Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
őstag
kicsit hosszú lenne összeszedni sztorikat, nézzétek vissza számtech boltos topikban 2007-2009 között ha lesz időm összeszedem és bemásolom ide jobbakat.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
legyen ez 2011-ből van:
elöbb hívott vidéki rokon. annyira távoli, hogy azt se tudom, hogy ki ő, és minimum más időzónában lakik... pláne ez is honnan tudja a számom? hibajelenség: nem működik a bicskás (???) internyet.
- héló, én vagyok!
- szevasz, pontosabban ki?
- hát én! a Pista!
- milyen Pista? ismerek párat, de nem ismerős a hangod.
- a Xy Pista, Yz ángyombingyom rokonának az apósa!
- rendben, de még mindig fogalmam sincs, hogy ki vagy. miért hívtál?
- há mer mondta a Józsi mittoménhányadik nagybátyád fiának a feleségének a... (passzolok, nem értettem. ő ezek szerint igen), hogy számittógéppes vagy.
- az igaz, hogy szervizes vagyok...
- ajjó! monnyad, hogy micsinájjak, nem megy a bicskás internyet!
- öhm, hogy mi?
- há bicskás internyet, tudod te, amit be kő dugni a számittógépbe!
- esetleg mobilnet?
- az a!
- mi a hibajelenség?
- he?
- mé nem működik?
- há bedugtuk, oszt azt irja, hogy nem megy a.
- jobb alul megjelenik egy buborék, szöveggel?
- ja, az a!
- és mit ír?
- mittomén... Gizi! gyüjjé mán, hozzad ide a szemüvegem!
- ... (magamban mondom, hogy ki a f*sz ez, és mit akar tőlem... )
- na! Gizi, *fütty* életbe, ez a láttó! óvasót hozzad a! ("a" a nyomaték?)
- ... (hozzad má Gizi, mert kezdem unni...)
- (hallom Gizit: jóvanmá, itten van...) na! aztat irja, hogy a eszköz nem felismerhető...
- értem. ha átdugod másik portba, mi történik...
- he?
- dugjad másik lukba!
- jóvan... csörömpölés, hogy az Isten *fütty* meg! Gizi! hozzá lámpát, mer nem látok ló*fütty*öt se!
- (magamban) Gizi hol vagy? Gizi hol vagy, jöjj már lámpával ide...
- na! sok luk van itt hova dugjam?
- ugyanoda, ahol volt, csak a mellette lévő lukba.
- jó... a *fütty* életbe, hogy dugnálak inkább a... "utcanők testnyílásába". na! bedugtam! mos jó lesz e?
- nézd meg a buborékot! most mit ír?
- mittomén... Gizi! hol a szemüvegem?
- (Gizi) a fejeden...
- na! asztat irja, hoga huavej! valamit csinál ez itten, mer villódzik a kép! asz most jütt egy izé, és mászik a ződ csík!
- drivert telepít.
- he?
- dógzik!
- mostan gyütt egy piros izé a hajóra! (mi?)
- há a hajóra! az a piros izé!
- vodafone van ráírva?
- az a!
- kattints kétszer a bal egérgombbal rajta.
- az a *fütty* hétszentségit, mennyé má oda! (egér döglődhet szvsz) na! megvót! begyütt! ez az a!
- ez ismerős?
- ja, tom! ezzel tok internettezni! működik e!
- örülök...
- maj kűdök pálinkát meg bort a Sanyival!
- oké, köszönöm....
- na szevasz! kösz, hogy segítetté! bipbipbip...én meg ismét nézek WTF fejjel, hogy ez most mi volt. Sanyi nevű közeli rokon tuti nincs.
persze a piát a mai napig nem kaptam meg és (szerencsére) azóta sem keresett.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
bepofátlankodok boltos sztorival... arra sem emlékeztem, hogy mikor dolgoztam ott 2011-től valameddig, ez áprilisban történt:
emiatt kaptam meg néhányszor ezt az utalást...
- helló, miben segíthetek?
- nem indul. (a gép ordasul bűzlik, ház tele horpadásokkal, tiszta retek az egész.)
- pillanat, és jövök.
kartondoboz szétvág, vegyvédelmi kesztyű fel, eladótérben karton felrak pultra, biztos, ami biztos. ember felrakja... bár ne tette volna. oldallap leszed, és jön a meglepi.
- jesszus, ebbe belehánytak?
- öööö lehet, hétvégén buli volt.
- oké, én ehhez inkább nem nyúlnék.
- há de itt vettem! garanciális!
- lehet, de akkor sem nyúlnék hozzá, maximum egy tisztítás után.ember itt kezd üvöltözni, fogyvéddel fenyeget, kéri panaszkönyvet. megkapta. írt bele négy sort, ami olvashatatlan, nevét, címét természetesen elfelejtette beírni.
nagy duzzogva felkapja gépét, kirohan boltból. megy három lépést, kirakat elött elejti hullik szét az egész normális csavarozás híján.utána két órán át szellőztettünk ventillátorokkal, mire nagynehezen eltűnt a szag. még a macskabrunznál is durvább volt, ugyanis ahhoz is volt már szerencsém anno...
-
cbmfan
őstag
válasz LamerGyuri #46 üzenetére
pedig az igazság ott van...
itt a folytatás is pár nappal későbbről:
hányós barátunk visszatért.
szerencsére itt volt főnök, két mondatban elmondtam a tényállást intézés előtt.
- helló, segíthetek?
- ööö igen, én voltam itt a hét elején, én hoztam a koszos (hehhe, peeersze. ha csak az lett volna benne...) gépet.
- már emlékszem. sikerült kitakarítani?
- igen! kimostam benzinkúton! (hogy mi? begurult vele az autómosóba, ezzel verdája tetején? vagy nagynyomású mókával megküldte?)
- lássuk. (gép tényleg teljesen tiszta volt kívül-belül) de ugye tudod, hogy a múltkori esettel elvesztettél mindenféle jótállást, garanciát? hisz ez nem rendeltetésszerű használatnak számít.
- aham... (főnök itt vonult be szervizbe röhögni)gépet felrakja asztalra. oldallap leszed, látszanak a rászáradt maradékok... de legalább nem büdös annyira.
- ez a gép garantáltan nem fog működni. próbáltad bekapcsolni?
- nem... de próbáljuk ki!
- tesztelem, de csak a te felelősségedre.
- oké...rosszabbik teszt monitor előszed, UPS szintén, felesleges HW elemek lehúz/kiszed, összedug minden, áram alatt cucc. led világít alaplapon, jó jel... nyomjunk egy power gombot. szikrázó hang, pukk, füst, UPS leold. gépről ennyit, alaplapon memória foglalatok és proci között szép 5 forintos méretű égésnyom. (valami 775ös microATX Gigabyte lap volt)
- én szóltam.
- hátööö...
- valószínűleg DVD író és a vincseszter megúszta. ramok, videokártya kérdéses (intvga volt lapon), de azt inkább nem tenném be egy teszt alaplapba sem. (főnök bólogat) a tápnak és az alaplapnak biztosan vége.
- ezzel most mit csináljak?
- át tudjuk venni térítésmentesen veszélyes hulladékként a hibás alkatrészeket, és ha szeretnéd, az általad mondott összegből tudunk építeni egy másik gépet.
- arra most nincs pénzem...
- szeretnéd elvinni a gépedet ebben az állapotban?
- aha... (totál bekómált, mintha itt se lenne)
- rendben. (összerakom ahogy tudom, leejtés miatt kissé görbült a ház)kérdezem főnököt, szervízdíjjal zargassam-e. mondja, hogy hagyjuk szegényt...
szöszmötöl még egy darabig, elvisz egy árlistát, hóna alá kapja gépét, és elvonul. köszönés nélkül persze.
remélem, hogy nem látom többé...
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
a szopás non plus ultrája, avagy gozso sztorija Ferivel
-
cbmfan
őstag
többfelvonásos teleregény következik. minden csak a képzelet szüleménye, kitalált karakterek, ha valaki magára ismer az csak a véletlen műve
04.05. 13:55
forgalom nem vészes, öt perccel ezelőtt bejön egy ideggyenge. ránézésre 40+ "férfi".
- üdv, miben segíthetek?
- itt vettem ezt a kártyaolvasót, és nem jó. (köszönés luxus)
- és mi lenne a probléma?
- túl kicsi.
- kicsi? milyen értelemben?
- beraktam gépbe (3.5ös helyre rakható cucc), és egy két milliméteres rés van a kártyaolvasó és az előlap között.
- a kártyaolvasó rendben működik?
- igen.
- nos, ez nem garanciális probléma, mint ahogy említette az elöbb, az eszköz működik.
- de akkorse jó ez nekem!
- esetleg ajánlhatok egy másik számítógép házat, aminél nincs rés?
- nem kell! és kirohan a boltból.mivelhogy az ajtó nyitva volt, tisztán lehetett hallani, ahogy az utcán üvöltve anyázik... inkább kirakom az "ebédszünet" táblát, és hozok valami kínait.
még aznap, 15:40
emberünk visszajött, hozta a "hozzáértő" fiát. max. 15 éves vérpistike kategória.
- üdv ismét!
- hoztam fiamat is, ő ért hozzá! (köszönés ismét elmaradt természetesen)
- igen?
- srác: ööö... apám szerint ez rossz.
- ő az elöbb azt állította, hogy tökéletesen működik.
- nemtom, apám csak azt mondta, hogy rossz.
- apja: de rossz! túl kicsi!
- mint mondtam, ez nem garanciális probléma. de ha bármi problémája lenne, maximum át tudom venni bevizsgálásra. szeretné, hogy teszteljem?
- ööö...
- rendben. (visszacsomagoltam, visszaraktam pultra. csóri srác nem kicsit vörösödött.)
öreg lekapja pultról kártyaolvasót, ráordít gyerekre, hogy "gyerünk innét!" és kiviharzik megint. srác suttogva elköszön, rohan apja után.azért kicsit megsajnáltam, hogy ilyen elmebeteg apával van megáldva... ha az első két nap ilyen, mi jöhet még a héten?
(szerk: legalább a "cilisz cipösz cilke" és a "toászoszisz" jó volt...)
04.19.
telefon.
- tessék, xy számtechüzlet, szervíz. (külön vonal. ujjé!)
- megint én vagyok!
- bocsánat, de ki is pontosabban?
- hát én! a kártyaolvasós!
- ja igen, már emlékszem. sikerült értesíteni a fogyasztóvédelmet?
- igen! értesítettek, hogy vizsgálják az ügyet! ezt jól megszívta! biip biip biip...érzem, hogy ez folytatásos teleregény lesz... egyáltalán kellene valami értesítőt kapnom erről?
05. 09.
telefon:
- tessék, xy számtechüzlet.
- héló! én vagyok a kártyaolvasós!
- (de örülök neked...) üdv, már rég hallottam önről... van valami jó híre? (cinizmus\ON)
- igen! kivizsgálták az ügyet! azt mondták, hogy intézkednek!
- örülök neki. valami egyéb?
- bipbipbip...na mi van, nem erre számított?
05. 10.
fejlemény van kártyaolvasó témában!
hívott valami Mária, hogy nem vagyok hajlandó átvenni a hibás terméket. felvilágosítottam, hogy az a problémája, hogy két milliméteres rés van a kártyaolvasó és a háza előlapja között, az olvasó tökéletesen működik. ezt valahogy kifelejtette a leveléből... a hölgy szó szerint kiröhögte az illetőt, valamikor kijön a jegyzőkönyvet felvenni, továbbítja embernek. ebből sem lesz semmi.
05. 11.
kártyaolvasó téma - hepiend (?)
Fogyvéd Mária 2 óra körül jött, egy 30+ faszival.
mondta a tényállást, hogy bejelentést kaptak egy vevőtől arról, hogy nem vagyunk hajlandóak garanciáztatni a hibás cuccot, és igaz-e, amit az előző beszélgetésünkkor mondtam. elmeséltem a teljes sztorit újra, alig bírta visszatartani a röhögést. hozta a levél másolatát, amit kapott. lehúz engem és a boltot a sárga földig, hogy nem voltam hajlandó segíteni a problémáján, nem vettem át a hibás terméket, az árát sem fizettem vissza. pedig hibás volt! állítólag fogyvédnél is kipróbálták, természetesen tökéletesen működött. arról egy szót sem ír, hogy rés lenne háza előlapja és a cucc között. komplett sztori jegyzőkönyvezve lett.
itt voltak zárásig. mutattam nekik topikot, közösen röhögtünk sztorikon, ő is mesélt pár elég érdekeset. zárnám be boltot, erre mondja, hogy neki négykor lejárt a munkaideje, de szívesebben volt itt, mint az irodában privát számát megadta, ha bármi gond lenne, hívjam nyugodtan.
hívtam főnököt, elmeséltem, hogy mi volt itt, elsőre nem akarta elhinni előbb volt itt, elolvasta jegyzőkönyv másolatát, arcán totál döbbenet, és csak ennyit mondott: "b*zd meg, hihetetlen vagy..." ugyanis jártak már párszor nála, és be akarták fenyíteni pár piszlicsáré dolog miatt.
ennyi
-
cbmfan
őstag
egyszer voltam csapatépítő banzájon első nagyobb munkahelyemen, kilencvenes évek közepén. főnök játszotta az eszét, hogy ő valaki, mert ő foglalkoztat 12 embert! Pesten belül voltunk valahol egy étteremben kettőtől. evés-ivás, sztorizás ment, majd desszert után indult versenyivászat... egyedül voltam én aki nem ivott (és a mai napig sem) gyümölcsleven kívül mást, miután elég bátorra itta magát leüvöltötte a fejemet, hogy miért nem iszok vele, amúgy is mit keresek a cégnél mikor nem tudok semmit, csak mit tudom én, hogy ki mondta, hogy vegyen fel stbstb. persze kezdő huszonévesként meg sem szólaltam, csak szó nélkül leléptem. következő munkanapon mondtam, hogy köszi, részemről ennyi volt, inkább keresek más munkahelyet ahol nem szid le a semmiért egy részeges idióta. persze ledöbbent mert nem emlékezett semmire, és valahogy a többiek sem...
-
cbmfan
őstag
újabb régi sztori, 2011. májusból:
ma szöszi be, huszonéves Barbie baba. 10 centis tűsarkú cipő, szőrös rózsaszín táska. tipikus "jól nézek ki, más nem érdekel" kinézet. pultosnál állnak ketten, hívtam kinti szervizpulthoz (kivételesen rend volt rajta ). mondja, hogy Asus P45 chipsetes lapjába szeretne a jelenlegi 4 giga memóriája mellé még négyet, illetve a Geil ramjai mellett más típusok fognak-e működni rendesen. esetleg jelenlegi Q6600 processzorát is lecserélné valamilyen Q9 szériára. állam kopp, jesszus, ez hihetetlen, EZ ÉRT HOZZÁ!!! rajtam totális döbbenet, pultosnak elakadt a szava miközben mást szolgált ki. kellett pár másodperc mire reagálni tudtam... mondtam, hogy mi van készleten, illetve mit tudunk rendelni. elbeszélgettünk HW, SW dolgokról, egyszerűen nem akartam ezt elhinni. proci mégse kellett most neki, de vitt két kétgigás 1066 MHz-es Kingmaxot. inkább nem égettem magam azzal a kérdéssel, hogy be tudja-e rakni...
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
haveromnak Subaru Liberója van. próbálták megfűzni, hogy segítsen költözni, aztán megmutatta, hogy konkrétan hogy néz ki:
kb. akkora mint egy Swift hosszában és széltében, kinézetre meg egy összecsukott Transporter. ezzel nehéz lenne költöztetni
-
cbmfan
őstag
tegye fel a kezét akinél pukkant el javítandó gép tápja.
o/
semmi extra, csak gyalu, újrahúzás, driver, böngésző és vírusirtó telepítés, többit megoldja. újraindításnál kijött belőle füst, vitte lapot, ramokat magával.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
hálózatépítés... csináltam én is. ez egy 2011. májusi sztori.
mai meló: 22 gép plusz szerver telepítése irodában. minden tökéletesen ment, 0 hiba, egyetlen kábelre se sikerült rosszul rárakni RJ45 csatit.
viszont: az iroda főnöke annyira volt b*zi, hogy ha leköptem volna, sistereg.
óránként kérdezte, hogy kérek-e valamit, kávét, teát, sütit... tizedik után elküldtem a közeli Burger Kingbe kajáért . és hozott! adnám pénzt, de mondja, hogy "ugyan, ez benne van a munkadíjban", és vigyorog...
délután bemászok asztal alá, kábelezem be fixen berakott gépet (táp lemaradt...), erre rácsap a seggemre. "bocsi, véletlen volt!" az, persze...
később ezt eljátszotta még egyszer, kimásztam, nézek rá kissé mérgesen. ember megijed... nos, én mint írtam, majdnem 2 méter vagyok, és ~150 kiló. ő volt 160 centi, 50 kiló vasággyal... jobb kézzel elkaptam ingét, megemeltem szemmagasságba, és mondom neki, hogy "még egy ilyen drága barátom, és repülsz az iroda túlfelébe."
azt a rémült arcot kellett volna látnotok azóta nem láttam. holnap megint megyünk hálózatot belőni, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz...
pár nappal később:
kész minden...
buzeráns kitalálta, hogy plusz 4GB ram szerverbe. jó. főnök el, hozza, rakom be egyik pulton. odajön mögém, és mondja: azért lehetünk barátok? (magamban mi a k.... anyádat akarsz...) pumpa fel, rövid és tömör válaszom: akarsz repülni? erre ismét besz*rt, nem láttam többet.
sztori vége. legalábbis remélem...
és tényleg ennyi volt
-
cbmfan
őstag
alkesz bagázs...
telefon délután. valamelyik haver csajának megadta számomat, be is ígértem neki egy herezúzást csak találkozzunk. neki noti kell most azonnal, rózsaszín vagy pink! de pénze nincs rá, tud adni ruhákat meg cipőket, abból válogathatok. miután mondtam, hogy nem vagyok travi és használt alsóneműkre sem gerjedek szívesen segítek 10k+10% felárért benyögte, hogy csalódott bennem, haver nem ilyennek írt le, azt mondta, hogy biztos fogok neki adni. visszakérdeztem, hogy adni? azt hitte, hogy ingyen adok egy halom levedlett ruháért? benyögte, hogy igen... itt mondtam, hogy fejezzük be a beszélgetést, letiltom a számodat és ne üzengess haverral. nekiállt visítozni de inkább kinyomtam.
-
cbmfan
őstag
válasz mephi666 #521 üzenetére
most néztem vissza blokkolt hívásokat, egyik banktól április 12. és 20. között naponta többször próbáltak hívni. pár napja megint kezdték, reggel 8 és 10 között. normális ember ilyenkor alszik, nehogy már felkeltsenek valami marhaság miatt
-
cbmfan
őstag
válasz Trailblazer #563 üzenetére
nem zúdul sajnos. bashu-n vagy 10 éve nem került ki új, több a beküldött mint a kikerült, qdb-n évente jön össze egy tucat amit kiraknak.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
ilyen sarki rabló volt pár évvel ezelőttig mellettem is, egyszer tévedtem be hozzájuk pasztáért. zacsis fehér 3 grammosat akart adni nyolcszázért. inkább megvártam amíg megjött Kínából a 30 grammos fecskendős ezüstpaszta 99 centért. amire emlékszem és ki voltak rakva alap C2D gépek VGA nélkül 50 ezertől, (az feláras, hiába nincs integrált), GTX650, HD5670 40 ezer, eldobható tápok 15 ezertől, intel 775 stock hűtő 4 ezer... persze mind használt 3 nap garanciával, ránézésre lomisoktól. 0 árukészlet, új csak rendelésre, le is húzta a rolót pár hónap után.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
loptam de passzol ide, és még qdb-re is kikerült.
Ugyan én csak helpdesk, de az alábbi ticket jött be pénteken:
"Hello,
is it me you looking for?
Regards
Lionel"Innentől kezdve nem volt munka, csak daloltunk a user tényleg Lionel, de tőlünk senki sem kereste.
[link] ha valakinek nem esne le
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
haver apósa próbált összerakni IKEÁ-ban vett bútorokat, első dolga volt egy kupacba rakni mindent és kidobni leírást csomagolással együtt. állítólag négy napig földre rakott matracon aludtak, majd kinyomtatták valahol
ha mobil P4 valahol van egy 2500/400 procim bele.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz #09634560 #763 üzenetére
ne is mondd. ex barátnőm elcserélte tőlem kapott vadonatúj S4-ét sufniboltban valami lepukkant Alcatelre egy az egyben mert ahhoz volt rózsaszín virágos tok... lelkendezve mutatja, hogy milyen jól néz ki, ugye? "kicsit" kiakadtam, másnap költözött vissza anyjához. ilyen sztorik még beférnek topikba, vagy maradjunk kockulásnál?
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
ezotéria marhaság nekem is ismerős. rokonságban van egy idősebb hölgy aki kettes szintű mágus, még diplomája is van! facebookon talált valamit, ki kellett töltenie valami kérdőívet és elutalnia ötvenezret. válaszban kapott egy PDF-et a nevével amit kirakott falra bekeretezve. ez úgy tíz éve volt, mikor megláttam és elmesélte sztorit csúnyán kiröhögtem szegényt... azóta sem hallottam felőle szerencsére.
-
cbmfan
őstag
ugyanez volt nálam is, csak Nokia E90-nel. 2008-ban nagy szám volt, 2016-ban már kb. használhatatlan lett Symbian, pl. wifin is percekig tartott mire betöltődött egy oldal. de volt rá Bounce! Mate 8 ég és föld hozzá képest, de még mindig hiányzik billentyűzet... Nokia mostanában sorra dobja piacra felújított régi telefonjait, remélem lesz egy új kommunikátor is hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
bár rég megfogadtam, hogy szobára nem megyek többet, de tegnap mégis megtettem... régi haver megkért nézzem meg anyósa gépét amit most vett mert lassú. tényleg az volt, valami szemétből összelapátolt cucc lehetett. ebben olyat láttam mint még soha, pedig volt már kezeim között pár ezer... a konfig:
- noname totál sárgult ház, kb. PIII korszakból
- valamilyen táp, matrica se volt rajta, nemhogy márkajelzés, de volt oldalán egy körömnyi "P4 Compatible" felirattal
- talán Lenovo mATX lap
- Celeron 430
- stock hűtő, ami bundát növesztett bordára
- 4 db RAM modul, amiből kettő csak dísz mert DDR1 szigszalaggal leragasztva, hogy ne érintkezzen, de legalább rögzüljön valahogy. másik kettő noname 512MB DDR2/533.
- PCI-OS!!! Ati Radeon VE 32MB
- Seagate Barracuda 120GB IDE
- LG DVD-ROM
- XP SP1bekapcs, lemerült CMOS elemre panaszkodott amit szobamérlegből kivettre cseréltünk. óra beállít, indít, XP logo bejön, megy csík, winyó darál egyfolytában. két perc, még mindig. öt perc, még mindig... úgy tíz perc után bejött "Üdvözöljük" felirat, onnan még pár perc volt mire betöltött asztal. mozgatom egeret, semmi. nyomom billentyűzetet, semmi. felnézek monitorra, nekiállt drivert telepíteni kb. mindenhez... itt mondtam, hogy részemről ennyi volt mert ez kb. ipari hulladék, vigye vissza annak akitől hozta. haver röhög, felesége szúrósan néz de nem mond semmit. a drága mama boldog lesz mert remek üzletet kötött, állítólag már nem először.
-
cbmfan
őstag
mit nyertem?
-
cbmfan
őstag
új sztori, ami most kezd alakulni, de már előre bevettem cumicecidet és tettem pár kört a szopórollerrel: találnom kell egy nagy nem plüss szivárványsörényes pónit a 4 éves unokahúgomnak karácsonyra, mert azt szeretne. körbejártam és hívtam jó pár üzletet, de persze sehol...
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
apám nemrég múlt 80, kapott tőlem egy új Nokia 220 4G telefont digis kártyával, hogy ingyen tudjon hívni mindenkit és maradjon a telekomos kártyája is. totál ugyanúgy néz ki mint az előző telefonja, menüje szintén, csak hívás előtt fel-le mozgatva ki kell választani, hogy melyik kártyát használja és újra megnyomni hívásindítást vagy középső gombot. kezébe adtam, olyan volt mintha most látott volna először mobilt, mindent nulláról kellett kezdeni. tucatszor mutattam mindent, gyakoroltattam vele, de semmi... másnap hív, hogy nem kell ez neki, használná tovább a régit. visszaraktam telekomos kártyát régibe, és mintha csoda történt volna, használja mint eddig. arról persze hallani sem akart, hogy a digis maradjon benne és használja mindkettőt így nincs hálózatválasztás, de mondhattam bármit, nem kellett. kapta helyette másnap a szokásos doboz konyakmeggyet.
-
cbmfan
őstag
pár éve szól kaputelefon, haver jött át egy kupac cuccal. telefonját otthon hagyta, nem emlékezett az ajtószámra ezért vagy 10 lakást végigpróbált mire megtalált, ráadásul nem a nevemet mondta hanem a számítógépest kereste. utána hetente párszor látásból ismert szomszédok jöttek random problémával, elején még elmondtam kedvesen, hogy mit és hogyan kellene csinálnia. de mikor már sokadszorra fordult elő köszönés után mondtam, hogy segítségnyújtás ötezer lesz és előre kérem, ha megkaptam mondhatja a problémáját. összesen két ember volt hajlandó fizetni, egyiknek routert kellett beállítani, másik még azt sem tudta elmondani, hogy mi a baja, ráadásul elég arrogánsan reagált mikor visszakérdeztem. neki "sajnos" nem tudtam segíteni
-
cbmfan
őstag
válasz #09634560 #1236 üzenetére
úgy nehezen ha a hátam mögött van vagy egy tucat szángépház egymáson.
piacon viszont ha megtalál valaki ismeretlen simán mondom, hogy nem értek hozzá úgy, hogy kezemben van/előttem összeválogatva kupac alkatrész és alkudozok rá
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
alaplapot kondiztam újra, lusta voltam asztalon ezért tv előtt valami sorozatot nézve ágyon ülve egy székre rakva lapot forrasztottam ki kondikat. az egyik lába szorult, nem akart kijönni ezért jobban meghúztam. kijött, lap billent, kiverte kezemből pákát és a fém része szépen megégette jobb lábszáramat. már rég begyógyult de a mai napig sötétebb folt van a helyén bőrömön. szintén lábszáramat szántotta végig egy legfelső polcról leeső lap széle ~10 centi hosszan kinyesve bőrt.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
az nem vészes megreszeltem lapos csavarhúzót mert a feje túl vastag volt. tekerném ki megszorult csavart, kicsúszik, és végighúzza bal hüvelykujjam külső oldalát hegyétől tövéig. mire előszedtem kötszert kéznél lévő zöld törölközőből barna lett véremtől. mai napig látszik a forradás pedig vagy 20 éve volt. bal mutatóujjam hegyén van egy lapos rész, vastag kábel blankolása közben sikerült szigeteléssel együtt lekapnom belőle egy 5 Forintos méretű darabot. köröm közepéig ment, csont fogta meg pengét.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
Abit VH6T lap, sok év után először asztalon teszt. bekapcs, pukk, ATX csatlakozó melletti 3300 uF 6.3 Voltos kondiból felhőben szállt fel a szaft ment rá 4500 uF-os, működik gond nélkül.
Asus P4P800-E, bekapcs, hatalmas csattanás, indul, OS tölt, én meg kapcsolom le azonnal. egyik tranzisztorból szó szerint hiányzott egy darab, de ment az is. valahol van róla kép, ha megtalálom berakom topikba.
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
karácsony másnapján voltunk asszony barátnőjénél, férje mutatta, hogy milyen jó notit vett párjának százért használtan, egy hónap garanciával sarki sufniboltból. valami Asus aminek zsanérján látszik megfolyt ragasztó, Celeron proci, 4 GB memória, 120 GB SSD, rajta Win10. amíg indult csak az volt vagy öt perc, Chrome megnyitása 20-30 mp, plusz 15 mp mire teljesen betöltődik egy oldal. persze nem viszi sehova, asztalon van töltőn állandóan. gratuláltam hozzá, igazán megérte megvennie... gyerek konzolt szeretett volna, de arra már nem jutott, hogy vegyen egy használt PS4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest