Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • banditos91

    tag

    válasz senki66 #15785 üzenetére

    Mondjuk azért, mert használtad? Minden akkumulátor elhasználódik, és szép lassan veszít a kapacitásából.
    "Droidos" okostelefonoknak sincsen 3000 mAh akksija, csak néhánynak. És nem mindegy hogy egy 4 vagy 8 magos 2000+ MHz órajelen pörgő procit és egy 5+ colos kijelzőt kell ellátni energiával, vagy egy 3.5 colos kijelzőt egy 2 magos, magonként 800 MHz-en pörgö procival.
    Leegyszerűsítve: Logikus, hogy nagyobb kijelzőnek több energia kell, illetve nagyobb teljesítményű procinak szintén. Ennél fogva a 3000 mAh akksi amiket a "droidos" mobilokban látsz egyáltalán nem biztos hogy több ideig bírják ellátni naftával az adott telefont, mint ez az 1400 mAh akksi az iPhone 4S-t.
    És akkor nem beszéltem a rendszer optimalizáltságáról, ami a "droidos" mobilokon nem szokás, ellenben az iOS a végletekig van optimalizálva.
    Példának itt van egy ismerősöm Note 3-ja. 3100 mAh akkumulátor van benne, de ennek ellenére 1 napnál az sem bír többet, hiszen hiába a méretes telep, ha zabálja az ebédlőasztal méretű kijelző meg a sokmagos processzor. Én most cseréltettem akkut a 4S-ben, és simán bírja az 1 napot normál használattal.
    Végszóként tehát: Nem kevés az 1400 mAh. Viszonyítás kérdése ez is, mint minden más.
    Remélem érthető volt amit leírtam. :)

Új hozzászólás Aktív témák