Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

félisten

válasz Everman #110 üzenetére

"- jó minőségű audió kimenet (gépről hallgatok zenét és tudtommal az Apple-n kívül más gyártó nem alkalmaz optikai kimenetet)"

HDMI. Viszontlátás.

“All nothings are not equal.”

• dabadab

titán

Az üzleti gép mondjuk ott kezdődik, hogy van hozzá dokkoló. Az Apple itt ki is esett.

DRM is theft

• alamuszi

senior tag

Nekem fontos dolgok:

Ha leesik, akkor ne törjön, horpadjon hajoljon stb.
    Mivel hátizsákot hordok, ha megnyimják, odaütődik, leesik, bírja.
    Mivel nem keveset gyaloglok, ne essen szét a hordozástól.
    A Billentyűzete jó legyen (Nekem a TP billentyűzete a legjobb, az apple nem annyira jött be, bár a ProBook ugyanolyan szigetes billentyűzetet tartalmaz.(fele annyiért))
    A kijelző véletlenül se legyen csillogó, az megőrít, apple alapban is az, igaz rendelhetsz hozzá na de ne mááá...
    Ha kell akkor ne kelljen 1 napot szerelni, ha ramit, hdd-t kell cserélni, azt én szoktam, ne veszítse el a gariját.
    A garancia legyen megbízható, és ne egy év mert az viccnek is rossz.
    Alkalmas legyen a napo 8 - 10 órás munkára is ami a csillogó kijelző már üt is.
    Nem kerüljön annyiba hogy csak egy adott réteg tudja megfizetni, de ha már annyiba kerül akkor tudon is valamit.
    A Tapipad használható legyen, a régebbo HP, és TP gépek tapipad legyen az alap.
    És az sem baj, ha kicsit bolond biztos is. (Cseppálló billenytyűzet stb...)

"jó minőségű kijelző"

Ugye mi a jó minőség? Szerintem az apple kijelzői jók, de a fényes felülettel agyon is vágták. Nem nem szeretnék több tízezerért mattot rendelni.

"stabil burkolat (a recsegő ropogó biliműanyag nekem nem jön be)"

Ma már a 150 000 - 200 000 Ft-os pl- Probook-ok is fém borítású házzal jönnek az nem ropog. A picit komolyabb gépek, meg fém vázzal is.

"jól használható billentyűzet (nem hullámzó, tévesztő megoldást, ami nekem bejön az Apple-n kívül csak a Thinkpad gépeken láttam)"

Az Apple billentyűzete igencsak hullámzik egy EliteBook, TP, Latitude géphez képest. Kb az én ProBook-om szintjét hozza. Elővettem a mi 13"-os MacBook Pronkat. Közel nem hozza egy komolyabb üzleti gép merevségét a billentyűzete.

"jól használható touchpad (nem akarok egeret használni egy notebookhoz és ez per pillanat az Apple-n kívül egyetlen más gyártónál sem jól megoldott kérdés)"

Nagy az apple-n a touchpad, de ha az én thinkpadamhez bármilyen kézzel vizes koszos stb kézzel hozzányúlsz megy a touchpad, az apple kb hozza a ProBook-ok touchpad minőségét másfélszer nagyobban, valamint kétujjas használattal, de hogy jobb lenne egy TP-nál na ne. Nagyobb és ezért kényelmsebb, ami engem már zavar, persze ez megszokás kérdése ezt is tudom.

"jó minőségű audió kimenet (gépről hallgatok zenét és tudtommal az Apple-n kívül más gyártó nem alkalmaz optikai kimenetet)"

Ha a HDMI-t nem nézzük nem.

"De itt is érvényes a kaviáros példád, én tudom, hogy miben jobb egy Mac, attól, hogy te csak zsíros kenyeret eszel, még igazad nem lesz :D"

Ne neeee.... :)

"Az, hogy egy Macbookot 4-5 hónapig lazán nyúznak újraindítás nélkül és nem lassul, nem fagy, az megfizethetetlen."

Persze, :) Ezt ma bármi tudja, nekem a Windows 7-es, hostom 4 hónapja megy, nem kellett újraindítani. Volt hogy hetente kellett, de ma ezt már kiküszöböltem. Valamint mint említettem itt Linuxokat használnak. Ez nem lassul dolog kamu, itt nem egyszer hozzák a mac miniket hogy belassult, meg mit lehetne tenni. A MacBook pro meg szintén Pénteken takarítottam ki, mert Lassabb, volt mint egy Vista. Vagy csak használták is.

"Több komoly üzletembert, ügyvédet és orvost ismerek akik Mac-et használnak, valószínű, hogy ők már tudják, hogy a kaviár egészségesebb, te meg maradj a zsírosdeszkánál :D"

Sajna a bölcsészek és válalkozók, orvosok világában nem mozgok, itt csak programózók, és IT-sek vannak itt nem elterjedt a Mac, de ettől még nem is tartom rossznak. Itt más igények vannak, itt használják az eszközöket napi 10 - 16 órát nem csak nézegetik. sok munkára jobb a TP. Én is írhatnám, hogy több száz embert ismerek akik TP-t használnak, de ez evidens is, amit te írsz hááát... :)

"Az már csak apróság, hogy a operációs rendszer miatti stabilabb működés nekem elég sok plusz pénzt megér, röhögő görcsöt tudok kapni az irodában, mikor félig lehajtott kijelzővel hurcolják a notebookokat, mert a kolléga nem meri lecsukni, mert ha kikapcsol, akkor lassan bootol be, ha meg elalszik akkor lutri, hogy felébred-e."

Meg kell kérdezni az IT-st, hogy mit csinál ilyenkor, mert ez itt működik igaz Linuxokat használnak, Többségben. Valamint sz sokat elmond a nézeteidről, hogy az a legfontosabb, hogy egy rendszer 5 - 10 másodperc, vagy esetleg 30 - 40 másodperc alatt áll fel. Ennek max a hype, miatt lehet jelentőssége, akkor most kezdjük, hogy az én gépemen meg fut a Cad, Proengineering, a Photoshop, meg az Edius együtt, a tieden meg nem bibibibi... :F

Óvoda.....

Na de OFF nem a témához tartozik...

OFF. :)

[ Szerkesztve ]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

Új hozzászólás Aktív témák