- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz szacsee #2085 üzenetére
Az Intel még mindig nem támogatja a 23,976 fps-es lejátszási módot.
Azaz ha BR anyagot játszol le DXVA-n keresztűl időnként röccenni fog a kép...
-
szacsee
nagyúr
válasz MZperX75 #2095 üzenetére
65W-os paneltápod van és gondolom hasonló méretű külső tápod.
Nálam HX620 alatt fogyasztott üresben 33-35W-ot az SB-s cerka konfig, illetve volt egy brazos is ugyanannyit evett üresen. Lehet kisebb táppal más lenne a helyzet, de ugyanazzal a táppal kb azonos volt a fogyasztás. Brazosnál néha láttam beesni 30W alá is egy-egy pillanatra. Mindegy is ezen nem veszünk össze."Én igazábol egy alacsonyabb fogyasztású Llano-tól várnám a megváltást!
De ebből már csk a Trinity lesz..." - sok hsz-al ezelőtt írtam, hogy 3800-as Llano-t vártam, de nem jött. Már csak abban bízom, hogy a Trinity hozni fog egy 30% + GPU teljesítményt és én is nyergelnék, de mostanság mindent csak bemutatón látni.... boltok polcai meg üresek. -
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2103 üzenetére
Ok BD alatt fos.
Szerinted Magyarországon Bp és a nagyvárosok kivételével hol van optika, ahol 30-50Gb-os ISO fájlokat töltögetnek lefelé? Ez igaz már warez téma, mivel épeszű ember vesz külön BD lejátszót és nem a gépbe egy olvasót. Ha pedig töltött formátumról beszélsz, akkor légyszíves ne csak azt mond meg hogy lehet lejátszani, hanem azt is, hogy Józsi, Pisti, Mari, pl Kiskunröcsögén mire tölt le egy BD50-es filmet 512kb/s-es wifis nettel?
Esetleg ajánlhatom nekik az intel megoldását, mert kb 20 év múlva sem fog ilyen anyaggal találkozni, vagy mondjam nekik, hogy vegyél most Brazost, mert igaz, hogy lehal 20 ablak megnyitása után, de majd 30 év múlva milyen jó lesz, ha BD50-es ISO-kat warezolhatsz.
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
leviske
veterán
válasz Mercutio_ #2106 üzenetére
Többször is írta, hogy a llano esetében az ár a gondja. Vagy azóta árkategóriát lépett a vita?
MOD: Amúgy nem tudom miért akarjátok meggyőzni egymást. Van olyan réteg, aki fullHD filmet akar nézni a HTPC-én és van, aki meg mondjuk irodai alkalmazásokat akar inkább futtatni az asztali gépén. Nem ugyanolyanok az igények és nincs a piacon univerzális termék.
Ugyanez a Bulldozer és a Sandy Bridge esete is.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
válasz zoltanz #2101 üzenetére
Nalam a 11.9 ati drive-re is roccen kb 1000x az elozohoz kepest. Meg is megtudom nezni. Igaz igy 1000x roccenes mellett mar nem az igazi. Ezt sima avi file-al csinalja. Neha van frame dobas nem a vilag.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Viktor77
titán
válasz Zeratul #2103 üzenetére
Elsőre (MPC-HC-vel) nekem is ilyen volt az IGP-vel. Aztán leszedtem egy frisset (mármint lejátszót), beállítatlant, és láss csodát, hibátlan volt.
Szóval, legalább hülyeséget ne...Az SB IGP-je minden Youtube videó gyorsítására, DXVA-s lejátszásra alkalmas. Minden más híresztelés egyszerűen baromság (vagy valami csoda procim lehet).
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Zeratul
addikt
-
KAMELOT
titán
megérné inkább komplett konfigot cserélni kártyával együtt. 1GB ram??? uFF nem kevés az??? Már olcsón tudsz venni egy E8400 + 4GB + HD4830 graf karival rendelkező gépet. 80K alatt simán megúszod. Kicsit felgyorsulnak a a dolgok a gépedben.
Nekem néha a 4GB is kevés. Pedig WIN7-van.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Mercutio_
félisten
válasz leviske #2107 üzenetére
Nem tudom korábban mit írt, de itt most csak annyi volt, hogy az A8-3800-at hiányolja
Egyébként egy A8-3850-et 2,4GHz-re visszavéve és alulfeszelve simán hozható az A8-3800 fogyasztás nyilván kényelmesebb, ha ezek a feszek már gyárilag be vannak állítva, de aki nagyon akar...Én nem akarok meggyőzni senkit, csak néha benézek ide, és ha épp valami olyat látok, akkor reagálok rá.
Tény, hogy a Bull asztali fronton nem lett akkora csoda, mint amit sokan vártak, de ettől még az is tény, hogy szinte minden árkategóriába megvan a megfelelő AMD-s párja az Intel prociknak és jobbára csak szimpátia kérdése ki mit vesz.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zoltanz
nagyúr
válasz Viktor77 #2119 üzenetére
Mondjuk a cikkben HTPC szoftvereket említ XMBC stb, de úgytudom a MPC-HC -vel is gondok vannak (ez a preferált nálam), biztos mást használsz és valahogy elrejti blur -al hasonlóval.
A HD filmek lejátszása totyik is foglalkozik ezzel pár oldalban én nem találtam megnyugtató megoldást. -
priti
addikt
válasz Oliverda #2089 üzenetére
Mit össze küzdötök végülis a semmin Annyit kéne tisztázni, hogy a mai jellemzően nagy teljesítményű ATX tápegységek hatásfoka erősen romlik 20%-os terhelés alatt, így a gép előtt mért fogyasztáskülönbözeteknek vajnyi köze van a konfig fogyasztásához a fele tesztben. Egyszerűen nem oda való tápegységválasztás miatt. Ennyi és máris nem kéne vitatkozni a fogyasztáson. Abban meg van némi igaza, hogy ha meg külön tápegységet veszel, olyat, ami egy 40-60-80W-os fogyasztót is olyan jó hatásfokkal szolgál ki, hogy az alacsonyabb fogyasztású lap+cpu a villanyszámlán is látszani fog végre és nem csak az epéniszt növeli, akkor az új tápegység árát értendő olyan költségbe verted magad, ami normál emberi számítások mellett meg nem fog megtérülni a villanyszámlában hiába lett kevesebb, mert ahhoz túl gyorsan fejlődik a hardver és úgyis előbb fogsz PC-t cserélni, mintsem megtérülne a picurka tápod ára ami sajna nem 2000Ft, meg a külön számgépházad ára, amibe a picurka táp való stb. Meg egyáltalán, kár azon rugózni, hogy mi mennyit fogyaszt meg dobálózni a TDP-vel. Költségtakarékossági szempontból édesmindegy. Zöld bolygó meg GreenPeace szempontból van értelme max, hagyjuk már.
A népítéletet AMD vs INTEL témában meg szerintem inkább a hardveraprón, meg a boltok kínálatán keresztül kéne lemérni.Hardverlesen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz zoltanz #2120 üzenetére
Sok program ez ellen úgy védekezik, hogy a kritikus pillanatokban a feldolgozás a procihoz kerül, majd később vissza az IGP-hez. Azért akar az Intel áttérni a Media SDK-ra, mert ez nem jó megoldás, mivel a fogyasztást megdobja. Sajnos az IGP már nem változik, így sosem fogja támogatni 100%-ban a DXVA-t, szóval a Media SDK az egyetlen értékelhető út. Az FFDShow kodekhez készített natív támogatás jó módszer, csak tovább kell menni ezen az úton.
(#2119) Viktor77: Valószínű, hogy nem változtatsz a program alapbeállításain. A fejlesztők tudják, hogy a Sandy Bridge IGP-jében hol a hiba, így készülhet rá jobb, vagy esetenként kevésbé jobb workaround. A hardcore HTPC-seknek viszont ez nem menő, ők egyéni beállításokat és kodekeket is alkalmaznak, ahol 100%-os DXVA kompatibilitás nélkül jönnek a hibák. Nyilván az Intel a Media SDK terjesztésével ezen akar javítani. Lényegében a DXVA helyére akarnak saját rendszert. Ebben nem lehet hiba, mert a Media SDK képessége a hardverhez van igazítva.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz szacsee #2105 üzenetére
Zeratul egy másik hibáról ír. A Sandy IGP-je nem támogatja 100%-ig a DXVA-t, de ezt át lehet lapolni a programokban. Aránylag jól működik, így csak a komoly HTPC-seknek van vele gondja, de az Intel látja a problémát, és a DXVA-t megkerülve megoldhatják. Az, hogy elkezdték a népszerű kodekeknél a Media SDK-ra való fejlesztést jó jel. Jobb lenne persze egy 100%-os DXVA kompatibilitás, de ha működni fog a dolog, akkor a felhasználónak mindegy lesz, hogy DXVA-val vagy Media SDK-val megy.
A 23,976 Hz-es frissítés hiánya minden olyan filmnél jelentkezik, melyet natív módban játszol le, és 23,976 fps-sel van rögzítve. Ilyenkor a driver úgy előzi meg a hang elcsúszását a film végére, hogy ~40 másodpercenként egy képkockát kétszer rak ki. Erre nem lehet workaroundot találni. Csak hardverből javítható. A BR itt gondolom azért került szóba, mert azokat szinte kivétel nélkül 23,976 fps-sel rögzítik. A filmek zöme viszont ilyen.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
priti
addikt
"Ez nem jó megoldás, mivel a fogyasztást megdobja"
Biztos érdekli ez az őrület többletfogyasztás ha képes minimum fél napig, de inkább napokig járatni a gépet, hogy letöltse azt a képanyagot, amit itthon nem is lehet adathordozón megvásárolni.
Media SDK az egyetlen értékelhető út
Ki szerint? Na de most komolyan...
"A hardcore HTPC-seknek viszont ez nem menő, ők egyéni beállításokat és kodekeket is alkalmaznak, ahol 100%-os DXVA kompatibilitás nélkül jönnek a hibák."
Ez konyhanyelven normál gondolkodású embernek, kvázi a tömegnek, kvázi a piacnak annyit tesz, hogy van pár mazohista unatkozó ember, akinek van ideje órákat szopakodni szoftverekkel, kodekekkel azért, hogy a végén megnézzen egy képhibákkal teli filmet, meg van pár szemfüles marketinges aki az általuk felfedezett hibákat negatív reklámnak használja fel, miközben hülyére röhögi magát a "hardcore HTPC-seken" hogy mit össze szívnak.
"~40 másodpercenként egy képkockát kétszer rak ki"
Amit nem lát, mert egyrészt ha látja az placebo, másrészt egyáltalán nem jelenik meg, mert a TV-t átkapcsolta 24p-be Ja de várjááá' biztos nem szinkronizál a duplafrémre a TV és egy hasznos frémet dob el a panel és egyet meg duplán jelenít meg. Nyissunk topicot, hogy "A TV vajon felismeri e a duplafrémet 24p-ben"? Két hónap múlva kijön egy TV, amit azzal fognak reklámozni ez már felismeri a duplafrémet, ha nem hiszed nézd meg!
Persze ettől még biztos akad ember aki az előtt ülve is felugrik a fotelből azzal, hogy "senki ne mozduljon, ezt a frémet már egyszer láttam."
Ez az egész annyira vicc...Hardverlesen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az üzemidőt ez a módszer akár 20%-kal is csökkentheti. A Media SDK-n belül a QSV motor dekódolója lenne használva. Szvsz még növeli is az üzemidőt. Az egyetlen kérdés, hogy a képminőségre milyen hatással lesz, de valszeg sok változást nem lehet majd észrevenni.
Az Intel szerint. Eric Gur írta át az FFDShow kodeket Media SDK-ra. Ő az Intel egyik szoftvermérnöke. Ha értékelhető út lenne a DXVA-n keresztüli gyorsítás, akkor nem írnák át a támogatást. Elég régóta lehet sejteni, hogy az Intel IGP-i hardverben nem felelnek meg a DXVA követelményeinek, ha megfelelnének, akkor az Intel drivert írna rá, mert az egyszerűbb, mint a fellelhető kodekeket, illetve lejátszókat átíratni Media SDK-ra.
Elég sok HTPC-t építő használ XBMC-t. Az SB esetében ez a helyzet vele. [link] - az Anand leírt egy tákolást, amivel működésre lehet bírni. Ez működik, csak az OSD videó felület elveszik. Az egyébként, hogy az Intel törődik ezzel teljesen normális. Mondtam, hogy az embereknek mindegy, hogy DXVA-val, vagy Media SDK-val működik, csak úgy működjön, ahogy az kell. Szerintem nem lebecsülendő a dolog. Lehet, hogy valaki lenézi ezt, de az én szememben ennek jelentősége van, az Intel megtette az első lépést, hogy olyan minőségű szoftveres támogatást kínáljon, mint az NV vagy az AMD. Meg kell érteni, hogy ez nem megy majd egyik napról a másikra, de az látszik, hogy meg akarják oldani a problémát. Ez mindenképpen dicséretes.
Nem értem a leírásod. A 23,976 Hz-es módot azért találtak ki, hogy a 23,976 fps-es tartalom szinkronizáltan és egyenletesen jelenjen meg. Ha 24 Hz-et kérsz a driverben, akkor természetesen minden rendszer úgy működik, hogy 40 másodpercenként egy képkockát még egyszer kirakjon. Ha ez nem történik meg, akkor egy két órás film végére másodpercekkel fog csúszni a hang. Ez a dolog eléggé egyértelmű. Ha a hangot 23,976 fps-sel rögzíted, akkor az a 23,976 Hz-es lejátszáshoz ideális. Ha a képkockák egyenletesen 24 Hz-cel jelennek meg, akkor a képanyag egy két órás filmnél úgy ~3 másodperccel hamarabb ér véget. Ez egyértelműen nem jó, de a frissítés miatt a kép gyorsabban jelenik meg a hangnál. A 23,976 Hz erre megoldás. Ellenben a rendszer fel van ezekre a problémákra készítve, így ha 24 Hz-en játszol le 23,976 fps-es anyagot, akkor a hang elcsúszásának elkerülése érdekében minden 40. másodperceben kétszer lesz kirakva egy képkocka. Ez azt jelenti, hogy ez a tartalom 80 ms-os időtartamig lesz a képen, amit egy akadásként lehet érzékelni.
Alapvetően ezért terjedt el a natív módú lejátszás. Ez az egyetlen módja az egyenletes filmlejátszásnak. Ha például 60 Hz-en játszol le 23,976 fps-es tartalmat, az sem teljesen egyenletes, bár a nagyobb frissítés miatt kevésbé lesznek észrevehetőek az extra képkockák. Itt ugye úgy működik a dolog, hogy egy 23,976 fps-es tartalomnál minden képkocka legalább kétszer jelenik meg, de időközönként szükség van háromszori megjelenítésre. Hasonló a probléma, mint fentebb. A hanggal kell tartani a szinkronizációt. Amiért ez a megoldás jobb, az az hogy a három képkocka megjelenésének összideje nem haladja meg az 50 ms-ot, vagyis az akadás kevésbé érezhető, viszont sokkal sűrűbben történik meg, mint 40 másodperc.
Tehát ha egyenletes szinkronizációt akarsz, akkor 23,976 fps-es tartalmat 23,976 Hz-en, míg 24 fps-es tartalmat 24 Hz-en érdemes nyomatni.[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
Mondjuk hogy észreveszed azt a 0,083 másodpercnyi időn át látható frémet, mint akadást, a 0,0416 másodpercig látható frémek sorában. Legyen. Én azt nem hiszem igazából el, hogy 60Hz-en szarabb filmet nézni, ergó a 24p-re szükség van. Azért nem hiszem, mert egyrészt én nem látom hogy szarabb, pedig nem vagyok szemüveges beteg szemű és kipróbáltam, másrészt attól mert a panel frissít még nincs több frém rögzítve a forrásanyagban, tehát ugyanarra a frémre frissít több alkalommal ha 60-szor frissül 24 helyett a vonatkozó másodpercen belül, ergó nem látom rövidebb időn át a vonatkozó képkockát a panelen amit 60Hz-en nézek, mint azon a panelen, amit 24Hz-en nézek a két frém között meg nincs semmi 60Hz-en se. No persze én, aki 1,2GB-2,5GB közötti BDrip-eket nézek, pedig nézhetnék bármit a 3D-n kívül, mert a technikai feltétel amúgy adott nemtom minek tépem a szám... szebb volt közelről a 24GB-os avi. Oké. Valszeg a 60GB-os iso mégszebb lenne, olyat nem néztem. Részletesebb volt a kép, oké, de ezért szopakodni órákat? Ettől még egy 800x600-as natív felbontású projektorral kinyomom a falra háromszor akkora képátlóval és szvsz, már sehol sincs a TV a szerzett kényelem tükrében. Szerintem egy mozi attól is lehet jó, hogy nem bújok bele egy TV-be és nem fél méterről szolizom a homlokom apám 50"-os plazmájával, hogy meglegyen az érzés, hogy nem egy kis szart nézek. Tény hogy totál máshogy gondolkodom az egészről és csak a monitornak való használat miatt vettem FullHD TV-t és azonnal cserélnék magasabb felbontásúra ha nem lenne brutális ára, de nem a filmek miatt, csak monitornak, szóval nemtok vegyülni HC HTPC fronton senkivel, mert a torkomnak esnek azonnal.
Hardverlesen
-
priti
addikt
Az üzemidő élből akkut feltételez, kvázi hordozható eszközt. Most azokon milyen panel van? Ott rugózunk HC képleképezési képességeken? Ez tök gáz szerintem, nálam ez már beteges szint.
Amúgy kiváncsi vagyok mi lenne ha a hangleképezést szinkronizálnák a képhez és a vonatkozó hang lejátszási tempóját emelnék meg 24p-ben annyival, hogy az két órában hozzon 3 másodperccet. Egyáltalán feltűnne e bárkinek. Azért attól nem menne át mikiegérbe a beszéd, ha 120-as tempó helyett mittom 120,2 lenne a hangfile lejátszási sebessége és mégis a képi szinkronizációt választották. Biztos azért, mert látszik a duplafrém.
...de hagyjuk mer' kapom a fészpalmot, meg a zúristen de hülye és hasonlókat, komolyan mondom pár embernek a filmnézés már munka,vallás, életcél vagy nemtom mi, de tuti nem kikapcsolódás.
Hardverlesen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A hordozható gépeken nem mindegy, hogy mennyit eszik a filmlejátszás. Manapság nem ritka, hogy valaki előveszi a notit és megnéz rajta egy filmet a vonaton. Minél tovább tart ki az akku annál jobb.
Manapság szinte minden notin van HDMI. A megfelelő mozizás biztosítása szerintem 2011-ben alapkövetelmény egy notitól is.Valós időben ez nem megoldható. A filmet viszont átkódolhatod. A VirtualDub képes rá például.
-
madgie
titán
Nem volt könnyű végigolvasni...
Lehet szubjektív, a folyamatos "szaggatás" (2:3 puldown) kevésbé zavaró, mint az időszakos (23.976 vs 24). Előbbinél mindig, minden másodpercben olyan, amilyen, utóbbiban 39 másodpercig ilyen ,egy másodpercig meg amolyan. Engem nagyon zavart, bár igazából a 24p, mint forrás is sok esetben átkozott lassú, szaggatós, főleg, ha megmozdul a kamera.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
priti
addikt
Az a gond, hogy egy csomó forgatástechnikai kérdésen csak úgy átrepülünk. Az senkinek nem jut eszébe, hogy szándékosan mozdul be a kamera a felvett mozgással ellentétes irányba, hogy mosódjon a kép, vagy szaggasson a folyamatos mozgáson így rejtve el egy trükköt, hogy kevesebb legyen az utómunka és hiába hegyezi a HTPC-t csóri hobbymozis, mert az a gyors jelenet szándékosan lett úgy felvéve ahogy és hiába gúvasztja a szemét az szép sose lesz. Nem mindenkinek van annyi pénze filmet csinálni, mint Cameron-nak. Amúgy egy 60FPS-ben rögzített forrásanyag a mai brutál felbontások mellett alig vetne fel pár problémát a maga picurka kis méretével, adattárolás, olvasási sebesség, GPU dedikált memória és hasonlók mind faca lenne
Hardverlesen
-
priti
addikt
vagy letesznek a földre egy fullos fényképezőgépet kamera helyett és focus-szal van megoldva, hogy látsz egy fullHD cipőtalpat meg lábszárat a rúgás pillanatában meg mögötte egy alakot ami úgy el van mosódva, hogy nem látszik a derekán a heveder meg a kábel amin lóg, azt kockázhatod szakadásig
Hardverlesen
-
zoltanz
nagyúr
"Biztos érdekli ez az őrület többletfogyasztás ha képes minimum fél napig, de inkább napokig járatni a gépet, hogy letöltse azt a képanyagot, amit itthon nem is lehet adathordozón megvásárolni."
Bemész egy műszaki hipermarketbe és kb. ua a filmet megtalálod BR -n ami DVD -n megvan, ennyi.
Más, a tápegységek hatásfok karakterisztikája úgy változik ahány gyártó készíti.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 60 fps-sel való rögzítés még csak felvetés. Szabvány nincs rá. Idővel szerintem eljutunk oda. Először szvsz csak a mozikban lesz, de utána eljut a néphez is, ahogy minden más eljutott.
-
lee56
őstag
Végre befutott a Bulldozer... és mindenki a sandykáról beszél..
No Comment
-
lenox
veterán
Hat nem tudom, en azert eleg sok film forgatasaval kapcsolatba kerulok, es nagy resze 23.976-on van felveve, de kis resze meg 24-en (most a 25-osoktol tekintsunk el). A profi szoftvereknek ez nem okoz gondot, a kepet is lehet 23.976-tal es 24-gyel lejatszani, a hangot is lehet 48000 Hz-cel vagy 48048 Hz-cel lejatszani. De meg ha at is kene 'renderelni' a hangot, az se egy nagy feladat, es maris nem csuszik el a hang. Persze errol mar mas topikban is volt szo, ha jol emlekszem oda jutottunk, hogy oke, de a dxva ezt nem tamogatja. De ezek szerint sb-nel amugy sem megy a dxva, szoval ennek nincs jelentosege. Egy szo mint szaz, a 23.976 fps-sel felvett kepet le lehet 24 fps-sel jatszani, annyi a titka, hogy a hangot is fel kell gyorsitani annyival. Ez azert 2011-ben megoldhato problema. Hogy melyik lejatszo tamogatja, azt nem tudom, amit en irtam, az pl. biztos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem a DXVA nem tökéletes támogatása a konzumer szinten eleve problémás 2011-ben. A free lejátszók nagy része erre épít, de ha tényleg átviszik a támogatást Media SDK-ra és normális lesz, akkor elfogadható a dolog.
A feladat mértéke nem nagy, csak értelmetlen. A felhasználó out-of-box élményt akar, és nem bűvészkedni a különböző profi progikkal, hogy menjen. Gondolom az Intel is ezért megy a Media SDK-ra, mert az out-of-box élményre ez a megoldás a legegyszerűbb jelenleg. Ezért merült fel, hogy a DXVA támogatása hardverből nem megoldott, mert ha driverből lenne gond, akkor azt könnyebb lenne javítani, mint meggyőzni a rengeteg lejátszóprogram fejlesztőit a Media SDK-ra való fejlesztésről. 23,976 Hz pedig szerintem az új generációs platformban lesz. Nem tudom elképzelni, hogy ne legyen, hiszen nem olyan nehéz kivitelezni.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
priti
addikt
Fene tudja, igazad lehet. Szerintem nem vagyok egyedül amúgy azzal, hogy simán nézhetnék BD-t és mégis BDrip-eket nézek. Mondjuk ki nyíltan torrentről lehet ingyen lopni magas felbontásban is filmet, így nem a pénz miatt. Egyszerűen kényelmetlen a szokásos dolgok okán. Abban a negyed órában a háttérben tölthet valamit a gép, hogy legyen mit nézni. Nálam ez ennyi. Sokan lehetünk így ezzel. Van aki vesz külön router-t hogy torrentezzen vele, foglalkozik vele, frissítgeti, van aki megveszi az Auchanban a filmet és csenget kesben, szóval van akinek ez fontos és áldoz rá időt-pénzt, értem, nekik biztos megüti az ingerküszöbüket majd a 60FPS is. Nekem egy 2GB-osnál jobb nem kell, ha kéne lenne, annyi hogy máshová klikkelek egy weblapon. Asszem ez igénytelenség részben, de valahogy az van, hogy ha csak egy 1-2GB-osat csippentek le és nem az eredetit akkor valahogy nincs lelkifurdalásom, mert az úgy az is, de nem is. Viszont ha leszedem fullban a bolti polc helyett a netről az olyan köztörvényes, szégyellem a pofám érte. Nem mások előtt, mert azt lecarom hogy más mit gondol, csak szar tükörbe nézni. Annyira meg nem kavar fel, hogy fizessek érte, inkább elfoglalom magam mással.
Hardverlesen
-
dezz
nagyúr
"Ha 24 Hz-et kérsz a driverben, akkor természetesen minden rendszer úgy működik, hogy 40 másodpercenként egy képkockát még egyszer kirakjon."
Nem egészen, Radeonon ha a CCC-ben kiválasztjuk a 24 Hz-es frissítést, az valójában 23,976 lesz.
Csak kár, hogy sok lejátszó nincs felkészítve a 60 Hz-től eltérő frissítésekre.
(#2140): Már úgy érted, mozi téren...? A HDTV-s szabványok között van 60p-s, de pl. a 60i is 60 mozgásfázis/mp-cel dolgozik (50i pedig 50-nel), a field-rate kihasználásával. (Kivéve persze, amikor éppen egy mozifilmet adnak le 3:2 vagy 2:2 pulldown-nal.)
Amúgy érdekes lesz ez a 60p-s mozi, mivel a 24p-nek van egy jól ismert, álomszerű effektusa, ami az un. film look talán legfontosabb összetevője. A 60p ezt elveszi és olyan lesz, mint egy tévés kamerával felvett szappanopera.
(#2145) priti: Aki ennyire igénytelen, mégis minek okoskodik, kötekedik?
Megsúgom, sokkal kellemesebb látvány a natív 24p/23.976p, mint az össze-vissza ricegő 3:2 pulldown, illetve a másik esetben azt a bizonyos ~40mp-enkénti ugrást is teljesen jól ki lehet szúrni, ha épp panning van vagy valami egyenletes sebességgel halad a képernyőn. Pl. párom is teljesen jól látja ezeket. Lehet, hogy a többség nem tudja, mi a baj pl. a 3:2-vel, és sokszor nem is tudatosan, de érzékelik, hogy a másik jobb a szemnek, látórendszernek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest