- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
És mi történik 50 kép után? Felrobban?:-) Vagy miért nem tudok többet?
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
a_tesz
Korrektor
csak azt mondhatom, hiánypótló termék! nem gyártunk így is elég szemetet... kaváncsi lennék, mennyivel nyújt többet, mint egy bármilyen alsó-középkategóriás mobiltelefon "kamerája" (de van egy érzésem, hogy semmivel). komolyan nem látom értelmét ennek az egésznek
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
BotaN
senior tag
Semmivel, de elmondom neked mi az értelme. Az hogy az ilyen occó szenzorok gyártói gondolom megcsináltak vagy 20 csilliárd szenzort, aztán miután már a kutyának se kellett ez a minőség, a nyakukon maradt és most meg akarnak szabadulni tőle. Még mindig jobb 15$-ért eladni egy fröccsöntött fényképezőt, ha nem is nyernek rajta sokat, mint a kukába dobni mindent.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
rii
nagyúr
haverom jut eszembe, aki mindig kiakad az "eldobható borotva' megnevezésen - mondván, ő bármelyiket el tudja dobni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BotaN
senior tag
Eldobható fényképezőgépet is sokan vesznek, pedig annak is tré a minősége. Egyszerűen van olyan szitu mikor nincs nálad telefon, és meg kell örökíteni valamit. Akkor beszaladsz a benzinkútra, leakasztasz egy ilyen gépet, és nyert ügyed van.
-
atti_2010
nagyúr
Az ilyesminek a gyártását börtönnel kellene büntetni, vagy az egészet az igazgató udvarára hordani a gyártáskor keletkezett szeméttel együtt.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Banános Joe
csendes tag
Eldobható digitális fényképezőgép. Már április van?
-
hallari
tag
-
Recon666
Közösségépítő
Felseleges.
-
rii
nagyúr
Egyszerűen van olyan szituáció mikor nincs nálad telefon, és meg kell örökíteni valamit? nincs mobil? sz.rni megyünk el nélküle. Én utálom a mobilt, de még nálam is ott van mindig
"kell???" amit meg kell, az max egy esküvő kaliberű lehet, kell-ni semmit sem kell .... mit? elment egy nagy limo, és "jajj le kell kapnom?"" ... beszaladsz egy benzinkutra ..." mert az aztán minden sarkon van. hamarabb találok egy embert, aki segít ebben, mint benzinkutat, ahol van ilyen gép, pedig benzinkutak össztüzében élek, mégis, mire visszaérek jóesetben eltelt 30-40 perc.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Ez engem is felháborított. Büntetni kellene azt aki legyártja/forgalmazza/megveszi. Mintha nem szórtunk volna szét elég szemetet a világban...
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
veterán
Nem látom a létjogosultságát ennek a masinának,nem tudom semmilyen körbe beilleszteni.Értelmetlen fölöslegesen termeli a szemetet.
duree54
-
MZperX75
addikt
Talán ha cserélhető tették volna az AA-s elemeket,akkor 2db vagy 4db elem vásárlásakor kapsz egy ilyet ajándékba(mondjuk egy 20-asért)
Az inkább poén mint így.Vagy veszel sd kártyát kapsz mellé egy ilyet elem nélkül mint poén!
De így!
-
hallari
tag
Ja. Az meg külön felháborító, hogy a nagy "fenntartható fejlődés", meg "környezettudatos fejlesztés/gyártás" égisze alatt a Pepsi Budafoki úti palackozójánál ott hever rengeteg újrahasznosítható palack, mert nem gazdaságos újra rendszerbe állítani. Pedig tényleg meg lehetne (és kellene) valósítani, amit Nyugaton az autóknál már bevezettek, hogy 90% fölötti újrahasznosítási arány legyen minden termék esetében, az eldobhatót meg büntetni. Németországban már több, mint 10 éve külön kukák vannak a háztartásokban minden fajtának, és keményen büntetik, ha valaki nem szelektíven gyűjti (ismerős mesélte, akinek német férje van és hol itt laknak, hol ott).
-
PRO-peller
senior tag
Tesztképeket hol lehet megnézni? Sose lehet tudni... A gyereknek venne az ember ilyet 2 dolcsiért. Mit írtak? Mennyibe kerül?LOL Legalább vízálló lenne.
-
banhammer
veterán
Ennyit a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
BotaN
senior tag
Jó akkor nincs igazam, nincs létjogosultsága, nem fognak belőle egy darabot se eladni, és csődbe megy a cég. (pont)
Mégis valamilyen okból évtizedek óta megy az eldobható filmes fényképező piac, nagyon sok ilyen cuccot lehet kapni, minőségben ott vannak mint egy mobil, és még az előhívásért is fizetni kell. Ennél meg te magadnak hívhatod elő otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Felesleges dolgok fóruma... :S
@BotaN : Hát én nem láttam még élő embert, aki eldobhatót vett volna. Illetve az, hogy megy a biznisz, szt mutatja, hogy NAGYON sok hülye van.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
a_tesz
Korrektor
érdekes, igaz mi kicsit mást gyártunk a cégnél, de be is b@szna, ha legyártanánk bármelyik termékünkből 20 milliót, de akár csak 20 ezret is rendelés nélkül... persze elektronikai ipar azért más, de ha ez tényleg így van ahogy írod, akkor ott nagyon rendet kellene rakni a fejekben.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
pusszycat
nagyúr
Eldobás érzékelő van benne h törölje a képeket?
Samsung Wave GT-8500
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
waithEard
őstag
Éljen a környezetvédelem, éljen a globális felmelegedés! Több kínai szemetet a fogyasztónak!
Hülyét kapok az ilyen dolgoktól...."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
rii
nagyúr
egy helyen tényleg van értelme
közbiztonság szempotjából ha nem túl jó helyen akarsz/akartok várost-felfedezni, akkor egy alap-alap mobil, meg hogy fotózni is lehessen, akkor egy ilyen fényképezőgép, mert ezekért a cuccokért nem kár, ha esetlegesen ellopják/kirabolnak/ráömlik a kóla, stb.
-
JoolsNOS
veterán
Ezeknek amúgy akkor van értelme (és sztem erre is találták ki) amikor pl az ember elmegy egy nagy sporteseményre, vagy nyaralás közben nincs mivel felvenni a dolgokat. De a mai korban sztem már abszolut felesleges, mikor már az óvodások is kamerás mobillal járnak.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
-
PRO-peller
senior tag
Ha egy családban több fgép kocsi, ház, nyaraló, jaht, van már az is pazarlás. Nem? Nekem a fiókban van vagy 3 működőképes mobil. Erről én tehetek? Írjatok kinek mennyi van?
-
hallari
tag
válasz PRO-peller #33 üzenetére
6-8, pár éve nem számolom...
-
Dr. Akula
félisten
Igazi gagyi.
-
-
Akybron
aktív tag
Igazából a totál 1x használatot nem értem.
Mi akadálya lenne annak, hogy esetleg még is cserélhető elemmel újra fényképezzek vele?73&DX HA5OJN
-
vinibali
őstag
én ezt inkább olyan kémtevékenységet használatára tudom elképzelni, ahol nem lehet nálad kamera... de miután elkészültél a képekkel, valahova az USB-n keresztül lemented!
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
valaki654
tag
Pár évvel ezelőtt még lehet lett is volna értelme, de most már új gépet lehet venni 10ezerért , tehát én sem igazán látom értelmét.
-
pusszycat
nagyúr
Erre vannak megfelelőbb eszközök, mint pl. kamerás pix (HD-s) vagy óra esetleg öngyújtós változatai.
u.i. nem tőlem hallottad...
Samsung Wave GT-8500
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
csongi
veterán
Végre! Már kezdtem aggódni hogy kevés szemét lesz a bolygónkon. Komolyan sírhatnékom van. Ezt minek kell? Nem lehetne olyat ami újrahasznosított papírból készül, és az optikát ki lehetne szedni, meg azt pici panelt ami benne van? Nem hiszem el hogy itt tartunk még mindig ezekkel a műanyag szemetekkel.
-
rii
nagyúr
teljesen jogos
én már az új-autó mizziérián se tudom túltenni, hogy miért kell mindenkinek új autó - miért nem gazdálkodik az emberiség abból ami van, miért kell reklámokkal az új autóba beleszugerálni az embrereket ... nekem pl használt audiofil hifi cuccaim vannak, meg több havernál is, ahol én voltam a közbeszerző
-
hallari
tag
A válasz: (extra)profitéhes kapitalizmus. Lásd Apple. Legyen új, csilivili, meghintve szinte vallásos áhítatú marketingrizsával. Mer' az jobb! (v.ö. 'új söprű jól söpör') Pláne ha nagyobb, színesebb, gyorsabb stb., mint a szomszédé.
Autóban ehhez még hozzájön a 'környezetbarát, kisfogyasztású' duma, mindegy, hogy az eltúlzott ütemű gyártás tízszerannyira terheli a környezetet, mintha a tizen- huszonévest tartanánk karban. Ami esetleg kis ráfordítással ugyanúgy környezetbaráttá alakítható. Pláne, ha arra lenne ráállítva a háttéripar.
De ugye kellenek a számok, 1 millió, 1,5 millió, 2 millió eladott új jármű évente, mert abból van a nagy profit, politikusnak a zsebpénz, 'munkahelyteremtő', ami persze az átlagpolgárnak is jól hangzik, mert nem kell a kukoricaföldön kapálni a mindennapi betevőért.
Így jön létre az iparkapitalista állam, amely röpke száz év alatt szétcsapja egy teljes bolygó addigi berendezkedését, és ellehetetleníti a jövőjét. -
csongi
veterán
Nem az új cuccokkal van a baj. Hisz ha használt orientált lenne a világ, akkor számítógép sem létezne, vagy egy ford T modell újrafényezett változatával közlekednénk. Annyit kell tenni hogy minden amit terveznek újrahasznosítható legyen. Ne legyek szigorú, jelenleg csak 90%-ba tíz éven belül meg 100%-ban És tőlem évente jöhet ki fejlesztés. ez legyen igaz mindenre. A legnagyobb műanyag szemetet az elektronikai ipar termeli ki. Ez érvényes az építő iparra is. Csak ott még kell 15-20 év mire szembesülünk vele. Rendben van hogy nem fa ablakot csináltatnak, mert legalább azért nem kell kivágni a fát. De a rengeteg műanyag ablak 25-30 év és szemetet képez. A lényeg nem újrahasznosítható technológiákat használunk, fejlesztenek.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
a számítógép mondjuk pont az ahol a teljesítmény 8-10 mhz-ről többezerre nővekedett, 20 megából több terára, 640 kbyte-ból több gigára, míg egy 1986-os gépkocsi teljesítménye mind a mai napig megállja helyét
mint a hifis cuccok is
-
Banános Joe
csendes tag
Azért az autókat is fejlesztik. A új 1 liter benzinnel 3x olyan messze elmegy, mint az a '86-os. Ez a környezetet is kevésbé terheli. Arról nem beszélve, hogy a lovacskák is fogynak abból az autóból.
A probléma nem az új dolgok előállításával van, hanem a régiek újrahasznosításával(illetve ennek hiányával). Lássuk be, többnyire az új dolgok jobbak(hisz a technika folyton fejlődik).
Az autó pont egy olyan tárgy, aminek nagy része újrahasznosítható.
Simán fenntartható lenne a fejlődés, ha nem hagynánk ennyi szemetet magunk után. Persze újrahasznosítani nem olyan jó üzlet, mint elásni valahol.
[ Szerkesztve ]
-
hallari
tag
válasz Banános Joe #48 üzenetére
Nah ezt erősen cáfolnám. Az én '86-os Opelom (1.6 diesel) nyáron 5 liter körül fogyaszt, télen 1 lityivel több. Az akkori benzinesekre rálehet még számolni mondjuk 2 litert. Ezeknél a maiak sem jobbak, talán fél literrel. Meg a teljesítményük a 1,5-2-szerese. A károsanyag-kibocsátásuk persze alacsonyabb, de ha mint írtam arra ráálltak volna, hogy akárcsak dupla modell-élettartammal számoljanak és korszerűsítsék a régieket, akkor máris a fele lenne csak az újautó kibocsátás. Márpedig AZ AZ IGAZI környezetszennyezés. Egy-egy populárisabb márka évi 1-2 millió autóval számol, ehhez olyan mértékű nyersanyag- és energia felhasználás kel, ami önmagában feleslegessé teszi annak méricskélését, vajon mennyire környezetterhelő egy régi autó. Nézz szét az utcán (főleg a Lajtától nyugatabbra) és máris látod, hogy nem a régi kocsik miatt kell aggódni. De nálunk is 20 éve kb. félmillió gépjármű volt, jelenleg ~hárommillió.
Nincs olyan, hogy "fenntartható fejlődés", ezt csak a profitéhes kapitalisták és természetes szövetségeseik, a politikusok állítják. A fák nem nőnek az égig.
A nyersanyagok is elfogynak egyszer. Az amazonasi esőerdőnek már csak a fele van meg(!), és ezt az arányt kb. a 2. vh. óta értük el. Az olaj is jó téma, mivel nemcsak energiahordozó, hanem ALAPANYAG is (műanyag, festék, aszfalt stb.) Mivel lehet pótolni, pláne nagy mennyiségben és olcsón? A ritkaföldfémek körül már most áll a bál. És az újrahasznosítás sem válasz, mert kb. 20-30%-ot engednek a technológusok, ennél nagyobb arányban már veszélyeztetik az új anyag mechanikai tulajdonságait. Úgyhogy érdekes évtized elé nézünk.[ Szerkesztve ]
-
ashketchum
csendes tag
valami hackkel biztos meg lehet oldani h többet lehessen készíteni mint 50 kép
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest