Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hadeska22

    aktív tag

    válasz Klaus Duran #5180 üzenetére

    Igazából amit felvetsz az egy érdekes kérdés. Mármint, hogy milyen körülmények között lehet kihasználni az előnyét ? (pl. jack-kel szemben). Saját példámból kiindulva, sokszor hüledeztem, hogy M7-M8-M9-ig milyen jól szólnak ezek a HTC-k. Arra is tisztán emlékszem, hogy egy ajándékba kapott Nokia MD-12-s bluetooth kihangosítót használtam alkalomadtán, ellenben M8/M9 tiszta hangzásban, hangerőben lealázta. Ellenben, mióta beszereztem egy nagyon komoly Sony bluetooth-os kihangosítót valahogy azt szívesebben használom, mint pl. rége(bbe)n az M9-t hasonló célra. Persze videót megmutatni ismerősöknek, vagy spontán "hangkeltésre" jó, de én legalábbis, nem tudok most már olyan helyzetet elképzelni, ahol előrébb tenném (akár majd a 10-esem) prioritásban. Persze, ha megosztod, hogy mire gondoltál (felhasználási móddal), azt megköszönöm :).

    és Tiger.

    Őszintén megvallva, nem hiszem, hogy bármi ilyesmi "védelmi" funkciója lenne a dolognak. Az Apple esetében ez egyértelműen egy újabb kiegészítő megvásárlása volt (Új Earpods horror áron). Ugyancsak emlékszem Zack tesztjére, ahol szétbontotta az U ultra-t, és konstatáltam, hogy bezony ez a "nem fért fel" dolog egy bullshit. Persze meglehet magyarázni, hogy miért is jó, de szvsz. ez hatalmas negatívum.

    Ugye a másik indok, az IP védelem. Ezzel sem tudok maradéktalanul egyetérteni, még inkább elfogadni, hisz ha Samsungnak és LG-nek sikerült, akkor úgy gondolom nem megoldhatatlan.
    Szó, mi szó, én nagyon nem örülök ennek a trendnek, hisz lehet, hogy ez a jövő, viszont a technika még nem tart ott, vagy csak piszok drágán. De ehhez az is hozzátartozik, hogy a minőségi zenehallgatás (sajnos) egyre inkább rétegigény, főleg a manapság egyre populárisabb streaming szolgáltatásoknak hála. Nem egyszer történt meg, hogy embereket hallottam hüledezni a Spotify minőségétől, mert hogy ez olyan High quality, hogy csak na. Én pedig nem értettem, mert aki kicsit is érzékeny erre, az pontosan tudja, hogy a Spotify maximum egy kertipartiba jó, vagy Shazam-mal felismert szám hallgatására metrón hazafele. De minőséginek nevezni szerintem olyannyira túlzás, mint azok az emberek, akik szentül meg vannak győződve, hogy a Beats a legjobb hi-fi technika gyártó cég manapság. (Megtörtént eset - Telekomban járva az ügyintéző teljes beleéléssel ecsetelte, hogy miért jó a 90.000 Ft-s Beats fejes, mert Ő is ezt használja, és olyan minőségi, hogy az első 30 másodperc után új dimenziót nyit).

    A másik dolog, hogy a hangminőség még nem tart ott, ahol a normális Jack-es társaik (vagy, ahogy fentebb is említettem, sokkalta drágábban). Igen, a vezeték nélküli, nem törik (nekem általában ez a leggyakoribb gondom), ellenben még van hova fejlődnie a technikának. Mármint szvsz. arra a szintre, ahol a normál analóg megoldásokkal találkozni. Egy Sennheiser CX 300-II vagy Sennheiser momentum mellett az első füles/fejes ami ha nem is teljesen, de relatíve elfogadható szinten hozta a szintet 850-1200 zlotyiba került. Ennyiért szerintem marha sok, főképp, hogy az általam említett darabok sokkal alacsonyabb árkategóriában találhatóak meg. Félreértés ne essék,ezek a fülhallgatók sem épp a csúcsot képviselik, de konzumer szinten elfogadható minőséget nyújtanak. Amit még hallani, hogy van átalakító, így "használhatjuk" kedvenc fej és fülhallgatónk az új készülékkel. Erről kivételesen nincs tapasztalatom, de utána olvasva, nekem nem az jutott eszembe, hogy az emberek meglennének elégedve vele.

    A töltés + zenehallgatásra visszakanyarodva, nem hinném, hogy bármi ilyesmi lenne a háttérben. Vagyis, amíg valaki be nem bizonyítja (mérés tesztekkel), hogy ténylegesen jobb ez a konstrukció, addig csak spekuláció marad. Nem hiszem, hogy többet ártana a Jack+ töltés mint a Bluetooth + töltés az eszköznek (akkumulátornak).

    [ Szerkesztve ]

    B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

Új hozzászólás Aktív témák