Hirdetés

Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • subset

  senior tag

  válasz Locutus #4 üzenetére

  Nekem az nagyobb szorongást okozott, hogy nem tudták dokumentálni a psvt-m, csak valószínűsíteni és így nem is történt semmi azon kívül, hogy hááát lehet szedni bétablokkolót - köszi szépen.....Ezért vettem évekkel ezelőtt egy Samu GWA2-t amire nem egyszerű módon lehetett csak ráhekkelni az ecg-t, na de azzal sikerült dokumentálnom, és mentem is az ablációra - egy bő fél év várakozás után. Úgyhogy esetemben is nagyon jó, hogy itt tart a technika.
  Amúgy nektek monda valaha doki, hogy hogy lehet elmulasztani (jó eséllyel) a psvt-t vagy nálatok más gond volt ?

  [ Szerkesztve ]

  Használj Te is szabad szoftvert !

 • subset

  senior tag

  válasz Locutus #12 üzenetére

  A psvt másképp "működik" általában. Előfordul napi 1-2 extra ütés, de van hogy hónapokig még ennyi sincs. A félelmetes amikor "bedurran", akkor 200-300-as tempóban "remeg" valamelyik pitvar. Ez nálam évente csak néhányszor fordult elő - még szerencse.
  Az első alkalommal mentőt hívtam, erre olyan jött amiben még egy ekg sem volt :) mire kiért egy rohamkocsi addigra sikerült elmulasztania a mentőápolónak, tehát már semmit sem láttak az ekg-n. Utána olvastam mi a sz@r történt hogy hogy lehet elmulasztani egy-egy ilyen rohamot...magától egyik dokinak sem jutott eszébe kiokosítania ! Érthetetlen ! Amikor bele is pusztulhat az ember.
  Szóval ezt csak ott és akkor lehet rögzíteni amikor bedurran, erre kellet egy olyan eszköz ami mindig kéznél van, holterrel nem élhet az ember hónapokig míg jön egy "roham". Nagyon jó szolgálatot tett a GWA2, és szvsz jó, hogy vannak ilyen eszközök. Az emberek 99%-nak elhiszem, hogy igazából nincs rá szüksége...

  [ Szerkesztve ]

  Használj Te is szabad szoftvert !

Új hozzászólás Aktív témák