Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz bartatamas #2155 üzenetére

    Úgy tűnik, hogy szinte minden részletben félreértettél. Megpróbálom magyarázni a bizonyítványom. Egy alkalmazásnál sztem az az ideális, ha van egy gyors, könnyen kezelhető beállítási lehetőség az eccerű usereknek és van un. "haladó beállítások". A Robot is ilyen és ezt nagyon szeretem benne. Abban teljesen igazad van, hogy aki a haladó beállításokkal akar vmit megoldani, az tanulja meg, hogy mi, micsoda és hogyan működik. Egyáltalán nem gondolom, hogy a magnetométer eseményt bonyolítani kellett volna pl. a tengelyekre vonatkozó paraméterezésekkel. Csak megláttam az x,y,z változót és sztem teljesen természetes, hogy egy Robot -fan azonnal elkezd azon agyalni, hogy mi az és hogyan lehetne használni. Ha nem ismerem a lehetőségeket, akkor kihasználni sem tudom őket.
    Viszont sztem én most nem akartam mást, mint amit egy eccerű user akarhat a magnetométertől. Tudtam, hogy van egy jó szenzormonitor az Elixírben. Kipróbáltam és tökéletesen működött. Kiírt alul konkrét adatokat, amik egy profinak biztosan sokatmondóak, de én nem értettem és nem is akartam nagyon belemerülni. Nem kellett más, mint hogy jelzi/nem jelzi a mágnes közelségét. Láttam, hogy ha odatartom, akkor a sárga jel zöldre vált, ha elveszem, akkor megint sárga. Kírály! Kell ennél több? Sínen vagyok. Dobok egy magnetométer eseményt a Robotban, hogy amikor a sárga (false) zöldre (true) -ra vált, akkor hajtsa végre a műveleteket. A folytatás már ismert. OK, a delta/küszöbérték megadást értem. De oda be kell írni vmit. Eccerű user lát az Elixírben három ugráló értéket, amihez egyetlen változás tartozik (sárga/zöld). A Robot viszont csak egy értéket vár. Hmmm... Ha már az egyszerű user szempontjait nézzük, akkor sztem ez úgy lenne logikus, hogy az Elixír a három érték mellett kiírja azt az egyet, ami a Robotnak kell. Mellesleg még mindíg nem értem, hogy az az 1db érték tulképp micsoda. Ha nincs külön x,y,z -re megadva, akkor bármelyik tengely eltérése lenne? Vagy vmi eredő érték a három tengelyből számolva?
    Ami az irányokat és a +/- értéket illeti, én azt a következőképpen értettem. Adott egy pozíció és egy hozzá tartozó jelszint. Tekintsük ezt alapnak. A változást irányát csak +/- értékekkel határozhatom meg akár mozgásról van szó, akár jelszintről. Egy koordináta rendszerben a föl/le, vagy a jobb/bal meghatározásnak nincs sok értelme. Szóval, ha a szenzor a mágneses tér változását figyeli egy tengely mentén, akkor két értékkel kell számoljon. A jelszint is egy +/- irányú értékváltozás és az irány is. De itt csak egy érték van. Ha ez mondjuk az "erőtér" nagysága, akkor a tengely mentén, bármely irányban halad el a szenzor a befolyásoló tárgy fölött, a változás görbéje ugyanaz lesz. De lehet, hogy az egészet rosszul gondolom, mert még az sem világos számomra, hogy egyetlen szenzorral, hogyan lehet 3tengelyre vonatkozó mozgásirányt és mágneses eltérést is meghatározni. Valami vagy erőteret monitoroz, vagy elmozdulást, de ez két, külön adat. Hogy lesz ebből egy?

Új hozzászólás Aktív témák