Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cbmfan

    senior tag

    bár rég megfogadtam, hogy szobára nem megyek többet, de tegnap mégis megtettem... régi haver megkért nézzem meg anyósa gépét amit most vett mert lassú. tényleg az volt, valami szemétből összelapátolt cucc lehetett. ebben olyat láttam mint még soha, pedig volt már kezeim között pár ezer... a konfig:

    - noname totál sárgult ház, kb. PIII korszakból
    - valamilyen táp, matrica se volt rajta, nemhogy márkajelzés, de volt oldalán egy körömnyi "P4 Compatible" felirattal
    - talán Lenovo mATX lap
    - Celeron 430
    - stock hűtő, ami bundát növesztett bordára
    - 4 db RAM modul, amiből kettő csak dísz mert DDR1 szigszalaggal leragasztva, hogy ne érintkezzen, de legalább rögzüljön valahogy. másik kettő noname 512MB DDR2/533.
    - PCI-OS!!! Ati Radeon VE 32MB
    - Seagate Barracuda 120GB IDE
    - LG DVD-ROM
    - XP SP1

    bekapcs, lemerült CMOS elemre panaszkodott amit szobamérlegből kivettre cseréltünk. óra beállít, indít, XP logo bejön, megy csík, winyó darál egyfolytában. két perc, még mindig. öt perc, még mindig... úgy tíz perc után bejött "Üdvözöljük" felirat, onnan még pár perc volt mire betöltött asztal. mozgatom egeret, semmi. nyomom billentyűzetet, semmi. felnézek monitorra, nekiállt drivert telepíteni kb. mindenhez... itt mondtam, hogy részemről ennyi volt mert ez kb. ipari hulladék, vigye vissza annak akitől hozta. haver röhög, felesége szúrósan néz de nem mond semmit. a drága mama boldog lesz mert remek üzletet kötött, állítólag már nem először.

    Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

Új hozzászólás Aktív témák