Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vakegérke

    veterán

    Mivel alábbhagyott a szakmai bánatözön, elmesélek valamit, ami a topik címéhez passzol, bár nem tegnapra kellett.
    A baleseti kórháznál dolgoztam, egy délután hívtak, hogy baj van, valakinek a Trabantja nem indul be. Mint kiderült, az illető a szüleihez ment volna vidékre, de megmakacsolta magát a jószág. Én, mint "Trabanttal suttogó" voltam az utolsó reménye.
    No nézzük. Szikra van, benzin van. A gyertya lucskos. Kivettem a csomagtartómból két vadiúj Champion gyertyát, beszereltem. Pöcc-röff indult a Trabi. Hálálkodás ezerrel, mire csak annyit mondtam, hogy tartozik két ugyanolyan gyertyával, közben a kiszedett gyertyákat bedobtam a csomagtartómba. Később kiderült, hogy jó ötlet volt.

    Eltelt pár nap, akárhányszor rákérdeztem a manusra, még nem volt ideje, majd, ne nyugtalankodjak, meg egyébként se zaklassam.

    Két hét múltán megelégeltem.
    Nem egy nagy ügy kinyitni a Trabant motorház tetejét. Megtettem, kivettem a Champion gyertyákat, visszaraktam az eredetieket. A portásnak szóltam, hogy elárulhatja a manusnak gaz tettemet.

    Lett vad ordibálás, ki is mentem a helyszínre. A manus közben becibált az utcáról egy szolgálaton kívüli rendőrt, hogy sújtson le rám a törvényszigorával. A rendőr mindannyiunkat meghallgatott, (voltak páran, akik tanúi voltak az előzményeknek,) majd közölte a manussal, hogy menjen a közeli benzinkúthoz, vegyen két azonos típusú gyertyát. Manuskám elrohant, hozta a gyertyákat. Miután hozzám kerültek, beraktam őket a csomagtartómba és azokat szereltem be a Trabijába, amik addig is benne voltak.
    A rendőr megkérdezte, hogy rendben vagyunk-e. Nekem nem volt panaszom, a manus meg nem mert tovább hőbörögni, csak csöndesen puffogott.

    Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

Új hozzászólás Aktív témák