- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Én pl. tegnap 12 óráztam, meg ma is dolgozom (illetve 28-29-30-án is). Ügyfélszolgálat, folyamatos munkarend, a munka sose áll le és pl. kötelező volt valamelyik ünnepnapot elvinni (meg havi 2 hétvégi nap szintén kötelező). Mondjuk ez már lassan 1 éve full HO, amióta leadtam az éjszakázást is és csak írásos megkeresések.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BiP
nagyúr
válasz hobizoli #20250 üzenetére
Gyors nav keresés, 2013 óta van Kata.
Tim82: sajnos én is minden évben dolgozom a 2 ünnep között, időnként szilveszterkor is, ahogy az adott év kijön.
(Pénzügyi éves zárás)
És ilyenkor nem 8 óra a hét. Jövő hétfő-kedd lesz még húzósabb az ilyenkor 12-16óra, szerencsétől függően.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
a kata maga havi fix, ez igaz, de az áfakörbe belépett katások áfáznak is, és azt lehet csökkenteni beszerzés áfájával.
szerk: más:
én minden évben úgy intézem, hogy karácsony előtt pár nappaltól január első törthetéig szabi. ilyenkor csak vész esetén dolgozom.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Chaser
legenda
válasz bambano #20245 üzenetére
pár éve adtam le a kata ev-t, az adó mértéke független volt a bevételtől/költségektől, pont ez a lényege
nem hiszem, hogy ez megváltozott volna
ahol nem független az az ev
a kata-ban nincs költségelés, de nincsenek is év végén "felbukkanó" ilyen-olyan jogcím alatt plusz fizetnivalókszerk:
áfás kata külön történet, ettől független ktsg-elni ott sem lehet, csak kicsit játszani bekerülő dolgokkal, nem éri meg sztemBiP
egy könyvelő max úgy katázik, hogy rohadtul nem ért ahhoz amit csinál ( : vqgy a kft-je mellé pl tanácsadáshoz csinál egy katát, az enyém így tolja[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Lenry
félisten
válasz bambano #20253 üzenetére
én egész évben nem nagyon voltam szabin (nem volt hova, kivel és miből ), úgyhogy a kivehető szabadnapjaim 3/4-e megvolt még novemberben. kiszámoltattam a HR-es kollégával, hogy hogyan fogy el, és bumm így lett a
csokapik3 és fél hét semmittevésGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Diabolis
aktív tag
Ja, ilyenkor pont annyira nem szeretek dolgozni mint máskor :D
De majd ugyanezeket idézem nektek az év első hetében, amikor én otthon fogok dögleni, egyedül, még az asszonyt is elzavarom dolgozni :D Az az igazi szabi, nem most, zabálások utáni romeltakarítás közben otthon gályázni :D Majd amikor már minden el van pakolva, és csak a megmaradt édességet, szaloncukrot kell felzabálni... Na, az az igazi szabi :D :D :DNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
válasz bambano #20253 üzenetére
Én 1 napot megyek 2 ünnep között, különben hasonló. Év közben nem nagyon szoktam, nincs mire. Ha valamit intézni kell, az lemegy csúszóban.
@Diabolis : Akkor ez mezei szívességkérés volt...
De ha üzletből vette, akkor mi nem működött? User error szaga van...Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
válasz bambano #20258 üzenetére
idén nem épült semmi olyan, amihez aktívan kellettem volna, meg dolgozok eleget pluszban ahhoz, hogy legyen miből lecsúsztatni, amikor mégis le kell lépnem egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Zolás
addikt
Hajnal kettőre mentem a bicskei spárba leadni 14 tonna malackát, a többi meló jövőre. De van kollégám, aki dolgozik most is. Én nem vállaltam, meg így is leb@sztak, hogy túl sokat dolgozom, és sok a fennmaradó szabadnap meg szabadság.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
Zolás
addikt
válasz bambano #20266 üzenetére
Kezdete. Pénteken beálltam a telepre, mert mára volt beírva a lerakás. Bevállaltam a karácsonyt, de így megoldotta a cég, hogy az ünnepekre otthon legyek. Meg nekik is olcsóbb, karácsonyra tripla pénz jár, azt meg nem szeretik kifizetni.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
fatpingvin
addikt
válasz jokeph #20230 üzenetére
IMÁDOM
lehet anyázni az intel stock hűtőit, a ventik viszont tagadhatatlanul szuperek. nekem van egy coolermaster toronyhűtőm amin beszart a venti, feltákoltam rá egy inteles ventit, ugyanis mint kiderült, a körmök meg a bevágások pont illeszkedtek ha leszedtem a legfelső lamellát.
kritikai észrevétel csak annyi, egy csípőfogóval eltávolíthattad volna a távtartó műanyagokat, hogy a keret már közvetlenül a lamellákra üljön le. kevesebb az áramlási veszteség[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #20268 üzenetére
A stock bordákkal mi a gond? Nekem sosem volt...
Mutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
addikt
nekem semmi, csak ugye nagy kultúrája van utálni. pedig a célra tökéletesek.
én kifejezetten szeretem ugyanis buznyákért lehet őket kilószámra venni... számát se tudom hány erősítőt építettem amiben a végfok hőtermelését inteles alutömb adta át a levegőnekA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #20271 üzenetére
Nekem is csak ez a műanyag rögzítőpöckös nyomorékság nem jön be, valamint a nyílt ventibe beleakadni hajlamos kábel, de a tartósság és hangja nem volt nagyon problémás ezeknek a hűtőknek, maga a tömb meg tuti nem romlik el
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Top cat
addikt
válasz jokeph #20230 üzenetére
Ingyér?
Azért savanyú ubit csak kaptál. Meg még talán azt a zacskó gumigyűrűt is mellé.
-
-
Pötyi
őstag
válasz fatpingvin #20276 üzenetére
Az se rossz megoldás, ha "A taxisofőr" c. filmből idézed De Nirot, hülyére torzított pofával, tettetett csodálkozással körülnézve az amúgy üres szobában:
- Are you talkin' to me?QNX is cool!
-
fatpingvin
addikt
-
nagyúr
válasz fatpingvin #20268 üzenetére
A létező legvékonyabb bordákról szedtem le őket (s775) , ezt a nagyon karcsú verziót gondolom irodista Celeronokra szánhatták.
Mondjuk a 45nm-es C2D-el elbír még, illetve cimbinek a gépében a 9400F-en is ugyanez a vékony vacak van, mégse forr el.Ezekbe a ventikbe azt szeretem, hogy a világból is kimennek, és bezsákoltam belőlük jó párat az elmúlt években, ingyér (még zacskós új is van közöttük).
Filóztam is rajta, hogy csinálok belőllük az X79-es HEDT lapomhoz ram hűtést, az 1,6Volt-al menő DDR3-1600CL9-es REG ECC ramok piszok forrófejűek (van bennük hőszenzor, HWINFO olvassa őket).
#20273Top cat: az ubi meg a befőttesgumi helyben termett.
Ubit (spéci anyag volt, káposztával bélelve) elnyomtam az ebéd mellé, kirántott coci+sajt, petrezselymes krumplival.#20272E.Kaufmann: a kábeljével nincs gond, van az oldalán hozzá vezető, el lehet szépen rendezni.
A pöckös megoldás viszont a sírba tud tenni (ennél ótvarabb már csak az s478-as két oldalt kallanytús volt), ezek nem arra vannak kitalálva, hogy havonta szereld, mert törni fog.
Cserébe filléres alkatrész, kapható (az összes hasonlóba ugyanez van) és könnyen szerelhető.Véleményem szerint az eddigi legkirályabb hűtő lefogatás az X79-es HEDT platform-é.
Masszív megoldás a lap mindkét oldalán és pofon egyszerű rátenni bármit is, meg ami a legfontossabb, hogy semmilyen hűtőnél nem kell a lap hátoldalán matatni.#20283fatpingvin: igen-igen, bennem is felmerült, ha lejjebb lennének akkor még hatékonyabbak lehetnének.
De nem volt kedvem annyit vele vacakolni.
Az majd egy másik project lesz... de akkor már újra is pasztázzuk az egészet. Sőt, lehet fejlesztek a bordáján is.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz jokeph #20282 üzenetére
a top flow hutok, mint amilyen a gyari intel is, azok sugariranyban fujnak szet, hutve bordakrol levalo levegovel a VRM-t es a RAM-t is
szandekosan ezert van igy kialakitva a bordazat a huton
a toronyhutok ezt nem csinaljak, mert ez legcsatornaban fujnak el ez(ek) felett
a rez magos i7 hutot kell feltenni, az eleg jol szokta birni, pedig igazabol nem nagy a venti atmeroje, de magasabb a hutoborda
sokszor nem ertem, hogy egy nem is tunnerolt, nem is csucsorajeles CPU-kra is minek raknak fel 25-30k-s toronyhutoket... azt inkabb koltene hasznosabb dolgokra
nyilvan nem a jelenlegi VGA arak mellett, de anno egy 4GB-s RX570 helyett egy 8GB-s RX580, vagy egy 1050 helyett egy 1060 kijott a tunnnnnner CPU huto felárából, aminek game kozben tobb haszna volt/lett volna, jo esetben a CPU amugy se megy uvegen
ja meg amikor hazikoban a tapegysegen es a CPU-n kivul semmi mas venti nemvan, hazikoban se be fujo se kifujo venti nuku, de a huto az a 30k a CPU-n...több drón kell ;P
-
Top cat
addikt
válasz hobizoli #20284 üzenetére
A jó öreg TX2-nél gondoltak a VRM hűtésére is.
-
nagyúr
Non-K-s OC mentes procira valóban felesleges a 25-40k-s hűtő.
Ha valaki "zajérzékeny" a gyári légkavaróra, azt is ki lehet váltani max 15k-ból.Sok gépet építettem, és minden esetben rámentem a normális méretezett tápra, valamint hogy a háznak legyen szellőzése.
Most az ALSEYE 120XT top-flow hűtőt tesztelgetem (14k durván), 4,2 GHZ AC OC-zott Xeon E5-1620-on:
Szépen szabályozható a fordulat és a fények is.
Azt kell mondjam hogy kiváló a hűtési teljesítménye (az öreg Xeon-oknál az egyik legjobb, ha nem a legjobb a hőátadás a mag/IHS között).[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Chaser
legenda
házikó/vga függvénye hány venti kell bele - kell-e egyáltalán -
sok ház már full perforált felül és elöl is, a termodinamika sokszor szépen elvégzi a dolgát "külső beavatkozás" nélkül
ez pl egy nagyon jó hűtő, de kevesen ismerik - tudásához képest kifejezetten olcsó -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hobizoli
nagyúr
válasz Chaser #20287 üzenetére
ja csak sokan azt felejtik el ez melle, hogy a tapegyseg az utobbi ~10 evben mar nem fent van a hazakban, hanem alul
igy az o altala keltett legmozgas, mar ami anno egy P2-P3 korszakban meg megvolt a hazban, az most nulla, mert also tappal az alul beszivja a levegot maganak, meg egybol ki is fujja hatul...
nincs mar az, hogy elol-alulrol hatul-fentre a CPU fele general egy forditott Z alaku legcsatornat a hazban a dupla ventis tapegyseg... foleg nem akkor, amikor 3 ventis dVGA van a hazikoban, ami eler a HDD-g, blokkolva ezt a vonalat
nem mellesleg a top flow huto az a NVME SSD-t is tudja huteni a levalo levegovel, ha a CPU es a VGA kozott van es van rajta hutoborda, ami a VGA alatt van annak a huteset megoldja a dVGA hutese (ha nem all a venti idle-ben)
ott a toronykuler megint kapufa
a RAM-nal is, mert altalaban az elso hutoventije es/vagy a borda maga is belog a RAM fole, ezert sem mindig mind1 milyen magas hutoborda van a RAM-n magan
foleg egy mATX lapnal, ahol nem is 4 DIMM van, hanem csak 2több drón kell ;P
-
fatpingvin
addikt
válasz Top cat #20285 üzenetére
ilyenem van nekem is, csak lerohadt róla a venti, én meg leszedtem a műanyag shroudot. erre tákoltam rá amúgy egy intel stock cooler ventijét pont passzol rá.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hobizoli
nagyúr
válasz jokeph #20286 üzenetére
i3-7350K-n nekem egy Cooler Master i117 volt
es sosem volt melege
ossze akartam rakni a gepet 2017 elejen, akkor neztem csak, dikk, vmit beneztem, nincs hozza kuler....
bementem a legkozelebbi PC-s boltba, hogy adjalegykulertdemost, ez volt csak keznel nekikgondoltam, ha fika lesz max majd veszek vmi rajabbat ra, csak menjen most
iden tavasszal azzal is adtam el...a E5-1620v3-n egy Deepcool Gamma Archer van, top flow az is, 80mm 1600rpm
az egy desktop i7 kb
3200Ft a PCX-n
siman biiiiiiirgyjajaz[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
nagyúr
válasz hobizoli #20290 üzenetére
Hát, előszőr nekem a G4560 Pentiumé volt (papírvékony ez is, stock alu), de nagyon kevés volt (OC nélkül is).
Jelenleg egy Jonsbo CR-701 van rajta, az már okés (ITX házban, nagyobb be sem fért volna).
képes elmenni 80 fokig is nyélen, persze nem alapon megy, hanem 4,8 GHZ-en+HT (a HT minimum +10 fok).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hobizoli
nagyúr
...a f.szt, 120mm
több drón kell ;P
-
Top cat
addikt
Francba a zajos hűtökkel, ilyent mindenre.
-
válasz fatpingvin #20271 üzenetére
Sztem is
@hobizoli :
-Nem vagyok az.Tápegység jaja, muszáj a házszellőztető is.
@jokeph : Jaja, tartós, és PWM-es ventik. Bár hallottam már zörgősödni, de egy kezemen meg tudom számolni, mennyit.
Az a rögzítés nagyon jóféle! Valami brutál CM hűtőkhöz láttam hasonlót, P4-hez, ott is ilyen csavaros cumó volt, de az mintha a lap alján rögzült volna csak, vagy egyből a házhoz?
Az a hűtő se tűnik gyengének
-
Chaser
legenda
válasz hobizoli #20288 üzenetére
sokan lehet elfelejtik, én nem ( :
sokan inkább azt felejtik el, amíg kb zárt volt a klaitka más volt a felállás, ma megint más egy full mesh házikóban - és nem ökör árakon indul már egy olyan -
topflow előnyét ismerem, egyik lapom vrm-ét is szépen megtámogatta - de ha valaki nagyon halkat akar lehet még rá is fűt -
összetettebb móka ez, én lazán használtam a nagy ninjával gépet, alatta 200+w-os 590-nel - ninja félig passzívan 2700-et hűtött, a hátsó kifújó helyére raktam egí befújót ami ráfújt a toronyra pár száz rpm-en, többit az aerodinamika megoldotta -
a tápot meg legalább nem fűtötte szét minden, szépen elvolt magának passzívan alul_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Valakinek van ötlete arra, hogy
- winyó felülírva klónozott OS-el (a winyó 2TB, szóval az adat nagy része meg kellett maradjon)
- Getdataback csak egy üres winyót lát (System Volume information meg ilyenek, de ebből nyóc példány - meg egy 2016-os filerendszer, amiben ugyanaz van ????!!!)
- ni a franccal érdemes még megpróbálni?
Após valami Macrium vagy Easeus cuccal nekiment, az talált is file-okat, de nem lehet tudni, mit :S Meg az fizetős, tehát nem tudott semmit visszaállítani.
(Ez az a winyó, amit após felülírt még decemberben )Illetve, a sógornő által ledobott 3TB-s winyó túlélte
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest