- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
De amíg nem tudjuk, hogy tényleg pl. M58p vagy más, addig ezt sem tudjuk
Ha tényleg M58p, akkor abból volt pl. Q9400 95W TDP-vel... legalábbis árlistában láttam, élőben nem.
De volt ilyen alaplap féléből passzív hűtős déli hidas is pl, szóval lehet a hűtés is más azokban.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
-
senior tag
A Fujitsu (Siemens) azt csinálta, hogy 65W TDP-ig használta a "sima" hűtőjét, e felett pedig egy ránézésre és méretben is megegyező, de rézmagos változatot - főleg az LGA775 korszak elején.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
bambano
titán
lehet találgatni, milyen két esemény történt ma délután és kora este.
jaja, lemosattam az autót és esett a hó.
Murphy anyja csuklik.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
koby11h
őstag
Ezért volt nálam is a hétvégén a fagyogató gép
"Kell-e speciális szakértelem a PC-k összerakásához?
Nem, egy mai asztali számítógépet a mindenki által a boltokban megvásárolható alkatrészekből gyakorlatilag bárki össze tud rakni. Mi rendszeresen építünk gépeket, illetve cserélünk alkatrészeket, és saját tapasztalatból mondjuk, hogy ehhez nem kell semmilyen különleges szakértelem. Még azt se mondanánk, hogy extra kézügyességre vagy műszaki érzékre van szükség, hiszen odafigyeléssel mindenki boldogulhat."
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz Gézengúz #20060 üzenetére
Na jó, az E5400 az sima Pentium, nem Xeon.
Én a Xeon-t raknék bele, E5*** már volt benne, abból alapban azt értettem, hogy E5*** Xeon már ment benne.
De nem, szóval még mindig kérdés a bios mod kell-e, és valószínűleg a hűtés még bírja a 80W-ot, de valójában 65W-ra van tervezve.
Szerintem."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #20061 üzenetére
Ezt ki írta, ki az a mi?
Aki annyira hülye, hogy mivel rutinból összerakja, ki meri mondani, hogy bárki meg tudja csinálni.
Ez nem ikea bútor. Amúgy ahhoz is kell némi józan paraszti ész logika, aztán mégis mennyi filmbéli humor alapja, hogy az ikea bútorral mindenki szenved. -
Diabolis
aktív tag
Egy mai gépet valóban csont nélkül össze tudsz rakni. Sehol a régi "pirosat a piroshoz" módszerek. Oké, ha erős vagy el tudod bszni, de alapvetően minden csak a helyére illik.
A szaktudás rész az vagy akkor jön be amikor mondjuk a memória gyári hibás, vagy amikor telepítéskor fos drivereket húz le a win.
Az ikea bútor pedig az emberiség büntetése az elkövetett bűnökért...Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
BiP
nagyúr
válasz Diabolis #20065 üzenetére
Tény, sokkal egyszerűbb, logikusabb, bolondbiztosabb a mai összeszerelés, mint régen, a csatlakozók úgy vannak kialakítva, hogy kb.egy helyre lehet tenni. Ha tudod, melyik az az egy hely
Meg ugye nem mindegy, milyen alkatrészből.
Mert az összeválogatáshoz is kell szakértelem (ami sokszor még a boltokban sincs meg)
És még egyszer: a rutint ne keverjük össze azzal, hogy bárki meg tudja csinalni.[ Szerkesztve ]
-
Na ez az. Én évek óta nem követem a hardverek fejlődését. Ha most össze kellene raknom (új) gépet, bajban lennék. CPU-t még csak ki tudom választani, de a hozzá való alaplapot... Na az kifogna rajtam. Foglalat típusa oké, meg milyen csatlakozók kellenek és itt véget is ér a tudományom.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz Diabolis #20064 üzenetére
@BiP : 20 éve se nagyon lehetett már semmit fordítva bedugni egy gépen belül A 90-es években még igen, de attól se nagyon ment tönkre semmi.
De ettől még kell szakértelem, mert csomó apróság lehet, amit érteni is kell.
@Lenry : Miért, a Karácsony nem az szokott lenni, hogy veszekedés + sár + rohadt hideg?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
freemanone
addikt
Amit azzal a VGA-val művelt Sarah 18:40 utáni részben......... fuhh.... Linus reakciói azonnal előjöttek nálam is.
Bár..... a célt elérte, a gép bootolt.#20069 hcl: "De ettől még kell szakértelem, mert csomó apróság lehet, amit érteni is kell."
Mármint kellene! Viszont ezek nélkül is bootolni fog..... optimális lesz? Nem.... de eldöcög! Kocka kerék is gurul ha eléggé megtolják.[ Szerkesztve ]
-
válasz freemanone #20070 üzenetére
"optimális lesz? Nem.... de eldöcög!"
Leírtad az informatika jelen állapotát.Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
nem értek egyet azzal, hogy ma könnyű összerakni egy gépet.
pontosabban összerakni könnyű, de hogy az utána fog-e rendesen működni, az kérdés.
hogy csak egy példát mondjak: még mindig van egy csomó ház, amibe nem lehet nagy diszket rakni. sőt. van egy csomó ház, amibe egyáltalán nem lehet elég diszket rakni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
no, ma megfizettem a spúrságot
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #20074 üzenetére
A' zasszony verdájára négyévszakos gumit rakattam, mert úgysincs olyan gyakran nagy tél. ezért ma én voltam a sofőr
-
-
BiP
nagyúr
Baszki, hol kell ahhoz élni (Mo-on belül értem), hogy legyen hó? Itt nálunk semmi, pedig jó lenne. Nálatok meg panasz tárgya.
De túrázós ismerős is írta Facebookon, hogy végre itt a hó, stb.stb. Csak azt nem, hogy hol. -
-
válasz F.E.K.. #20079 üzenetére
Az összeillő rész se mindig egyszerű. Például: kinézem a Ryzen 5 5600G processzort. Oké. De milyen alaplapot hozzá? AM4 foglalat. De....
"Kompatibilis AM4 foglalatú alaplapok:
- A520 chipset biosz frissítés után
- B450 chipset biosz frissítés után
- B550 chipset biosz frissítés után
- X470 chipset biosz frissítés után
- X570 chipset biosz frissítés után"Na ebből én annyit értek, mint Forrest Gump az űrrepülésből.
De ugye a gyártók szeretnek más téren is trükközni. Feltüntetik az SSD meghajtón, hogy M2, de mégis milyen? sata, nvme, nvme4? Azt már általában "lefelejtik"...
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Az a baj ezzel, hogy aki nem ért hozzá, az nem tudja összeválogatni. És így megdől a "bárki össze tudja rakni a mai gépeket" tézis.
Mert én például ha PC-t akarnék összerakni hétszentség, hogy nem AMD-t választanék. Volt AMD-m, Athlon XP, Barton, meg a 64-es is, de ma már tiszta lutri. Ez az alaplap ezzel a Ryzen sorozattal megy, az a másikkal stb.
A "nem kell hozzá érteni" az nekem annyit jelent, mint a Mac Mini. Kiveszem a dobozból, rákötöm a monitort, billentyűzetet és just works. Nem kell előtte fél napot gugliznom, hogy na melyik kábel melyik gépverzióhoz jó.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
" És így megdől a "bárki össze tudja rakni a mai gépeket" tézis."
Összerakásról volt szó, nem tervezésről Összerakni LEGO, ha az alkatrészek jól vannak kiválogatva.
Mondjuk az összerakást is megszívja, ha olyan a BIOS, hogy amit nem ismer, azzal el se indul (sok esetben elindul, csak rinyál, hogy nem ismert proci + nem megy full órajelen + ilyesmi)."Ez az alaplap ezzel a Ryzen sorozattal megy, az a másikkal stb."
Alapvetően egy nagy jófejség az AMD-től, hogy egyáltalán a régebbi lapokhoz elérhetővé teszi az újabb procikat. Nem mintha Intelnél nem lenne meg, hogy 1155 1156 2011... És azokban a lapokban sem megy minden proci.Banyek az informatika egy szakma, amihez kellenek ismeretek... Ahogyan a gázszerelés, és az autószerelés is...
"A "nem kell hozzá érteni" az nekem annyit jelent, mint a Mac Mini. "
Bármelyik brand gép, vagy előre épített."Nem kell előtte fél napot gugliznom, hogy na melyik kábel melyik gépverzióhoz jó."
Akinek a HDMI és egyéb csatlakozók nincsenek meg, az egy Mac-et se fog tudni beüzemelni[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
itt (=Debrecen) pont annyi hó esett, hogy kosz lett belőle, meg ne akarjam az asszonyt elengedni se gyalog, se a négyévszakos gumin. Az én autóimon rendes téli gumi van, ráadásul a vectrámra most raktunk októberben új gumit.
-
Diabolis
aktív tag
válasz bambano #20085 üzenetére
Összerakásról volt szó, azt pedig szerintem nagymamám is meg tudná tenni, ha jól látna.
A szakszerű, együtt minden-mindennel, optimalizált gép másik kérdés. Az nem "összerakás". Ahogy anno röhögtünk amikor a számtekboltokban próbálták az (akkor) drága VGA-kat rásózni az egyszeri emberre... 4X AGP alaplapba eladták a 8X kártyát. Működött? Végül is képet adott, szóval igen
Bár ha belegondolok ma már egy egyszerű gúgli keresés, hogy mi optimális mihez. Gamer gép? VGA mellé veszel procit. Netezős gép? Proci mellé veszed a memóriát, esetleg a HDD-t.
Én legalábbis így szoktam. Két egyforma user igény úgy sincs. Ergo két egyforma gép sem nagyon. Öcsémnek nem kell nagy proci, kapott valami faék Ryzent, és bedobtam neki a kosárba két 3 terrás Toshibát. Másik öcsém olcsón akar játszani, kapott egy fülest, hogy felébredjenNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Silverboy
aktív tag
válasz Diabolis #20086 üzenetére
Másik öcsém olcsón akar játszani, kapott egy fülest, hogy felébredjen.
Amúgy hobbi gamingre egy 5600G elég, csak minden mással 270 alatt az se áll meg, és akkor is táp-alaplapon kívül az alsó polcról válogat az ember...„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
BiP
nagyúr
válasz Diabolis #20086 üzenetére
Akkor átlag feletti képességekkel rendelkezik a nagymamád.
Egy átlagember egy normális mondatot nem tud leírni vagy értelmezni. Túl sokat képzelsz bele, ha azt gondolod, hogy hibamentesen összelegóznak egy hardvercsomagot valami működő géppé.
Bár ha belegondolok ma már egy egyszerű gúgli keresés, hogy mi optimális mihez. Gamer gép? VGA mellé veszel procit. Netezős gép? Proci mellé veszed a memóriát, esetleg a HDD-t.
Én legalábbis így szoktam.
Te így szoktad. Ez a kulcs. Mert Te legalább érted mit olvasol. És gondolkozol is mellé.
De azért érdemes körülnézni aprón, milyen konfigokat hirdetnek, vagy emberek milyen konfigokat keresnek vagy állítanak össze maguknak (pl. pcx videók. Ott is vannak azért fura szettek, pedig ott még a bolt is segíthetne).
Amíg embereket egy zsák krumplival meg lehet venni, vagy értelmiségi emberek egymást képesek anyázni a fórumokon holmi vélt vagy valós véleménykülönbségek miatt vagy mert képtelenek a dolgokat összefüggéseiben látni,
vagy hogy fórumokon előbb kérdez, minthogy maga is utánanézne, rabolva ezzel a többiek idejét, vagy elég kimenni az utcára, milyen módon nem képesek az autósok rendszerben gondolkodni (pl. időben indexelek, sőt, indexelek egyáltalán, hogy lássa a többi marha, hogy el szeretnék kanyarodni, ne várjon feleslegesen), addig ne várd el tőlük, hogy 5db hardvert résmentesen össze tudnak passzintani siránkozás vagy hiba nélkül.Nem mondom, biztos lenne ember, akinek sikerülne a művelet szakértelem híján is. Van rá esély. De valószínűleg ők az a kevés ember, aki nem ijed meg egy villanykörte-cserétől vagy nem hív azonnal szerelőt, ha csöpög a csap.
Másik öcsém olcsón akar játszani, kapott egy fülest, hogy felébredjen
Most miért akarod megfosztani a pasziánsz örök élményétől? -
bambano
titán
én egy terminál összerakásán agyalok mostanában. a legfőbb cél, hogy teljesen hangtalan legyen.
-
válasz Silverboy #20087 üzenetére
Lehet olcsón játszani, Pre2, Jazz JackRabbit és a többi DOS-os játék
Az tényleg jó, hogy már a DX12 elég régóta velünk már a kenyérpirító is támogatja, és már intel 3D-n is elég sok minden elindul. Meg bár nem vagyok játékos, talán már a legtöbb játék + a driver be is tudja lőni, milyen effekteket kell hanyagolni, hogy folyamatos legyen a mozgás.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
BiP
nagyúr
válasz bambano #20089 üzenetére
Logout cikk:
Hangtalan, small form factor PCDe vannak atom alapú intel procis gépek, ~10W passzív, igp, bele egy ssd, és problem solved.
(pl. Gigabyte Brix, vagy Asrocknak vannak forrasztott procis alaplapjaik. (nekem J5005 van a NASban)) -
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #20091 üzenetére
nekem pl. a mostani desktopom elvileg csendesre sikerült. elvileg.
- egy szellős házba raktam, amit a gyártója testbenchnek hív, ezért minden zaj kijön belőle
- egy gigabyte videokártyát sikerült beletenni, aminek alacsony fordulaton nyekeregnek a ventilátorai. na ettől mászok a falra.úgyhogy most az az agyalás tárgya, hogy egy alaplap, proci, beépített vga, 10 gigás ethernet, táp és ennyi. nem pazarlunk dobozra, meg ilyen hülyeségekre
-
"vagy hogy fórumokon előbb kérdez, minthogy maga is utánanézne, "
Az már az advanced level, mert tud használni egy fórumot.
BTW inkább azt szokták, hogy Fb. csoportba bedobnak egy képet, vagy 10mp videót, néha szöveg nélkül, azt' jöjj rá, mit akar (Vagy odaírja, hogy ez a baja, segíccsetek.)@bambano : Intel Cherry Trail Atom Z**** procis passzív cumó?
Nexgen Nexbox, Cenovo, ilyesmi neveken vannak ilyenek, persze nem kínai belpiacosra gondolok, hanem normálisra. Linux rámegy, nem melegszik, nem kell venti, nem fogyaszt, nem gyors... de terminálnak jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
és már facebook és egyéb pöcegödröket már nem is mertem említeni.
Azért a cherry trail nem mai gyerek. Mondjuk terminalhoz elég lehet. Főleg, ha olcsón kell.
De akit ilyesmi érdekel, és nem akar megőszülni előtte, annak talán érdemesebb a Gemini Lake, Gemini Lake Refresh, Jasper Lake, Elkhart Lake környékén nézelődni.
Asus VivoMini, Gigabyte Brix, Umax Ubox, stb.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Én ma találkoztam egy kollégával, aki megkért, hogy az elemlámpájába cseréljem már ki az elemet. Vége lecsavar, 3 AAA kiborít, 2 új berak, visszacsavar - több idő leírni. Mondom ennyi. Tudja, csak Neki nem sikerült! Mondom + - nézted? Az mi? Egy ceruzaelemnél nem tudta mi az a + - pólus!!! Ilyen a világon nincs!!!
Úgy rakatnék vele össze PC-t vagy egy vízhűtést, csak úgy kíváncsiságból... Ha bárki meg tudja csinálni."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Diabolis
aktív tag
Átlag ember alatt szerintem senki nem az extrém hülyékre gondol
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest