Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • .Szaki.

  őstag

  válasz attilav2 #2 üzenetére

  A Gran Coupé-nak van hátsó ajtaja, a sima Coupénak nincs. VW CC, VW Arteon, 4-es Gran Coupé, 6-os Gran Coupé, 8-as Gran Coupé, talán a Mercedes-Benz CLA is ide sorolható, ezeknek mind van hátsó ajtaja.

  Az Ariya sokkal inkább egy sima Crossover, a Coupé megnevezést talán az autó hátuljának "sportos" vonalvezetése indokolhatja, de kategória szempontjából ez semmiképp sem mondható annak, ez egy egyszerű Crossover.

 • Decepticon

  őstag

  válasz attilav2 #2 üzenetére

  Teljesen jogos az észrevétel! A coupé az autóiparban korábban az olyan zárt kocsiszekrényű személygépkocsikat jelentette, amik 4 vagy 5 férőhellyel és KÉT ajtóval rendelkeztek. Igazából inkább két személyesek voltak, a hátsó sor inkább beépített gyerekülésnek voltak jók vagy volt hova bedobni hátulra a kabátot.
  Manapság ez teljesen újra van értelmezve. Azok a crossoverek vagy SUV-ok is coupénak vannak titulálva, amik valójában liftback felépítményűek.

  liftback: a szedán és a hatchback között helyezkednek el. Csomagterük a hátsó szélvédővel együtt nyílik, a hátsó ajtó egészen a C-oszlopig nyúlik le. Úgy is meghatározhatjuk ezt a csoportot, mint az 5 ajtós szedán.

  szedán vagy lépcsőshátú: rendszerint a hátul utazóknak is komfortos helyet biztosít. Csomagtartója a C-oszlop mögött helyezkedik el, teljes értékű, nyitásakor a hátsó ablak nem nyílik. A szedán modellek merev tetővel és fix B-oszloppal rendelkeznek.

  cupé vagy coupé: sportos megjelenésű, zárt személygépkocsi merev tetővel. A fix B-oszlop hiánya jellemzi. Csomagtartójának mérete elenyésző, de a típust alapvetően nem csomagszállításra tervezték. Hosszú ajtajai a vezető és a mellette ülő utas kényelmét szolgálják.

  A cikkhez is hozzászólva: végre egy Nissan, aminek egészen elfogadható dizájnja van. Sajnos a hátulját elrontották, a C-oszlopról az ívek kötelező lett volna a hátsó szpojleren folytatni. Mondjuk az dicsérendő, hogy legalább az ívek párhuzamosak, így az arányosságon nem esett végzetes hiba.

  [ Szerkesztve ]

  Manjaro Linux GNOME Community Edition

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés