyan tesztelte akinek/akiknek van érdekeltsége apple fronton, hoppá, mindjárt nem Steve tojta a spanyol viaszt, és nem is úgy van az, mert ez amúgy is máshogy az mint aamaz Húúúúúú már bele is zavarodtam. Ja realitások sehol, akkor reset
[ Szerkesztve ]
-
a legtöbb vásárló még akkor sem tudná megmondani a monitor gyártóját, ha ott ül előtte, mert egyszerűen nem érdekli, megvette, használja és kész.
Ez annyira igaz! A minap egy beszélgetés közben felmerült, hogy a lányom milyen monitort használ, és nem tudta megmondani. Pedig másfél éve ül előtte.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Robertoq
őstag
Az utca emberét kérdezd meg, hogy az iPhone-t melyik cég gyártja, majd azt is, hogy a Galaxy sorozatot melyik gyártó. Szerinted hányan fogják rávágni az utóbbira a Samsungot?
Ezt csak Te gondolod! Vagy van valami link statisztikára?Ez annyira igaz! A minap egy beszélgetés közben felmerült, hogy a lányom milyen monitort használ, és nem tudta megmondani. Pedig másfél éve ül előtte.
Számodra igaz, számomra nem. Én tudatosan vásárlok és képes vagyok rá emlékezni is még De ezért kel mindenből Sasmungot venni és csak egyet kell megjegyezni -
Everman
addikt
" Mert szért ha azt mondod apple akkor nem az jut eszébe az ország 90 %-ának, ami itt egy kettő fórumtársnak. Aki meg komoly szaki pláne nem...."
Hát csak ismételni tudom, 10-ből 10 ember valószínű hallott már iPhone-ról, de vajon mennyi vágja rá, hogy a Galaxy S melyik cég gyártmánya?
A komoly szakik meg kérdés, hogy miben komoly szaki, mert ismerek jó pár a saját szakterületén professzionális arcot, aki Mac-et használ és a Windows és PC szavakat szitokszóként használja."Na pontosan ilyen egy tipikus IPod vásárló, miért vette meg mert menő, és ezen felül hmmm..."
Mint pl. te, akinek fingja sincs az egészről.
"egy átlagos gimnazista srácot megkérdezel tuti nem azt mondja majd a hdd-re, hogy ez egy "alma""
Egy átlagos gimnazista nézne rád nagy bociszemekkel, hogy mi a frász az a HDD...
"Na igen, pont egy testvérlap számolt be egy teszttel:"
Idiótaság rulez.
- Az Apple direkt nem agybadugós fülest ad a készülékeihez, mert az iPodot főként út közben használják és az agyabadugós füles életveszélyes ilyen helyzetben (jó pár idióta sétált már különböző járművek alá miatta), így persze, hogy a külvilág zaját kizáró fülessel jobb hangzásvilág érhető el. Eleve akkor lett volna értelmes az összevetés, ha azonos fülessel hallgatják meg.
- Az meg kb. a röhej kategória, hogy rádugják az iPod-ot a profi hangrendszerre a fülhallgató kimenetről, amikor nem véletlenül van rajta vonali kimenet is. Igaz, akkor a többi lejátszó már alapból elvérzett volna."Ahogy írtad, csak amit írtál, annak valósághoz annyi köze volt, mint macinak a Medve sajthoz, nem sok. Ja nem aluminium a háza, akkor billi műanyag nem "
Ezt a borzalmat akkor se használnám, ha ingyen adnák oda....
Nem, nem biliműanyag, hanem annál rosszabb recsegős, fröccsöntött vacak.
Eleve már ott megbukik nálam, hogy gamer notebook.....De végül is majdnem minden paraméternek megfelel, amit leírtam, a GPU az egyetlen kivétel
"Hmmm, vajon miért perelte be az Apple a HTC-t?"
Ha picit elgondolkodsz, talán rájössz. Segítek. Nem sok köze van a HTC-hez és főleg nem a termékeik minőségéhez (azon van bőven mit javítani).
-
madstunt
addikt
Ricardo lefogja vágni a fejemet, de bemásolom angolul a következő hírt mivel nem hozta le, egy magyar site sem ha jó láttam (nem meglepő sajnos...)
Back on Monday research firm ITG claimed that the Galaxy Tab was seeing return rates as high as 15% and compared that unfavourably with the iPad's return rate of 2%. Pretty bad news for Samsung right? Well it would be if the numbers ITG's report were based upon weren't so flawed.
For one thing they only looked at a single third party retailer for the iPad, Verizon, one of the big networks in the U.S. In response Samsung issued a statement today to clarify the matter:
"The return rate of the Galaxy Tab in the US as claimed by an North American market research firm is incorrect. According to Samsung Electronics Mobile Communications Business the return rate is below 2 percent".
Lényegében az ITG felmérése eléggé csalóka és az igazi ráta az 2% alatt van. nyilván sok habzószájú fórumtársat ez nem fog érdekelni, hisz ez egy kezelhetetlen, lassú, drága, eladhatatlan műanyaghulladék attól függetlenül
-
joey04
titán
Lényegében az ITG felmérése eléggé csalóka és az igazi ráta az 2% alatt van
avagy:
Less than 2 percent is very different than 15 percent, so who knows where ITG was getting their figures. Or who knows if Samsung is fudging the numbers (as they did with reports of 2 million Tabs “sold”).
Knowing Samsung we will probably here later that it was 2% returned due to be defective and the actual return rate is 15%.
-
Everman
addikt
válasz babosmiki #67 üzenetére
Mint mondtam, ez csak neked gyors.
Mindig minden viszonylagos, egy Symbian user lepetézik az ilyen videótól, mert számára ez maga a megvalósult álom, egy iOS user meg elhúzza a száját a késve reagáló UI-tól és az akadozva működő böngészőtől.Neked megfelel, én fél nap után félretettem emiatt (4 napig volt nálam Tab tesztelgetni).
-
Robertoq
őstag
Sajnos a flash igenis számít, ha minden be van kapcsolva megfogja a böngészőt és kész. Ezek még az első verziók (2.2 megjelenése óta még mindig 10.1 a flash verziószáma), nem kell egyből csodát várni, gondolom mindenki hallott már optimalizációról. De igen is jó, ha van egy cikkben egy beágyazott videó, hogy meg tudom nézni.
Nem beszélve arról, hogy jelenleg a Tabon még 2.2 van és nem a 3.0 ami már tabletekre van optimalizálva!!! És azt meg felejtse már el mindenki, hogy elkezdik összehasonlítani, hogy iOs ilyen meg olyan gyors. Teljesen más ha egy vég adja a hardvert + szoftvert, mint összeraknak két gyártó termékét.nem értek ugyan egyet vele (az iphone fele samu, a kijelzője lg, mégis inkább ezt veszem, mert ez tetszik, nem igazán érdekel honnan jön bele a cucc. gyors a gép, és szép a kijelző.), de természetesen elfogadom. ettől továbbra sem lesz vicces.
Tehát az, hogy szép az iP4 kijelzője az az Apple vagy az LG érdeme? Csak mert nem mindegy, hogy ú de király az iPhone kijelzője, az apple lerakott valamit az asztalra vagy nem semmi az LG milyen kijelzőt gyártott.a hozzányúlás nem eget verően befolyásolja.
azért ennek utána kéne olvasgatnod...
Én pl docot használok:
A Doc Rommod leírása:- Mindig a legfrissebb romokon alapul, a ROM nevében található az aktuális alaprom
Samsung adja
- Deodexed (az apk fájlokba beépülnek az odex fájlok, így a megfelelő ROM-on alapuló témákat fel lehet rá telepíteni)
Nem befolyásolja a rendszert
- optimalizált alkalmazások és keretrendszer
Ez gyorsíthat rajta valamit, de nem hiszem, hogy a Google és a Samsung x db embere után 1 ember nagyon-nagyon fel tudná pluszba gyorsítani (Ettől függetlenül minden tiszteletem Doc-nak)
- Rootolt
- Busybox legfrissebb verzió telepítve
- Optimalizált PNG-k
Nagyon minimálisan
- Zip-align (az apk fájlok tömörítettségének optimalizálása)
- Clockworkmod Recovery (CWM) a kernelben
- BLN támogatás, amennyiben a kernel támogatja (BacklightNotification, a CWM-ben engedélyezhető, hogy az érintőgombok elmulasztott sms, email, hívás esetén világítsanak készenléti állapotban)
- Moduláris (azt raksz bele, amit akarsz)
- A már feltelepített programok megmaradnak (NoWipe esetén)
- APN listák (szolgáltatói net, mms hozzáférési pontok előre beépítve)
Nem befolyásolja a rendszertSzóval az alap Samsung ROM a jó, ha nem lenne az, akkor nem lehetne ... várat építeni!
-
alamuszi
senior tag
+1 Pontosan nem vita hanem fikázás, ami csak egyhez vezet flamehez, az meg nem kell. Ha valami nem az apple mellett szól akkor ellene ennyi, nincs köztes út, ez itt a baj.
(#64) Everman
idiótaság rules Az ám.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
"Sajnos a flash igenis számít, ha minden be van kapcsolva megfogja a böngészőt és kész."
Ez csak az alaprendszeren és annak erőforrás felhasználásán múlik.
Itt egy iPaden az Androidról portolot flash plugin alpha verziója van telepítve, mégsem akad, mégsem lassú: [link]
"nem kell egyből csodát várni, gondolom mindenki hallott már optimalizációról."
Ezek szerint az iPadre jobban optimalizálták az Android flash pluginját
"Nem beszélve arról, hogy jelenleg a Tabon még 2.2 van és nem a 3.0 ami már tabletekre van optimalizálva!!!"
Ismerve a Samsung frissítési sebességét a 3.0 vagy nem is lesz Tabra, vagy csak fél év múlva.
"Teljesen más ha egy vég adja a hardvert + szoftvert, mint összeraknak két gyártó termékét."
Senki nem tartott pisztolyt a Samsung fejlesztői fejéhez, hogy Androidot kell használniuk, van saját OS-ük is, miért nem a Badát fejlesztették tovább tablet használatra?
"Szóval az alap Samsung ROM a jó, ha nem lenne az, akkor nem lehetne ... várat építeni!"
Az alapok a rosszak a Galaxy S és Tab esetében, konkrétan a Samsung elkúrt fájlrendszere, a többi optimalizálatlanság és bug csak erre épül rá pluszban.
-
babosmiki
addikt
-
ArchElf
addikt
Érdekes a youtube-os linken az a lapozós technika
Fellapozol és szürkeség, kizoomolsz és szürkeség...Én megnézném az a videót is, ahol az összes flash tartalom be van töltve...
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Robertoq
őstag
Ez csak az alaprendszeren és annak erőforrás felhasználásán múlik.
Itt egy iPaden az Androidról portolot flash plugin alpha verziója van telepítve, mégsem akad, mégsem lassú: [link]
Mit keres flash az iOs-n, de hisz ez hazaárulás
A belinkelt videóban úgy működik, hogy csak akkor tölti be a flasht ha kiválasztod. Ez lehet androidon is, csak akkor akadhat meg, ha az van beállítva, hogy alapból töltsön be mindent és olyan oldalra tévedsz ami tele van flash videóval! Annyi jogos, hogy annak erőforrás használatán múlik, de ha írok egy olyan böngészőt ami optimalizálatlan és erőforrás pazarló, akkor a telefon gyártó, a rendszer készítő vagy a fejlesztő a hibás. Minden rendszeren érződik, ha egy erőforrás igényesebb alkalmazás fut!Ismerve a Samsung frissítési sebességét a 3.0 vagy nem is lesz Tabra, vagy csak fél év múlva.
Ez elképzelhető, a fejlesztők folyamatosan adják ki az újabb firmwareket, biztos meg van az oka!Senki nem tartott pisztolyt a Samsung fejlesztői fejéhez, hogy Androidot kell használniuk, van saját OS-ük is, miért nem a Badát fejlesztették tovább tablet használatra?
Biztos lesz majd, de még nincs akkora, hogy megérje csak erre alapozni. Most még az android fut, ez üzlet.Az alapok a rosszak a Galaxy S és Tab esetében, konkrétan a Samsung elkúrt fájlrendszere, a többi optimalizálatlanság és bug csak erre épül rá pluszban.
Lehet a kezdetek kezdetén így volt, de ma már lagfix nélkül is nagyon gyors!Egyébként nem értem miért kellene úgy csinálni, mintha a iPhone-on nem lenne bug vagy ott nem létezne a lag fogalma
Az meg hogy Tévégyártásra készül az Apple? Elkezdik utánozni a Samsungot, ez milyen már
-
babosmiki
addikt
"mintha a iPhone-on nem lenne bug vagy ott nem létezne a lag fogalma "
Na ez kemény! Ilyent a Samun még nem láttam! Lehet letöltöm ezt a keyboardot!"Az meg hogy Tévégyártásra készül az Apple? Elkezdik utánozni a Samsungot, ez milyen már"
[ Szerkesztve ]
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
alamuszi
senior tag
"Az Apple direkt nem agybadugós fülest ad a készülékeihez, mert az iPodot főként út közben használják és az agyabadugós füles életveszélyes ilyen helyzetben (jó pár idióta sétált már különböző járművek alá miatta), így persze, hogy a külvilág zaját kizáró fülessel jobb hangzásvilág érhető el. Eleve akkor lett volna értelmes az összevetés, ha azonos fülessel hallgatják meg."
Figyu má te tényleg ennyire elferdül hajlammal rendelkezel minden más iránt, vagy csak süket vak és nem néma vagy, ha nem az apple készülékeit dicsérgetik éppen
Alásétáltak tényleg és hol? Amerikában? Ezzel azt akarod mondani, hogy az Apple termékekeit idiótáknak gyártják? Csak mert mutatok valamit jó?
Tuti, hogy a föld egyik legpatinásabb, és legkomolyabb hangtechnikai szakértelemmel bíró gyártója is azért gyárt ilyet, mert hülyék. És azt akarják hogy mindenki a Villamos alá sétáljon.
Valamint tuti, hogy az apple azért nem ad ilyen fülest, mert alapvetően nem férne bele a 90_% os haszonkucsba hanem azért mert veszélyes. Vagy nem inkább azért mert ez kb 1 dollár sem, a komolyabb füles, meg legalább 5 dollár lenne beszerzési áron nem mi
Aztán ezzel azt akarod mondani, hogy az Apple füles gyenge, amúgy egy hulladék ez tény, csak mert még a múltkor jó volt.
-
Everman
addikt
"A belinkelt videóban úgy működik, hogy csak akkor tölti be a flasht ha kiválasztod. Ez lehet androidon is, csak akkor akadhat meg, ha az van beállítva, hogy alapból töltsön be mindent és olyan oldalra tévedsz ami tele van flash videóval!"
Tabon akkor is akad a scroll és késik a művelet, ha így van beállítva, vagy teljesen ki van kapcsolva a flash. Próbálgattam eleget.
"Ez elképzelhető, a fejlesztők folyamatosan adják ki az újabb firmwareket, biztos meg van az oka!"
Igen, mégpedig az, hogy vásárold meg az újabb készüléket, mert azon már van újabb szoftver is.
"Lehet a kezdetek kezdetén így volt, de ma már lagfix nélkül is nagyon gyors!"
Ha nem olvasnám egy csomó fórumban ennek az ellenkezőjét és én magam sem tapasztaltam volna akkor még el is hinném."Egyébként nem értem miért kellene úgy csinálni, mintha a iPhone-on nem lenne bug vagy ott nem létezne a lag fogalma"
Mert ha nincs szétcseszve, akkor ilyesmi nem nagyon fordulhat elő iOS alatt.
Indíts el 30-40 alkalmazást a háttérben és én is elindítok, aztán nézzük meg mit művel a rendszer"Az meg hogy Tévégyártásra készül az Apple?"
Ezt nem tartom valószínűnek. Ellenben TV-hez, média kiegészítője már van egy ideje.
-
Everman
addikt
"Tuti, hogy a föld egyik legpatinásabb, és legkomolyabb hangtechnikai szakértelemmel bíró gyártója is azért gyárt ilyet, mert hülyék."
Nem, hanem mert jó a hangja, de ettől még életveszélyes utcán ilyet használni, mert a környezeti zajokat kizárja és a zene meg a figyelmedet vonja el. Hidd el évente sok ezer baleset történik emiatt.
Az már csak apróság, hogy mikor Galaxy S-t használtam és annak az in-ear fülesével próbáltam telefonálni, akkor fél perc után vágtam le a pics@ba és vettem a fülemhez a készüléket, mert használhatatlan volt. Egyszerűen nem bírtam úgy telefonálni, hogy a saját hangom nem hallom, mintha be lenne dugulva a fülem.
"Valamint tuti, hogy az apple azért nem ad ilyen fülest, mert alapvetően nem férne bele a 90_% os haszonkucsba hanem azért mert veszélyes"
Pedig igen, és a hangerő korlátozása sem véletlenül van bent az iPod-ok menüjébe.
(Érdekes, hogy az EU az Apple-től ezt megköveteli a többi gyártótól meg nem.)"Aztán ezzel azt akarod mondani, hogy az Apple füles gyenge, amúgy egy hulladék ez tény, csak mert még a múltkor jó volt."
Normál fülesek között elég jónak számít, de ahogy egy akármilyen fülhallgatót sem jó összehasonlítani egy fejhallgatóval, úgy a normál és in-ear füleseket sem igen érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
"Nem, hanem mert jó a hangja, de ettől még életveszélyes utcán ilyet használni, mert a környezeti zajokat kizárja és a zene meg a figyelmedet vonja el. Hidd el évente sok ezer baleset történik emiatt."
Igen ebben egyetértek veled. Már abban, hogy az emberek nagyon figyelmetlenek, és ez az elkényelmesedéssel együtt nagyon észrevehető. Abban nem, hogy ebbe az árban ez nem fél bele bárkinek is. Azaz Igen is adjon az apple ilyet, ha ennyibe kerülnek a kütyüi.
"Egyszerűen nem bírtam úgy telefonálni, hogy a saját hangom nem hallom, mintha be lenne dugulva a fülem."
Pont egy apple fülessel jártam így, igaz nem headsetes, hanem sima Creative fülessel összehasonlítva. Kategóriákkal minőségibb, mint a gyári apple füles.
"Pedig igen, és a hangerő korlátozása sem véletlenül van bent az iPod-ok menüjébe.
(Érdekes, hogy az EU az Apple-től ezt megköveteli a többi gyártótól meg nem.)"A Sony Walkmanjaiba évtizedek óta benne van a 3 szinten beállítható hangerőszabályozás. Amit nem is szoftveresen, hanem hardveresen tudsz állítani. A Creative-okban szintén. Azóta egy halom gyártó bevezette. Szóval az apple úgy 10 évvel elkésett ezzel. A többi gyártótól azért nem követelte meg mert már benne volt.
"Normál fülesek között elég jónak számít"
Szerintem nem, az árához képest pedig pláne a nagyon nagyon gyenge kategóriát képviseli. 4 - 5 ezres kategóriában már komolyabb füleseket is lehet kapni, bármely márkában az 1500 - 2000 Ft-os kategóriában van az, apple szintje, csak jobb minőségben.
-
babosmiki
addikt
"Tabon akkor is akad a scroll és késik a művelet, ha így van beállítva, vagy teljesen ki van kapcsolva a flash. Próbálgattam eleget."
Szerintem nálad még nem volt Tab, vagy ahogy már írtam egy ósdi Rommal próbáltad!
Akinek ez a sebesség nem elég és aki szemében ez akadozik, annak gratulálok!
[link]
Kezd ez a köpködés már kicsit gyerekesnek hatni...
Ja, a flash nem volt kikapcsolva![ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz babosmiki #90 üzenetére
1 hónapja volt nálam pár napig, gyári rommal. Én az Index oldalát nézegettem és teljesen mindegy volt, hogy kikapcsoltam, vagy sem a flash plugint, akadozott rendesen.
Ha ezt időközben javították, akkor ennek örülök."Ja, a flash nem volt kikapcsolva!"
Egy olyan oldalon, ahol nincs is nagyon flash tartalom, nem igazán van ennek jelentősége
-
Everman
addikt
"Abban nem, hogy ebbe az árban ez nem fél bele bárkinek is. Azaz Igen is adjon az apple ilyet, ha ennyibe kerülnek a kütyüi."
Senki nem beszélt az árról.
Ne, ne adjon, mert akkor nekem vennem kell olyat pluszban, ami nem agybadugós"Pont egy apple fülessel jártam így, igaz nem headsetes, hanem sima Creative fülessel összehasonlítva. "
Persze, az Apple-nek is van in-ear headsete, arra ugyanúgy vonatkozik ez.
A legnagyobb baromság in-ear kivitelben headsetet gyártani, mert konkrétan csak telefonálásra nem használható, ami végül is a feladata lenne."A Sony Walkmanjaiba évtizedek óta benne van a 3 szinten beállítható hangerőszabályozás. Amit nem is szoftveresen, hanem hardveresen tudsz állítani."
Szerintem nem igazán érted, miről beszéltem
"4 - 5 ezres kategóriában már komolyabb füleseket is lehet kapni"
Ok, várom a 4-5 ezres kategóriában a jobb minőségű headsetek ajánlatát
(Ne legyen in-ear!!!) -
Szerintem itt most te vagy kisebbségben, mindenki másnak meg lehúzás az a fos füles, amit mellékelnek. Egyébként miért ne lehetne agybadugóssal telefonálni? Talán mert zajban is hallod a másik felet anélkül, hogy 800%-ra csavarnád a hangerőt? A beszéd-visszacsatoláshoz egy kicsit meglazítod az egyik füledben a dugót, és máris tökéletesen megy.
Zenénél ugyanez. A külső zajok szigetelésének hála nem kell szétüvöltetned a dobhártyáidat. Ha rizikós környéken vagy, akkor meg beengedsz egy kicsit. Megnézném, hogy a sima fülessel ezt hogyan csinálod meg, és visszafelé Nem kéne ennyire kétbitesen gondolkodni, rombolja az Apple-hívők imázsát.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Szerintem pedig nincs igazad. A minőséghez az is hozzátartozik. És ha minőség az Apple, amúgy nagyon is az, egy nézetből, attól függetlenül, hogy nálunk nagyon nem éri megvenni, de ez etljesen más kérdés, nem ezen kellene spórolni.
-
Everman
addikt
"Egyébként miért ne lehetne agybadugóssal telefonálni? Talán mert zajban is hallod a másik felet anélkül, hogy 800%-ra csavarnád a hangerőt?"
Mert engem zavar, ha beszélgetés közben a saját hangom nem hallom és ezen nem segít, ha lazítgatom (SGS-nél végül azt a megoldást választottam, hogy az egyik fülemből kihúztam a telefonálás idejére, de ez eléggé gány megoldás).
"A külső zajok szigetelésének hála nem kell szétüvöltetned a dobhártyáidat."
Erről a fülészeknek meglepő módon más véleményük van
"Nem kéne ennyire kétbitesen gondolkodni, rombolja az Apple-hívők imázsát."
Ha valaha mész fülész szakorvoshoz, akkor kérdezd meg a véleményét (nekem elég jó ismerősöm egy), lehet rájössz, hogy ennek semmi köze az Apple-hez, vagy bármilyen image-hez.
sheratan:
"zenét meg mással nem is nagyon lehet hallgatni tömegközlekedésen/városban."Hehe, én kerékpározás közben szoktam leginkább fülessel zenét hallgatni és eléggé veszélyes lenne in-eart használnom...
alamuszi:
Tőled meg tényleg várnék pár 4-5 ezres alternatívát headsetre...
[ Szerkesztve ]
-
A kerékpározás nyilván más téma. De a pórnép metrózni is szokott, és az is elég unalmas tud lenni ahhoz, hogy zenéhez folyamodjon az ember. Idézz már nekem egy fülészt, aki szerint egészségesebb a 90%-ra csavart zenehallgatás, mint az in-ear, 5% hangerővel!
Nincs kéznél fülész ismerős, de a józan paraszti ész elég erősen jelez.
-
Everman
addikt
Majd megkérdezem, mert erről már elég rég beszéltünk, de valami olyasmi rémlik, hogy a környezeti zajok kizárásával nem változatos hangerejű terhelést kap a fül és ez nem igazán jó móka, a fülbe dugás során keletkező túlnyomás, vagy vákuum (a mozgatástól függően) szintén nem tesz jót.
-
dabadab
titán
"A zenében minden egyformán hangos lenne? "
Igen, mostanaban egyre inkabb.
DRM is theft
-
alamuszi
senior tag
"Tőled meg tényleg várnék pár 4-5 ezres alternatívát headsetre..."
Na Pl itt van gondolom nem jó, mert nincs rajta egy apple Logo
Szerintem kicsit öngólt rúgtál ezzel, már bocs, megintcsak picit lemaradt az apple ezzel, de ez nem baj, ha pl 1000 Ft lenne a headset (annyit ér).
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #102 üzenetére
Ez azért egy kicsit erős volt
Lehet, hogy megvan a saját véleményed az Apple-ről, ezt kezdem lassan figyelmen kívül hagyni és nem lereagálni, de azért ennél a vásári bóvlinál néhány fokozattal jobb az amit gyárilag adnak.
---
Egyébként nem kötekedésből kérdeztem, hanem tényleg keresek megfelelő alternatívákat, de csak in-ear-ok vannak (pl. Sennheiser MM50, AKG K370, Klipsch Image S4i vagy Macally HiFiTune), azok meg nekem nem jönnek be. Ezek ára is 12-28 e Ft között mozog (a gyári Apple nem in-ear headset 5-7 ezer Ft között szerezhető egyébként be).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nyilván elsősorban tömegközlekedésre gondoltam, ahogy ezt le is írtam a hozzászólásomban. egyébként azért tartom hülyeségnek, hogy a zajszűrős dolgot egészségtelennek állítod be, mert akkor ennyi erővel egy csendes szobában is kártékony zenét hallgatni, hiszen nem hallasz mást
amúgy ha már fülészt kérdezgetsz, akkor erre is kíváncsi lennék, hogy mennyire működőképes/hasznos dolog, leírás alapján nehéz ítélni. -
alamuszi
senior tag
Na persze, mondom, az apple Logo, ami hiányzik. Éppen most vettem ilyet az egyik imerősömnek, a 3 - 4 ezer Ft-os Sony minőséget hozza, nem bóvli sőt, a gyári Apple-nél kategóriákkal jobb. Lehet a véleményem figyelmen kívül hagyni, csak pl Te sem vagy hajlandó elfogadni, hogy az apple mint átlagtermék, nem létezik Magyarországon. Az pedig a gazdasági helyzettel (A családokéval) egyenesen arányban csökken, hogy hype-ból vegyünk terméket. Tehát marad az elfogadható minőség, de megfizethető át kategóriája. Na ebben nincs benne az apple. Ezért a Corporate Business gépekhez hasonlóan az Apple termékekre sincs igény abban a mennyiségben, ahogy előadod. Sajnos. És ha ezt elfogadnád, akkor rájönnél, hogy ilyen árban az Apple nem alternatíva itt, csak egy nagyon szűk rétegnek. Itt ez a headset is. Szerinted vásári bóvli, annak ellenére, hogy mind hangerőben, mind hangminőségben leveri, az apple gyári headsetét, nem mellesleg majdnem fele annyiba kerül. Szóval úgy az ország 95 % -ának ez az erős. Nekem is.
Ha a vélemény figyelmen kívül hagyásáról beszélünk, akkor a Te véleményedet az Ország 99 %- hagyja figyelmen kívül, nem azért mert hülyeségeket beszélsz, mert nem erről van szó, csak egyszerűen, ha én el akarnám magyarázni az átlag embernek, hogy az orosz kaviár annyira egészséges, és annyira jó, mint alapvetően szinte semmi, és még meg is éri az árát, akkor kb nem vennének komolyan. Na most elhiszi neked sok ember, hogy az Apple termékek jók, mert a saját kategóriájukban jók. De annyira nem, mint amibe itt kerül. Csak nézd meg az eladásokat, és gondolkozz el rajta, hogy van-e benne igazság, amit leírtam.
-
alamuszi
senior tag
Azt alaphelyzetben is meghallom. Most éppen egy Panasonic RP-HJE170E-et használok, igaz a legkisebb ilyen gumival amit hozzá adtak. És a mentőt, a dudállást, a hangosabb járműveket hallani, ezzel is.
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #105 üzenetére
"Na persze, mondom, az apple Logo, ami hiányzik."
Persze, hisz ezért soroltam fel pár headsetet amit nézegettem és egyik sem Apple volt
Van Philips fülesem és fejhallgatóm is és tapasztaltból mondom, hogy nem tekinthetők minőségi terméknek.
"a gyári Apple-nél kategóriákkal jobb"
Persze, annál minden jobb szerinted
Néha le kéne venned sötét szemüveget"Szerinted vásári bóvli, annak ellenére, hogy mind hangerőben, mind hangminőségben leveri, az apple gyári headsetét, nem mellesleg majdnem fele annyiba kerül."
Ez persze nem igaz, de jól hangzik.
" Szóval úgy az ország 95 % -ának ez az erős. Nekem is."
Gondolom ezért választanak az emberek inkább a drágább, minőségibb fülesek közül és nem a 2000 Ft-os Tesco gazdaságos bóvlikat veszik (max az, aki nem ért hozzá és csak az ár alapján választ).
"Na most elhiszi neked sok ember, hogy az Apple termékek jók, mert a saját kategóriájukban jók. De annyira nem, mint amibe itt kerül."
Ok, akkor maradj a legoPC, Asus és Acer belépő szintnél.. Van aki inkább minőségibb eszközöket használ és picit többet fizet az Apple, Sony, HP, Lenovo stb. magasabb minőségű termékekért.
Azt meg sajna el kell fogadni, hogy egyetlen gyártót sem érdekel, hogy te itt Magyarországon mennyire vagy csóró, a nyugati világban egyik termék sem számít kiemelkedően drágának, vagy prémium terméknek (konkrétan az Apple eszközök is elgé tucattermékek kint és senki nem gondolná rólad, hogy sznob, vagy gazdag vagy, mert azt használsz, csak az itthoni besavanyodott, csóró népség indul ki ilyesmiből).
"ha én el akarnám magyarázni az átlag embernek, hogy az orosz kaviár annyira egészséges, és annyira jó, mint alapvetően szinte semmi, és még meg is éri az árát, akkor kb nem vennének komolyan."
De attól, hogy nem vennének komolyan, még attól tény maradna az, hogy a kaviár egészséges és finom. Aki meg ezért kinevet az egye a parizert és a csirke far-hátat...
-
alamuszi
senior tag
Ha egy Picit, de nem nagyon, kinyitnád a szemed, akkor éreznéd, hogy megint elbeszélsz úgy mellettem, mint szoktál általában.
Ha Notebook, akkor: HP, Lenovo, Dell, ami szerinted is minőségi, de ha itt tartunk, akkor ezekhez az apple nem ér fel pláne a Corporate termékekhez, ja hogy az nem szerepel az apple repertoálljában aha
Amúgy csak leírom jó: Az eddigi notebookjainat OK: A szerinted tuti gagyi kategória:
HP NX7400 (már eladtam)
Lenovo ThinkPad T61 (meg is van)
Dell Vostro 1015 (Már eladtam)
Dell Latitude E6400 (Már eladtam)
HP 5103 (Meg is van)
HP ProBook 5310m (Most ezen írok)Ez szerinted a gagyi kategória ugye? Na akkor látod mostmár én nem veszem figyelembe amit Te írsz, mert láthatóan nem értesz túlzottan ezekhez a kütyükhöz. Az Apple-t meg hagyjuk, mert az itt nem alternatíva. Ez mind Üzleti cucc, amiről az apple soha nem hallott.
Gagyi a philips melyik, ez :
Vagy ez:
Persze nyugodtan pihenj egy picit.
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #109 üzenetére
"Ha Notebook, akkor: HP, Lenovo, Dell, ami szerinted is minőségi, de ha itt tartunk, akkor ezekhez az apple nem ér fel pláne a Corporate termékekhez, ja hogy az nem szerepel az apple repertoálljában aha"
Miért nem ér fel? Miben kevesebb?
Ja mert TE utálod, bocsi....Nekem fontos dolgok:
- jó minőségű kijelző
- stabil burkolat (a recsegő ropogó biliműanyag nekem nem jön be)
- jól használható billentyűzet (nem hullámzó, tévesztő megoldást, ami nekem bejön az Apple-n kívül csak a Thinkpad gépeken láttam)
- jól használható touchpad (nem akarok egeret használni egy notebookhoz és ez per pillanat az Apple-n kívül egyetlen más gyártónál sem jól megoldott kérdés)
- egy munkanapot bírjon ki a készülék 1 töltéssel
- jó minőségű audió kimenet (gépről hallgatok zenét és tudtommal az Apple-n kívül más gyártó nem alkalmaz optikai kimenetet)Az már csak apróság, hogy a operációs rendszer miatti stabilabb működés nekem elég sok plusz pénzt megér, röhögő görcsöt tudok kapni az irodában, mikor félig lehajtott kijelzővel hurcolják a notebookokat, mert a kolléga nem meri lecsukni, mert ha kikapcsol, akkor lassan bootol be, ha meg elalszik akkor lutri, hogy felébred-e. Az, hogy egy Macbookot 4-5 hónapig lazán nyúznak újraindítás nélkül és nem lassul, nem fagy, az megfizethetetlen.
De itt is érvényes a kaviáros példád, én tudom, hogy miben jobb egy Mac, attól, hogy te csak zsíros kenyeret eszel, még igazad nem lesz
"Ez mind Üzleti cucc, amiről az apple soha nem hallott."
Több komoly üzletembert, ügyvédet és orvost ismerek akik Mac-et használnak, valószínű, hogy ők már tudják, hogy a kaviár egészségesebb, te meg maradj a zsírosdeszkánál
"Gagyi a philips melyik, ez "
Hmmm... valamiért mintha már nem a 2 ezres kategóriát linkelnéd
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Nekem fontos dolgok:
Ha leesik, akkor ne törjön, horpadjon hajoljon stb.
Mivel hátizsákot hordok, ha megnyimják, odaütődik, leesik, bírja.
Mivel nem keveset gyaloglok, ne essen szét a hordozástól.
A Billentyűzete jó legyen (Nekem a TP billentyűzete a legjobb, az apple nem annyira jött be, bár a ProBook ugyanolyan szigetes billentyűzetet tartalmaz.(fele annyiért))
A kijelző véletlenül se legyen csillogó, az megőrít, apple alapban is az, igaz rendelhetsz hozzá na de ne mááá...
Ha kell akkor ne kelljen 1 napot szerelni, ha ramit, hdd-t kell cserélni, azt én szoktam, ne veszítse el a gariját.
A garancia legyen megbízható, és ne egy év mert az viccnek is rossz.
Alkalmas legyen a napo 8 - 10 órás munkára is ami a csillogó kijelző már üt is.
Nem kerüljön annyiba hogy csak egy adott réteg tudja megfizetni, de ha már annyiba kerül akkor tudon is valamit.
A Tapipad használható legyen, a régebbo HP, és TP gépek tapipad legyen az alap.
És az sem baj, ha kicsit bolond biztos is. (Cseppálló billenytyűzet stb...)"jó minőségű kijelző"
Ugye mi a jó minőség? Szerintem az apple kijelzői jók, de a fényes felülettel agyon is vágták. Nem nem szeretnék több tízezerért mattot rendelni.
"stabil burkolat (a recsegő ropogó biliműanyag nekem nem jön be)"
Ma már a 150 000 - 200 000 Ft-os pl- Probook-ok is fém borítású házzal jönnek az nem ropog. A picit komolyabb gépek, meg fém vázzal is.
"jól használható billentyűzet (nem hullámzó, tévesztő megoldást, ami nekem bejön az Apple-n kívül csak a Thinkpad gépeken láttam)"
Az Apple billentyűzete igencsak hullámzik egy EliteBook, TP, Latitude géphez képest. Kb az én ProBook-om szintjét hozza. Elővettem a mi 13"-os MacBook Pronkat. Közel nem hozza egy komolyabb üzleti gép merevségét a billentyűzete.
"jól használható touchpad (nem akarok egeret használni egy notebookhoz és ez per pillanat az Apple-n kívül egyetlen más gyártónál sem jól megoldott kérdés)"
Nagy az apple-n a touchpad, de ha az én thinkpadamhez bármilyen kézzel vizes koszos stb kézzel hozzányúlsz megy a touchpad, az apple kb hozza a ProBook-ok touchpad minőségét másfélszer nagyobban, valamint kétujjas használattal, de hogy jobb lenne egy TP-nál na ne. Nagyobb és ezért kényelmsebb, ami engem már zavar, persze ez megszokás kérdése ezt is tudom.
"jó minőségű audió kimenet (gépről hallgatok zenét és tudtommal az Apple-n kívül más gyártó nem alkalmaz optikai kimenetet)"
Ha a HDMI-t nem nézzük nem.
"De itt is érvényes a kaviáros példád, én tudom, hogy miben jobb egy Mac, attól, hogy te csak zsíros kenyeret eszel, még igazad nem lesz "
Ne neeee....
"Az, hogy egy Macbookot 4-5 hónapig lazán nyúznak újraindítás nélkül és nem lassul, nem fagy, az megfizethetetlen."
Persze, Ezt ma bármi tudja, nekem a Windows 7-es, hostom 4 hónapja megy, nem kellett újraindítani. Volt hogy hetente kellett, de ma ezt már kiküszöböltem. Valamint mint említettem itt Linuxokat használnak. Ez nem lassul dolog kamu, itt nem egyszer hozzák a mac miniket hogy belassult, meg mit lehetne tenni. A MacBook pro meg szintén Pénteken takarítottam ki, mert Lassabb, volt mint egy Vista. Vagy csak használták is.
"Több komoly üzletembert, ügyvédet és orvost ismerek akik Mac-et használnak, valószínű, hogy ők már tudják, hogy a kaviár egészségesebb, te meg maradj a zsírosdeszkánál "
Sajna a bölcsészek és válalkozók, orvosok világában nem mozgok, itt csak programózók, és IT-sek vannak itt nem elterjedt a Mac, de ettől még nem is tartom rossznak. Itt más igények vannak, itt használják az eszközöket napi 10 - 16 órát nem csak nézegetik. sok munkára jobb a TP. Én is írhatnám, hogy több száz embert ismerek akik TP-t használnak, de ez evidens is, amit te írsz hááát...
"Az már csak apróság, hogy a operációs rendszer miatti stabilabb működés nekem elég sok plusz pénzt megér, röhögő görcsöt tudok kapni az irodában, mikor félig lehajtott kijelzővel hurcolják a notebookokat, mert a kolléga nem meri lecsukni, mert ha kikapcsol, akkor lassan bootol be, ha meg elalszik akkor lutri, hogy felébred-e."
Meg kell kérdezni az IT-st, hogy mit csinál ilyenkor, mert ez itt működik igaz Linuxokat használnak, Többségben. Valamint sz sokat elmond a nézeteidről, hogy az a legfontosabb, hogy egy rendszer 5 - 10 másodperc, vagy esetleg 30 - 40 másodperc alatt áll fel. Ennek max a hype, miatt lehet jelentőssége, akkor most kezdjük, hogy az én gépemen meg fut a Cad, Proengineering, a Photoshop, meg az Edius együtt, a tieden meg nem bibibibi...
Óvoda.....
Na de OFF nem a témához tartozik...
OFF.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #114 üzenetére
"Ha leesik, akkor ne törjön, horpadjon hajoljon stb."
Ismerős zakózott motorral (90-el), hátizsák, 13"-os MBP-vel repült és oszlopnak csapódott, a hátizsák maga ripityára szakadt, a gép el volt hajolva, a kijelző ripityára tört, de külső monitort rádugva bebootolt, billentyűzet, touchpad működött. Szóval eléggé tartós szerintem (a srác kar és combcsont töréssel úszta meg az esetet).
"Mivel hátizsákot hordok, ha megnyimják, odaütődik, leesik, bírja."
Én még az első Macbook sorozatból használtam egy fekete modellt napi szinten majd egy évig, szinte karcmentesen adtam tovább, pedig minden nap hátizsákban utazott.
"A kijelző véletlenül se legyen csillogó, az megőrít"
Ennek két oldala van, ha rosszak a fényviszonyok, akkor eléggé kényelmetlen a tükröződő kijelző, viszont meglepő módon pont szabad téren, ez a jobban olvasható (persze nem nappal szembefordítva ). Nekem nem volt komolyabb gondom vele. Az előtte használt Travelmate matt kijelzője viszont utcán majdnem teljesen olvashatatlan volt, pedig tablet létére ilyen használatra is felkészítették elvileg.
"Nem kerüljön annyiba hogy csak egy adott réteg tudja megfizetni"
Ezen magamban csak mosolygom, mert egy időben rengeteg notebook megfordult nálam (egyfajta hobbi volt) és messze nem a Macbookért fizettem a legtöbbet
"A Tapipad használható legyen, a régebbo HP, és TP gépek tapipad legyen az alap."
Mindegyik touchpad használható, olyat még nem láttam ami nem (bár filléres Fusi vackokat nem próbáltam), de a jó touchpad nálam ott kezdődik, mikor akkor is azt használod, ha van a készülékre dugva egy egér is. A HP, Dell és Thinkpad touchpadek nem ilyenek.
"És az sem baj, ha kicsit bolond biztos is. (Cseppálló billenytyűzet stb...)"
Ez valóban jó tulajdonság, bár a Lenovon (Thinkpad) kívül a többi gyártó ezt nem igen veszi tényleg komolyan.
"Ma már a 150 000 - 200 000 Ft-os pl- Probook-ok is fém borítású házzal jönnek az nem ropog."
Dehogynem.. Attól, hogy fém lemezt raknak a tetejére, vagy a csuklótámaszhoz, attól még nem lesz olyan masszív, mint az egy blokkból álló alutömb.
Persze, egy fémerősítésű, magnézium burkolat (szintén Thinkpad) is szuper tartós megoldás, ezt nem cáfolom, de messze nem olyan szép és elegáns"Az Apple billentyűzete igencsak hullámzik"
Persze...
Bocs, ha ezen mosolygok, mikor jó ideig napi több órát használtam ilyet és desktop gépen is Apple billentyűzetet használok, éppen azért mert kényelmes és stabil konstrukció."az apple kb hozza a ProBook-ok touchpad minőségét másfélszer nagyobban"
Gondolom ez most a viccelődés ideje hisz nem igen tudok róla, hogy a ProBook touchpadje egy valódi multitoch szenzor lenne, ami akár 4-5 ujjas érintést és gesztusokat is értelmez.
"Ezt ma bármi tudja, nekem a Windows 7-es, hostom 4 hónapja megy, nem kellett újraindítani."
Gondolom csak be van kapcsolva és nem csinál semmit.
Én most a médiaPC-mre raktam Windows 7-et Ubuntu helyett, de már bánom, mert 2-3 naponta lehet újraindítgatni, mert "elfárad" és akadozik a videólejátszás, pedig a kliensprogram mindkét rendszeren ugyanúgy az XBMC." A MacBook pro meg szintén Pénteken takarítottam ki, mert Lassabb, volt mint egy Vista."
És mit takarítottál ki rajta?
Tudod az a vicces, hogy most egy legoPC-s hackintost használok, aminek a felhasználói fiókja már vagy 7 éves (doksik, alkalmazások, beállítások stb. amiket még PPC-s rendszerről hoztam magammal Inteles platformra), de maga rendszer is még egy Mac Pro-n lett telepítve már vagy 4 éve és lett folyamatosan frissítve és időközben átköltöztetve egy másik vasra. De a kis nyavalyás nem lassú és két rendszerfrissítés között elvan restart nélkül is, pedig napi 12-14 órát használatban van.
De a családban lévő öreg iMac is megy már ki tudja mióta és nem igazán lassult még be soha, pedig nyúzva van rendesen."Itt más igények vannak, itt használják az eszközöket napi 10 - 16 órát nem csak nézegetik. sok munkára jobb a TP."
Tudok pár alkalmazási területet, amire nem való a Mac (pl. szerszámtervezés, pár speciális vállalatirányítási rendszer stb.), de a legelterjedtebb üzleti és irodai feladatokra ugyanolyan jól, vagy jobban használható, mint egy Wintel notesz.
Az meg, hogy csak a PC-t használják napi 10-16 órát, az meg max viccnek jó, gondolom pl. a grafikai-, videó stúdiókban, nyomdákban, jó pár webdesignernél, zenésznél csak dísznek vannak ilyen gépek (azért maradjunk annyiban, hogy a videóvágás, képfeldolgozás, egy koncert levezénylése stb. picit komolyabb feladat, mint Wordben megírni egy körlevelet és MSN-en chatelni a pénzügyes leányzókkal"az én gépemen meg fut a Cad, Proengineering, a Photoshop, meg az Edius együtt, a tieden meg nem bibibibi.."
Én lazán elindítok egy évadnyi betömörített sorozat kipakolását, ami 20-25 film egyidejű kitömörítése, majd szépen átváltok egy másik asztalra és folytatom a munkám Photoshopban és nem észlelem, hogy picit is lassul volna bármi, pedig fut még vagy 10 alkalmazás még (Illustrator, Indesign, Bridge, Acrobat, Mail, Skype, Adium, Chrome, Twitter, Transmit, iCal, LibreOffice, Evernote stb., sőt, ha szükséges, akkor ezek mellé még elindíthatom VMWare-en a Windows7-et is és nem különösebben zavartatja magát a rendszer). OSX-en alap, hogy 10-20 alkalmazás fut egy időben, hisz itt az az alapfilozófia, hogy semmit nem zársz be. Szóval ezzel picit melléfogtál, mert hasonló mentalitással Windows alatt képtelen vagyok dolgozni, mert a lassú képernyőváltás és darabonként kirajzolt ablakok elveszik az ember kedvét az ilyesmitől
"Óvoda....."
Mondasz valamit
-
törölt tag
elvileg ez valami frekvenciaszűrővel működik, és bizonyos tartományokat egyáltalán nem enged át, míg mást igen, vagy tompítva. ez nem tudom hogy működhet pontosan, de ha tényleg így van, az nagyon hasznos lehet, mert például könnyebb lenne forgalmas városi környezetben beszélgetni, meg buszon/repülőn aludni, stb.
-
alamuszi
senior tag
És mégis mi lenne, ha nem undorító módon félmondatokat idéznél? Nincs igazad, és nem vagy benne baromira biztos, mikre válaszolsz, mert nem idézel, csak szavakat, meg tőmondatokat, na ez az apple stílus, szerencsére ezen a nem hype magyarok átlátnak, szerencsére ezen emberekből van több Te meg maradj csak ott ahol vagy.
-
alamuszi
senior tag
Everman:
Álmodozz, hogy egyszer egy apple is tudja majd, tudod, a balgaságaidat olvasva, megnéztem, csak erre reagálok, mert a többi, amit leírtál, már a hülyeség kategóriája, mint amit képviselsz:
Tecra: [link]
NC: [link]
LifeBOOK: [link]
Sony: [link]
Ők komolyan veszik, de én téged már nem
Na talaláltam egy olyan videót, mint Steve Jobs miséi, meg amit te nyomsz, a Grimm Testvérek forognak :
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #117 üzenetére
Sorry, ha más írná ezt, még lehet igazat is adnék, de mivel a te írásodra reagáltam, számomra evidens, hogy tudod, hogy mit írtál és nem kell az egészet beidézem hozzá, hogy megértsed.
Tényleg sajnálom, kicsit sokat feltételeztem róladMindenesetre hagyjuk, mert egyrészt már átbillentjük az egész topicot offba, másrészt teljesen parttalanná vált ez a vita, egyikünk sem fogja a másikat meggyőzni (bár igazából én nem akarlak semmiről meggyőzni, csak megpróbáltam ellensúlyozni azt a negatív hozzáállást és mérhetetlen útálatot, ami tőled jön mindennel szemben, ami Apple).
Egyébként nem tudok még egy márkát felhozni, ami ilyen érzelmeket tud kiváltani az emberekből. Én magam is elég sok gyártótól használok termékeket (Lenovo, LG, Samsung, Asrock, Canon, Motorola, Technics, Panasonic, Microsoft, Genius, Logitech stb. ami így körülnézve szembe ötlik a szobában), de ezek teljesen semleges tárgyként vannak jelen, amiket bármikor ki tudnék mással váltani. Az OSX-et (mert valójában ez a Mac lényege) és az iPhone-t/iPadet nem, hiába kerül hozzám más készülék akár havonta több is, nem igazán fog el a birtoklási vágy, hogy megtartsam (ami már csak azért is vicces, mert te még egész baráti vagy az iPhone-hoz, ahhoz képest, ahogy én viszonyultam régebben hozzá ).
-
Everman
addikt
válasz alamuszi #119 üzenetére
"a többi, amit leírtál, már a hülyeség kategóriája, mint amit képviselsz:"
No igen... Mert te csak a józan észt és a személyes tapasztalatok alapján született véleményeket képviseled.
Tudod, amit írtam, azt bárki tudja, aki használt már 10 percnél tovább egy Macbookot (ugyebár a Macbook billentyűzete hullámzik szerinted ), szóval ne égesd magad tovább..."Na talaláltam egy olyan videót, mint Steve Jobs miséi, meg amit te nyomsz, a Grimm Testvérek forognak"
Műanyag játékszer, ez ránézésből látszik
---
Egyébként a félmondatok kiragadásában nálad nincs nagyobb mester, elég csak az aláírásodat nézni...
[ Szerkesztve ]
-
babosmiki
addikt
Faszán szétoffoltátok a topicot...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések