Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    Sziasztok!
    Ahogyan azt korábban már beharangoztuk, mától megváltozott a matricás rendszer a Waze-ben, de nem kell félni, tényleg jobb, testreszabhatóbb lett!

    1. Első fontos dolog, hogy mostantól a "Fizetős utak kerülése" kapcsoló nincs semmilyen kapcsolatban a magyar és nemzetközi matricás utakkal.

    2. Ha matricás úton szeretnél menni, a megfelelő e-matricát hozzá kell adni a "Navigáció / Matricák/HOV engedélyek" menüpontban. Ez lehet megyei matrica, vagy (FONTOS) a korábbiaktól eltérően az országos jogosultság is itt jelenlik meg!
    Az országos matrica "Vignette HU - E-matrica országos" névre hallgat. Ez ugyebár jelenleg lehet tíznapos, havi, éves.

    3. Ha külföldre utaztok, jó hír, hogy mostantól országonként be tudjátok állítani a matrica jogosultságot. Azaz a Vignette AT esetén Ausztriában, a Vignette SK esetén Szlovákiában stb. tudjátok használni a fizetős utakat. Értelemszerűen ha nem adjátok hozzá a matricát, akkor ezekre az utakra nem tervez a Waze.

    4. Mostantól a “fizetős utak kerülése” kapcsoló önmagában (kiválasztott matricák nélküli használat esetén) csak a valóban fizetőkapus, használaton alapuló fizetéses utakra vonatkozik, amelyek például Horvátországban vagy Olaszországban találhatóak.

    Összefoglalóan: mostantól mind a megyei, mind az országos jogosultsághoz csak a megfelelő matricát kell kiválasztani, más teendő nincs.
    Azt még nem tudja a Waze, hogy meddig érvényes a matricád, egyelőre nem is fogja tudni, neked kell kivenni a matricát az engedélyek közül, ha már érvényét vesztette.

    A Budapestről kifelé vezető oldalon, az M1/M7 kivezetőn, az országossal van még egy kis probléma, de azt korrigáltuk és a következő térképfrissítéssel jó lesz.

    [ Szerkesztve ]

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák