- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Srácok ez még mindig nem a poltopik! Fejezzétek be az offolást mert cca 50 hsz-t törölni kellett. Remélem nem kell újra visszanézni emiatt...
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
almafa42
aktív tag
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de aki az ár miatt panaszkodik annak ajánlom figyelmébe, hogy 2014 nyara óta 220-ról 290-re ment fel az USD/HUF árfolyam. Erős most a dollár, majdnem elérte a paritást az euróval pár hete, ennek a hatása miatt érezzük extrémnek az áremelkedést.
-
Geller72
veterán
Hagyjuk. Pár a Ph sem a régi.
[ Szerkesztve ]
-
weborgon
csendes tag
Hát azért tényleg besza**s hova jutottak az árak az uccsó pár évben.. Emlékszem, mikor cirka 3 éve amikor végleg nyugdíjaztam a Q6600 -am és vele együtt egy teljesen új platformot építettem, akkor pár hónapja debütált a Haswell, én meg azon dillemáztam napokig, hogy 52e -ért vegyem az akkor legerősebb Haswell i5 -öt (i5-4570K), vagy inkább 56e -ért a leggyengébb Haswell i7 -et (i7-4770S)? Ma meg ott tartunk, hogy ennyiért egy gyenge/közepes i3 kapható a most induló generációból. Bár én még 3 évig tuti nem fogok procit (és vele együtt platformot cserélni), szóval elvileg engem még nem érint, de nagyon-nagyon drukkolok a Rysennek..
Némi túlzással, de majdhogynem duplázódtak azóta az árak minden proci-szegmensben. Most visszanéztem, és 2013 második felében 220 Ft volt a HUF/USD átlag, ergo 400-450 körül kéne már járnia a dollárárfolyamnak, hogyha pusztán ezzel kéne indokolni. Akár az Intel, akár a magyar kiskereskedők a ludasak, de hogy valahol nagyon elcsúsztak a dolgok, az tuti.
-
villamos
őstag
Egyszerű a megoldás. Új, pénztárca-barátabb hobby -t kell keresnünk.
Például nemsokára lesz majd egy csomó új lőtér...Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
pilu85
őstag
Hát ezeket az árakat elnézve..és belegondolva, aki anno megvette vagy 6 éve az i7 2600-ast akár non k ba is anno jó pénzér és megvan még neki, simán jól járt. Ezek a mostani árak csak felfele mennek,a teljesítmény alig nő, és csak a fogyasztás csökken. Én vettem egy 6700T-t, én szeretem hogy 35 wattos és elég gyors is. És 63 ért szerintem jó vétel volt. A boltban 120. Az meg már igazi vicc...mifasom van ??? De pár éve volt egy i5 3570-esem, miért is kellett azt lecserélnem, én nem vágom. azóta volt vagy10 procim.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Geller72
veterán
És én még azt hittem, hogy alap egy 300+ ezer forintos Zenbooknál a világítós billentyűzet. Csak mert szerettem volna egyet venni a Dell után, de a kereskedő közölte, hogy nincs ilyen opció.
-
Fitzgerald
veterán
Jéhzusom, nagyon elszálltak a proci árak lol. Remélem az AMD végre tényleg előáll valami értékelhetővel idén, hogy legyen verseny.
-
törölt tag
válasz Fitzgerald #138 üzenetére
Eddig is volt, az egész élet csak eről a játékról szól már.
A verseny neve: ki viszi hamarabb haza a fizetésed. -
Tidus
addikt
Ezeknél az áraknál két ok nagyon mérvadó.
A forintunk a legrosszabb fizetőeszköz Európában, ennél rosszabb nincs.
Az Intel annyiért adja amennyiért akarja, konkurencia nincs, megteheti hogy magyarosan "kapzsi".
Abba az AM4-be pedig ismételten nem élném bele magamat. Ne hogy ez is Buldózer szindróma legyen. Hatalmas beharangozás aztán nesze semmi fogd meg jól. A magokkal dobálóztak aztán teljesítmény semmi. Csak a fogyasztás és a melegedés maradt.
Akik beruháztak rá csak is az anyagi oldalát nézték, aztán szabadulni meg nehéz tőle.
Sok mindent nem tudunk csinálni, v. marad a régi, v. a használt piac. De erre utóbbira ismételten várni kell még. -
BiP
nagyúr
Na meg ne felejtsük el: 1. még nem állt be a Karácsony utáni emelt árszint utáni "normál" szint, kell pár hét.
2. A Kaby Lake most debütált. Az újdonságnak mindig van felára. Ennek is kell kis idő, mire beáll.
(ahogy a Z270-es alaplapok is brutál drágák a Z170-esekkel szemben).Január vége, február eleje előtt nem érdemes semmit venni, ha valaki most akar új platformot építeni.
No meg tényleg érdemes megvárni, mit nyom a Ryzen. Bennem is van sok aggodalom, nehogy a korábbi nagy Messiásvárások sorsára jusson, (a'la AMD) de még reménykedem. Ha elég ütős lesz, jó áron, akkor lejjebb húzhatja az Intel procik árait is valamennyire egy kis árverseny. Talán, TALÁN.
A pletykák alapján ütős lesz, bár a csúcs 8mag/16 szálas nagyon az E-s socket2011-es intelek mintájára hajaz, mind kialakításban, mind teljesítményben. (értsd: drága lesz ez is).
De lesz 4 ill. 6magos Ryzen is, szóval van még remény.
No meg ne felejstük el, ott egy foglalat lesz -
I3vagyI5
csendes újonc
Az árak szerintem nagyon is fontosak, ha nem így lenne, akkor mindenkinek lehetne pl. I7-e. Sőt, nagyon is hiányoltam a régebbi cikkek hozzászólásainál az árak alakulásának témáját. Szerbiából írok. Azért említem ezt meg, hogy legyen rálátás egy szomszédos ország PC komponenseinek áraira is, ami szinte tükörképe a Magyarországi áraknak, esetleg néhány hét csúszás van. Kb. november vége óta komoly áremelkedés van RAM, SSD, CPU, alaplap téren is.
2011-ben helyi boltban vásárolva az árak pontosan: I3-2100 -105 €, Gigabyte GA-Z68AP-D3 alaplap - 95€, GTS450 GPU - 82€, 4GB RAM - 26€ volt. Ma helyi bolt árait nézve, esély nincs a hat évvel ezelőttinek egy mai hasonló konfigurációját összeállítani, de még a legolcsóbb online áron is jóval többet kell fizetni. -
kolopele
nagyúr
válasz I3vagyI5 #146 üzenetére
Jó hogy írtál, ez is mutatja az árak mindenhol emelkednek, csak itt nálunk ezért ugye egy ember a felelős mint mindenért, most a nagy hidegért például Újabb, minőségi termékért mindenhol többet kell fizetni, lehet persze menni a kínaiba is vásárolni pl. cipőt, de nem kell csodálkozni ha egy hónap után újat kell venni. A hardver terén is megvan a lehetősége annak, hogy az ember ne cseréljen jobbra, újabbra, főleg ha már van egy olyan, ami még kisebb kompromisszumokkal mindent futtat. Mondjuk ha én most akarnék venni procit, és lenne rá nyolcvanezrem, biztosan nem az új I3 - at venném meg rajta, ennyiért már lehet szerezni egy jó I7 - et is az előző generációból.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Geller72 #148 üzenetére
Nincs mindben, de ha megnézed akkor a szériák kb. felében van.
Egy-két éve még a 90%-ukból hiányzott. (Egyébként fogalmam sincs, hogy ez miért akkor ürtekknika, hogy nem teszik bele minden notiba, sőt asztali billbe. Ott is, még a mai napig is vadászni kell rá és az olcsó szegmensben kb. nem létezik Pedig biztos kerülne vagy 5Ft-ba.) -
Geller72
veterán
Lehet hogy én bennem van a hiba, de amióta ilyet használok, nem kell másik. De hogy ne menjek messze, vettem Rapo blade-t ami nem volt annyira olcsó és abban sincs. . Én is azt hittem, hogy evidens, főleg ebben az árszegmensben már, de nem. A helyzet az, hogy nekem elég lett volna bőven egy i3-as verzió a Zen-ből, abban nem volt, viszont százezret nem fizetek ki pluszban csak azért, hogy beletegyék nekem - a már i5-ös könfigba, amire meg nincs szükségem. .
Új hozzászólás Aktív témák
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest