- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemy94
senior tag
Elképzelem, ahogy Kispista megveszi az I14-et, hogy ebben már az új A16 Bionic van, aztán rájön, hogy ugyanaz, mint az elődben
De most komolyan, nem lehet azt mondani, hogy az A15 is teljesen megfelel, most inkább ráfeküdtünk, hogy legyen nagyobb akkumulátor, jobb hőelvezetés, jobb üzemidő legyen, esetleg kitalálni valami új dolgot. Pont az Apple profi ebben, hogy eltud adni bármit újként. Nem, inkább verjük át a nem teljesen képben lévő embereket, hogy ez bizony már egy új fejlesztés. Aki utána néz persze tudja, aki nem meg érdemli mondhatnánk, de ez így nem fair, legalábbis szerintem.[ Szerkesztve ]
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
joey04
titán
hogy legyen elnevezési zavar vásárlói oldalon.
hol a zavar? ez nem huawei, vagy egyéb random kínai, hogy azt sem tudod ki kivel van.
-
joey04
titán
kispista leszarja.
de amúgy ja, simán lehetne ahogy mondod. a 865 óta az ellenfél padlón van, szóval az a15 bőven jó lesz, de egyrészt baromság az átnevezés, másrészt ez csak droidos gyártókra volt jellemző eddig, hogy azonos néven ennyire herélt készüléket adnak ki. a soc átnevezés védhetetlen, az utóbbi talán annyiból, hogy droidéknál nem feltétlen kellene,
mi11, stb családba berakni ennyire különböző készülékeket, amiben sem a ram, sem a soc, sem a kamera sem semmi nem egyezik, mert ott van ezer másik széria, azokon neveken futhatna. almánál nincs. itt a 14 azt jelöli, hogy ez lesz az aktuális új termékvonal az évben. de attól még nem szimpi. mondjuk nekem a kamera miatt csak a pm játszik, plusz évente csak a gazdag és/vagy hülye vált, szóval ki is marad (ha csak nem lesz megint egy droid ios ugrásom, mert akkor visszaváltásnál vélhetően a 14 pmet venném már), de akkor is. -
aujjobba
addikt
KisPista kivulrol fujja a specifikacios listat, igy esetleg duzzog egy kicsit, vagy tuntetoleg nem veszi meg a telefont - belole valojaban keves van.
AtlagPista szarja le, ha nem docog jo lesz, nem tudja es nem is erdekli mi hajtja a gepet.
NagyPista meg ugyis a Pro/ProMax-ot valasztja, ot ez nem erinti egyaltalan.[ Szerkesztve ]
-
Wesiz
tag
mi értelme ennek a processzor átnevezésnek?
az átlag felhasználó úgyis leszarja (sőt, nem is tudja) hogy milyen processzor van a telefonjában, amúgy meg ember nem lesz aki pusztán életszerű használat közben észrevenné a különbséget a kettő között - azaz pl nem futtat hobbiból benchmark teszteket.
de ha a cikket jól értem, beleteszik a már ismert A15-ös processzort de elnevezik A16 Bionicnak? ez a vásárló (teljesen felesleges) megtévesztésének tűnik
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Mondjuk anno az A12X és A12Z esetében sem volt népfelkelés egy hasonló húzásból.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
aujjobba
addikt
Tobb mint valoszinu, hogy nem csupan atnevezik tokugyanazt A16-ra, hanem valamit reszelnek pluszban az A15-on.
Amit #7 viragdani01 is mond, az A12 akkor kapott egy utotagot, es 'az előd által nem használt, nyolcadik GPU magot is elérhetővé teszi, illetve elképzelhető, hogy egyéb ráncfelvarrásokkal tovább sikerült növelni a teljesítményen'.
Itt is valami hasonlo lesz szerintem, az A15-ot felturbozzak kicsit de szignifikans valtoztatas nem lesz (A15x vagy hasonlo neven), az A16 pedig az alapjaiban is uj SoC.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
- iPhone 14 (6,1”, A15 SoC). ~1100€
- iPhone 14 Max (6,7”, A15 SoC) ~1300€
- iPhone 14 Pro (6,1”, A16 SoC) - 1400€
- iPhone 14 Pro Max (6,7”, A16 SoC) ~1600€(árak szerintem kb így lesznek)
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Benőke
őstag
válasz kakuk.tamas #11 üzenetére
Cikk azt írja hogy 900 -as kezdő ár lesz a sima 14 nek
14 pro lesz 1100 -es kezdő.Csiripelték már a verebek hogy lehet ez lesz. Mini helyett lesz egy sima max...
Maradhatna a mini és mellé egy sima max. Úgy se lesz design váltás...
Miniért kár, de hátha visszajön 2023 -ban SE -nek.Bár nem tudom akkor mi adja el a sima 14 -et? Tuti varázsolnak bele valami pluszt, mert sima 13 -at eladni 145 -nek drágábban mikor a sima 13 is kapható marad az öntökönszúrás, akkor is ha a többségnek mindegy.
Szóval lesz még szerintem valami csavar a dologban... -
janeszgol
félisten
válasz kakuk.tamas #11 üzenetére
Hát nem sok értelmét látom a sima Max-nak, de az Apple tudja.
Az hogy simán átnevezik az SoC-t, szerintem nem gáz. Max akkor, ha hardveresen is eltér, és később funkció marad majd ki miatta. -
NemMo
őstag
100 euró emelés? Jó ég az nagyon sok! 500 ezerről indul a pro modell itthon?
-
törölt tag
Idén gondolkodtam a Pro Max-on,de végül "sima" 13 lett,mert nincs szükségem arra a pluszra,amit a prók adnak,így hiába a méret,ez volt a logikus lépés, ‒ és bár most nem tervezek váltani ‒ most úgy néz ki lesz 14 Max, kérdés,h az áremelkedéssel együtt mennyire éri majd meg azt választani..
-
FuRiONight
őstag
Azt tudni kell, hogy a nem Pro modellekben lévő A15 nem ugyanaz mint a Pro szériában használt, az utóbbinál ugyanis 4 mag helyett 5 magos a gpu.
A pletykák addig úgy szólnak, hogy a sima i14 széria megkapja a tavalyi Pro széria A15 variánsát 4 mag helyett 5 a gpu) amit az Apple átnevez A15X-nek. A Pro szeria pedig az A16-ot. Azért ez így sem rossz ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Cranberries
aktív tag
válasz FuRiONight #18 üzenetére
Ezt én így ebben a formában simán el tudom képzelni.
-
Frozen
addikt
Az a baj,hogy teljesen megtévesztik az embereket. Ahogy irod nem az az a15 de korabbi proci is bőven elég. De annyira jó a marketingjük ,hogy elmondják minden évben hogy ez a legjobb ami náluk van közben meg sehol nincsenek. Ez igaz a 12mpx es kamerara is meg a többi hülyesegre egy jó lehúzos ceg sajnos sokakat át tud verni itt az élő pelda a procikkal is..
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz LosBlancosRM #22 üzenetére
Fogadok hogy az a15 nek sem hasznalja ki a felhasznalok 99% az erejet szóval felesleges bármit is fejleszteni eleg atnevezni meg pekerni erte a plusz penzt
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Razzul
őstag
"De annyira jó a marketingjük ,hogy elmondják minden évben hogy ez a legjobb ami náluk van közben meg sehol nincsenek."
A kanyarban sincsenek a gagyi procijukkal a többiekhez képest, vagy várjunk pont fordítva? Az időtállóság, mint fogalom gondolom még mindig rejtély a számodra.Stat crux dum volvitur orbis
-
Frozen
addikt
hiába teljesít több pontot egy egy programban ,ha ezt a teljesítményt nem használja ki a felhasználó és nem érez belőle szó szórós értelemben fizikailag semmit sem időben sem tevékenységben amit végez a készüléken. Ergo felesleges újabb és újabb ezért is nevezik át plusz bevétel számukra a semmiért.fejleszteni meg nincs értelme.
ez kb olyan mint a 12mpx es kamerájuk hogy az a legjobb azt 100m egy madár már csak fekete homály míg egy samsungal meg szép tiszta éles kép születik . De a minöség azért meg alegjobb cucok náluk vannak[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Minek etetitek minden alma topikban?!
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Mondjuk kíváncsi lennék ha nem szólnának senkinek akkor ki venné észre, mondjuk vakteszten.
Az A14(!) is overkill, nem az A15. Sztem atnevezni fölösleges, nyugodtan rá lehetne írni h A15, csak mondjuk korberakni tobb hangszóróval meg vmi mókusvakitassal (0.1" nagyobb kijelző, 0.01 mm-el kissebb káva, nagyobb akksi, etc...)A Pro-ba meg mehet amit csak van.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
kalimist
aktív tag
-
vicze
félisten
-
David75
őstag
Igazából én az a14-el is tökéletesen elvagyok. 2 év után se fogok 12 pro-rol 14 pro-ra váltani, hacsak nem raknak bele valami értelmes gyorstöltést, minden más nekem elég a 12 pro-ban is.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Frozen
addikt
Szerintem meg amikor használsz egy telefont nem raksz melle egy masikat hogy most ep 1 masodpercel vagy fel masodpercel melyik tolt be elobb. Igy szep meg jo a youtubos reklam de ha kapsz egy telefont a kezedbe ugyan azzal a kulsovel es informacio nelkul a hardwerol nem fogod megmondani hogy melyik a gyorsabb mivel ezeket a minimális kulonbsegeket nem erzed maximum ugy ahogy a videoban hogy 2 telefont nyomkodsz egy időben. Nem tudom hany ember szorakozik ezzel az atlag felhasznalok kozul szerintem senki max a tesztelok....
Szoval lehet tenyleg el kene vegre gondolkodni akkor hogy is van ez. Meg azon is ki mire használja a telefont mint irtam a felhasgnalok nagy resze nem is porgeti ki 100% ra a chipek tulajdonsagat. Mert pl sokan nem jatszanak meg nem is hasznalnak olyan alkalmazasokat. A telefonalashoz,uzenetkuldeshez,kamerahoz stb nem kell olyan hu de hu nagy erofforas es proci.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
aujjobba
addikt
'a felhasgnalok nagy resze nem is porgeti ki 100% ra a chipek tulajdonsagat'
Nem is ragaszkodik a felhasznalok nagy resze a flagship telefonokhoz, egyik oldalon sem.
Rengeteg valasztasi lehetoseg van droidbol a kozepkategoriaban is ami sokaknak megfelel, iphone-bol is lehet a regebbi modelleket hasznalni.
Az apple.hu-n most is megveheted az i12-t sot az i11-et is.A legujabbra tobbnyire azok valtanak, akik mar evek ota az akkori legujabbat hasznaljak.
Valtanak i8-rol, X-rol sokan 13-ra, van aki ettol is regebbi szeriarol, aztan megint jo lesz 3-4-5 evig az uj.
En magam Xr-t nyuzok, egyelore nem kell a legujabb, majd jovore, vagy azutan. -
PuMbA
titán
Ez mind ok, de kifelejtetted az Apple telefonok lényegét, hogy 5-6 év múlva is használható gyorsaságú marad a telefon. 5-6 év múlva az összes meglévő alkalmazás nagyobb CPU erőt és több RAM-ot fog igényelni, mint ahogy a Google Maps 2 éve az Android telefonomon sokkal simábban ment, mint a mostani Google Maps verzió. Csakhogy az én telefonomba az akkori épp elég CPU-t rakták, ami miatt most már kezd lomha lenni. Egy iPhone-nál ez a probléma nem létezik, mert minden telefonjukba az akkori csúcs proci megy és nem fog pár év múlva számottevően belassulni. Ezért tartják a használt árukat is jobban, mint az Android mobilok, mert jobban időtállóak a csúcs procijuknak hála. A legolcsóbb iPhone SE 2022 is gyorsabb CPU-ban, mint a Samsung Galaxy S22 csúcs telefon és ennek a hatása majd látszani fog 4-5 év múlva.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Azért ezzel nem értek egyet. Mai napig van samsung galaxy note 3 telefonom minden megy rajta simán , ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont akkor soha nem mondanád meg ,hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon és le sem akarnád cserélni. Ezen kivül pedig teljesen meg volnál vele elégedve, mert a mai napig a magas közel tíz éves korához is olyan gyors mint mikor vettem. Szóval korábban is beszéltük,hogy az a14 és mondjuk az 15 vagy esetleg a következő 16 közt semmi különbséget nem tapasztalsz. maximum úgy lehet látni ,ha egymás mellé teszed a telefont, de ha egyforma telefonokat a kezedbe adok 3 nap különbséggel/eltéréssekkel kb 1 napra és nem tudod milyen hardwer van benne,nem mondod meg érzésre melyikbe milyen chip dolgozik.
Volt s8 plus telefonom ,már akkoriban bírt 2 napot, és nem fél millios árcédula volt rajta. Egyébként ez is tipikusan az a féle trolkodás amit az emberek benyögnek. A felhasználok nagy % általánoságban 1,5-2 napig használják a legtöbb telefont mivel nem ezen lógnak és nem itt élik az életüket az emberek . Egy átlag rétegrőlb eszélek nem a jancsiról a suliba aki fel akar vágni és játszani az órákon stb stb...Bármelyik telefont használod keményen az melegedni fog mivel teljesítmény hőleadással jár. Ez mellett az energia szint is sokkal nagyobb. A telefon árúsításnál fel van tüntetve a media lejátszási idő, , a telefonálás és talán még egy alap készenléti idő. Az tuti nem fogják felrakni, hogy egy jó kemény grafikus játék mellett kb a legkisebb értéknek is csak a felét bírja a telefon. Egyik gyártó sem fogja így hirdetni magát.
Lehet tovább húzza az alma , aztán fél napig töltőd van amit meg odateszel az asztalra a vezeték nélküli töltőn és még kiveszel a hűtőből valamit magába szív +1-2 óra üzemidőt amivel már messze felül is múlta az almát és a nagy energia gazdálkodást is... hiszen hiába jó perf/watt ha egy év mire feltöltődik azért már 2-3x gyorsabb töltések vannak.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
És a Note 3-at használod? És miért nem?
iPhone 5s-t a mai napig használnak sokan, mert elfutnak rajta a legfrissebb appok, nem nyivákol az Áruház, hogy ‘hé ember, cserélj már!’
Az iPhone 12-m ugyanolyan gyorsan töltöm vezeték nélkül, mint az S22 Ultrát lehet…Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Frozen
addikt
válasz kakuk.tamas #40 üzenetére
Azért nem használom mivel kivertek a kezemből és egy patka éles szélével találkozott ezért a kijelző üveglap elrepedt. időm nem volt cserélni ezért lett anno egy s8 plusz véve a régit pedig kapott egy új külső üveget és mai napig anyukám használja mivel neki adtam. Egyébként a mai napig hibátlanul működik soha semmi baja nem volt. pedig jópár évet gyepáltam én is, amikor pókhálós lett az üveg akkor is tökéletesen működött.
A mai piacon kapható drága telefonok közül egyébként egy ilyen eset bármelyik telefonnal előfordulhat,hogy megreped a külső üveg sok esetben még a kijelző is eltörik. Nekem pont az volt a mákom,hogy a műanyag keret elnyelte az ütésből fakadó energia nagy részét. Ami egy fémháznál már sokkal kevesebb energiaelnyelést eredményez.[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
Nekem is van Note3 a fiókban, nem mondanám, hogy minden megy rajta simán. 😂 Ennyi erővel nézzél katódcsöves fekete fehér tv-t, meg járj lovaskocsival.
Aksit akkor mondom úgy, hogy a 3. nap reggelén még 30% van benne, így pontos. Note9 1. nap végén volt így kb, de az reggelre 20% lett volna, a 13PM meg nem merül, max 1%-ot. Aksiban, teljesítményben nincs bírás a bástyával. Az ios-be bele lehet kötni, azt aláírom, a kamera se kiemelkedő.Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Frozen
addikt
válasz LosBlancosRM #42 üzenetére
Szerintem túl nagy elvarasok vannak egy kozel 10 eves telefonhoz.( Egyebkent volt hozza anno idején dupla akku. Amivel 3 napot is bírt ) Minden azon múlik mit hasznalsz alapból a telefon telefonalasra van ,nem jatekra. Az emberek 99% fogadok h telefonal ,bongeszik,uzeneteket kuld fotozik vagy videozik erdemben nem hasznalja ki sem az A15 chipet sem a korabbiakat. Az a vekony reteg aki meregeti meg komoly gameket akar tolni annak is mind1. Szerintem kar ezen rugozni. Sok mindenben elmarad ennyi pénzért a többi gyártotól lehet hogy jó valamiben mont a tejlejítmény / fogyasztás de ezt más gyártók simán gyorsabb töltéssel kompenzálják. A teljesítmenynek pedig pár éve nincs akkora szerepe érzésre ezt fent is leirtak mar masok is. Szoval reszemről ennyi es be is fejeztem,felesleges leirni mindent többször. Akinek kell majd megvesz az a16 ot egy picit masabb csomagolasban vagy modosittassal dragabban. Aztan mas bem is szamit
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóhifi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest