- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy jól látom hogy a Valve semmilyen megemlékezést, de még csak egy Twitter bejegyzést sem írt ki a születésnapra?
Live-Die-Respawn
-
btprg
senior tag
Nekünk még a legkorábbi Sierra változat (Steam mentes) volt/van meg, imádtam. Kisebb koromban csak nézőként, később saját magam is. Minden idők legjobb játékai között van.
Ez azért nem semmi:
I. MINIMUM REQUIREMENTS
Windows(r) 95, Windows 98 or Windows NT 4.0
Pentium 133+, 24 MB RAM
SVGA, high color (16-bit)
2x CD-ROM drive
Windows-compatible sound card
Mouse, keyboard
És Direct3D, OpenGL, Glide, szoftveres 3D... Ha a mai játékok (szoftverek) csak tizedennyire erőforráshatékonyak lennének, akkor a hardvergyártók koldusbotra jutnának."Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
quailstorm
nagyúr
Azért tegyük hozzá hogy ez 640x480-as felbontás mellett ment így*. Meg ez a verzió sose javított bugokat tartalmaz, pl. mozgó platformon ragadás (liftpadló).
A Gearbox-féle HD-s Steames az már kéri a vasat rendesen. A nagy OpenGL reformosat meg hagyjuk is. Bár a mai gépekhez meg az kell.Mivel nem használt nextgen játékmotort így tény, hogy a gépigénye a maga idejében is bőven emészthető volt.
* LowSpecGamer bemutatja, hogy sok mai játék is lejjebb vihető gépigényben, csak ára van. Manapság már nem az a krumpli a minimum, mint amit a HL tudott a minimum konfigon.
[ Szerkesztve ]
-
btprg
senior tag
válasz SunMount3r #33 üzenetére
Én ezerszer inkább egy Half-Life 1 motorral írt, az eredetihez képest hasonlóan izgalmas, új játékkal játszanék, mint valami HD grafikás, hajszálanként megrajzolt fejű embereket felvonultató, nulla történetet és élményt nyújtó szarral. Miért jobb egy átrajzolt, átalakított mű akármi, mint az eredeti grafika? No de ez már vallásháború lenne, az eredeti vs. réginek kinéző utánzat örök vitája.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Szabi®
addikt
Ez nem egésszen igaz,,,ez évben jelent meg a Heretic II is a Raven Software-töl,,,ami egy felhuzott quake 2 motort használt,de szebb volt mint a Half life 1,,ráadásul azonos gépigénnyel
-
Redneck
nagyúr
válasz quailstorm #105 üzenetére
Azt hiszem nekem max 400x300 vagy 512x384 felbontáson ment élvezhető sebességgel 166Mhz-es Pentiumon, 32MB EDO RAM-mal, szoftveres render üzemmódban. Mivel nem volt 3D gyorsítóm így toltam ahogy tudtam. Az is lehet hogy a sebesség miatt még alacsonyabb felbontást használtam, már nem tudom.
Szabi89:
Ugyanezen a gépen a Heretic 2 el se indult, 3D-s gyorsító nélkül. Viszont a Quake II a Hexen 2, a SiN, az Unreal, sőt az UT is ment.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
D.Va
senior tag
Volt (illetve van) egy cikk róla a logouton ott láttad szerintem Csak a cikkből hiányzik az összes kép mert megszűnt talán asszem az imageshack oldal ahonnan be voltak linkelve a képek...DraXoN
Nem próbáltam ki vele a játékot Mert olajfestékkel festettem és az kicsit ragad De még mindig megvan a Lambdamouse otthon -
Puma K
nagyúr
"... hiányzik az összes kép mert megszűnt talán asszem az imageshack oldal ahonnan be voltak linkelve a képek..."
Nem szűnt meg, csak törlődtek a feltöltöttek képek... én is így jártam...
Ide érdemes feltölteni a fórumon megosztandó képeket: PH!, Google Drive vagy imgur.com
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Szabi®
addikt
Igy lenne vége a sorozatnak ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
turbuczn
tag
Nekem ez maradt meg.
Fülessel nagyon hatásos zene akció közben! -
penge111
addikt
Osztom a véleményed, szerintem is már nem lenne meg a varázsa. Hogy mennyire volt jó cím, nem kérdés... Én pl. leginkább rpg játékokkal, kaland játékokkal játszok. Ez volt az egyetlen fps játék, amit 10 perc után nem toltam félre. Végig lekötött mind a két része anno
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
quailstorm
nagyúr
Non-canon. Nagyjából hivatalosnak tekinthető opció volt a játék befejezésére, de a HL2 is átalakult poszt apokaliptikus, kissé Metro 2033-as világból azzá, ami az E3 2003-on be lett mutatva.
Szóval biztos nem így lenne vége.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz quailstorm #123 üzenetére
Egyes rajongók úgy tartják hogy a valve azért hagyta meg steamen a Black Mesa-t is hogy a rajongók kevésbé orroljanak rájuk hogy semmi folytatást nem tettek le Azért nem hiszem el hogy Gabe Newell-be sincs annyi hogy nyilt sajtó előtt kijelentse hogy "hülyére szedtük magunkat pénzzel és ezért nincs folytatás",,vagy ha féltek hogy nem tudják hozni a mai szint elvárásait miért húzták eddig ? Max 2010-re is össze tudták volna dobni,és akkoriba el is ment volna a source 1 felhúzotabb verziója is
Redneck Biztos lennénk többen is akik szívesen olvasnák
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
valahol olvastam történetet, hogy 2, de lehet 3 stúdió is elkezdte csinálni a HL2EP3-mat, de valahogy mindet lefújták egy idő után... 2012 óta van teljes "hullaszag" a projekt körül (ha jól emlékszem)...
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
quailstorm
nagyúr
Nem látok bele, az biztos, hogy a meglévő szerződések alapján jóval 2010 utánig voltak a projekten emberek.
De azzal egyetértek, hogy egy elrontott EP3 helyett a nincs EP3 is jobb.Most már annyi idő eltelt, hogy a HL3-al akkorát kellene robbantani, mint a HL1 vagy a HL2 tette a maga idejében. Ezt pedig cső FPS-el nem lehet már megtenni. Csak egy remek fél nosztalgia játék lehetne belőle, mint a Doom 2016.
A HL VR meg egyszerűen a VR elterjedtsége miatt nem lehet a HL3 célplatformja. -
Redneck
nagyúr
Mindenképp megírom, ha tetszik, ha nem! A történet nagyjából végleges a fejemben, a fejezetek címei és a helyszínek megvannak, már csak képeket és zenéket gyűjtök, hogy könnyebb legyen elképzelni a történéseket.
-
SityiSXT
őstag
Csodálkozom, hogy eddig ezt még senki nem dobta be a nagy emlékezés közepette: Concerned - The Life and Death of Gordon Frohman
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Szabi®
addikt
Ez mekkora vidi volt So Cold
[ Szerkesztve ]
-
Brenor
aktív tag
A half-life a kedvenc fps franchisem. Már számtalanszor végig játszottam, mind a két részét. Mivel idén 20 éves lett a half-life ezért újra bele is kezdtem a kalandba. Emlékszem 2004-ben játszottam vele először, mivel egyik pc guru számban olvastam egy interjút a half-life 2-ről és eléggé felkeltette az érdeklődésemet, utána be is szereztem az első részét. Engem nagyon megfogott a játék, igaz nem mutatott túl sok új dolgot, grafikától se voltam elájulva, mivel későn játszottam vele, de nagyon beletudtam magam élni a játékba, nagyon tetszett a pályadizájn, az ellenfelek változatossága. Egyedül a platform részek nem tetszettek, pláne a játék vége felé volt idegesítő az állandó ugrálás.
Aztán 2006 után tudtam csak megszerezni a half-life 2-t és kb. az állam a padlón volt annyira tetszett a grafikája, a hangulata az a lepusztult poszt apokaliptikus világ, a keleti európai orosz városra hajazó city 17 szerintem teli találat volt a helyszín miatt. Elejétől végéig egyszer se untam rá, minden pillanatát élveztem és mai napig mikor elő veszem nem találom unalmasnak. A half-life 2 részletessége a mai játékokból sokszor hiányzik, hiába szép a grafikájuk, de hogyha nekimész a hordónak akkor nem történik semmi olyan műanyag érzetet kelt, a hl2 varázsa szerintem a részletességében van.
Nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy ne legyen már half life 3, mert a túl nagy elvárás miatt nem érdemes kiadni. Ha a valve visszatérne önmagukhoz simán csinálnának egy olyan hl3-at ami minimum 9 pontos. Nem várok el semmilyen forradalmi újítást, szerintem az fps-ken már nem is nagyon lehet forradalmasítani. Hasonló részletessége, fizikája, arcmimikája legyen, mint a 2-nek, derüljön ki ki az a g-man és zárják le a half-lifeot teljesen a harmadik résszel. Azért én reménykedek benne, hogy egyszer neki fognak végre a fejlesztésnek és nem fogják mindig leszarni a játékosokat. Sajnos a sok pénz amit a steam után kapnak eléggé kapzsivá tette őket. A multis játékok is túlságosan elterjedtek és kiszorították a single player játékok aztán ott vannak azok az undorító mikrotranzakciók is. Valahol olvastam azt, hogy a valve is kijelentette azt, hogy már nem érdemes single player játékokat csinálni, mert már a multi játékok a menők.
Tőletek kérdezem szerintetek lejárt a single playeres játékok kora? Csak a multis bohóckodásra van már igény? Szoktam néha multizni, de sokkal jobban szeretem a single-es játékokat. Pl. ott az Overwatch ötletes meg minden, de közel se okoz akkora szórakozást, mint egy jó történet vezérelte játék, sőt a multis játékok jól fel is szoktak húzni. Ráadásul dögunalmas lett a játék, hiába hoznak be új pályákat és hősőket. Valahogy meg kéne győzni a valvet, hogy igenis szükség van egy játékos játékokra és csinálják meg azt az utolsó hl részt és utána felőlem azt csinálnak amit akarnak. -
Redneck
nagyúr
Amíg készül az általam vizionált HL3 befejezés logoutra, addig is bedobnám ezt. Csak az első pár percet hallgattam egyelőre, de metálosként nekem abszolút átjött, bár a zongorás BMS fő téma még mindig jobban adja számomra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest