Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nandivagyok

    aktív tag

    Látva ezt a vergődést bootloop témában, gondoltam összeszedem az eddigi tényeket, hátha hasznára válik valakinek és nem kerülnek elő századjára ugyanazok a kérdések.
    Az alaplapon a cpu forrasztása (a hibás gyártás, rossz hőelvezetés és a melegedésre hajlamos chipset miatt) elgyengül a sok felhevülés és lehűlés után. Nem minden telefonon, viszont gyártási időtől függetlenül.

    Egy megoldás van, figyelni kell a melegedés elkerülésére, pl a kocsiban navigáláskor a szellőzőrácsok elé rögzíteni, stb.
    A 'legegyszerűbb' ellenszer a BL nyitás és kernel csere. Franco vagy ElementalX ajánlott.
    Ezután az EX kernel manager nevű appon belül a CPU governort átállítani az alábbi linken említettek egyikére. Itt írnak róla okosságokat, 2. hozzászólástól kezdve van rövidebben összefoglalva.
    Én pl kikapcsoltam a két nagy magot is, így a cpu 50 fok fölé nem is megy átlag használatnál és a teljesítményt alig befolyásolja. Jót tesz a kernel a ram menedzsmentnek is. Az akksi pedig ég és föld. 4 óra kijelzőidő 4g-vel és helyelőzményekkel is megvan.

    Az O-s bootloop szerintem vagy szoftveres (ezáltal minden esetben javítható otthon), vagy pedig az említett melegedés miatti halál. Röhejes, de pl a havi kernel update-et is úgy rakom fel hogy egy jéghideg vízzel teli palackot rakok a telefon hátlapjára ami jól segít a hőelvezetésben, így kímélem a frissítés alatt maxon pörgő magok okozta hősokktól.

    Anno volt xda-n egy rescue zip amit ha felflasheltek recoveryből bootloop után, tiltotta a 2 nagy cpu magot bootnál és így elvileg elindultak a telefonok. Itt és itt is található egy módszer, hátha valakinek segít.

Új hozzászólás Aktív témák