-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Pontosan. Ráadásul több regiszter áll rendelkezésre, szélesítették a legebőpontos számításokért felelős egység sávszélességét. Az 1 giga ram közepesen gáz. De ez a felbontás. Aztán csodálkoznak, hogy gyorsabb, mint a qHD-s M2 vagy a HD-s telefonok S400-al.
Könyörgöm, a 480x800-as felbontáshoz bőven elég egy akár milyen kétmagos proci.Emlékszem anno, mikor PC-s frontos bejött a 64 bit láz és sokkal később az ezt kihsználó programok, hát akinek nem volt minimum 4 giga ramja, az lefojtotta a gépét.
Aztán kíváncsi leszek, hogy a Lollipop vajon még tovább hízlalta az amúgy is kurva sok helyet igénylő Droidot (WP meg az iOS nem ilyen bonyolult, ráadásul kevesebb hellyel is beérik és mégis eredményesebbek).
-
Vardar
tag
Azt nem tudja valaki, hogy van-e valami Gorilla Glass-szerűség a kijelzőn?
[ Szerkesztve ]
-
Capo82
újonc
Sziasztok!Ma reggelre úgy döntött a telefonom h megadja magátKerestem készüléket és erre rátaláltam a t-nél.Lenne pár kérdésem azokhoz akiknek van ilyen.Sajnos nincs időm a tesztet végig olvasni meg a hozászolásokat mert lépek melózni.Na szóval az aksi mennyit bír,sd kártyára lehet e telepíteni játékok,stb stb.a kijelző elfogadható e?Milyen a hangminőség telefonálás közben? Előre is köszönöm a válaszokat mindenkinek.
-
-
garame
csendes tag
Sziasztok!
OTG-s telefont szeretnék, aminek viszonylag jó a kamerája meg KitKat van rajta. Ezt a telefont néztem most ki. Nem tudjátok milyen képeket készít a teló, meg otg képes-e? Engem annyira a 4 gb nem zavar, a felbontás még elgondolkodtat. Akinek van ilyen telefonja, készítene pár képet, illetve személyes tapasztalatait leírná?Esetleg milyen másik telót tudnátok ajánlani, ami OTG-s, viszonylag jó képeket készít, KitKat van rajta és nem utolsósorban kb. 40 mátyásért lehetne kapni?
-
joci86
senior tag
A tesztben vannak fényképek! Kicsit gyengébb minőségűnek tűnik, mint amit elvárnék tőle egy Y300 után, de talán csak nem hagyták szegényt fókuszálni...
Néhány képnek én is örülnék, amit nem teszt keretében készítettek, mert az Y300 esetén is ki kellett ismerni a telefont, ahhoz, hogy jobb fotókat lőjön.
OTG-ről máshol nem nagyon találtam infót, talán majd itt megerősíti valaki.
Tmobile-nál (Webshop) még mindig nem kapni, kártyafüggetlenül pedig még úgy sem. A kijelzőt éppen ezért nem tudtam kipróbálni, de az Y530-é kb ugyanez, azt nem éreztem rossznak. Nem mellesleg, ahogyan laca7909af kolléga is írta, az alacsonyabb felbontás miatt még kevésbé kell erőlködnie a processzornak.40 környékén ennél jobbat nem lehet venni (2 éves itthoni garival), tehát Redmi 1S Kínából nem játszik...
-
garame
csendes tag
válasz laca7909af #109 üzenetére
Köszi a képeket! Még egy kérdés: vakuját mennyire találod erősnek?
-
joci86
senior tag
válasz laca7909af #109 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint csak hagyni kell fókuszálni.
Y300 beltéri, vakus képe:
Valami hasonló minőség szerintem elvárható a sokkal jobb utódtól -
joci86
senior tag
válasz laca7909af #112 üzenetére
Neked is recseg a készülékház? Ugye a tesztben az összeszerelés minőségét hozták negatívumnak. Kíváncsi lennék, hogy általános a probléma, vagy pont egy olyan darabot kaptak tesztelni...
-
Auratech
őstag
A sokatlátott omnia7 kábé megadta magát. Teleflottában ezt választottam. 17990-ért. Csúf, a képe sem valami remek, de a belbecs áráért szerintem rendben van. Legalább különösen félteni nem kell...
Auratech Field Recording
-
joci86
senior tag
válasz laca7909af #114 üzenetére
Köszi! Xperia M-em egy kicsit recsegett, miután párszor le kellett venni a hátlapját, az nagyon tudott zavarni.
Kíváncsi leszek, hogy mikor teszik már ki valamelyik üzletbe, hogy meg lehessen tapogatni, ki lehessen próbálni. Sok felesleges kérdéstől (elsősorban részemről) meg lehetne kímélni a fórumot -
Vardar
tag
válasz laca7909af #114 üzenetére
Én arról érdeklődnék, hogy mennyire zavaró a kis felbontás illetve, hogy a gyárilag telepített alkalmazások, demók, mennyire levakarhatók? A telefonkezelő engedi ezeknek a törlését, vagy root jog kell hozzá?
-
Auratech
őstag
válasz Auratech #115 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a rég nem frissülő omnián jóformán már semmit nem tudtam csinálni elfogadható sebességgel, ez a teló felüdülést jelent. Ami miatt kifejezetten tetszik, hogy a 4G wfin megosztva kellemes sebességet ad az iPadomnak is a böngészésben. Az esetleges feltöltésről nem is beszélve. No meg talán a térkép is gyorsabb valamive. 8-as kari beleteszek, mehet rá a térkép is...
Azt láttam, hogy XDA-s fiúk demózták a Lolit vele, tehát esélyes, hogy valamilyen formában menni fog rajta..
Az pedig előrelépés sebességben, memóriakezelésben is...Auratech Field Recording
-
Vardar
tag
válasz laca7909af #119 üzenetére
Én a Google Maps-et is törölném ^^
Akkor már csak annyit kérdeznék, nem tudod, van-e valami karcolásvédő bevonat az üvegen? Neten nem nagyon találtam róla infót, hátha te, a mindennapi használat során érzékeled.
-
piroman
csendes tag
Most vettem kézbe a telefont. Ennyi pénzért jó vétel!Egyedül a felbontás ami apró hátrány, de azt sem nevezném rossznak. A nexus 7-em(2012) ugyanezt tudja 216ppi ez meg 219...Másba tényleg nem kötnék bele ebben az árkategóriában. Igazából a kijelző is olyan, hogy ami ennél jobb az már +15e. Én lég vaksi vagyok, nekem bőven elég a 219ppi Ami számomra idegesítő az UI. Igen sok minden jól ki van találva benne, de valahogy egyszerűen maga a grafika gagyi. Lehet valahogy váltani a gyári launcherre? Biztos, hogy így vagy úgy lesz rá lollipop. Elég nagy oltás lenne, ha nyomatják a 64bit marketinget aztán nem kapja meg a lollit, ami ki is használná..
Ettől függetlenül a nexusomon hivatalos 5.0 van. Szerintem senki ne rakja fel 5.1-ig mert pont ezekkel az 1gb ram-os gépekkel azért vannak lassulások keményen és bug-ok is vannak még rendesen. Gondolom a huawei is kivárja az első frissítést, tehát jövő és első negyede körül szerintem ki fog jönni a hivatalos, de az 5.0-ás lollit szerintem sok cég ki fogja hagyni, főleg a régebbi 1gb ram-os telóknál...
-
joci86
senior tag
Próbáld ki a GO Launchert. Én ezt használtam az Y300-zal, nagyon jól testreszabható.
-
gabe8719
senior tag
Viccesek a Telekomnál, most jelent meg, de már meg is szűnt a forgalmazása, nem töltötték újra a készletet... Nem is tudom meddig lehetett kapni egyáltalán.. Egy hétig?
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz gabe8719 #124 üzenetére
Tegnap rákérdeztem emailben a Telekomnál, hogy előreláthatólag mikor lesz kapható a telefon. Ma jött a válasz, hogy megszűnt az értékesítése.
Szeptember közepétől erre a telefonra várok, egy Nokia 5230 társaságában... Minden nap megnéztem, hogy elérhető-e végre a készülék (miután megjelent a honlapon), SOHA nem volt webshopon keresztül rendelhető. Nem kicsit idegesítettek fel.
Kártyafüggetlenül meg nem kapható, és senki nem mond semmit az ügyben, pedig zaklatom már jó ideje a Media Markt-ot, Edigitalt, sőt a Huawei hazai képviseletét is...
Nagyon gáz, amit művelnek.Ja, és külföldről nem rendelhetsz (rendes garival), mert a Telemax (hivatalos szerviz) nem hajlandó szervizelni, csak az itthon vásárolt telefonokat. Ezt pedig tőlük tudom, de megerősítette a Huawei is.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
Azigen..
Elég szomorú amit a Telekom csinál az elmúlt hónapokban, minden más, normálisnak mondható készülékéhez odacsap valami drága tartozékot, amivel már nagyon nincs jó ára.. Amit pedig önállóan hirdet, azt nem lehet kapni hetek óta. Huawei G6-ról is kaptam visszajelzést, még abban a percben felmentem, de nem is volt egy darab sem. G620S-ről még mindig nincs teszt (bár az akksija nem tűnik túl megnyerőnek), LG F6 lassan hónapok óta nincs, szerintem már nem is lesz, és ezzel gyakorlatilag maradtak a felsőközép-áras Sonyk, gyengébb hardverrel, és egy haszontalan fejhallgatóval háromszoros pénzért. Annyira feldühítettek, hogy legszívesebben alá sem írnék egy nap hűséget sem náluk, 12 éves (!) ügyfélként így is megszántak kemény 2000 Ft. készülékkedvezménnyel, amit végülis mégsem tudok levásárolni.
Úgyhogy rendelek szépen kintről felepénzért egy Lenovo-t, aztán elmehetnek a náthásba.
-
joci86
senior tag
válasz gabe8719 #126 üzenetére
Akinek van Cetelem kártyája, 15% kedvezménnyel juthat hozzá többek között:
Honor 3C - igaz ez nagyobb, és kicsit régi a ROM, na meg MediaTek, de a kedvezménnyel egész jó.
Gsmart Akta A4 ez is nagy, MediaTek, viszont abból a 8 magos... 42-ért ez is baráti.
Kár, hogy maximum 4,5"-ig vagyok hajlandó elmenni...@ piroman
Nekem nem volt vele problémám Kinek a pap, kinek a paplan -
Auratech
őstag
Elkarmoltam egyet. Győrben van a Telenor irodában.
Elsőre teljesen rendben van. Nem csúnya, visszavonom. Ha adatkapcsolati téren hozza magát, be fog válni.
Rég volt droidos telóm. Elég súlyos, és keretek is vannak rendesen. No de ennyiért (18-flottában-2 év bilinccsel) nem lehet ennél jobbat kapni és. Szín-felbontás is rendben van. Legalább nem terheli le a vasat annyira.
Kifejezetten tetszik, hogy a káva pereme az üveg fölé ér, így a fólia nem jön le róla véletlen beakadás miatt.Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Eddig teljesen pozitív a benyomásom. Gyors, síma, semmi akadozás.
Túl vagyok a SIM körülmetélésén is..
A rádió is jó. A wifi príma.
Rádugtam a Beyer Dt770 prot(80 Ohm) normálisan szól. Kisebb fülessel túl hangos is.
Leszedtem a Maps Me pro térkép appot és remekül megy rajta. Alig lustább, mint iPadon.
Kamera elmegy, nem égő, szükség esetén használható. Front kamera kifejezetten jó! Gps-instant.
Nem is értem, mi a fenének ennél sokkal drágább teló. Talán akinek nincs táblagépe...
Játékokat, meg egy csomó hülyeséget letöröltem. Keresek rá fóliát meg valami tpu átlátszó tokot oszt jónapot telefónia.
Negatívum a hozzá adott füldugasz. Az szar.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Úgy látom, létezik hozzá HDMI adapter. Huawei Ascend HDMI Adapter néven.
Próbálta már valaki?
Nekem príma dolog lenne a projektort akár a telóval megokosítani.
Akkor még iPad sem kellene hozzá...
Az érdekelne, hogy a hangot képes e külön kezelni, tehát a rendes hangcsatin kiadni, nem a hdmi-n keresztül.
Az összes Ascend hasonlóan támogatott.. a 330 ...-tól
Az 550 esetében a micro usb-s átalakítást támogató MHL technológiát nem látom. Ez igaz lehet?[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Leszedtem egy kézikönyvet:
Ebben talán benn van, amit tudni kell:
Ascend-Y550EngAuratech Field Recording
-
joci86
senior tag
válasz Auratech #135 üzenetére
Köszi, a cikk elolvasása után nekem is az elsők között volt megnézni a kézikönyvet, de sajnos sem az "OTG" sem pedig az "on the go" keresés nem vezetett eredményre.
+ neten is keresgéltem, de semmi kézzelfogható (az Y550-hez árult OTG kábeltől eltekintenék, mert a kereskedők ugye megpróbálnak mindent eladni...) -
Auratech
őstag
Nekem megfelelő.
A hangminőség jó de nem HD, bár gondolom a forrásoldali készülék és hálózat is kell hozzá, hogy az legyen...
Eddig rendben van.
A hangerő elég. Mondjuk nekem minden hangos, halkítanom kell... Az ébresztés, csengetés hangereje lehetne erősebb, de nem problémás.. Még nem teszteltem.
A HDMI úgy néz ki az 550-nél nem játszik MHL-n keresztül. Kár Legalább is sehol nincs említve.
Az OTG sem. Persze olyan friss a dolog, hogy még módosulhat a featúra lista. Sok tulajdonság a chipset kérdése... Nem lehetetlen, hogy megéledhet egy-két- alapszofttal szundikáló funkció...Auratech Field Recording
-
tonic1991
újonc
válasz laca7909af #33 üzenetére
Szia, tudnál mondani arról valamit, hogy a lenti "gombok" nem rosszak, hogy nem világítanak? Illetve ez a rossz összeszerelési minőség, vagy mi, tényleg olyan gyenge?
köszi
-
Auratech
őstag
válasz tonic1991 #140 üzenetére
A világítás hiány nem zavaró. Az ember ujja rááll. Az omnia7 besülyesztett home gombja azert hiányzik. Az nagyon elegáns, ergonomikus megoldás. Legalább lehetne egy vibra visszajelzése az érintőgomboknak. Sokat dobna az érzeten és semmi akadálya.
Az összeszerelésben mi lehet gyenge? A hátlap felpattan. A képernyő egyben van. A gombok nem lötyögnek.
Vagy rohadt szerencsés vagyok.Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Lehet, mégsem vagyok olyan szerencsés. Egy órája nincs mobilhálózat elérés. Minha elromlott volna a sim kártya.Eddig jó volt, tehát a vagdosás nem ronthatta el. Szerintem. Újraindírottam. Mikor kérte a pin kódot, nincs szolgáltatást mutatott. Nem hinném, hogy adáshiba van...
Auratech Field Recording
-
piroman
csendes tag
válasz tonic1991 #140 üzenetére
Nem tudom milyen rossz összeszerelési minőségről beszélnek itt.. Szerintem kategóriájában az egyik legjobb vétel. 2 hete van meg, nem recseg, nyikorog, egyenlőre masszív. Másrészről az emberek 90%-a valamilyen tokban használja...
Ennyi pénzért ez egy nagyon jó gép, persze arról lehetne vitatkozni, hogy mi lehetett volna jobb minek a kárára...Szerintem a legoptimálisabb, amit ebből a pénzből ki lehet hozni. A IPS kijelző azért ebben a kategóriában szintén nem alap.. A Felbontás lehetne nagyobb, de hagyjuk a pixeleket a 218 ppi pont elég és ez a sebesség előnyére is válik a g620s-el szemben, hogy nem hd. Gördülékeny, gyors telefon, átlagos kinézetű telefonnak mondanám. Nekem pl a samsungoknál jobban tetszik, persze az igazán elegáns anyaghasználat, megjelenés pénzbe kerül...
Ráadásul ennyi pénzért 64bites belépőt veszünk a lollipop világba, ha egyszer kijön majd rá, de szerintem ez annyira bestbuy teló lesz az ilyen balkáni országokban, mint mi vagyunk, hogy tuti lesz rá cyanogenmod, stb
-
laca7909af
tag
válasz Auratech #141 üzenetére
a gomboknak van vibrás visszajelzése (beállítások/hang/ érintéskor rezegjen - ez pipáld ki), csak Te nem vetted észre az opciót a menüben
mielőtt valamit itt állítasz, előtte szerintem kérdezz a tapasztaltabbaktól - ezért is van a fórum, téves infókat ne írjunk ide, mert megtévesszük az érdeklődőket és az újakat, akik esetleg ilyen mobilt szeretnének venni
legyél kicsit türelmesebb (lásd: azt hitted a telefon rossz, pedig a hálózat nem volt jó) és olvass-kérdezz sokat
ez egy nagyon jó ár-érték arányú készülék, én nagyon meg vagyok vele elégedve - pedig sok készülék megfordul a kezeim között napi szinten (mobilkereskedés)
ha kérdésed van, kérdezz bátran[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz laca7909af #145 üzenetére
Köszönöm! Már be is állítottam! Ez így egészen rendben van! Rég volt ám droidos telóm. Még a MotoDefy elsó verziója.
Megfogadom a tanácsot!
Nekem is teljesen pozitív benyomásom van a telóról. A hálózati hibát észrevehettem volna, ha éjjel egykor lecammogok a többiek készülékét megnézni...
Mivel nekem tényleg kevésbe van ez a teló, nincs érkezésem fikázni semmiért.
A fiam régi döglődő lg x2-jének korlátait látva ez a teló naprakész. A felbontása nekem teljesen jó, mivel nem vagyok kizárólagosan rászorulva. A 4G net viszont bőven árkategória feletti. Még 4G mobil hotspotként is olcsó. Szóval príma!Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Az eddigi legfontosabb sikerült. Az outlook progi telepítésével megkaptam az összes live kontaktomat, tehát a teljes telefonkönyvemet. Az ios-n is használt Pixlr Autodesk progit és más almán megszokott dolgot megtaláltam, úgyhogy egyre javul a kényelemérzetem.
Csináltam fekete hátteret és a dream ikonokkal jól közelít egy nokiás, minimalista hangulatot.
A win-pho-ról nincs hiányzó app. Talán a Here és Autós navi. De az is azért, mert azon kívül nem sok minden hiányozhat és nem mondhatom, hogy nem vártam türelmesen a platform megerősödésére.Auratech Field Recording
-
joci86
senior tag
Most aztán ténylg nem tudom, mit is gondoljak a Telekomról:
Megjelent a kínálatban a Huawei Y550, csak most éppen elérhető, rendelhető, átvehető... Néhány napja email-ben azt válaszolták, hogy megszűnt a forgalmazás. -
Auratech
őstag
Fel sem tudom fogni, hogy csak úgy egy APK-t feltolok a telóra.
Semmi Zune, SemmiTunes...Ráér, amíg bejön véglegesben.. Köszi!
-
Valamilyen profi GPS Alarm progit szeretnék, Van tapasztalat?
Esetleg olyan, ami nem használ mobil adatforgalmat, létezik?Auratech Field Recording
Új hozzászólás Aktív témák
Új hozzászólás írása előtt nézz körül az Összefoglalóban!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest