Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz EAndrew #1044 üzenetére

    A gyári fényképező számos sebből vérzik. Nagy felbontáson zajos, fakó és a képek szélén ki vannak égve a színek. Tovább súlyosbítja az általad is leírt jelenség, mely szerint a vaku nincs szinkronban az exponálással, azaz megvilágítja a témát, MAJD ellövi a képet. Nem egyszerre.... Hab a tortán, hogy a kézi beállításokat nem tárolja, azaz ha nagy nehezen sikerül egy jó beállítást találni, akkor legközelebb leszel szíves újra beállítani, mert a teló nem emlékszik rá...

    A zajosságon a felbontás visszavételével lehet valamennyit javítani (10Mp ajánlott), de akkor meg minek a 20 Mp felbontás (15, ha 16:9-ben fényképezel)? A fakó színeken a szaturáció felvétele segít valamennyit, de azt meg elfelejti a gép. A színek "kiégésén" viszint nem segít semmi. Néha már azt hiszem, hogy egész jó képeket csinálok, de ilyenkor megnézem, hogy az egyébként megutált Samsung S2-S3 zsebből kivéve kb 1000x jobb képeket lőtt... Röhej, mert pont a Sony sokkal nagyobb név fotózásban, mint a Samsung.

    Ebben a gépben egy elég komoly Sony/Zeiss optika van, aminek sokkal többet kellene tudnia. Az a gyanúm, hogy egyszerűen maga a szoftver képtelen kiszolgálni a rendszert.

    És (amivel nem kezdünk mondatot) nem, nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy telefon fényképezőjén minimum ISO-t, meg szaturációt kell állítanom minden fotó előtt! Ha valahol van létjogosultsága a full auto módnak, akkor az pont a telefon, tehát lőjjön jó képeket a zsebből kivéve, különben az égvilágon semmi értelme az egésznek.

Új hozzászólás Aktív témák