Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Keem1

  addikt

  Jó étvágyat :DDD

  Igen, ezekkel tisztában vagyok, és tudom, hogy ha az ötletem valójában még életképes is lenne (mivel nem vagyok ebben az iparágban szakember, így persze a tévedés jogát fenntartom), akkor sem várható a megvalósulás pár éven belül. Csak furcsa az, hogy ami jó és környezetbarát, az drága, vagy megvalósíthatatlan (mindegy, milyen indokból, akár politikai is).

  Induljunk ki Magyarországból, példám nem flame keltés céljából készül. Az én bruttó bérem a hazudott mondott átlagbér fölött van picivel. Nem ennyi, de egy fiktív példa legyen 500.000 Ft (bruttó). Ebből ennek a fiktív bérnek a fiktív tulajdonosa adózik, hazavisz kb. 320 ezret. Állambácsi megkap 180 ezret. De a munkáltató össz költsége a fentivel együtt olyan 600.000 Ft. Állambácsi további 100.000 Ft-ot kap. Ha elkölti a pénzt a példa munkavállalónk, 27% áfát fizet a nettó béréből (további 80 ezer állambácsi felé). Adjuk őket össze: 360 ezer forint állambácsi felé, a melós még mindig "csak" 320-at kapott, és még abból is adózott.
  Mire nem elég ez a sok adó? Ezekkel a számokkal a magyar életszínvonalnak valahol a kiskirály kategóriát kéne súrolnia, mégse teszi.

  Bocsánat, nagyon elkanyarodtunk a témától, ezt elismerem. De ahogy már céloztam rá, ugyan nem vagyok szabadságharcos, de valahogy (lehet, a munkámból kifolyólag is) kicsit nehezen viselem egyrészt a lehúzást, másrészt a környezetvédelem mesterséges korlátozását, vagy felesleges drágítását. Kicsit most a BKK e-jegy körüli mizéria is benne(m) van, még él bennem az abba a topikba írt posztom is.

  Még egyszer hangsúlyoznám: nem felesleges flame-et akarok gerjeszteni, nem is akarok politizálni, de a véleményemet ettől függetlenül fenntartom.

  Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

Hozzászólok Aktív témák